agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Bitki Dünyası > Evdeki Bitkilerimiz (Salon, balkon, teras) > Mum çiçeği (Hoya)
(https)




Beğeni Düzeni176Beğeniler

 
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 18-09-2010, 21:28   #4
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 18-06-2010
Şehir: İSTANBUL
Mesajlar: 446
Hoya davidcummingii

Endonezya orijinli bu tür daha önce H. gracilis ve H. angustifolia olarak tanınmakta iken 1995'te D. Kloppenburg tarafından davidcummingii olarak adlandırılmıştır.
Sarılıcı özelliği olmayan bu tür sarkıtarak veya desteklere bağlanıp yükseltilerek büyütülebilir. Yapraklar 4-6 cm boyunda 1.5-2 cm genişliktedir.Yaprakların üst yüzü kenarları daha belirgin olmak üzere koyu yeşil alt yüzü açık yeşildir.Yaprakların üst yüzünde belirgin damarlanma izlenmemektedir.İnternode mesafesi 3-4 cm'dir.H.davidcummingii'nin çiçekleri nispeten küçük olup (8-9 mm) corolla pembe, corona dışı sarı merkezi kırmızıdır.
H. davidcummingii çiçek öbekleri 10-20 çiçekten oluşmaktadır.Çiçekler nektar oluşturmaz ve 5 gün açık kalır.H. davidcummingii çiçeklerinin ekşi süt,kakao ve kakaolu şekerleme gibi koktuğu belirtilmiştir.
H. davidcummingii çok erkenden (bazen yeni dikilmiş çelik halinde iken) çiçeklenmekte olup diğer bir çok türün aksine koşullar uygun olduğunda tüm yıl boyunca (hatta kışın bile ) çiçek açmaktadır.
Bakım koşulları diğer hoyalardan büyük farklılık göstermemektedir.
Yetiştiriciler H.davidcummingii'nin çok da kolay bir tür olmadığını en önemli problemin kök çürümesi olduğunu belirtmektedirler.

Hydrosuccess Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
 


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 06:07.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025