|  | |
|  27-11-2008, 10:40 | #31 | 
| Ağaç Dostu Giriş Tarihi: 01-08-2008 Şehir: Antalya-Kütahya 
					Mesajlar: 177
				 | Izgara bu hele kanat olursa değmeğin keyfime  | 
|   |     | 
|  27-11-2008, 10:52 | #32 | 
| Ağaçsever Giriş Tarihi: 20-07-2007 Şehir: Bursa 
					Mesajlar: 36
				 | Bende yumurtanın her türlüsünü elle yemekten hoşlanıyorum. | 
|   |     | 
|  27-11-2008, 13:52 | #34 | 
| Ağaç Dostu | Mangalda ise, pirzola ve kanat. Hamsi, istavrit lüfer, mezgit, palamut balıklarını Sahanda yumurta çeşitleri Çiğ köfteyi Haşlama patates+zeytin+haşlama yumurta+taze soğan dörtlüsü Sulu yemeklerde salatalarda ekmek banma. Haşlama kemikli eti , el ile yemekten vazgeçemem. | 
|   |     | 
|  27-11-2008, 14:24 | #35 | 
| Ağaç Dostu | Çocukken annem bahçemizde odun ateşinde, saç üzerinde yufka pişirirdi. Bunlar istif edilir, kışın börekte falan kullanılırdı. Benim en çok sevdiğim de, bulgur pilavı pişer, demlenme işi kat kat serilmiş bu yufkaların içinde yapılırdı. Yerken kaşık değil ama, yufkanın kenarından koparılan parçalar kaşık görevi yapardı. Sonuçta pilav neredeyse elle bile değil, avuçlanarak yenilirdi. Oturmaya başladıktan sonra, bebek halimizle çatal kaşığa alıştırılan bizler, elle yemeğe bayılırdık. Bakın bir konu ile nerelere gittim, sağol malina  | 
|   |     | 
|  27-11-2008, 15:18 | #36 | 
| Ağaç Dostu Giriş Tarihi: 17-09-2007 Şehir: Istanbul 
					Mesajlar: 147
				 | Bu ne güzel başlık böyle Malina... Resteronlarda yerken kimse bakmasa ayıplamasa da şu balığı elimle yesem dediğim çok olmuştur.. Evde ağırladığım konuklarıma zaten sorma bile sormuyorum dalıyorum ellerimle balığa, hatta herkesi elleriyle yemeğe davet ediyorum. Ama hani şu balığın yanındaki mevsim salatasının tabak altı sosunu elle ekmek bandırarak yemenin tadıda bir başka oluyor yani... Evde bunun için kavga ederiz. | 
|   |     | 
|  27-11-2008, 19:12 | #37 | 
| Ağaç Dostu | Müjgan, bu dediğin yemekten benim de yemişliğim var, o ne mükemmel tad öyle..) Etli bulgur pilavı, kat kat sulanmamış köy yufkası üzerine dökülür sıcakken, pilavın sıcaklığı ve nemiyle yufka hafiften yumuşar ve yufkanın kenarından koparılan parçalar pilava bandırılarak yalan yalana yenir. Ymmmm.  | 
|   |     | 
|  19-02-2009, 15:47 | #38 | 
| Ağaç Dostu Giriş Tarihi: 26-04-2008 Şehir: istanbul 
					Mesajlar: 126
				 | üc parmakla yenmeli | 
|   |     | 
|  06-04-2010, 11:54 | #39 | 
| Yeni Üye Giriş Tarihi: 24-03-2010 Şehir: istanbul 
					Mesajlar: 26
				 | Avcılarda bir kuyu kebabı yapan yer var .Adı Elle'ye.Pardon beşyolda.Adı garip geldi.Gerçekten elle ye demekmiş.. | 
|   |     | 
|  06-04-2010, 11:55 | #40 | 
| Yeni Üye Giriş Tarihi: 24-03-2010 Şehir: istanbul 
					Mesajlar: 26
				 |  | 
|   |     | 
|  06-04-2010, 12:14 | #41 | 
