![]() |
|
|
|
|
|
#2 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 06-05-2007
|
Alıntı:
![]() İnşallah sizinki de tez zamanda çiçek verir. selamlar... |
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-05-2007
|
Ne kadar güzel bir fotoğraf bu. Bence bu fotoğrafla bu ayın yarışmasına katılın. |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 19-04-2007
|
Mum Çiçeği
Merhaba.Ben İzmir'de oturuyorum.Benim anneannem zamanının çiçeklerinden mum çiçeğim var.Şimdi belki pek fazla kişi tarafından bilinmez.Annem anneannemden(rahmetli) almış.Bana da kendi çiçeğinden ayırıp yetiştirerek verdi.Ben bu çiçeği yaklaşık iki sene önce evime aldım.Evde pek fazla büyümedi.Üstelik hiç çiçek açmadı.Bir çiçekçinin tavsiyesiyle bu sene mayıs ayından beri çiçekli bitkiler için sıvı besin gübresi veriyorum ve de balkona koydum.Şimdilik pek bir fark yok üstelik koyu yeşil yapraklarının rengi de sarıya döndü.Bu görüntü pek de hoşuma gitmiyor.Balkonum fazla güneş alıyor sayılmaz.Bir saat kadar sabah bir saat kadar da öğlden snra alıyor.Acaba balkonda bulunması bu çiçeği rahatsız eder mi?Bilgisi olan lütfen benimle paylaşsın. |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Ağaç Dostu
|
http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=1209 Burada zaten böyle bir başlık var. Aradığınız cevapları bulabilirsiniz. |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 19-04-2007
|
Teşekkürler... |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-07-2006
|
Çok güzel çekimler.. Çiçekte muhteşem..Fotoğraf makinasının marka ve modeli ne... |
|
|
|
|
|
#12 |
|
Ağaç Dostu
|
Sevgili Çiçeksever, Sizin adınıza üzüldüm. Bunu başarabilseydiniz dünyada suda açan ilk mum çiçeği sizinki olacaktı herhalde. Ancak yine de bildiğim kadarıyla çiçekli bir çelikten üretilen bitki, normal çeliklerden üretilenlere göre daha çabuk çiçeklenecektir diye düşünüyorum. Bilmiyorum ustalar bu konuda ne der? |
|
|
|
|
|
#14 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 06-05-2007
|
Alıntı:
İlk önce hoşgeldiniz.. bu başlık altında bu zaten çokça konuşuldu; eski mesajları okuyabilirsiniz. Ama kısa bir cevap vereyim; bizimki üç yaşındayken çiçek açtıydı; o yedi yıl hadisesinin pek aslı yok. Ancak bitkinin yeterince güneş almadığı durumlarda hiç çiçek açmama durumu olur. Selamlar.. |
|
|
|
|
|
|
#15 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Eğer bu konunun tamamını okursanız, konunun uzmanlarından gerekli tüm bilgi ve tecrübelere ulaşabilirsiniz. (Kolay değil 52 sayfa ama bence buna değer.) Bu arada hoyanızın fotoğrafını da bekleriz. Selamlar |
|
|
|
|
|
|
#16 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 01-03-2007
|
mum çiçeginin 7 yılda çiçek açtıgı söylentisi var ama ben buna katılmıyorum çünkü benim evimdeki mum çiçegim 14aylık bir mum çiçegi şu anda çiçek açma aşamasında bir haftaya kalmaz tam olaraktan açacak galiba.. |
|
|
|
|
|
#18 |
|
Ağaç Dostu
|
Benim isyerimde masamin yanibasindaki, cicek meger mum cicegiymis. Bunu buraya bakinca farkettim. Ada'nin 1549 nolu fotografindaki gibi cicek aciyor. Ilk gordugumde soluk rengi yuzunden zor ferkettim, sonra a bu cicek mi dedim, hic bildigim yumusak yaprakli bir cicege benzemiyordu. Ben uyduruk bir sarmasik gozuyle bakiyordum cunku yazicinin icine bile girdigi icin, habire kesiyorum. Eklenti: Resimleri istediginiz gibi ekledim, cicek verdi ama henuz acmadi, kucucuk bir cicek de yolda. Topragi yok, resimde de gorulen parcaciklar var. Su kaybi az oluyor. Haftada bir veya 15'te bir sulaniyor. Isyerim su an Almanya. O nedenle pek gonderemem ama adresinizi bana yollayin. TR'de eve gelirken kesip yollamaya calisayim. Düzenleyen DevrilgenKayik : 27-07-2007 saat 21:03 Neden: Ekleme- cevap, no degisikligi |
|
|
|
|
|
#19 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Aman Efendim, Mum çiçeği kesilir mi, hemde çiçek açmayı başarmış bir mum çiçeği. Yine de budamak zorunda iseniz kestiğiniz çeliklerden rica edebilir miyim? Böyle bir niyetiniz varsa ödemeli olarak bana gönderebilirseniz minnettar kalırım. Ne mutlu size, bu arada çiçeğin fotoğrafını da isteyebilir miyiz acaba? |
|
|
|
|
|
|
#20 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Arkadaşlar, duydunuz mu? Bir yaşıma daha girdim. Sayın Devrilgenkayık, benim akıl sağlığımı da devirmeyi başaracaksınız galiba Uzman olan arkadaşlar, nasıl oluyor bu topraksız büyüme ve hatta çiçeklenme. Bir bilen var mı acaba? |
|
|
|
|
|
|
#21 |
|
Ağaç Dostu
|
[QUOTE=DevrilgenKayik;134587]Ben uyduruk bir sarmasik gozuyle bakiyordum cunku yazicinin icine bile girdigi icin, habire kesiyorum. İşte hayat böyledir. Kimisi gözünün içine bakar çiçek açsın diye, kimi de yazıcıya giriyor diye keser ![]() |
|
|
|
|
|
#23 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Bu arada eğer özelden adresinizi gönderebilirseniz, müstesna desteğinize teşekkür mahiyetinde küçük bir sürprizim olacak. |
|
|
|
|
|
|
#28 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-07-2006
|
Farklı mum çiçeği çoğalınca dallanıp budaklanınca bizede düşer dimi. )) |