agaclar.net

agaclar.net (http://www.agaclar.net/forum/index.php)
-   Meyvelerde hastalık ve zararlılar (http://www.agaclar.net/forum/forumdisplay.php?f=363)
-   -   Kiraz hastalıkları (http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=4042)

kocasinan 27-05-2013 09:54

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi vandavales (Mesaj 1157268)
merhaba benim bahçemde bir kaç kiraz ağacım var ağacımın yapraklarında resimini çektiğim siyah siyah bit gibi birsürü canlılar var bunlar nedir bu durumdan ağacımı nasıl kurtarablirim veya seneye tekrar böye olmaması için hangi aylarda nasıl mücadele etmeliyim teşekkürler

Sayın vandavales'in kiraz ağacındaki siyah böcek benim kiraz ağacında da var, nasıl mücadele edebileceğimiz hakkında fikir verebilecek arkadaşımız yardımcı olurlarsa memnun olurum.

cumaöğretmen 10-06-2013 04:12

1 Eklenti(ler)
Merhabalar. Benim önemli ve aşamadığım bir sorunum var. Kirazlarda çok güzel meyve tutumu oluyor. Ancak fotoğrafta görüldüğü şekilde meyveler buruşup dökülüyor. Sonra da meyvelerin olduğu dalcıkların yaprakları kuruyup dökülüyor. Bu dalcıkları dibinden kopardığımda bir zararlının kanalı boşaltmış olduğunu gördüm. Çaresiz ve umutsuzum. Bana yardımcı olursanız çok sevinirim.

ihsankaya45 10-06-2013 19:29

daha ayrıntılı ve net fotoğrafları koyarsanız iyi olur

kgursan 11-06-2013 10:32

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi vandavales (Mesaj 1157268)
merhaba benim bahçemde bir kaç kiraz ağacım var ağacımın yapraklarında resimini çektiğim siyah siyah bit gibi birsürü canlılar var bunlar nedir bu durumdan ağacımı nasıl kurtarablirim veya seneye tekrar böye olmaması için hangi aylarda nasıl mücadele etmeliyim teşekkürler

Bunlar siyah bakla afidi (siyah bakla biti) olmalı. bir yaprak biti çeşididir. Yaprak bitlerine karşı bildiğim;
1. Arapsabunlu su püskürtülmesi,
2. "Mosplant" adlı ucuz bir zehirli tarım ilacı (100 litreye 20 gram kadar) püskürtülmesi sanırım işe yarar ama şimdi tam meyve zamanı olup meyveler bittikten sonra püskürtmeniz iyi olur. Başka zehirli ilaçlar da (Decis vb.gibi) kullanılabilir, ama diğer canlılara en az zarar veren ilaç kullanın derim.

kgursan 11-06-2013 10:45

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi seckın (Mesaj 470277)
Yaklaşık 6 yıldır kiraz bahçemiz var. 300'e yakın ağacımız var ancak her geçen hafta ağaçlarımız hastalanıyor. Şu an elimde bir fotoğraf yok ama tarif ederek derdimi anlatmak istiyorum.Ağaçların gövdeleri yaşıtlarına göre çok fazla kalınlaşmıyor. yeşil olan yapraklar yavaş yavaş sararmaya başlıyor. Sonra güneş yakmış gibi kavruluyor, kuruyor.Yapraklar kahverengi, çıtır çıtır. Ağaçtan dökülmüyor. Umarım tarif edebilmişimdir. Beni bilgilendirebilirseniz çok sevinirim.

Sn seçkin, Mahalep üzerine aşılı kirazlarda bazen Anaç-Kalem uyuşmazlığı olur. Anaç veya kalem (aşı alınan çeşit) aşı noktasında dokuları kaynaşamaz, birbirlerinden farklı şekilde gelişir (birisi incekalır, diğeri kalınlaşır) ve zaman içinde (3-10 yıl) ağaç kurur.

Bu durum kuş kirazı (prunus avium) anacına aşılı kirazlarda görülmez. ama p.avium anacı da her toprakta gelişmez ve meyveleri küçük, ağacın boyu yüksek olur.

Prunus mahaleb in en büyük kusuru budur. Ama kıraç-kireçli topraklarda da en uygun anaç p.mahaleb dir!..Aynı zamanda aşılı kiraz ağacının boyu kısa, meyveleri iri olur.

