![]() |
Arkadaşlar,
Özür, uzun zamandır foruma giremedim ve mesajınızı yeni gördüm. Sayın h dogan, 1 dönüm bahçemde karışık meyva ağaçlarım var. İki adet de yeşil elma ağacım var. 2-3 yıl önce tüm meyva ağaçlarıma yanık koyun gübresi varmiştim. Zaman zaman kendi yaptığım komposttan torf ialve ediyorum. Bahar aylarında mantara karşı fungusit kullanıyorum. Çok fazla ya da mecbur kalmadıkça ilaç kullanmamaya çalışıyorum. Elma ağaçları 4-5 yaşında olup bu sene ilk defa üzerinde yoğun bir şekilde çiçek ve dolayısıyla elma tuttu. Ama büyümeden düştüler. İçlerinde kararma vardı. Seyreltme de yaptım. Nerede hata yaptım bilmiyorum. Ya da fidan daha çok küçük. selamlar Aziz FAYDA |
Merhaba arkadaşlar yarıbodur 60 kadar elma ağacım var.Bu sene 2 yaşındalar ve çoğunda elma var.Ancak oldunlaşan elmaları kargalar yiyor.Bu soruna nasıl bir çözüm önerirsiniz.
|
Malesef elmaların yarıya yakınını delerek mahfettiler.
|
aynı sizin elma ağaçlarınızdaki sorunun bi benzeride de var benim elma ağaçlarının topraktan itibaren dallara kadar olan yerlerde yarılmalar meydana geldi yeni fidan dikmiştim aynı sorun o fidanda 3 yıl sonra meydana geldi ...bilgisi olan arkadaşlardan yardımlarını bekliyoruz.. teşekkur ederim şimdiden...
|
Elma hastalık ve zararlılar
Benim bahcemde de meyva agaclarim var ancak Trabzon hurmam ve Ata nari`m
haricin de yuzumu gulduren olmadi.Zararlilarla dogal yontemlerle savasmak istiyorum ama her defasinda kazanan onlar oluyor.Karsilikli inatlasiyoruz.daha yenillgiye doyamadim.SIzlerden takviye kuvvet istiyorum.Elmalarimin yapraklarinin uclari kirmizi renge donusup kivriliyor.KIvrimlarin arasi siyah bitlerle dolu oluyor.Yapraklari toplayip yaktim ama tumunu toplayamadigim icin tekrar urediler.Isirgan otlarini bir kova su icinde bekletip,belli miktarda suyla karistirip uzerilerine puskurttuk,bana misin demediler.O erigiyi bana puskurttseler olurdum herhalde. O kadar ki pis kokuyor.Arap sabunlu su sebzelere ve bitlenen diger ciceklere iyi geldi.Meyvalarda kullanmakta gecikmis olacagim ki ayni basariyi elde edemedim.Meyvalar da tam olgunlasamadan dokuldu bittiler.Yardimlarinizi bekliyorum. Sevgi ve dostlukla kalin. |
elma bahçelerinde ilaçlama takvimi
merhaba..
ben siteye yeni üye oldum.. 12 dekar bodur elma bahçem var.. belli bir ilaçlama takvimi varmı ??? teşekkürler.. |
fikap kulanabilirsiniz
tavşan ve fare ye karşi plastpaplastik.com.tr |
Yeni diktiğim elma fidanında tesbit edemediğim bir hastalık veya zararlı
5 Eklenti(ler)
Çekirdekten yetiştirdiğim 4 aylık fidan, 2 hafta oldu toprakla buluşalı fakat fotoğraflarda da belli olduğu gibi, yapraklarının birkaçında belirgin olmak üzere, delik gibi olmuş ve delinen yerler kararmış, bazı yaprakların da kenarlarından kararmaya başlamış. Geçen en tepede küçücük bir sineğimsi canlı gördüm fotoğraflar ile sorunlu yerleri belirtmeye çalıştım sanırım kükürtlü bir karışım hazırlayacağım. Fakat sorunu tesbit etmeden davranmak istemiyorum. Yardımcı olursanız sevinirim....
Sorun yeterli su alamamasından kaynaklanıyor, bitki elma türü değilmiş, kirli hanım çiçeğiymiş.. Bu konuda beni aydınlatan Halil Önen'e teşekkür ediyorum.. |
Alıntı:
örümcek zaralısının işi değil, bunun için atacağınız kükürt çok taze yaprakları yakar, fidenin gelişimini yavaşlatır. Eğer sipreyleyerek su atıyorsanız, yapar. Çekirdekten yetiştiriyorsanız mutlaka aşılamanız gerek. Saygılar |
ağaçtaki yaralar,darbeler,yarıklar
herkese merhaba.acemi bahçivan arkadaşım,ağacın için çok üzüldüm.kurtarabildin mi bilmiyorum.yara,yarık,darbe gibi durumlarda bu kısımlara gres yağını kıştan sürüp bekle.ağaç hem iyileşecek,hemde pırıl pırıl gövdeye kavuşacak.yararlı bilgilerin paylaşılması dileğiyle saygılar.