| Kaybettik | Hamsi, istavrit, çinekop, barbun.. gibi küçük balıkları ızgara veya tava elle yerim lokantada dahi. Zaten bizim balıkçımız şöyle iştahlı iştahlı elle yemedikmi balık yemeyi bilmiyorsunuz diye kızıyor  Pizzayı elle yerim. Pizza dilimlerini tekrar bıçak çatal yardımıyla yemeğe çalışmak çok komik geliyor bana. Pirzolayı elle yerim. Tavuk ızgara. Elle tutulabilecek kemikli parçaları elle yerim. Ezme fasülyeyi elle yerim. Hele yanında mamusa varsa. Ondan parçalar kopartıp kaşık gibi içini oyarak elimle almak | 
|   |     | 
|  06-04-2010, 12:33 | #42 | 
| Ağaçsever Giriş Tarihi: 25-06-2009 Şehir: Denizli 
					Mesajlar: 94
				 | Denizli Kebabı (tandır kebabı) da elle yenir. Klasikleşmiş kebabcılarda kebab; domates, soğan ve kebabın sıcacık yağına bandırılmış tırnak pidesi ile ikram edilir. Aman dikkat, eller yenmez sadece; Denizli Kebabı, domates, soğan ve pidesi elle yenir | 
|   |     | 
|  07-04-2010, 16:58 | #43 | 
| Ağaçsever Giriş Tarihi: 20-11-2006 Şehir: Zonguldak 
					Mesajlar: 63
				 | Belki ilginç gelecek ama elle, ekmeği bana bana yemekten en zevk aldığım yemek yoğurtlu ıspanak yemeği (bizim buralarda -Zonguldak- bu tür tüm yemeklere mancar yemekleri denir, ıspanak mancarı, pırasa mancara, kara mancar-kara lahana-) dir. Dayanılmaz güzel   | 
|   |     | 
|  07-04-2010, 17:22 | #44 | 
| Kaybettik, Allah rahmet eylesin | Arap ülkelerinin pek çoğunda çatal hiç kullanılmıyormuş. Sadece kaşık o da bazı evlerde demek ki araplar bu işi daha iyi biliyor   Benim babamda derdi tavuk balık kelle bunlar yenir elle ,ama hiç eli ile yerken de görmedim .Biz de çiğ böreği peçeteye sarar yeriz .Ben un kurabiyesini kesinlikle elimle yiyiyorum çünkü dağılıyor.Görüntü hoş olmasa da pek çok kişi elle yemek yemeği seviyor. | 
|   |     | 
|  07-04-2010, 18:43 | #45 | 
| Ağaç Dostu Giriş Tarihi: 23-10-2009 Şehir: istanbul 
					Mesajlar: 1,796
				 | Bir kere balık. Bayılırım; küçük, bir lokmalık ekmeklerin arasında  ve tabii yeşil soğanla, tuzlanmış ve limon sıkılmış. E çiğköfte zaten allahın emri. Mercimekli de öyle....Sarma ve içli köfte, kanat ve kemikli pirzola..... Ah, nasıl unuttum bunu...! Tabi ki, "büryan kebabı" ( valla ölmeden yeneceklerin en azından listesinde)tavsiye ederim, gerçekten.... Düzenleyen aygün : 07-04-2010 saat 18:48 Neden: ekleme | 
|   |     | 
|  07-04-2010, 21:16 | #46 | 
| Ağaç Dostu Giriş Tarihi: 25-01-2008 Şehir: Zonguldak 
					Mesajlar: 868
				 | sayın Malinanın başlığı tersi olsaydı kaç kişi itiraf ederdi elle yerim diye sizi gidi siziii .?? lokantaya gidiyorsun tavuk istiyorsun ve el ile yemeye başlıyorsun, dudaklar yağdan parlıyor etrafı çocuk edası ile umursamıyorsun sadece yemeyi düşünüyorsun. rahmetli Erol taş gibi , yeme faslı bitince elinin tersiyle ağzını silersin. seyahatlerimizde uğradığımız lokantalarda hanım ikaz eder evde değilizzz. hanımın yüzünden bende yüzüme gözüme bulaştıramıyorummm. valla yediğin bile yavan oluyor. tek kelime çatal kaşık yokmuş gibi davranacaksın. | 
