![]() |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Eklenti 482521
Oturduğum semtteki erik ağaçlarında bu yıl şu tip bir sorunla karşılaşıyorum. İnternetten biraz bakındım, erik cep hastalığı denen, yağış fazlalığına bağlı bir tip hastalık olabileceğini okudum. Öyleyse dönemsel bir sorun mudur? |
mürdüm eriği ağacım
5 Eklenti(ler)
değerli doslar ben guruba yeni katıldım
erik ağacımı bu sene tüplü şekilde diktim ancak zamklanma meydana geldi ne yapmalıyım |
sayın aayvaz ağacınızi yeni diktiğiniz için açık yaralarini kapatıyo, **** ağaç kurdu var, ağaç gövdesinde kurt delikleri varmı, yoksa Doğal durumudur, endişe etmeyin.
|
Teşekkür ederim horanlı ilginize
en kısa sürede ağaca bakıp sizi bilgilendiricem |
Alıntı:
|
Geçen sene erik koşnilinden muzdariptim. Can Erik ağacım şu anda çiçekte bu sene için bundan sonra ne yapmamı önerirsiniz. Bugün Alpha-cyphermethrin etkin maddeli bir ilaç verdiler. Çiçek dökümü sonrası 15 günde bir 3 kere spreylememi önerdiler. Bu etkin madde erik koşnilini önler mi. Meyvelerin hangi büyüklük aşamasında durmalıyım. Belirli aşamadan sonra Eriklere ilaçla zarar verirmiyim daha sonra yeme aşamasında onlar da bana zarar verirmi. Gövde kireçleme de artı olarak işe yarar mı. Sizin önereceğiniz başka ilaç varmıdır. Varsa da İsim hatta alınabilecek adres önerebilirmisiniz.
İçerenköy-Bostancı da oturuyorum. Teşekkürler. |
Bu kara koşnil denen kabuklu bit bizim sokağın erik ağacınıda sarmış,umarım geç kalmamışımdır ama bordo bulamacımı kullansam ,gülleci bulamacımı kullansam yoksa arapsabunlu sarımsaklı zeytin yağlı formülümü kullansam karar veremedim.Arkadaşlar bir fikir verebilirmisiniz.
|
http://www.agaclar.net/forum/attachm...513_153856.jpg
Şu hastalıktan benim üç erik ağacım kesilmek zorunda kaldı. İlaçlama yaptığım halde artarak bütün ağacı kapladılar. şimdi 1.5 metrelik yeni diktiğim erik ve kayısı ağacımda mevcut. Sağlam bir ilaç tavsiye eder misiniz? Ziraatten aldığım 3 farklı ilaç istediğim etkiyi yapmadı. Ayrıca cevizde yaprakların tam ortasında sarı sinekler var. aynı ilaç ile ilaçladım, fakat o da bir işe yaramadı. |
Alıntı:
|
Safa yazlık yağ.
DDVP EC 550 diğerinin kutusu bittiği için atıldı. |
3 Eklenti(ler)
Merhaba,
Bahcemdeki erik ve kayisi agaclarinda asagidaki resimlerde gordugunuz boceklerden var. siyah olanlar sanirim koşnil.. Bir de beyaz beyaz agac ana dallari uzerinde birseyler var ne oldularini bilmiyorum. Yasadigim yer ankara.. ne tur bir ilaclama yapmam lazim.. ve ne zaman yapmam lazim. Bilgi verebilirseniz sevinirim. Bir de karincalar bu yaprak bitleri icin gayet tasiyici ve yardimci oluyor gordugum kadariyla. agaclardan karincalari uzak tutmak icin bir yontem mevcut mudur? not: koşnil demistim ama degil sanirim. bunlar kabuklu degil. daha cok bit'in daha buyuk hali gibi. |
Dediğiniz gibi koşnil. :)
|
Ben de dertliyim bunlardan. Bunun ilaci mineral yag ise onun yerine sizma zeytinyag da ise yarar mi? Gerci yaglarla cozene de rastlmadim. En etkin ilac nedir? Yardim lutfen. 2 erik bir kayisi bir de seftaliyi sarmis durumdalar.
|
Neemazal bu koşnil zararlısına karşı etki ediyor mu acaba? Deneyen var mı?
|
1 Eklenti(ler)
Kosniller semirmekteler. Agac yogun cicekli. Yazlik yagi ne zaman uygulayayim. Kirec onerir misiniz.
|
Ağustos papazı eriklerim çiçek dökmeye başlayınca dallar kurumaya başlıyor geçen senede aynısı oldu
|
Bu Hastalık ne hastalığıdır yardım ederseniz sevinirim
|
bodur erikde problem
5 Eklenti(ler)
merhaba gecen sene fidanını aldıgım bodur can erik geçen senede bir nedenle yapraklarını döktü bu senede yine aynı seyler oluyor yaprakların üzeri önce nokta nokta açık yeşil renklerbeliriyor. yapraklar dısa dogru bukulup uclarından kuruyor. bunun nedenını birtürlü çözemedim birşey mi eksik cokmu suluyorum az mı suluyorum bilemedim
|
Merhaba, Gecen sene kosnil ile olan belami cozdum ancak, murdum eriklerim olgunlastiginda uzuntuyle farkettim ki, eriklerin yarisi kurtlanmis.