|
merhabalar, ben bahsi geçen elmama kükürtlü solüsyon hazırlayıp yapraklara püskürttüm, biraz abartmışım sanırım büzüşür gibi oldu ama sağlığında problem yok sanırım. Bu arada diğer elmalarım da yaprakları toprağa diktikten sonra kıpkırmızı oldu sebebi ne olabilir? Böceklerden önlemek için pul biberli ilaç hazırlayıp diplerine dökmüştüm ondan olabilir mi? Bilgilendirirseniz sevinirim, yakında fotoğraflarını koyarım, saygılar...
|
Sn. seratblyz siz bunun elma olduğuna emin misiniz? Bu bitki kirli hanım çiçeğine benziyor elma böyle olmaz.
|
Haklı olabilirsiniz
Haklı olabilirsiniz, zira çimlendirdiğim diğer elmalardan hep farklıydı bu bitki. Meğer aylardır koynumda elma diye kirli hanımın çiçeğini beslemişim.:D Aydınlattığınız için teşekkür ederim... Zaten yeterli miktarda sulanmadığı zaman alt yapraklarından kurumaya başlarmış benim sorunumda onunla alakalı. Çünkü bir süre sulayamamıştım.:eek:
|
Arkadaşlar gerçi burası yeri değil gibi(problemim armutla olduğu için) geçen yıl diktiğim deveci armudu fidanımın bu yıl yeşeren dorukları bir hafta önce gittiğimde kırılıp düşmüştü.Acaba soğuktan mı yoksa bir zararlıdan mı kaynaklandığı hususunda bilgi ve çözüm önerecek arkadaşlara şimdiden sevgi ve saygılar.
|
5 Eklenti(ler)
Merhaba Sevgili Ağaç severler,
2010 senesinde tesis etmiş olduğum M9 tam bodur elma (anna) bahçemdeki ağaç gövdelerinde oluşan yarıkların hangi hastalık olduğunu bir türlü bulamadım. Yardımlarınızı bekliyorum. Fotograflar ektedir. Şimdiden teşekkür ediyorum. |
Elma ağaçı hastalığı
Merhaba doğa dostları,ilk defa yazdığım için doğru yerde yazıp yazmadığımı bilemiyorum.Benim derdim hasta elma ağaçımla,bir dalını kesip ziraat mühendisine gösterdiğimizde kara leke hastalığına yakalandığını söyleyip,Ansar adlı ilaçı,yaz kullanımı içinde Agrofarm Propicol 70 WP adlı ilaçı verdi.Daha önce armut ağaçımızda kara leke hastalığını gördüğümüz için biraz daha araştırdık.www.kkgn.gov.tr sitesinde hastalığın San Jose kabuklu biti hastalığı olduğunu anladık.Belirtileri aynen sitede anlatıldığı gibi ,meyvelerin üzerinde kırmızı lekeler dallardada hastalıklı kısımdan boylamasına kesit alındığında kırmızı lekelerle karşılaşılıyordu.O sitedeki ilaçı almak için gitiğimizde bayi bize Zinon EC İsimli ilaçı verdi (Üstünü okuduğumuzda evlerde kullanılan haşere ilaçı )Yanlışlık olup olmadığını sorduğumuzda kesinlikle bu ilaç olduğunu söyledi.Bizi ne yapmamız konusunda bilgilendirirseniz memnun olurum.Hele organik bir mücadelesi varsa onu bildirirseniz daha da memnun olurum İlgilenenlere şimdiden teşekkürler
|
3 Eklenti(ler)
merhaba,
bodur elma ağacı fidesi diktim 2010 sonbaharda,yeşil olacak doğrumudur bilmiyorum üstünde oldukca fazla çiçek ve elma tohumcuğu vardı 1 haftadır keyifsiz bunlar bit midir ne yapmalıyım ? teşekkürler |
Evet, bunlar yaprak biti.
|
teşekkürler arılara zarar vermeden ilaçlama yapmalıyız bu durumda
|
Organik bir ilacı akşam üstü arılar kovana döndükten sonra yapabilirsiniz. Şimdi elmada çiçek olmadığına göre arı da gelmez, sabah da yapabilirsiniz aslında.
|
Evet doğru çiçek kalmadı, akşam üstü yapılabiliyorsa bu tür ilaçlamalar çok sevinirim teşekkür ederim .Bilmiyorum çünkü hep sabah yapacağım diyorum olmuyor güllerimde de bit vardı hepsini ilaçlamayı erteliyorum sabah çok canlı bir insan değilim :)
|
külleme
2 Eklenti(ler)
Elmalarda oluşan bu hastalık mantardan kaynaklanan külleme sanırım. Ancak saksıda yetişen minik elmada da oluştu. Mantar ilacım var ama organik olarak süt su karışımı yapmıştım. Tek sefer olduğu içinmi bilmiyorum ama hiç faydası olmadı. Acaba ne yapmak gerekir. Bu bahçemizdeki aşılı ağaç. Eklenti 219797 Buda balkonumda çekirdekten yetişen minik elmak ağacı
Eklenti 219798 |
Alıntı:
|
elma ağaçlarını armutları ve dev gibi meşeleri bu yıl tüm köyde tüylü bir tırtıl sardı, yaprakları yiyorlar. büyük meşede binlerce var. o kadar ki altına araç çekince üzerine pislikleri tıkır tıkır kar yağar şekilde yağıyor, akıl alır iş değil. bir açıklama yapan olabilir mi cevaplarınızı bekliyorum. bunun mücadelesi nedir. ağaca tüm dönem koruma sağlar mı yoksa komşu ağaçlardan tekrar geçer mi. foto ekliyorum. bu http://postimage.org/image/1qa6jw010/sadece elma ağaçlarından biri,bu önceki hali, şu anda yaprakları tamamen yediler gibi. diğer fotohttp://postimage.org/image/1qa9uyp0k/ tırtılın yakından görüntüsü.http://postimage.org/image/2doy8trqc/
|
2 Eklenti(ler)
Hastalığın zararı açık açık görülüyor.
