agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Mum çiçeği (Hoya) (https://www.agaclar.net/forum/mum-cicegi-hoya/)
-   -   Hoya kerrii (https://www.agaclar.net/forum/mum-cicegi-hoya/5929.htm)

maki01 08-09-2013 14:45

Sevgili kelebek çalısı,

Sevgililer Gününde satışa sunulan tek yapraklı kerrilerin sürgün vermesi genellikle mümkün olmayabiliyor. En az bir boğum yeri olan kerriilerden çelikle üretmek daha kolay ve garantili bir yöntem.

incii 08-09-2013 15:57

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi bestdelen (Mesaj 1197152)
Sevgili inci nasıl başardınız bu inatçı kerrii yi eğerek şekle sokmayı.Size brovo diyorum.Umarım birgün bende çiçeklerini görürüm kerriilerimin

Aslinda bende kirilacak diye cok korktum ama suan bir sorun yok sanirim, ucunu bir sekilde bagladim ama bakalim uzadikca bu sekilde kala bilecekmi bilemiyorum :)

incii 08-09-2013 16:02

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi maki01 (Mesaj 1197173)
Sevgili incii ve gül-bahar kutluyorum sizi :) Güzel yaprak formunun yanına çiçeği de eklenince kerrii hoya severlerin vazgeçemediği bir türler arasında yer alıyor .

Kerrii'nin kokusunu ben de sadece ilk gün hissedebilmiştim, hafif eski taş pudraların kokusunu andırıyordu ancak kısa sürede salgıladığı nektarın sıcak havalarda kısa sürede bozulmasıyla ekşimsi bir koku kaldı sonrasında :)

Tesekkür ederim sevgili maki01, inanin suan kokusunu hic biseyle kiyaslayamiyorum cünkü bu benim hoyalarimdan canli canli gördügüm ilk cicekleri :).

sakdag 09-09-2013 16:11

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi incii (Mesaj 1197123)
Benim H. Kerrii nin 9 ay icindeki gelisimi :p
Eklenti 439692 Eklenti 439694

Eklenti 439691

ve mutlu son :)

Eklenti 439693

İncii Hanım, ne hoş olmuş bitkiniz, kerriiyi ben de çok seviyorum. Benim bitkimde bir metreyi geçti. Boyu ile ilgili ne yapacağımı kara kara düşünüyordum. Çünkü pencere içinde duruyor, daha fazla uzarsa sorun çıkaracaktı. Kerriinin gövde kalınlığı diğer hoyalardan fazla olduğu için bükmeyi hiç denememiştim bile. Fotoğrafınızı görünce yapabilirim dedim bir cesaret göstererek. ;) Sanırım kademe kademe eğerek sizinki gibi yapabileceğim. Fikir için teşekkürler.;)

maki01 09-09-2013 16:18

Kerrii gövdesi ve yapraklarıyla çok hassas bir tür. Küçük bir dokunmayla bile yaralanabiliyor . Hemen beyaz bir sıvı salgılayarak yarasını onarmaya çalışıyor. Neden bilmiyorum ama bana sanki ağlıyor gibi geliyor , dokunmaya yerini değiştirmeye bile çekiniyorum :)

incii 09-09-2013 17:50

Tesekkür ederim sevgili sakdag, evet dedigin gibi cok sorun oluyor keske yerim olsada kendine göre boyuna uzayip gitse :). Bende almanyadaki bir cok kerrii sahibinden gördüm bilemiyorum onlar farkli türde ola bilir ama onlarda böyle sardirmislardi.

Sevgili maki hanimin dedigi gibi de yaprak kisimlerindan ufak beyaz göz yaslari döktüler icim kiyildi ama yinede bir sorun olmadi hatta 4 hafta sonra cicek acti :).

sakdag 09-09-2013 18:52

1 Eklenti(ler)
Denedim bile... Bayağı esnekmiş, problem çıkarmadı...

Eklenti 440123

polemos 07-05-2014 14:25

2 Eklenti(ler)
Bir süre önce diğer hoyalarımla beraber dışarı koyduğum Kerriimin yaprakları iyi görünmüyor. Sorunun sebebi ne olabilir sizce?