Bildiğim kadarıyla anaç-kalem uyuşmazlığı mahaleb anacına aşılı bütün çeşitlerde az veya çok görülür. Ben Malatya da çok gördüm.
Kolay gelsin.

selim_50 20-06-2013 15:30

merhaba arkadaşlar;
sayfada okuduğum en büyük sorun ağaçların zamklanması ve üzerinde yaprak ve meyveli iken dahi yavaş yavaş kuruması, internetten araştırırsanız ağaçlarda "geriye doğru ölüm" diye bir hastalık var, kimyasal mücadelesi yok, sadece kültürel önlemlerden bahsediliyor, nerdeyse hastalıkların tamamı bu tarife uygun, çoğunlukla kayısı, kiraz ve vişne ağaçlarında görülüyor.Benim 5 yaşında 100 adet kayısı fidanından her yıl 5-6 adedi bu sebeble kuruyor.
sayın fındıkçı 74'ün bahsettiği kurtlar ise ağaç dip kurdu veya kiraz dip kurdu diye adlandırılan zararlı,

Esra k.. 30-08-2013 16:01

MERHABALARLAR, kiraz agacimin ustunde siyah ve cok fazla bocek var. Agacin her yerine kucuk elips seklinde delikler acilmis. Bunun yaninda yapraklar kullu bir renkte. Bu bocekler ayrica kanatli gibi. Kiraz ilkbahar meyve verdi ve birdaha hic meyve vermedi. Bocekler uzerinde gezerken beyaz ve akiskan bir siviyi agacin uzerine akitiyorlar. Bu hasereler ile nasil savasabilirim?

Maverick_fm 25-11-2013 21:46

Kiraz ağaclarında zamk
 
3 Eklenti(ler)
Merhaba. Kiraz ağaclarında fotorafdakı gibi zamklanma vardır. Bu zamklanmanın sebebi nedir ve ne tür bir mücadele yöntemi uygulaya bilirim?
Önceden teşekkürler.

bahcedostu70 21-02-2015 12:47

daha önce yazmıştım bahar geliyor sert çekirdeklilerde baharın göz taşımı ağaçlara kullanalım veya sıvı bakır kullanalım yardımcı olabilirseniz memnun olurum saygılar.

ozanemre 21-02-2015 14:31

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi bahcedostu70 (Mesaj 1358294)
daha önce yazmıştım bahar geliyor sert çekirdeklilerde baharın göz taşımı ağaçlara kullanalım veya sıvı bakır kullanalım yardımcı olabilirseniz memnun olurum saygılar.

Sayın bahcedostu70,

İlkbaharda gözler uyanmadan önce kullanıma hazır bakır sülfat ve kalsiyum hidroksit bileşikli (% 20 metalik bakıra eşdeğerdir) bordo bulamacı uygulaması yapmanızı öneririm. Kalıcılığı daha iyi. Uygulama ölçüleri paketin arka yüzünden detaylandırılmıştır. Umarım sonbahar döneminde de uygulama yapma imkanınız olmuştur.

Esen kalın.

mikrenos 17-05-2015 11:27

1 Eklenti(ler)
Merhaba Kiraz ağacının meyveleri yeni çıkmasına rağmen sapır sapır dökülüyor. Yarım santim genişliğe ulaşmadan kızarıp yere düşüyor. Yardımcı olur musunuz?

han2659 02-06-2015 15:17

1 Eklenti(ler)
kiraz ağacında bugün böyle bir böcekle karşılaştım sizce bu nedir nasıl önlem almalıyım? Siyah bakla biti olabilir mi?

h_dogan 03-06-2015 09:27

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi han2659 (Mesaj 1384402)
kiraz ağacında bugün böyle bir böcekle karşılaştım sizce bu nedir nasıl önlem almalıyım? Siyah bakla biti olabilir mi?

Kirazınızdaki sorun siyah yaprak biti.
http://www.agaclar.net/forum/genel-b...oruma/3062.htm bölümüne bakın. Bahçeniz büyükse Acetamiprid içerikli bir ilaçla ilaçlama yapmanız lazım.

h_dogan 03-06-2015 09:27

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi mikrenos (Mesaj 1379366)
Merhaba Kiraz ağacının meyveleri yeni çıkmasına rağmen sapır sapır dökülüyor. Yarım santim genişliğe ulaşmadan kızarıp yere düşüyor. Yardımcı olur musunuz?