Bu sene bununla mucadele etmek gerek. Ankara icin, hangi ilac ne zaman yapilmali ki, agiz tadiyla proteinsiz erik yiyebileyim. Delfin WG diye bir ilac duydum ama emin olamadim. Yardimci olaiblirseniz sevinirim |
Kosnili nasil cozdunuz sn.gobris
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Erik Hastalığı
2 Eklenti(ler)
Yabani erik ağacına aşıladığım bir cins italyan erik dallarım büyüdü ve 2 yıldır meyve vermeye çalışıyor fakat eklediğim fotoğraflardan da görüleceği üzere meyveler bu şekilde üstten başlayarak çürüyor ve dökülüyor. Maalesef şimdiye dek 1 tane dahi erik yiyemedik hepsi olgunlaşmadan çürüdü döküldü gitti. Bu hastalık nedir ve ne şekilde mücadele etmek gerekir? Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler...
|
Alıntı:
|
Merhaba
Bahçemdeki tüm erik ağaçları yapraklarında burkulma şekil bozukluğu ve sararma var. Besin eksikliği diye tahmin ediyorum ama ne eksik bilmiyorum.
https://i.hizliresim.com/pn24Ea.jpg |
Erik ağacı hastalık
1 Eklenti(ler)
Merhaba arkadaşlar.
Bahçemizde 4 tane erik ağacım varve hepsi bu görselde fotograf gibi kabuklu bit olduğunu söylediler neredeyse ağacın heryerınde var ve bir sıvı salgılıyor . ne yapmamız gerekiyor yardımcı olurmusunuz tesekkurler |
2 Eklenti(ler)
Erik ağacım var her sene güzel meyve almamıza rağmen bu sene erkenden yaprakları kahverengeye dönü ne iş neden böyle oldu yoksa erik ağacım ölüyormu
bir daha ki sene böyle bi olayla karşılaşırmıyım ? |
Merhabalar, papaz eriklerimiz daha yeni çiçeğini döküp yapraklar büyümeye başladı. Fakat bazı sürgünlerin uçları fotoğraflardaki gibi içe doğru kıvrık.
Bunlar yaprak biti midir? Neemazal bu bitlere etkili olur mu? Yaklaşık 35 gün sonra hasat edilecek, ilaçlama ile hasat arası kısa süreli pestisit öneriniz ne olur? Şimdiden teşekkürler https://ibb.co/r4qDWHz https://ibb.co/Ybr6CqQ |
İyi akşamlar. Bahçeme bu sene ektiğim can erik fidanı baştan çiçek açmasına rağmen niye ise sonradan böyle yapraklari karardı. Soğuktan mi olmuş olabilir yoksa bir hastalık mıdır acaba ? https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...5abe722078.jpg
Mi Note 3 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi |
https://ibb.co/N32LCsf
bu eriklerin başına ne gelmiş olabilir? iyileşmeleri ve hızla büyümeleri için ne yapabilirim? |
Anjelik erik hastalığı
2 Eklenti(ler)
Kolay gelsin herkese. Ankelik erikte yapraklarda yanık ve lekelenme var. Bunun nedeni nedir ve ilacı var mıdır?
|
5 Eklenti(ler)
Herkese merhaba. Tarım işi ile ilgili hiçbir bilgi ve tecrübem olmamasına rağmen bir meyve bahçesi kiraladım. Japon eriği ve kayısı bahçesi. Tamamen acemiyim ve henüz bir danışman bulamadım. Siteyi ve forumu bir süredir takip ediyorum ve çok istifade ediyorum. Katkı sunanlara çok teşekkür ederim. Bahçedeki çoğu ağacımızda zamklanma ve kuruma söz konusu. Alt tarafa örnek fotoğraf koyuyorum. Ne yapmam gerektiği hakkında hiçbir fikrim yok. Lütfen yardımcı olur musunuz? Şimdiden teşekkürler
|
Alıntı:
İlaçlama yaptıklarım kendini tamir etti ve toparlandılar. Sonbaharda gübreleme yaparsanız. Sulamasına da dikkat ederseniz ağaçlarınız atak yaparak güçlenirler. Kolay gelsin. |
Alıntı:
|
Selamlar erikte aynı sorumu bende yaşıyorum. Çok uzun zaman olmuş paylaşımınızda ancak nasıl bir uygulama yaptınız ve sorunu çözebildinizmi?
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 12:01. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025