Eklenti 490380Eklenti 490381

Sent from my iPhone using Tapatalk

maki01 07-05-2014 23:12

Balkonunuzu kuşlar ziyaret ediyor mu? Darbe almış gibi duruyor :)

polemos 07-05-2014 23:16

O tarafa pek gelmiyorlar aslında sayın maki01 :)

Kerrii'nin nem ve serin hava ile arası nasıldır? Su fısfıslıyorum geceleri. Hastalık olabilir mi?

yigit666 08-05-2014 09:10

yapraklarına bir müddet su fısfıslamayın, üzerindeki sararmalar düzelip sürgün çıkarana kadar, direk güneş ışığından koruyun ,aydınlık bir ortama alın kerrii fazla suyu sevmez , toprağı hafif nemli olmalı .

polemos 08-05-2014 16:22

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi yigit666 (Mesaj 1281161)
yapraklarına bir müddet su fısfıslamayın, üzerindeki sararmalar düzelip sürgün çıkarana kadar, direk güneş ışığından koruyun ,aydınlık bir ortama alın kerrii fazla suyu sevmez , toprağı hafif nemli olmalı .

Sararmaların geri dönüşü olacak gibi görünmüyor ama daha fazla ilerlemesini durdursam yeter şimdilik. 6 aydır bende henüz sürgün vermedi. Havalar da serin gittiği için içeri aldım bugün.

yigit666 08-05-2014 19:38

sararmalar üzerine su fısfıslamazsa'nız bu şekilde kalır, nasıl olsa hoyanız yaprak diplerinden, sürgün verdiğinde yeni yapraklar verecektir, en alt yapraklar zamanla yaşlanacağı için o kadar önemli değil asıl dikkat etmeniz, gereken kök çürüğü olmasın .

polemos 08-05-2014 20:43

2 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi yigit666 (Mesaj 1281492)
sararmalar üzerine su fısfıslamazsa'nız bu şekilde kalır, nasıl olsa hoyanız yaprak diplerinden, sürgün verdiğinde yeni yapraklar verecektir, en alt yapraklar zamanla yaşlanacağı için o kadar önemli değil asıl dikkat etmeniz, gereken kök çürüğü olmasın .

Ondan şüphelenip köklere baktım ve daha havadar bir ortama diktim.
Köklerde olumsuz bir görüntü var mı sizce?
Eklenti 490881Eklenti 490882

yigit666 08-05-2014 20:59

köklerde sorun yok yeni yeni kökleniyor ,saçaklar biraz daha büyüyünce sürgünler gelir hoya kerrii şimdilik ufak bir saksıda büyütün, daha sonra kalıcı saksıda büyütebilirsiniz ,

polemos 08-05-2014 21:02

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi yigit666 (Mesaj 1281547)
köklerde sorun yok yeni yeni kökleniyor ,saçaklar biraz daha büyüyünce sürgünler gelir hoya kerrii şimdilik ufak bir saksıda büyütün, daha sonra kalıcı saksıda büyütebilirsiniz ,

Biraz yavaş sanırım Kerrii'nin gelişimi. Aynı zamanda köklendirdiğim Pubicalyx ve Verticilata yaprak çıkardılar.

yeşillim 15-06-2014 12:32

Sn polemos,
Sizin kerrii çok da zor değil. Bir kerrii albomarginata,"spot leaf ...olmuş olsa doğrudur diyeceğim.
Mevsim, yetiştirme şartları ve ortamdan kaynaklı olabilir.

Tür, alınan anaç, yetiştirme bakım şartları etkilidir. Özellikle sizin kerrii mevsim itibarıyle bundan sonrası için gelişimi hızlanacaktır.

yeşillim 15-06-2014 13:24

EPC-559 Hoya kerrii hairy-leaves)

1 Eklenti(ler)
Sadece kerrii için bir örnektir.

Yaprak arkası hafif tüylüdür.
Aynı çelikten aldığım ve aynı ortamlarda bakımını yaptığım çelikler.
Anaç bitki aynı bitkiye ait olmasına rağmen, farklı gelişimler de gösterebiliyor..!

fenoloji 15-06-2014 18:19

Benim de artık Kerrii'm var.

