![]() |
Harç ne kadar geçirgen olursa büyüyüp gelişmede o kadar hızlı oluyor sanırım.
|
Hoya saksı harcı
1 Eklenti(ler)
İdeal olan harcı böyle tarif etmişler :
Most mixes are a combination of perlite, bark mulch, orchid bar, cinder, hydroton, and gravel. Eklenti 166434 Bazı kelimeleri anlamadım ama :( perlit , hindistan cevizi lifi , orkide harcı ,kömür , hydroton ve çakıl . demişler sanki ... |
Çok teşekkürler sevgili Jezebel
|
Benim multiflora , arsız bir şey çıktı .
Geldi 4 yaprak verdi , eh eli değmişken bir de tomurcuk verdi . Ya bu çiçek burayı çok sevdi , ya gönderirken çok hormon verdiler , ya da geldiği yerde aç suzuz bıraktılar ki şefkat görünce coştu ... Artık bilemiyorum , sevinmeye korkmam bu yüzden , verilen hormon tükenince kaybederim diye sevinmeye cesaretim yok ... |
H . multiflora
1 Eklenti(ler)
|
Hmm bir çiçek geliyor:D
|
Kesinlikle tomurcuk. Hem tebrikler, hem de vay canına diyorum size. ;)
|
Gerçektende çiçek geliyor!!! minnacık boyuylan çok Sevimli
Kutlarım Sizi Jezebel.;) |
Bir vay canına da benden:)
Kutluyorum sevgili Jezebel, döner döner kokusunu sorarım artık :) |
Teşekkürler sevgili maki01 ,
zaten dayanamam kendim ballandıra ballandıra anlatırım ;) Bu kadar kısa sürede beni mutlu edeceklerini bilseydim şimdi çok daha fazla hoya olurdu ... |
Gözünüz aydın sevgili Jezebel. Bu kadar kısa sürede tomurcuk oluşumu pes doğrusu.;)
|
Tomurcuk açtı mı? Yeni gelişimi nasıl ...
|
multiflora ilk çiçeğini açtı
2 Eklenti(ler)
|
Gözün aydın sevgili yiğit. Saks harcında ne var acaba? Bembeyaz...Ne olabilir diye merak ettim.
|
sayın aygün .çiçekleri ilk tomurcuklarını 15 tane olarak verdi diğerleri açmadan döküldü . üzerinde 8 çiçek kaldı şubat 2011 de çelik olarak diatomit içinde çift saksı yöntemi ile sıvı bitki besini ile 10 günde bir suyunu değiştiriyorum .
|
Desenize topraksız tarım yapıyorsunuz siz. Tebrikler, gayet de başarılı.;)
Bol çiçekli günlerini de görmenizi dilerim. |
Ayyyy buda açmış 2. multiflora bu açan demekkine bu türüde yurdumuza kazandırdık. Harikasın Sevgili Yiğit, Ellerina Sağlık çok güzel ve sağlıklı. Tebrik ederim başarınızı kutluyorum. Sırada tomurcukta olan ne var? merak ettim şimdi:p arada bir güzellerini görücüye çıkarsan diyorum. Birde kendinize sayfa açsanız, ne güzel olurdu. Biliyorum Sizde sayfa açacak kadar güzel türler var.;)
Sevgiler |
sayın missmenas .multiflora her yaprak arasında çiçek sapı veriyor daha önceki çiçek sapı sararıp düştü . bu açan ikinci çiçek sırada praetori var ondada çiçek sapı oluşumu başladı oda sararmadan açarsa resimleri eklerim . hoyalarım şimdilik 40 çeşit oldu açanlar oldukca zamanla resimleri eklemeyi düşünüyorum .
|
Harika. Tebrikler. Çok da sağlıklı görünüyor. Güle güle büyütün.
|
değerli arkadaşlarım . sayın aygün sayın missmenas ile sayın agozce ve sayın nılgun dogan güzel dilekleriniz için hepinize teşekkür ederim .
|
Sevgili yiğit666 tebrik ederim, keyif ile izliyorum.
|
sayın dkp . multiflora bir haftadan fazla oldu çiçek açalı şimdi döküldü açan çiçekleri yeniden ikinci çiçek sapı oluşumu başladı . bu gidişle devamlı çiçeklenecek gibi görünüyor teşekkür ederim .
|
Sevgili Yiğit666,
Bazı yabancı forumlarda kokusunun greyfrut gibi koktuğu yazıyor. Kokusu nasıldı? Bu türün bol çiçek açmasıda çok güzelmiş. Teşekkürler bilgi için... |
Alıntı:
|
Sayın yigit666,
Tüm hoyalarınız gibi bunda da başarılısınız, kutluyorum sizi. İç kap olarak şeffaf orkide saksısı mı kullandınız? |
Alıntı:
|
Multiflora 2. çiçeklerini açmak üzere .
1 Eklenti(ler)
|
Aman Tanrım, bu ne muhteşem bir şey böyle:cool: Gerçektende çok havalı bir edası var:p
Sevgili Yiğit666, Tebrikler ve Kutlarım Sizi. Mükemmel bir görüntü.... |
Bu çeşitlere nerelerden ulaşıyorsunuz anlamıyorum.Tebrikler
|
Multiflora 2. çiçeklerini açtı .
2 Eklenti(ler)
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 15:10. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025