![]() |
Hoya heuschkeliana ( Tomurcuk mumçiçeği )
1 Eklenti(ler)
Eklenti 23600
Aile: Asclepiadaceae Anavatanı: Filipinler Cins: Hoya Tür: heuschkeliana Bitki Grubu: Sarılıcı-Tırmanıcı Yer İsteği: Kısmi gölge Su İsteği: Toprak kurudukça, düzenli Çiçeklenme Dönemi: Her zaman Üretim Metodu: Çelik, tohum Yetiştiği Bölgeler: Tropikal bölgeler Habitat: Çok yıllık, odunsu gövdeli - Güzel kokulu çiçeklere sahiptir. Çiçek yapısı diğer hoya türlerinden farklıdır. Çiçekleri pembe ve sarı olabilir. - Kapalı yerde yetiştirmek için uygundur. - Tohumlar, saklanmaya dayanıksızdır, ilk fırsatta ekilmelidir. - Adını Hoya koleksiyoncusu Dexter Heuschkel’den adını almıştır. - Türkçe ad olarak çiçeklerinin tomurcuğa benzemesinden dolayı tomurcuk önerilmiştir. http://magdoch.free.fr/imag2/heuscheliana10.jpg http://davesgarden.com/guides/pf/go/57748/ http://www.myhoyas.com/Hoya%20heusckeliana%20min.htm |
Hoya heuschkeliana
1 Eklenti(ler)
Küçücük iki yapraklı, çelik olarak edindim ve yaprak çıkardı!!
|
1 Eklenti(ler)
İki yapraklı çelikten neredeyse bir yıl olacak gelişimi hızlandı diyebilirim.
|
4 Eklenti(ler)
Hoya Heuschkeliana, Carnosa dışında gördüğümüz ilk çiçeğimiz. Eşim ile baktıkça güldük, bu kadar küçük bir çiçek beklemiyorduk. Kolay büyüyen ve çiçeklenen sarkan bir tür, askıda bulunuyor, dayanıklı olduğunu düşünüyorum.
|
2 Eklenti(ler)
Büyümesi, çiçeklenmesi kolay. Çiçekleri güzel ve her sürgününde birçok çiçek mevcut. Her evde bulunmalı, biz komik buluyoruz. :) askıda, sürekli heryerinden çiçekleniyor.
|
Sn dkp kokusu hakkında bilgi vermeniz mümkün mü?
|
Alıntı:
|
Teşekkür ederim Sn dkp
|
2 Eklenti(ler)
28.10.2013 fotoğrafları
|
1 Eklenti(ler)
Fotoğrafını çektikten sonra farkettim. Minicik bir çiçek geliyor..!
|
1 Eklenti(ler)
...
|
1 Eklenti(ler)
Bereketli çıktı türün çiçeği bu kış gününde..
|
Çiçeğini göremedim, çok minik herhalde :)
|
:) ilahi, burada çiçek yok demek istiyoruz, tarafınızca sanırsam. Bu karede tomurcuk var.
Fotoğraflarını çekip bir şölen havası estirmeyi düşünmekteyim. |
Çok şirinimiş çiçekleri çok beğendim.Kolay bulunabilen bir tür müdür?
|
Sn Narinkhn, Örneğin yukarı doğru gidecek olursak 9 numaralı mesajda da çiçekli bir Hoya Heuschkeliana mevcuttur. Bulunabilir bence :)
|
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Bu da yakında çiçek öbeğini açmaya hazırlanan fotoğraftır.
Gün ışığında baktım da gördüğüm kadarıyla iki çiçek sapı daha var. Bu nedenledir ki, şartlarını sağlayınca rahatlıkla çiçeklenebilecek tür olduğunu düşündüm. |
Çok güzel bir hoya. Çiçekleri diğer hoyalara göre farklı. Yaprakları çok küçük sanırım,demek çiçekleri daha da küçük? Ellerinize sağlık sevgili Yeşillim.
|
Sn yeşillim ellerinize sağlık. Bu soğuk kış günlerinde ne kadar güzel çiçek tomurcukları. Sn Yeşillim o renkli sardırma çubuklarını nereden temin ediyorsunuz? Ben çok aradım bir türlü bulamadım.
|
Çiçek öbeği açtığında, ne kadar da küçük olduğunu bir kez daha belgelemek istiyorum.
Bu sardırma aparatını, Bauhaus'dan almıştım. Beğeniniz için teşekkür ederim. |
Teşekkür ederim Sn Yeşillim.
|
1 Eklenti(ler)
Bu günkü, yakaladığım bir görüntü de böyle
|
Görüntü harika Sn yeşillim. Çokta küçük galiba. Koku var mı? Karamel kokusu olduğu yazıyor bilgilerde ama zamana yere ve yaşam koşullarına göre değişiyor kokular malum.
|
Sn turkankaragoz,
Yayılan bir kokusu olmamakla birlikte, anca burnumu yaklaştırınca H. Davidcummungii'nin kokusunu çağrıştırdı diyebilirim. Sevimli ve benim için koleksiyonda olması gereken bir tür diyebilirim. |
1 Eklenti(ler)
Bir de bitkimin genel görüntüsünü vermek istedim.
Halen, üzerinde birkaç tomurcuk büyütüyor. Çiçeklenmesi durduktan sonra çelikleyerek toprak ortamında da değerlendirmek istiyorum. |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 18:33. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025