![]() |
Cicekten meyveye yeni geciyor, insektisit vermem sorun olulurmu?
|
Alıntı:
|
Çiçek taç yapraklarını dökmüş gibi görünüyor. Döktüyse artık kullanabilirsiniz.
|
Teşekkür ederim yardımınız için.
|
Merhaba arkadaşlar, bizim ayvalarda sanki bıçakla kesilmiş gibi yarılmalar var yardımcı olabilir misiniz?
https://i.imgyukle.com/2019/10/05/EnLIDM.jpg |
Alıntı:
Bitkilerde yapılan normal ilaçlama bunda da etkili olmaktadır ancak bunun asıl ilaçlama dönemi temmuz ayıdır. ( Fındıkta) Yakaladıklarınızı ezerek öldürün :) Buna karşı etkili ilaçlar Methiocarb WP Thiocloprid Kullanım şekli ve dozajı üzerinde yazmaktadır, ölçüler genellikle 100 litre suya göre verilmiştir siz kullandığınız suya göre tahmini doz ayarlamasını yapabilirsiniz. ilaçlama yaptığınız meyveyi 20 gün içerisinde yememenizi tavsiye ederiz. |
Alıntı:
|
Ayva ağacı yaprakları soldu ve şekli bozuldu
1 Eklenti(ler)
Merhaba
Geçen sene ektirdiğim ayva ağacım bu sene çiçek açtı ancak son bir haftadır yaprakları soldu ve yaprakları sanki tırtıl yemiş gibi. Ne yapmalıyım bilen bir arkadaşımızdan yardım rica ediyorum. |
Hiçbir yerde bilgi bulamadım
1 Eklenti(ler)
Merhabalar, bahçemizde çeşitli ağaçlar var. Ayvalarımızda herhangi bir böcek giriş çıkış yeri görünmüyor. Yapraklarda da bir sıkıntı yok ama ayvaların içi fotoğraftaki gibi kahverengi çıkıyor. Nedendir acaba?
|
Merhaba karakedi , Ağacı budama sezonunda budadiktab sonra kestiğin kuru dalları toplayip ağacın çok çok uzağına atmalisin **** bi yerde toplayip yakmalısın. Çünkü göz kurdu denilen kurtlar zamanla ağaç dallarının içinden çıkıp meyveye zarar verebiliyor . Ikinci olarak kullandığın ilacın resmini atarmisin baksam mümkünse
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 16:18. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025