![]() |
Hem carnosada hem shepherdii de yaşanan tomurcuk dökülmesi, sorununu Paul beye resimleriyle ilettik. Verdiği cevap:
Görünen o ki, bitki çiçek büyütemeyecek kadar küçük. Büyük ihtimalle doğru düzgün kök geliştirememiştir; çiçekleri destekleyecek kadar köklenmesi olmamıştır daha. |
Teşekkür ederiz İklimsiz :)
|
Tomurcuk dökülmesine ilişkin elimdeki bir not:
Bazı koşullarda bitkilerde çiçek tomurcuklarının oluşmasına rağmen açmadan döküldükleri görülür. Bunların başlıca nedenleri:
|
Botanik bahçesinde anaç bir hoya shepherdii'den çelik alıp üretim yapmışlar. Geçen seneden beri beklemedeydim ben bu çelikleri. Bu haftaki ziyaretimde çelikleri görünce hemen minik bir saksı satın aldım. Meraklılarına duyurulur.
|
Ne kadardı aldığın sevgili Koyu yeşil, resim ekleyebilir misin? Bir de fiyatlar ne civardaydı?
|
Hangi Botanik Bahçesi sevgili Koyu Yeşil?
|
|
:))) yok Dkp, ne kadar tokgözlüyüm kendim de şaşırdım. Bir saksı aldım inanmazsanız botanik bahçedeki ortak dostumuza sorun :). Bu arada sizin emanet ettiğiniz çelikler de güzel gelişiyorlar haberiniz vardır eminim. Ege üniversitesi botanik bahçesi, sayın günüm, bornova kampüs içinde. Resimleri benim yerime dkp eklemiş zaten. Fiyatları da çok makuldü.
|
Benim şıpsevdide uzun zamandır tomurcuk olmasını umduğum noktalar vardı.(üç ayrı yerde)dün farkettim minicik minicik kabarcıklar oluşmuş.(2-3 ayda)Umarım dökülmeden açarlar yok açmazsa vallahi verivericem bütün hoyaları. Kaktüslerim bile daha çabuk büyüyor sinir geldi.:))
|
Birşey sormak istiyorum Ege Üniversitesi Botanik Cumartesi Pazarda açıkmı acaba:) görmeyi çok istediğim bir yer
|
Cumartesi, pazar ve tatil günlerinde kapalı..
|
Teşekkür ederim dkp o zaman birkaç gün içinde gitmem lazım:)
|
Bugün gittim Ege Botaniğe ama Hoya shepherdi kalmamıştı ne yazıkki:(
|
Yazılarınızı okudukca heves ettim, heves ettim ..
Ben nereden bulacagım mum çiçeği ? Satıldığı bir yer varmıdır bildiğiniz ? |
İyi Akşamlar,Eğer bulunabilirse veya satılırsa bende bir tane alabilirim.
|
Ortak sipariş başlığında halihazırda mum çiçeği başlığı var ama sanırım şu anda kotayı doldurduk...
|
Yaklaşık 7-8 aydır tomurcuk oluşumu vardı da gram büyümüyordu. Son bir haftadır epey fark etti. Bakalım dökülmeden açılabilecek mi??
|
Bizimki de gene çiçek hazırlığında, 3 adet salkımı var.
Çok bakmamaya çalışıyorum. Bu yıl geçen yıla göre havaların biraz daha serin gitmesi, belki bir umut çiçekleri açtırır diyorum. Aşırı sıcak, kuru hava ve cereyan yok, arada bir destek gübre var. Artık kendi bilir.:rolleyes: Yalnız çiçekler 1-2 cm denirken galiba tüm salkım olarak denmek isteniyor. Bildiğimiz mumçiçeğinin salkımının - ölçmedim ama tahminen - 7 cm'den daha geniş olduğunu düşünürsek bunun çiçekleri bayağı küçük. |
Sevgili bir o kadarda sayın COYOTE ve Sabah şu anki çiçek durumları ne alemde? Rica etsem fotoğraf ekleyebilirmisiniz ?
