![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-04-2010
|
Rotundus: Yuvarlak (veya yuvarlanmış olarak da düşünülebilir) Folium: Yaprak Flos: Çiçek Flora: Çiçek tanrıçası Bu Latince kelimeleri birleştirirsek... Hoya rotundifolia ==> Yuvarlak yapraklı hoya veya (kenarları) yuvarlanmış hoya Hoya rotundiflora ==> Yuvarlak çiçekli. Güzellik görecelidir tabi, ama çiçekleri de tanrıça ismi atfedilecek kadar çarpıcı (bana göre ![]() İsimlendirme anlamlarını yorumlarsak, dikdörtgen yapraklara yuvarlak demek zorlama olacak. Yuvarlak çiçekli (Hoya rotundiflora) daha bir uygun... Ama zaten bizim yorumlamamıza da bırakmıyorlar işi, önce kim makalesini yazıp bilimsel bir dergide bastırırsa onun dediği oluyor ![]() ![]() Sevgili Missmenas, sizdeki tepesi kubbe gibi olanlara yorumum yok, ama Sevgili maki01'in verdiği linkteki linkteki resimlerde de düz ve üstü kubbe biçiminde olan yapraklar karışık görünüyor. Ha bana sorarsanız kısaca "huysuz keçi" diye adlandırıyorum kendisini ![]() ![]() (Hoya rotundifolia ne oluyor acaba derseniz... Onu tam çözememişler. Aradım taradım, şu linkteki herbaryuma ulaştım. Kurumuş yaprak görüntüsünü birşeye benzetip yorumlayan olursa bravo ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|