İklim koşullarından ve tozlanma eksikliğinden olabilir.

han2659 03-06-2015 16:35

Sayın H. Doğan yardımınız için teşekkür ederim. Resmi siteye yüklemeye çalıştığım zaman resimden kaynaklı herhalde çok büyük gözüküyor bu yüzden bu yolu tercih etmiştim ama şimdi düzelticem.

malina 08-06-2015 11:44

Kiraz kurtları nereye gitti?
Güngör Uras

Kiraz mevsimi başladı. Fiyatları pahalı ama pek lezzetli. Hem de kurtsuz.
Ayşe Hanım Teyzem sual eyliyor: “Eskiden kurtsuz kiraz olmazdı. Kurtlar kıvır kıvır gezinirdi. Ne oldu da şimdiki kirazların içinde kurt yok?”

Kurtların peşine düştüm... Ona sor, buna sor... Nihayet Ziraat Mühendisi Mine Pakkaner’den bir şeyler öğrendim.

İşin temelinde çiftçi bilinçlenmesi, tarım tekniklerinin gelişmesi, modern tarım işletmeciliğinin yayılması var.
Kirazın yetiştiği arazinin denizden yüksekliği, bölgenin iklim şartları, toprağın özelliği önemli. Her bölgeye uygun kiraz fidanının özelliği farklı.
Toprak şartları çok önemli. Bizim topraklarımızda organik madde eksikliği var. Organik madde toprağın canı. Organik madde yoksa o toprak tuzlanıyor, çoraklaşıyor. Bizim üreticimiz toprağa organik madde olarak hayvan gübresi atıyor. Gübre olgunlaşmadan toprağa atıldığında, zararlı maddeler etrafa yayılıyor, ağaçlar böcekleniyor.

İlaçlama ve gübre önemli
Organik madde kullanamayan üretici aşırı derecede kimyasal gübre kullanıyor. Aşırı derecede kullanılan kimyasal gübre de bitki ve meyvede kalıcı etki yapıyor.
Kirazda kurt yapan ‘kiraz sineği.’ Bu sinek, kiraz pembeleşince, kabuğunu delerek etli bölümüne yumurta bırakıyor. Bu yumurta çatlayınca larva (kurt), daha sonra da sinek oluyor.
Şimdilerde kiraz bahçelerine yapışkan sinek tuzakları konuluyor. Tuzağa yakalanan sinek sayısı artınca ilaçlama yapılıyor.
İlaçlama çok önemli. Doğru zamanda, doğru dozda, doğru yöntemlerle, doğru etkili maddenin kullanılması gerekiyor.İlacın ruhsatlı tarım ilacı olması ve işi bilen uzmanların tavsiyesi şart.
Çünkü ilaçlama doğru zamanda, doğru dozda, doğru yöntemlerle ve doğru etkili madde ile yapılmamış ise kiraz meyvesi kalıcı kimyasal içeriyor...

İlaç meyvede kalıyor
Yıkamakla zararlı kimyasallardan kurtulma şansı yok. Kimyasal, kirazın etli kısmına da giriyor. Bir kısmı içeride bir kısmı dışarıda kalıyor. Kiraz yerken, kimyasallar kana karışıyor.
Ayşe Hanım Teyzem soruyor: “Eskiden kiraz dalından koptuğunda, hemen yenilirdi. Şimdilerdeki kirazlar uzun süre dayanıyor, taze kalıyor. Ne oldu da böyle oldu?”

Kirazın raf ömrünü uzatmak, daha etli kiraz elde etmek için bazı üreticiler kalsiyum, potasyum, gibi dayanıklılığı arttıran gübreler kullanıyor. Bu tür kimyasallarla hasat öncesi meyvelerde çatlamanın önlenmesine de çalışılıyor.
Üretici meyve zarar görmesin diye artık kirazın hasadına dikkat ediyor. Toplarken berelenmemesine özeniyor.
Toplanan kirazlar hemen soğutulup meyvenin kızışması önleniyor. Saklama ve bekletmeler atmosfer kontrollü soğuk hava depolarında yapılıyor. Bütün bunlar sonucu kiraz uzun dayanıyor.