4 Eklenti(ler)
Dün MarmaraPark Bauhauss'taydım.
Çiçeklere bakarken Kerrii yi gördüm.
Sevgililer günü için getirilen kerrilerden beş altı tane kalmıştı.
Fiyatı 12,90 TL idi. Önce alıp almamakta kararsız kaldım. Çünkü buradan okuduklarımdan filiz vermeyebileceğini biliyordum. Yinede aldım. Tabii onu alınca saksı ve orkide toprağı da aldım.
Eve gelince yaptığım işlemler alttaki fotoğraflarda:

fenoloji 15-06-2014 22:42

Yapraktan Kerrii!

1 Eklenti(ler)
Bir internet sitesinden aldığım görüntü:
Resmin altında bu yöntemin yani yapraktan üretmenin, her zaman başarılı olmadığı yazıyordu.

katmer 16-06-2014 09:03

Son fotoğraftaki yaprağın altında yatay
Bir dal parçası var. Sürgün oradan patlamış. Yapraktan değil.

yeşillim 16-06-2014 09:45

Sevgili katmer'in de belirttiği 420. numaralı mesajdaki görsel yaprak çeliği değildir.
Yaprak ile dal arasında büyüme noktası olan, dal olarak kısa tutulmuş bir çeliktir.

İlk başta durağan olabilir, yetiştirme şartları uygun ise, kök gelişimini tamamlar ve dolayısıyla rahat filiz verebilir diye belirtmeliyim.

katmer 16-06-2014 10:02

Gözden kaçan küçük bir nokta yanlış fikir yürütmemize neden olabilir. Hoya kerrii kaktüs gibi yapraktan yaprak büyüten bir tür değil. Dal ile yaprak birleşim yerinden (gözünden) yaprak ve yeni sürgünler verir.

fenoloji 16-06-2014 12:58

Evet, ben de şimdi gördüm, minik bir dal parçasından filizlenmiş.

Aslında aldığım Kerrii yi hiç ellemeseydim daha iyi olacaktı.
Minik saksısında çok güzel duruyordu.
Aslında tekrar alıp minik saksısına koymayı bile düşünüyorum.

Resmi aldığım belgenin orjinalinin adresi:

http://www.greenculturesg.com/articl...hoyakerrii.pdf

yeşillim 16-06-2014 13:29

Dikkatimi çeken 419 numaralı mesajda o yeşil renkteki destek materyalidir. Bir kez daha yabancı lisanımın olmadığının üzüntüsünü yaşamaktayım.
Bilgilere ulaşmak isteyip de ulaşamamak..!

Sizin kerrii yaprağında, bitki gövdesi gibi bir çıkıntı azıcık da olsa var mıydı acaba?

Sayın fenoloji, uygulamanızı merakla takip edeceğim.

Kolay gelsin.

fenoloji 16-06-2014 21:50

3 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi yeşillim (Mesaj 1296236)
Dikkatimi çeken 419 numaralı mesajda o yeşil renkteki destek materyalidir. Bir kez daha yabancı lisanımın olmadığının üzüntüsünü yaşamaktayım.
Bilgilere ulaşmak isteyip de ulaşamamak..!

Sizin kerrii yaprağında, bitki gövdesi gibi bir çıkıntı azıcık da olsa var mıydı acaba?

Sayın fenoloji, uygulamanızı merakla takip edeceğim.

Kolay gelsin.

Yeşil renkteki destek materyali dediğiniz şey, sert köpük gibi bir malzemeydi ve yaprak onun içine ekilmişti. Yaprağı çıkarmak için köpüğü parçalamam gerekti. Çok kolayca parçalanıyor, parmağımla ezince ufalandı.