|   |     | 
|  07-04-2010, 21:55 | #47 | 
| Ağaç Dostu | Kültürümüz coğrafyamızdan etkilenmekte, bir tarafımız arabesk diğer tarafımız batı; oryantalist bir kültür. Küçükten neye aşina olduysak o biz sıcak gelir. Kültürümüzün diğer sosyo-ekonomik ve ahlaki özellikleri de bu oluşumun içindedir. | 
|   |     | 
|  26-05-2010, 19:36 | #48 | 
| Yeni Üye Giriş Tarihi: 26-05-2010 Şehir: Ankara 
					Mesajlar: 1
				 | Pizzayı elle yerim sadece.. | 
|   |     | 
|  23-04-2013, 12:36 | #49 | 
| Ağaç Dostu Giriş Tarihi: 04-06-2012 Şehir: İstanbul 
					Mesajlar: 5,011
				 | biraz değişik gelebilir ama ben tabağa diimlenmiş karpuzu elimle yerim (evdeyken tabi  ) o zaman daha bir lezzetli oluyor | 
|   |     | 
|  15-05-2013, 19:10 | #50 | |
| Ağaç Dostu | Alıntı: 
  Yumurta çeşitleri, patlıcanla yapılmış yemekler de tarafımdan elle yenir. Yemek seçen bir çocuk olarak, çok küçükken büyükbabamın yedirdiği karnıyarık ki şöyle patlıcanı ekmeğin etrafına dolar, bizi beslerdi. Tadını hâlâ unutmam. Nur içinde yatsın. | |
|   |     | 
|  16-05-2013, 09:49 | #51 | 
| Ağaç Dostu Giriş Tarihi: 18-03-2012 Şehir: Almanya 
					Mesajlar: 261
				 | Sevgili SDurul istahimi kabarttiniz, yarin pazardan patlican alayim baari   ) | 
|   |     | 
|  16-05-2013, 09:51 | #52 | 
| Ağaç Dostu Giriş Tarihi: 18-03-2012 Şehir: Almanya 
					Mesajlar: 261
				 | Bu arada bende encok balik yemeyi severim elle, hic üsenmeden kilciklarini tek tek ayiklayarak   | 
|   |     | 
|  16-05-2013, 11:20 | #53 | 
| Ağaç Dostu | Ne tesadüf? Tam bir elimde  kıymalı pide ; keyifle siteyi gezerken bu başlıkla karşılaşıyorum.  "Samsun pidesi" açık ya da kapalı pide, nerede olursam olayım; elimle yerim. Çatal-bıçak lezzetini kaçırır. Zeytinyağlı yaprak sarma, Birde baklava, tabağa koymadan tepsiden aşırıp yedin mi ; daha bir güzel. Düzenleyen Angels Sour : 16-05-2013 saat 11:31 Neden: Metin | 
|   |     | 
|  16-05-2013, 17:10 | #54 | 
| Moderatör | Kolayı var çok lüks yere gitmeyeceksiniz elle yiyeceksiniz et yemeklerini. Ne o çatal bıçak hiç sevmem. Bizde bir laf var et, balık, kelle bunlar yenir elle diye. Tabi ben çoğu meyvede de elimle yerim çatalın ağzınıza batma riski yok.   Bence elle yemek daha güzel. | 
|   |     | 
|  16-05-2013, 17:20 | #55 | 
| Ağaçsever Giriş Tarihi: 06-05-2013 Şehir: Melbourne 
					Mesajlar: 78
				 | En guzeli bulgur pilavi ve coce ekmek, bandura bandura yiyceksinki nom nom nom   | 
|   |     | 
|  16-05-2013, 21:05 | #57 | 
| Ağaç Dostu | Yillar önce Ízmir de ablam etli yaprakları ile zeytin yağlı enginar pişirirdi. Ortasına yakın etli yapraklarını elimize alıp sıyırarak etli bölümünü yerdik. O lezzeti şimdi sadece etli bölümünü yediğimiz enginarlarda bulamıyorum. Eniştem o tip enginarları özellikle küçük olanlarını seçerek alırdı.  Şimdilerde İzmir de aynısı varmı ve yapılıyormu merak ediyorum? | 