Bazı üreticiler ise, raf ömrünü uzatmak için ürünlerin üzerini kaplayan kimyasallar kullanıyor. Kimyasallar hem kirazın rengini daha cazip hale getiriyor, hem de ömrünü uzatıyor.
Kiraz, önemli ihraç ürünü. Yabancılar ilaç kalıntılı kirazı iade ediyor. Maalesef bu kirazlar bizim pazarlarda satılıyor.
Ayşe Hanım Teyzem, “Sormaz olsaydım... İçimi kararttın. Şimdi ben kiraz yemeyecek miyim?” dedi.

Ayşe Hanım Teyze’min sorusunu Ziraat Mühendisi Mine Pakkaner’e ilettim. Pakkaner, “Tüm kirazlarda kimyasal kalıntı olduğu söylenemez. Özellikle şimdilerde, ‘iyi tarım’ uygulamaları diye bir denetim düzeni var. Kutularının üzerindeki yazıları okursa hangi ürünlerin bu kapsamda denetlendiğini öğrenebilir” dedi.

Kiraz kurtları nereye gitti? | Güngör Uras | Milliyet.com.tr

verdoque 22-06-2015 21:50

Kiraz yapraklarında sarı beyaz lekelenmeler
 
4 Eklenti(ler)
Merhaba,

Alara fidancılıktan aldığımız K900 cinsi 3 yıllık kirazlarımızda resimlerde görülen zararlanma var. Toprağımız killi, bahçe Kayseri'de.

ARMUT KAPLANI (Stephanitis pyri) veya KİRAZ SÜLÜĞÜ
(Caliroa limacina) zararına benzetmekle beraber emin olamadım. Bilgisi olan yardımcı olabilir mi?

kgursan 01-07-2015 20:48

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi malina (Mesaj 1385915)
Kiraz kurtları nereye gitti?
Güngör Uras

Ayşe Hanım Teyzem sual eyliyor: “Eskiden kurtsuz kiraz olmazdı. Kurtlar kıvır kıvır gezinirdi. Ne oldu da şimdiki kirazların içinde kurt yok?”


İlaçlama ve gübre önemli
Organik madde kullanamayan üretici aşırı derecede kimyasal gübre kullanıyor. Aşırı derecede kullanılan kimyasal gübre de bitki ve meyvede kalıcı etki yapıyor.????
Kirazda kurt yapan ‘kiraz sineği.’ Bu sinek, kiraz pembeleşince, kabuğunu delerek etli bölümüne yumurta bırakıyor. Bu yumurta çatlayınca larva (kurt), daha sonra da sinek oluyor.
Şimdilerde kiraz bahçelerine yapışkan sinek tuzakları konuluyor. Tuzağa yakalanan sinek sayısı artınca ilaçlama yapılıyor.
İlaçlama çok önemli. Doğru zamanda, doğru dozda, doğru yöntemlerle, doğru etkili maddenin kullanılması gerekiyor.İlacın ruhsatlı tarım ilacı olması ve işi bilen uzmanların tavsiyesi şart.
Çünkü ilaçlama doğru zamanda, doğru dozda, doğru yöntemlerle ve doğru etkili madde ile yapılmamış ise kiraz meyvesi kalıcı kimyasal içeriyor...

İlaç meyvede kalıyor
Yıkamakla zararlı kimyasallardan kurtulma şansı yok. Kimyasal, kirazın etli kısmına da giriyor. Bir kısmı içeride bir kısmı dışarıda kalıyor. Kiraz yerken, kimyasallar kana karışıyor.
Ayşe Hanım Teyzem soruyor: “Eskiden kiraz dalından koptuğunda, hemen yenilirdi. Şimdilerdeki kirazlar uzun süre dayanıyor, taze kalıyor. Ne oldu da böyle oldu?” .....Soğutma teknikleri ve sert etli (dayanıklı) kiraz çeşitleri Kullanıldığı için.

Kirazın raf ömrünü uzatmak, daha etli kiraz elde etmek için bazı üreticiler kalsiyum, potasyum, gibi dayanıklılığı arttıran gübreler kullanıyor. Bu tür kimyasallarla hasat öncesi meyvelerde çatlamanın önlenmesine de çalışılıyor.
Üretici meyve zarar görmesin diye artık kirazın hasadına dikkat ediyor. Toplarken berelenmemesine özeniyor.
Toplanan kirazlar hemen soğutulup meyvenin kızışması önleniyor. Saklama ve bekletmeler atmosfer kontrollü soğuk hava depolarında yapılıyor. Bütün bunlar sonucu kiraz uzun dayanıyor.

