agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Mutfak - Diğerleri
(https)




Beğeni Düzeni8Beğeniler
  • 5 Gönderen Ozlem A
  • 3 Gönderen hosseda

 
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 18-07-2015, 14:27   #2
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 12-09-2007
Şehir: izmir
Mesajlar: 1,331
Galeri: 3
Hatırladıklarım:

fırından temiz odun külü alırdık, kalbura bastı için. Annem 2 tepsi tatlı yapardı. Kıymalı kol böreği yapardı gene 2 tepsi. Kapaklı büyük bir bakır kulplumuz vardı ona kıymalı biber dolması yapılır fırına arife günü sabahtan götürülürdü. Dolmayı almaya giderken tatlı ve börek tepsilerini götürürdük fırına.
Bayram namazından gelince tatlı tepsisi başına üşüşüp kalbura bastıları yemek büyük keyf verirdi.
Bu yapılanlar ilk iki gün anca idare eder, son gün elde tavuk kesecek amca geçmesini beklerdik bahçeli evin önünde. Haşlanan tavuk kızartılır, yapılan pilavın üzerine oturtularak masaya ortaya konurdu. Suyuna da çorba tabii. Katık olsun ki pilav tavuk yetsin herkese...

Ben 60 sene önceye gittim, o günün şartlarında bu menüyü bayramlar dışında bir arada görmek pek mümkün olmazdı.

Ozlem A, A_NOMAD ve uyap beğendi.
hosseda Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
 

Etiketler
bayram, geleneksel, menü, yemek


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 10:53.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025