agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Mum çiçeği (Hoya) (https://www.agaclar.net/forum/mum-cicegi-hoya/)
-   -   Hoya lacunosa (kartozu) (https://www.agaclar.net/forum/mum-cicegi-hoya/5931.htm)

Ecrin Kerim 08-07-2011 00:11

işte benim mum çiçeği sandığım çiçeğim

2 Eklenti(ler)
Serada da aynısından vardı bugün,satıcı mum çiçeği olmadığını,isminin aşıventus diye birşey olduğunu söyledi.Bende mum çiçeğim olsun istiyorum,çeşitlerinden gönderecebilek arkadaşlar varmı

nevsune 08-07-2011 08:42

Sizin bitkiniz Ruj çiçeği de denilen Aeschynanthus radicans. Bakımını ve isteklerini bu başlıktan öğrenebilirsiniz.

Elinde hazır bitkisini verecek biri yoksa, mum çiçeği isteklerinizi şu anda karşılamak biraz zor. Bitkiler şimdi çiçeklenme aşamasında. Sonbahar veya ilkbahar dönemleri çelik çıkartmak için daha uygun zamanlardır. O dönemlerde de bu başlıkta paylaşım yapan arkadaşlardan rahatlıkla edinebilirsiniz.

agozce 08-07-2011 19:24

2 Eklenti(ler)
Benimki de açmaya başladı. Yalnız bu kar tozu değil, toz pembe, pamuk şekeri.
Üzerinde bir srü tomurcuk. Sanırım uzun süre çiçekli kalacak. Kokusu gerçekten de çok güzel. Bir tane de beyaz edinmek gerekecek..
Eklenti 232584

Eklenti 232585

agozce 08-07-2011 23:57

Benimkinin yaprakarı koyu kahve gibi. Acaba yanlış ışık veya vitamin eksikliği olabilir mi?

maki01 09-07-2011 11:03

Kutluyorum sevgili agozce, koklamak için çok sabırsızlandığım bir tür lacunosa.

Haklısınız yaprak yapısı bana da farklı gibi geldi. Benimkinin yaprakları koyu, siyahi bir yeşil. Bitki sağlıklı , çiçek vermiş , rengi de farklı .. Besin eksikliği olacağını sanmıyorum. Belki de ender rastlanan bir lacunosa türüne sahipsiniz :)

Orkun Kırcı 09-07-2011 12:12

Güzel bir pembiş. Lacunosanın varyeteleri var zaten sanırım bu da onlardan biri.

Fatih 09-07-2011 12:19

Hoya lacunosa 'Tove' olabilir diye düşünüyorum.Bu linkteki fotoğraflara çok benziyor.

agozce 09-07-2011 22:27

Sevgili maki ve Orkun bey, teşekür ederim.

yıldıztozu 12-07-2011 13:26

Sevgili missmenas, çok teşekkürler.
Bu arada bir şey daha öğrendim.
Çiçek saplarını kesmemek.
Benim Lagunosada 2 tane çiçek sapı vardı. Biri döküldü diye koparmıştım sapı :( diğeri açtı (resimlerini çektiğim) .
Dün gece onun da üzerinde artık çiçek kalmadığı için dün gece koparacaktım ama sonra vazgeçtim bir kaç gün geçsin de öyle alırım diye.:)
İyi ki koparmamışım yoksa tek tesellimi de ortadan kaldırmış olacaktım.
İşte Ağaçlar.net in gücü :)
İyi ki hepiniz varsınız.

agozce 13-07-2011 00:12

Arkadaşlar Lacunosanın 'en kokulu tür ' olduğu bence doğru değil. Silver-Pink ona beş basar.

Abartısız söylüyorum, 2 veya 3 tanesi aynı anda açsa kapı pencere açtırır. Bir tanesi bile salonun her köşesinden algılanıyor.O kadar yoğun...:)))

missmenas 13-07-2011 12:21

Sevgili Agozce,
Bizlere hoya lacunosanın pembe çiçekli olanınıda tanıtmış oldunuz. Bu görseller de olmasa hani İnsan derki lacunosa hep beyaz açar. Lacunosa kendi türü içerisinde birkaç çeşiti var biliyorum.
Güzel olanını bilmekte, Yurdumuzda pembeside açıyor olması. Çok güzel bir görüntüsü var hani benide al diyor:D
Hoya Silverpink henüz açtıramadığım bir tür kıyaslama yapamadım ama bunu duymak güzel şimdiden hoya silverpink i koklamak için can atıyorum.
Teşekkürler Paylaşım için.

missmenas 13-07-2011 12:26

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi yıldıztozu (Mesaj 834955)
Sevgili missmenas, çok teşekkürler.
Bu arada bir şey daha öğrendim.
Çiçek saplarını kesmemek.
Benim Lagunosada 2 tane çiçek sapı vardı. Biri döküldü diye koparmıştım sapı :( diğeri açtı (resimlerini çektiğim) .
Dün gece onun da üzerinde artık çiçek kalmadığı için dün gece koparacaktım ama sonra vazgeçtim bir kaç gün geçsin de öyle alırım diye.:)
İyi ki koparmamışım yoksa tek tesellimi de ortadan kaldırmış olacaktım.
İşte Ağaçlar.net in gücü :)
İyi ki hepiniz varsınız.

