agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Bitki Dünyası > Evdeki Bitkilerimiz (Salon, balkon, teras) > Mum çiçeği (Hoya)
(https)




Beğeni Düzeni322Beğeniler

 
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 31-05-2011, 12:47   #11
Ağaç Dostu
 
nevsune's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-05-2007
Şehir: Ankara
Mesajlar: 4,917
Galeri: 215
Sevgili Jezebel, siz bir bitkiye dokunacaksınız da o açmayacak. Böyle bir olasılık yok Alası açacaktır sizde, eminim.

Bu yıl bütün bitkilerimde farklı gelişmeler var. Pek fazla elleşmeyip rahat bırakıyorum, sanki biraz ondan gibi geliyor bana. Rahmetli Mucip bey özellikle mumlar için "uzak durun, fazla ellemeyin" derdi.

İlk yıl bu lacunosanın üstüne titredim. Ben üstüne düştükçe kurudu, kırmızı örümceklendi, doğru dürüst yaprak bile çıkaramadı. Önünde durduğu pencerenin camını açmak için elleştim, gelip geçerken elleştim, saksı değiştirdim, toprak değiştirdim elleştim. Sonra geçen sonbahar bundan bişi olmayacak diye gözden çıkarttım ama yine de kıyamayıp mutfakta açılmayan bir pencerenin önüne astım. Değişen fırınıma yer bulamadığımdan tam önüne koydum ve elleşme şansım resmen bitti. İyi olmuş galiba.

Nem konusunu iyice bir araştırmak istiyorum. Gerçekten ısıtıcının buharı etkili oldu mu ki? Orkidelerde de duymuşsunuzdur, mutfaklardaki nemden iyi etkilenirler. Mumlar da öyle mi acaba?

nevsune Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
 


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 21:26.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025