|   |     | 
|  17-05-2013, 00:44 | #58 | 
| Ağaç Dostu | Elle yemek deyince nerelere götürdünüz beni, yetmiş beşli yıllarlar da istanbuldaydım, ustam  işyerimiz de bazen güveç yapardı o tadı hala unutamam, manava gider istediği sebzelerden bir miktar alır hemen karşıda komşumuz kasaptan güveç için en uygun yerden kemikli etini alır gelip dükkanda bir sıra sebze bir sıra kemikli et sıralar gerekli malzemelerini de koyduktan sonra jelatin kağıdıyla ağzını bağlar ve fırına götürürdük, yarım saat bir saat kadar pişmesi sürerdi. fırından da iki somun ekmek, inanırmısınız güvecin başına bir üşüşürdük ekmekle bana bana yerdik, o ne tat o ne lezzetti. | 
|   |     | 
|  17-05-2013, 02:35 | #59 | |
| Ağaç Dostu | Alıntı: 
 Hatta 'elle yemek yemek anlamındaki' banarak yemek, banmak sözcüğü, Arapça parmak anlamından dilimize geçmiş bile olabilir. Zira, ingilizcedeki muz (banana) sözcüğünün, Arapçadan ingilizceye geçtiğini, Arapların muz meyvesinin şeklen (el) parmaklarına benzerliğinden dolayı böyle adlandırdıklarını duymuştum. Doğruluğunu araştırmak gerek, bana olabilir gibi geliyor. El ile yemede avucun içi, aktif olarak, hemen hiç kullanılmaz, parmaklar çalışır. Bu nedenle (eğer öyleyse) banmak, elin ayası ile tarak kemiklerini anlama katmayarak, olayı daha net ifade ediyor demektir. Bir çeşit, parmak işler, el öğünür! 8>) Banarak yemesini sevdiğim yiyecekler olarak; bayat ekmeklerin çırpılmış yumurtaya banılıp, hafif yağda kızartıldığı yumurtalı ekmeği elimle yemeyi ve yine acıkılmış ve yemeğin hemen hazır olmadığı ya da akla gelip, canın çektiği zamanlarda, (evde mayalanmış) yoğurda ekmek doğrayarak, pekmez, (taze ya da kuru) soğan ve zeytini (yazsa domates de şart!) elle yemeyi sevdiğimi söyleyebilirim. Kahvaltıda zeytini elle yemesem de yukarıdaki pratik öğündeki zeytini illâ elle yerim. Fırından yeni çıkmış (köy) ekmeğin(in) elle koparılıp, (yayık) tereyağını ekmeğin sıcaklığı ile erittirdikten sonra içselleştirildiği (!?) bir diğer pratik ötesi doyma biçiminin doyuruculuğunu tarif etmemde sözcüklerin yetersiz kaldığını, ne desem de söylesem bilemedim. Bu arada ekmeğin doğranması ile soğanın bıçakla dilimlenmek yerine yumrukla kırılarak, kuru fasulye-pilav, doğranmış tarhana yanına katık edilmesi durumlarında da elin katkısı vazgeçilmez olduğundan, bu durumları da başlıkla ilgili gördüğümü ve vazgeçemeyeceğimi belirtmeliyim. Baklava (yerli susam ilaveli, cevizli) ve karpuz da elle bir başka oluyor, tadına doyulmuyor. gece muhallebinin piştiği kabın dibi ile bir çok yaş pasta ile birlikte, hanım parmağı ve vezir parmağı ile diğer bir çok tatlıyı da unutmamak gerekir diyen forum kişisi | |
|   |     | 
|  25-10-2023, 01:26 | #60 | 
| Yeni Üye Giriş Tarihi: 26-04-2023 Şehir: Ankara 
					Mesajlar: 18
				 | Menemen, kemikli etler, balık, pizza. Olmazsa olmaz sarma   | 
|   |     | 
|  | 
| 
 |  |