Sevgili Yıldıztozu,
Size tavsiyem hiçbir hoyanın çiçek sapını kesmemeniz olacak. Bizler tek çiçek sapı olunca Sevinç seline boğuluyoruz. Hoyamızı unutup çiçek sapına odaklanıyoruz. hoya lacunosalarda sürekli aynı çiçek sapından açar ve boş durmazlar yenilerini oluştururlar. Sakın ola merak edipte o çiçek saplarının uçlarına elinizi sürmeyin benim gibi:D orda tomurcuk oluşumu gecikebiliyor çünki.
Bazı hoyalar aynı çiçek sapından açmıyormuş. Sanırsam onlarda o çiçeksaplarını herhalde kendisi düşürür diye düşünüyorum.

nevsune 11-08-2011 07:29

2 Eklenti(ler)
Aynı çiçek saplarından 2. gösterimler:
Eklenti 239643

2 kez açmış olan bu sapta da sanki 3. çiçek hazırlığı var.
Eklenti 239644

İlkin 12-08-2011 10:11

Bütün yaz çiçeklenecek gibi görünüyor bu tür, bendeki de 4. parti çiçek tomurcuklarını büyütüyor bu ara... Çiçek ömrü açtıktan sonra çok az ama devamlı tomurcuğa gitmesi harika birşey. Güle güle bakın sizdeki güzele de...

missmenas 12-08-2011 19:24

Benim lacunosa aşırı sıcaklardan artık açmaz oldu tomurcuk bile büyütmüyor,bol yaprağa sürgüne çalışıyor.
Sevgili Nevsune ve İlkin, Kutlarım Sizi bol çiçek açmasını dilerim. Benim ilk açtığında 3 Aralık 2010 du. Sanırsam ortamı müsait olursa sürekli çiçek açma olasılığı çok yüksek.

nevsune 12-08-2011 21:10

İlkincim seninle yarışmak ne mümkün, hayran hayran izliyorum fotoğraflarını. Seninkiler 14 kez bile açabilirler:D Ben hayatımda ilk kez bir muma çiçek açtırabildim, buna da şükürler olsun;) Yalnız şimdi kesinlikle bir carnosa edinmeye karar verdim. Onun kokusu bambaşka sanki, ne dersin.

Sevgili missmenas, mum çiçeği konusunda fazla bilgim yok ama duyardım şimdi de görmüş oldum ki, çiçek için büyük olmayan bir saksı, az sulama ve fazla ilgilenmemek yeterli sanki. Size de bol çiçekler:)

dlk 12-08-2011 21:26

Çok güzeller.Pembe olana bayıldım.

Jezebel 18-09-2011 08:59

1 Eklenti(ler)
Sevgili agozceden bana Hoya lacunosa köklü çelikleri geldi.
Şimdi benim "Hoya lacunosa mini from Langkawii island" ın aslında ne kadar minyatür bir hoya olduğunu gösterme şansım olacak:p

Eklenti 246386

Böyle bir farkçık var aralarında.
Sevgili agozce bu sana gelecek olan kızım.

agozce 18-09-2011 11:11

Ne kadar küçükmüş yaprakları, ve de şirin. Teşekür ederim arkadaşım.

Jezebel 05-10-2011 18:02

1 Eklenti(ler)
"Hoya lacunosa mini from Langkawii island"

Eklenti 249671

.

nevsune 16-04-2012 13:42

4 Eklenti(ler)
Dün gece mutfağa girdiğimde keskin kokusunu duyunca yılın ilk çiçeklerinin açtığını anladım. Bu yıl daha çalışkan çıktık.

