agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Mutfak - Diğerleri
(https)




Beğeni Düzeni7Beğeniler
  • 1 Gönderen mavilotus
  • 1 Gönderen malbman
  • 2 Gönderen Lathspell
  • 2 Gönderen Lathspell
  • 1 Gönderen FullLive

 
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 14-10-2008, 20:32   #3
Ağaç Dostu
 
tolgahann's Avatar
 
Giriş Tarihi: 20-08-2008
Şehir: Tekirdağ
Mesajlar: 976
Galeri: 5
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi İklimsiz Mesajı Göster
Sayın tolgahann, soya fasülyesi çimlendirmek, aynı normal fasülye gibi.

Soya filizi elde etmenin daha farklı bir yolu olsa gerek, birlikte araştıralım.

Sn:iklimsiz internette şöyle bir bilgiye rastladım:

5-6 cm. derinlikteki bir ufak tepsiye veya benzeri bir çukur kaba, 2 cm. kalınlığında taşsız kum yayılır ve üzerine 1-2 cm. aralıkla soya tohumları ( tıpkı hamur arasına yayılan ceviz gibi ) serpilir ve üzeri yine kumla kapatılıp sulanır. Yazın normal havada ama kışın biraz daha ılık bir ortamda tutulan ve gün aşırı az az sulanan tohumların 3-4 gün içinde filiz vermeye başladığı görülür. Basit bir işlemle kumdan toplanan filizler suyla yıkanıp doğrudan salata ve yemeklerde kullanılabileceği gibi, sertliği ve ham kokusunun giderilmesi için bir süre turşu suyunda tutulursa ağız tadıyla yenilecek bir malzeme elde edilir. Aynı kumla defalarca filiz üretmeye devam edilebilir.

Eklenen Resimler
 
tolgahann Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
 


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 06:28.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025