|
İç anadoluda Kışlık mücadele zamanı yaklaşdı.Elmaları Kendi yaptığımız bordo bulamaçı ilemi yoksa Satılan bordo bulamaçı ilemi müadele yapsak iyi olur?
Saygılar. |
Alıntı:
|
Alıntı:
Sn kenan kırca Biz daha bahçelere giremedikki.İlaç atabilmemiz için havalar bozmazsa 15 gün sonra belki. Saygılar. |
Alıntı:
|
Alıntı:
UBYİ bulamacı nedir ? |
Alıntı:
Sayın denizakvaryumu' nun affına sığınarak :) |
Alıntı:
UBYİ Güllecinin geliştirilmiş hali...Halil Önen sağolsun...:D http://www.agaclar.net/forum/879476-post111.htm Linkte bir özet var... |
Ben karıştırıyor mu yum? :)).
UBYİ Bulamacı: Gülleci bulamacı+ kaolin+ BT. bakterisi, değil mi? |
Alıntı:
Hayır yanılmıyorsunuz efendim. Gençliğinde gülle atma sporu ile ilgilenen rahmetli Prof. Dr. Atıf Atilla hocamızın gönüllü talebeleri, başta UBYİ mensubları Sayın Halil Önen bey olmak üzere, her an yeni denemeler ile onun yolundan gitmekteler. Gülleci bulamacı da güncel/modernize olmakta veya buna zorlanmakta:))). Rahmetlinin zamanında olmayan yeni materyal ve uygulamalar var, tabii ki ya gelişecek ya da gelişecek. Yarın gene bir başka denemede buluşabiliriz. Ama neticeler değerli uygulayıcıların sayfalarında aynen verilmekte, kendilerine şükranlarımız çok. Armudu pişiriyorlar, bizim ağzımıza (en azından benim) düşürmek üzere:))). Sağlıkla kalın inşallah. Saygılarımla lütfen. |
Merhaba,
Üç yıldır bahçemde dikili olan elma ağacım hasta. 3 yıl önce, sonradan elma biti olduğunu öğrendiğim zararlıların saldırısına uğradı. Ağaç can çekişirken tavsiyeler üzerine Kortac adlı ilacı püskürttüm. Kendini biraz toparlar gibi oldu sonbahar geldi yapraklarını döktü. Geçen yaz elma bitleri görünürde yoktu ama ağacım yine hastaydı, hiç çiçek açmadı. Bu yıl da çiçek açmadı ve yaprakları yine hastalıklı görünüyor. Bana ağacımı iyileştimemde yardımcı olabilir misiniz? http://img189.imageshack.us/img189/8579/elma2s.jpg http://img594.imageshack.us/img594/9132/elma1.jpg |
1 Eklenti(ler)
Bu elma ağaçımı asalat bitler sarmış.Organik ilaç yapmayı başaramadım.Başaran üye arkadaşlardanda İstesem (Örneğin Sn Halil Önen beyden) gönderirmi? (Kargo üçreti tarafımıza aittir.)
Aksi halde zehirli ilaça müraçaat edileçektir.Başka alternatif varsa,Lütfen. |
1 Eklenti(ler)
İşte o elma yaprağına musallat olan yaratıklar.
|
Alıntı:
Deneyenler başarıya ulaşır ve ''Gülleci Bulamacı'' 'nı elde eder. Sadece biraz kokacaksınız:))). Belki de yeni ekleme ve denemeler ile bizlere yol göstereceksiniz. Yılmak yok efendim. Sayın Denizakvaryumu ' da yukarıda şavklı yol açmışlar:))). Sağlıkla kalın inşallah, kolay gelsin. Saygılarımla lütfen. |
1 Eklenti(ler)
Elmada bu pamuklaşmanın sebebi nedir acaba?
|
Merhaba sayın Nevzat
Elma ağacınıza unlu bit zararlısı musallat olmuş... Fotoğraftan görüldüğü gibi ise, çok ileri safhalara gelmiş... Hemen, ihmâl etmeden... Bölgenizdeki yetkili ziraii ilaç bayiine zararlının tanımını yaparak uygun insektisit ilacını, önerilen dozlarda ve zamanlarda kullanın... Kolay gelsin, geçmiş olsun... |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 19:01. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025