Aslında Şubat ayında, bahara girmeden saksı değişimi yapayım, o arada da serbest kalan dallardan çelik alırım dedim. Kökleri zorlayarak bitkiyi çıkarttığımda üstünde 4-5 tane çiçek sapının tomurcuklandığını, birininse neredeyse açmak üzere olduğunu gördüm. Korkumdan çelik almayı bile beceremeyip hemen yeni saksısına geçiriverdim. Kökler sarsıldığı için tomurcuklar döküldüler, sonra allahtan yine toparlandılar. Yani elleşmemiş olsaydım, geçen Haziran'dan bu yana 2-3 ay dışında neredeyse çiçeksiz zaman geçmemiş olacaktı.
Eklenti 283615
Eklenti 283614

Eski çiçek saplarından geçen yıl 3 veya 4 kez çiçekler çıkmıştı. Bu yıl ilk çiçek yine eski çiçek sapında görüldü.
Eklenti 283616

Bu da, bu yıl yeni oluşan çiçek sapındaki tomurcuklanma.
Eklenti 283617

maki01 16-04-2012 14:08

2 Eklenti(ler)
Muhteşem bir Lacunosa ve koklayamasam da muhteşem bir koku olmalı sevgili nevsune , kutlarım.

Yapılmaması gerektiğini bile bile 2010 siparişi ile gelen Lacunosa'mı büyük bir saksıya transfer ettim. Sürgün var ama çiçek belirtisi yok. Bir senede ancak transfer ettiğim saksıyı kökleriyle doldurabilir ve çiçek için hareketlenme başlar.

nevsune 16-04-2012 14:34

Teşekkürler sevgili maki01. Darısı başınıza. Bir kez açtırdınız mı tamam artık gerisi geliyor. Kokusu gerçekten çok güzel:)

Siz benden daha iyi biliyorsunuz daha deneyimlisiniz, mum çiçekleri küçük saksıdan hoşlanıyorlar. Çiçeklenmeleri için en önemli faktörlerden biri sanırım. Yol yakınken saksısını yine küçültseniz. Sürgünlere birşey olacağını sanmam, sürgünleri olmazsa pamuğa falan sararsınız zarar görmemesi için.

Ben saksısını değiştirmeden önce sulamayı unuttuğumdan çok zorlanmıştım. Kökleri nasıl saksıya yapışmışsa resmen sökerek çıkartmıştım (istiyerek değil tabii). Dalları çok uzadığı için fazla sarkmasın diye makromeye öyle bir dolamıştım ki arap saçına dönmüştü. Onları ayıracağım diye ciddi hırpalandılar. Yine de sonucu görüyorsunuz, çiçek bile açtı.

Hadi bir cesaret:)

maki01 16-04-2012 15:34

Cesaret edemem sevgili nevsune, saksı ağzı çok dar ve taze sürgünler var. Çok becerikli biri değilim, kesin zedelerim.

Taze sürgünlerden çelik alıp, aynı saksıya dikmeyi düşünüyorum , tabii cesaret edebilirsem :) İki ya da 3 kök daha kısa sürede saksıyı doldurabilir.

nevsune 16-04-2012 15:53

Kolay gelsin, en yakın zamanda çiçeklerini görmeniz dileğiyle:)

Hatırlatayım; haftada bir sulama suyuna enzim katıyorum, gayetle mutlu oluyor.

missmenas 08-05-2012 14:27

5 Eklenti(ler)
Hoya lacunosa,
2 ayrı kalıcı saksıda saksının birisinde 3 kök diğerindede 2 kök mevcut.
Çiçeklerinin muhteşem kokusunu keşke burdan paylaşabilsem, hem gündüz hem gece kokan bir tür.
Sürekli tomurcuklarını dökmesi nedeniyle en çok işkence yaptığım hoyam diyebilirim, sürekli yer değiştirmem gerekiyorki tomurcukları açabilsin.
Yapraklardaki sararma sadece bir gün perdeyi açık bıraktım ve sonucu çok kötü yandı birçok yaprağıda lekelendi.

nevsune 21-05-2012 16:57

2 Eklenti(ler)
Benim lacunosa'm da tavan yaptı. Her yerinden ya çiçek kümeleri, ya açmaya hazırlanan tomurcuklar ya da yeni tomurcuk sapları çıkıyor. Sayamıyorum artık:) 3. yılında tam kıvama geldi. Dalları zaptedemediğim için kendi etrafında dolandırıp duruyorum, aşağı sarkıtsam daha iyi bir form olacak belki. Kokusunu söylememe gerek yok, ev mis gibi kokmakta.
Eklenti 298545

İşin hoş tarafı aynı çiçek sapından 2 tomurcuk kümesi oluşturmaya başladı.
Eklenti 298546

Sûz-i Dilârâ 21-05-2012 17:21

Adı da çiçeği de çok güzelmiş. :)

nevsune 21-05-2012 17:39

Yaprakları da, çiçekleri de küçük ama çok etkili kokusu olan bir tür.

Sûz-i Dilârâ 21-05-2012 17:49

Az kaldı "kartozu" sevdasına düşmeme:D

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 05:04.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025