Benim kerrii de bitki gövdesi hiç yoktu. Sadece yaprağın ucu var. Kökler yaprağın ucundan çıkmış. Aşağıya resimleri ekliyorum:

gokselcetin 23-08-2014 11:52

2 Eklenti(ler)
Fotoğraf Temmuz 1'e ait.
http://www.agaclar.net/forum/attachm...kerrii-10-.jpg

Sn. Milla'nın gönderdiği kerrii çeliklerim. Üçü de çok sağlıklılar.
Biri çoktan bir yaprak verdi ve bu yaprağı büyütmekle meşgul.
Bugün de diğerindeki hareketlenmeyi farkettim.
Granül leonardit ortamında bulunan kerrii halinden hayli memnun görünüyor.
Eklenti 514502

Eklenti 514503

sonkez 23-08-2014 12:15

Benimkide aldı başını gidiyor.Şu an 1,5 metreyi geçti....Ama çicek yok.En kısa zamanda resimlerim..

edelvays58 23-08-2014 19:37

Sn gökselçetin,kerrii ıslak toprağı sevmez,nemli toprağı sever. Hatta ara ara toprağın biraz kurumasına izin verin. Ama granül leonardit nasıl bir malzeme diye ayrıca merak ettim.

gokselcetin 23-08-2014 20:37

Teşekkür ederim Sn. edelvays58. Çok fazla sulama yapmıyorum. Fakat leonardit az da sulansa bu görünümü veriyor. Yeni sulamadan sonra çekilen bir fotoğraf.
Bilmeden doğru uyguluyormuşum, sayenizde öğrenmiş oldum.

sonkez 25-08-2014 12:27

2 Eklenti(ler)
Hoya keriim ilk geldiğinde sadece iki yapraktı..Şimdi büyüyor,uzuyor...İnşallah çiceğinide görürüm...:)

yeşillim 15-11-2014 16:50

1 Eklenti(ler)
EPC-559 Hoya kerrii hairy-leaves)

arasaral 22-11-2014 16:56

hoya cerri

Yaprak olarak ektigim hoya kerri ne zaman filiz verir

maki01 07-12-2014 00:28

1.5 senede sürgün gören var, hiç görmeyen de.

trserials 15-12-2014 23:06

öncelikle merhabalar bende bauhaustan bir hoya kerri aldım fenolojinin yaptığı gibi yanında orkide topragı ve bir seramik saksı aldım seramik saksıya dikip hediye etmeyi planlıyordum ama içindeki o kucuk strafor gibi şeyi çıkarmalımıyım çıkarmamalımıyım anlayamadım :s ve seramik saksı olarak sattıkları şeyin altında delikleri yok kap gibi saksıile içinemi koymalıyım o deliksiz seramik saksıya dikmelimiyim onuda bilemedim yardımcı olursanız sevinirim..

maki01 16-12-2014 15:21

Strafor gibi şeye bitki kökleri ile tutunmuşsa çıkarmayın. Hoyaların toprağı geçirgen ve saksısı da delikli olmalı. Seramik saksının içine orjinal saksısı ile koyup, her sulama sonrası seramiğe süzülen suyu boşaltmanız gerekiyor.

oyanik 17-12-2014 13:20

kökler straforun altından cıkmış bir vaziyete. Tahminime göre straforu sürgün vermesin kalp şeklinde kalsın diye koymuş olabilirlermi. acaba ?

maki01 17-12-2014 15:26

Fotoğraf eklerseniz sağlıklı yorum yapabiliriz. Büyük olasılıkla yaprağın dik durmasını sağlamak için straforla destek vermişlerdir.

oyanik 24-12-2014 10:44

2 Eklenti(ler)
ilginiz için teşekkür ederim büyük ihtimalle dediğiniz gibi dik durması içindi ama straforu çıkardım ufalanıyor zaten biraz daha genişçe bir saksıya orkide topragı ile diktim fenolojinin resimlerde paylaştığı gibi direk yapraktan köklenmiş umarım bir şekilde sürgün vermeyi başarır. :) Bir sorum daha olacak bir yerde lav taşı ile kolay sürgün verdiğini okumuştum orkide topragına lav taşı ile karıştımalımıyım yoksa böyle kalması daha mı iyi olacaktır.?
Eklenti 530435
Eklenti 530436

maki01 24-12-2014 16:04

Orkide toprağına eklemeler yapılabilirdi ancak bitkiyi zorlamamak daha uygun olur. Kerrii ne susuzluğa ne de aşırı suya dayanamayan bir tür. Orkide toprağı uygun ortamı sağlayacaktır. Sulama sonrası süzülen suyu boşaltmayı unutmayın. Bol şans :)

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 13:05.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025