|
:D
Vallahi bu çiçek için sabırtaşı olmak lazım. Önceki tomurcuklar daha büyüdü üzerindeki minnacıkmüstakbel çiçeklerden bazıları kurudu. Yeni bir sürgün ve 4-5 tane yeni tomurcuk var şu anda ama emin olamıyorum açar mı açmaz mı:p En kısa zamanda resim eklerim. |
Alıntı:
|
Rica ederim;). Sizde var mı shepherdii?
|
Malasef yok.Ama olmasını isterdim.Çok güzel çiçekleri olduğunu okuyorum.Belki seneye yapacağımız siparişte bende bu türden vereceğim.
|
Çiçeklerini gören oldu mu bilemiyorum ama ben yapraklarını beğenmiştim en çok.;)
açarsa ilk işim size haber etmek olur:) |
1 Eklenti(ler)
Genel durumu ve çiçek salkımlarımı göstermek için elimdeki biraz kötü bir fotoğrafı ekliyorum.
Çiçekler henüz tam açmadı. 3,5 salkım var, salkımlardan biri tam değil.:rolleyes: Eklenti 87352 |
Sayın Sabah, şu minik çiçekleri birazdaha yakından görsek, çiçeğini çok merak ediyorum. Gelişmelerini aşama aşama fotoğraflayıp bizimle paylaşırsanız çok sevinirim. Bu minikte 4 adet çiçek var yanılmıyorsam. benimkinde de 6-8 yaprak var, şu an dal büyütmekle uğraşıyor.
Ayrıca tırmanması için koyduğunuz minyatür çit de çok sevimli. |
1 Eklenti(ler)
Çiçek salkımlarından açılmalar başlamış. Hafif koku var. Çiçek salkımının yaklaşık 1TL büyüklüğünde olduğunu hatırlatırım. Gerçekte farkedemediğim detayları, fotoğrafta farkedebiliyorum.
Eklenti 87598 |
Alıntı:
|
Henüz yoğun değil. Belki tam açıldığında farkeder.
|
Hoya çiçek sezonu bereketli açıldı bu sene, teker teker sevindirici haberler geliyor:)
Tebrikler sayın sabah. |
Çok güzel, tebrik ederim. İlk shepherdii çiçekleri sizden herhalde. :)
|
Gözünüz aydın, güle güle bakın... ;)
|
3 Eklenti(ler)
Burada söz edilen seradaki, Shepherdii. Fotoraftaki çiçekler hafif kokulu, çok beğendim, biraz ful'e benzettim, biraz da yasemin'e. Yapraklarındaki lekeler yağmurlama sonucu oluşan kireç kalıntıları. :confused:
|
Hem çok güzel, hem de pek kibarmış... Paylaşım için teşekkürler.
|
1 Eklenti(ler)
Bitkim yeni vejetatif gelişme göstermekte, besin eriyiğine geçtim.
|
Oy oy oy shepherdii cicegini gorunce daha da heveslendim simdi.. Daha milyon yil kadar falan var ama neyse bekleyelim bakalim :)
|
Tomurcuklarin hep dokuldugunden bahsediliyor bu tur icin. Bendekinin ciceklenip ciceklenmeyecegini gorecegiz bakalim... Henuz portakalda vitamin kadar
|
mum çiçeği değil mi bu? ben küçükken evimizin balkonunda vardı. sarmaşık gibi büyümüştü. çok güzel açar, çok da güzel kokardı. bal gibi bir kokusu vardı.
|
Şimdi bir çiçek sapı oluşumu var. Fazla büyümedi bitkim. Güncel görselini eklerim yakında..
|
2 Eklenti(ler)
11.10.2013 cuma günü saat : 14:00 - 16:00 arası Ege Botanik' te olacağız. Sayfasını açıyoruz. :)
Hoya shepherdii, haziranda çiçeklendi. Hoya Obovata haziranda başladı, Eylüle kadar üzerinden çiçek eksik olmadı .. |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 14:17. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025