![]() |
Sevgili İlkin, toprak kuru sayılır haftada bir çok az suluyorum Allahtan yeni sürgünlerde sorun yok ne olur ne olmaz diye yarın captan uygulayacağım, teşekkürler.
|
Rice ederim, ben de captan uyguladım, yaprakların üstünde duruyor ilaç beyaz beyaz şimdi. Siz de silmeyin kalsın bir süre ilaç yaprakların üstünde. Umarım birşey olmadan güzelce yaşamaya devam ederler.
|
Captanı toz olarak mı serptiniz spreylediniz mi?
|
1 litreye 1 çay kaşığı koyup spreyle fısfısladım, 15 gün sonra yeniden ilaçlama yapacağım.
|
Peki, gelişmeleri yine aktarırız :)
|
Keşke yaprağı kesmeden önce resmini de çekip yayınlasaydınız, neyse umarım sağlığına kavuşur, haberleşiriz gelişmeleri.
|
Bizler yetiştirmek için çabalarken bakın ELOĞLU neler yapıyor
"TOKYO - Japonya'nın Kamakura kentindeki bir cafede bulunan 'Midori-san' adlı bitkinin, 'kendi duyguların yazdığı' özel bir blogu bulunuyor. Keio Üniversitesi'nden Satoshi Kuribayashi liderliğindeki bir ekibin araştırması kapsamında yapraklarına özel sensörler takılan bitkinin, yüzeyindeki elektrik sinyalleri bilgisayar ortamına aktarılıyor. İnsanların yapraklarına dokunması ya da yapraklarının aldığı ışıkla değişen elektrik sinyalleri yollayan bitkiden elde edilen veriler, hava durumu ve sıcaklık bilgileriyle birlikte, özel bir bilgisayar yazılımının yardımıyla cümlelere dönüştürülüyor. 'Hoya kerri' türü bitkinin bu sayede günlük 'ruh hali' internet sayfasına taşınıyor. Örneğin güneşli bir günde 'Midori-san'ın blogunda 'Bugün güneşli bir gün. Bol bol güneşlendim. Eğlenceli bir gündü' yazıyor. Kuribayashi, proje ile amaçlarının 'bitkilerin gizli iç dünyalarını ortaya çıkarmak' olduğunu söylüyor." Alıntı (GAZETEPORT DIŞ HABERLER) www.gazeteport.com |
hoya kerriiyi köklenmiş olarak satın alabileceğim yer var mı? Mehtap hanımda hoya kerrii satışı var mı?
|
Türkiye' de aradığınızı bulabileceğinizi sanmıyorum.
Bizler bu adresten temin ettik. http://www.paulshirleysucculents.nl/ |
Hoya Kerii de son durum.
Son derece sağlıklı ve sürekli yaprak veriyor, şu an üzerinde 9 yaprak var :) yalnız birşey dikkatimi çekti yapraklar ikişer ikişer çıkıyor sanki üzerlerinde çok ince bir zar tabakası var, ilk gördüğümde unlu bit sanmıştum biraz inceledim ve yanıldığımı anladım. |
Yapraktan kerii büyüten bir siz varsınız sanırım üyeler içerisinde :)
|
Akadaşlar kerriilerde son durum ne?Öğrenebilirmiyim?Eğer rica etsem fotoğraf ekleyebilirmisiniz?Birde Paul beyde kerriinin alt türü olan şu kenarları sarı olandan var(var dememin sebebi dergide görmüştüm.) ancak listede yok.ücretini öğrenme imkanımız varmı?
|
Paul bey o türü hiç satmadı bildiğim kadarıyla.
Tayland'da, bir satıcı köklü satıyor. 8.90 dolar+posta bedeli.;) |
İzmir' de toplam yedi adet köklüden üç tanesinin ticari olduğunu düşünüyorum, soracağım, öğrenebilirsem duyururum.
|
Bu Hoya Kerrii'den çektiğim kadar başka hiç bir hoya'dan çekmedim!! Bir yapraklarında kara lekeler oluyor bir geçiyor. Bunun yanında sürgüne çıkarttı bir dalı, her gözde çiçek sapı oluşumu var. Hasta mı ediyor beni, mutlu mu anlayamadım. :mad::rolleyes:
|
İlkinciğim uzun zamandır yoktun forumda, hoşgeldin. Kerii'ye çok emek verdin hakikaten. O da kayıtsız kalmayacaktır mutlaka bu emeğine. En kısa zamanda çiçeklerini bize burdan göstereceksindir. Paylaşımların da benim için çok yol gösterici oluyor.
Benim kerii hala aldığım günkü gibi. Gelişmese de razıyım kaybetmekten iyidir diye kendimi avutuyorum. Sevgilerimle. |
Arkadaşlar, bu başlığı "Hoya Kerrii" olarak değiştirebilir miyiz? Diyeceksiniz ki bir 'r' ne olacak ama olsun adının doğrusu olsun.
|
Sevgili selenn merhaba, buralardayım da denk gelmiyoruz sanırım. ;) Bendeki H.Kerrii'ye yine captan yaptım, mantar olmuş yine. Bu mantardan kurtulamayacak anlaşıldı ama mantar'a inat çiçeklerini büyütüyor. Bir açsın resimlerini çekip yükleyeceğim. Sendekine de iyi bak, elbet büyüme emarelerini gösterecektir. Olmadı benimkisi iyice büyüsün çelik alırız. Eşim bile bu boyda çiçek mi açacak ilginç diyor. Sevgiler...
|
Şu kerrii den bana çelik yollayabilecek arkadaş varmı?Varsa özelden msj atarsa çok çok çok sevinirim:p
|
Bende hoya kerii istiyorum.ücretlide olabilir takasta(bende biri carnosa digerinin cinsini bilmiyorum malesef iki çeşit hoya var):).....
|
H.Kerriiler için biraz beklemeniz gerekiyor maalesef, geçen sene gelen siparişlerdeki H.Kerriiler daha yeni sürgüne geçti. Beklemeye dayanamam derseniz Paul Bey'in sayfasına bir bakın bence.
http://www.paulshirleysucculents.nl/shop_hoyas.htm |
Köklenmiş hoya kerii yeni geldi. Paul Beyde köklenmişler mevcut. Tavsiye ederim...
|
Toplu sipariş olursa katılırım. Tek başıma sipariş vermeye cesaret edemiyorum. Olmazsa sizinkilerin büyümesini bekleyeceyiz.Biryerde büyüdüğünü bilmekte güzel.:)
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Gerçektende bu kerrii ye iyice kafayı taktım.Gelcek yıl düzenlenecek olan siparişte bende katılacağım. |
8 euro köklü, 4 euro köksüz kerrii alabilirsin.:)
|
Size öneri bulduysanız alın. Paul Beyde o an bitkininköklenmişi varsa satıyor. Ben mesela köklenmiş hoya imperialisi kaçırdım. Bu yüzden beğendiğim bitkide çok istiyorsam acele ediyorum.
|
Alıntı:
Tek bitki için hiç de makul bir fiyat değil aslında:( |
Kesinlikle öyle. Ben listemi hazırladım bir sonraki siparişi bekliyorum :(
|
Birde Paul beyden alacak olacağım köklü Kerrii bana neredeyse sadece kendisi 20 TL tutacak.Ancak diğer siteden(http://www.aleyagarden.com/hoya.html) sipariş verecek olursam bu fiyat 14 TL olacak.Çok kararsızım aslında:p
Yani Paul bey çelik konusunda uygun ancak köklüler konusunda malesef:( |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 23:07. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025