![]() |
|
|
Çok güzel fikirler veriyor. Bir an önce malzeme toplamam lazım. Çok heveslendim.
|
2 Eklenti(ler)
|
hoş olmuş:rolleyes:çok doğal görüntü vermişsiniz
|
o yosunlu fanus çok güzel bir çalışma olmuş :)
|
1 Eklenti(ler)
Kız arkadaşımın doğum günü için hazırlamış olduğum mini bahçe ;)
|
2 Eklenti(ler)
Eşimin Teraryum çalışmaları :)
|
3 Eklenti(ler)
Teraryum denemelerimizde bir sorunla karşılaştık.Yaklaşık 1 haftadır bitkinin üzerinde küçük küçük güllerdekine benzeyen basra benzeri böcekler var.Camdada küfler var.Çözüm olarak ne önerirsiniz?Şimdiden teşekkürler...
|
Bitkiler fazla rutubetli bir ortama girince mantar ve pamukçuk hastalığına yakalanmış
Çare hepsini atıp kavanoz bir güzel yıkayıp tekrar sağlıklı bitkiler koymak Kavanozda bitki gayet dikkatli izlenecek deneyimlerinizı ve bilgilerinizi öne alarak nemi ,kavanoz kapağını açık tutup ayarlamanız şart |
2 Eklenti(ler)
Bu da fincan bahçe :)
İlerleyen zamanlarda su bitkileri ile çalışmayı planlıyorum. Bu örneği ise internette buldum. Eklenti 600778 Eklenti 600779 Buradan detaylı inceleyebilirsiniz : Indoor Tabletop Water Garden - Radmegan |
2 Eklenti(ler)
Merhabalar, bana bu şişe bahçe hediye geldi, arkadaki çalı görünümlü açık yeşil bitkilerin şoklanmış olabileceğini düşünüyorum. Çünkü köklerinin olmadığını düşünmeye başladım. Bitkinin türü ile ilgili veya terraryumlarla ilgili bilgisi olanlar yardımcı olabilir mi?
|
Bitkiler o ortamda kökleri olmasa bile kök verip yaşayacaklar gözünüze hoş geliyorsa bir müddet bu şekilde kalsın Selamlar
|
su drene olmuyor bi süre sonra bitkiler sıkıntıya girmez mi?
|
Günaydın
Bitkiler yaşadığı süre içinde o güzelliği seyretmek insanı mutlu ediyor
|
Fanus içinde yaptığımız çalışmaların hepsi hüsranla sonuçlandı. Altına taş, aralara yosun, aktif kömür koymamıza rağmen sukulentler ve kaktüsler ortamı sevmediler. Başaramadık. kaktüs yetiştiriciliğine gönül vermiş bir arkadaşım da fanusta yaşamıyor uğraşmayın dedi. Uzun süre yaşatabilen var mı bunları acaba?
|
teraryum malzemeleri ve teraryum bitkileri
bence teraryum malzemeleri ve teraryum bitkileri konusunda uzman olan https://www.yoyomoyo.com/ dan destek alabilirsiniz hem çok güzel ürünleri va hem de ücretsiz bilgi veriyorlar.
|
3 Eklenti(ler)
Sabırla oluyor
|
Alıntı:
Kaktüs yanlış bir uygulama |
2 Eklenti(ler)
,,,,,,,,
|
Harika. Aynısını yeşil sebzeler için deneyen oldu mu acaba?
|
2 Eklenti(ler)
Fanus bahçesi.
Daha önceleri bir çok farklı bitkiyi fanustaki ortama göze hoş gelen şekilde doldurup bakmıştık. Zaman içinde uyumlu olmayan türler öldü. Sadece 1-2 tür uyum sağladı ve yaşadılar. Bu sefer tersini yaptım. Önce Sphagnum moss koydum ve gelişimini izledim. Sonra miniyatür Tradescantia ekledim. O da iki aydır mutlu ve gelişim gösterdi. Üçüncü olarak buraya ne eklenir düşünüyorum. Eklenti 728398 Eklenti 728399 Buraya yakışan kontrast renkte bir bitki. Ama aynı zamanda bu ikisi ile de güzel geçinmesi lazım. Bu ilk mesajım , umarım bir hata yapmamışımdır. |
1 Eklenti(ler)
Burada güzel fikirler var Okurmusunuz
|
1 Eklenti(ler)
Sayın Zülkaide çalışmanız çok başarılı olmuş Tebrik ederim Yenilerini bekliyoruz Kolay gelsin
|
1 Eklenti(ler)
Iyi günler günaydın
|
1 Eklenti(ler)
Bahçemden
|
1 Eklenti(ler)
Golete gelen balıkçıl kuşu ,,,,,
|
1 Eklenti(ler)
İyi akşamlar Beğenileriniz için teşekkürler Su bitkileri için yaptırdığım göleti İstanbuldan seyrediyorum sizleri sık sık beklerim
|
1 Eklenti(ler)
iyi günler
|
3 Eklenti(ler)
Ardea cinerea balıkçıl canlı izlıyorum gölet adapazarı
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 16:11. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025