Bazı üreticiler ise, raf ömrünü uzatmak için ürünlerin üzerini kaplayan kimyasallar kullanıyor. Kimyasallar hem kirazın rengini daha cazip hale getiriyor, hem de ömrünü uzatıyor.
Kiraz, önemli ihraç ürünü. Yabancılar ilaç kalıntılı kirazı iade ediyor. Maalesef bu kirazlar bizim pazarlarda satılıyor.


Kiraz kurtları nereye gitti? | Güngör Uras | Milliyet.com.tr

Kiraz kurtları nereye gitti??

1.Kirazı kurtlandıran bir sinek dir. (Relagiotis sp.)
2. Kiraz sineğinin, yaşam döngüsü: Erginler mayıs ayı ortalarında (iklim ve sıcaklığa bağlı olarak) Uçmaya başlar, Beslenirler ve çiftleşirler sonunda dişiler yumurta bırakırlar.
3. İşte tam bu zamanda eski çeşit, erken olgunlaşan YUMUŞAK etli ,tatlı-lezzetli kirazlar olgunlaşmaya başlar, " Ben Düşme" denilen zamanda, erkenci kirazların eti yumuşar. Bu yumuşamış kiraz meyvelerine kiraz sineği yumurtasını kolayca yerleştirir.
4. Ben düşme ile ,hasat olgunluğu arasında geçen zaman içinde yumurtadan çıkan larvalar (kurtlar) meyvenin çekirdeğine doğru beslenerek gider. Bu zaman tam da kirazın hasat devresidir.
5. Sert etli ve Geç olgunlaşan kiraz çeşitleri ise, Kiraz sineğinin yumurta bırakma döneminde meyveler henüz yumuşamamış ve sert olduğu için kiraz sineği ovopozitör(yumurta bırakan iğne) yi batıramaz ve yumurtayı bırakamaz.

Sonuç da geç olgunlaşan sert6 etli kirazlar kurtsuz olur. Erkenci kirazlaeda Ben düşme zamanı yapılacak tek ilaçlama ile kurtlanma önlenir. Kullanılacak ilaçlar kontak tesirli kısa süre etkili (insectisit) ilaçlardır.

Günümüzdeki kirazların kurtsuz olması bundandır.

bahcedostu70 31-07-2015 21:31

saygı değer hocam kirazlarda yazıcı böceği sorununa sizlerden yardım bekliyorum.

bahcedostu70 31-07-2015 21:34

saygı değer hocam kiraz ağaçlarında yazıcı böceği sorunu var .yardımcı olursanız sevinirim,saygılar.

Musakilic 06-07-2016 22:30

Zamklanma
 
1 Eklenti(ler)
Merhabalar kiraz agıcımda zamk gibi ama degil diken gibi govdede her yerinde cıkmıs resimlerini yukledim nedir acaba

Musakilic 06-07-2016 22:40

1 Eklenti(ler)
Yeni resim

alien 08-08-2016 14:05

Aynı sorun benim kirazlarımda da mevcut ve yan agaclara da bulasıyor. (mürdüm erigi agacimdada gormeye basladım.)
Kiraza giren kurtlar agaci oyuyor resmen.

metcelikhan 14-07-2017 09:49

Bilgi paylaşımında bulunmak istedim. Sizlerinde bu konuda görüşlerinizi merak ediyorum.

Saygıdeğer Tarım Bakanlığı Genel Müdürlüğümüz Isparta ilinde satılan Kiraz fidanlarından büyük bir kısmı toprak ile buluşmayı müteakip sağlıkllı ve sorunsuz bir şekilde büyümekte iken 3 yıl sonrasında sebebsiz ve ani bir şekilde kurumaktalar. Aynı bahçedeki diğer yaşıt fidanlarda herhangi bir sorun bulunmaz iken bazı satış noktalarından (şahıs bazında) alınan kiraz fidanları istisnasız hepsi kuruyorlar. Bunun sebebinin aşılama yapılan fidenin ormanlara dikimi yapılan dağ kirazı olarak adlandırılan fidelere aşı yapılmış olmasından kaynaklandığını tahmin etmekteyiz. Bu soruna sebeb olan fideler normal kiraz çekirdeği olmayıp farklı bir tohum özelliği sergilemekte ve kiraz cinsi sadece kendi öz çekirdeğine yapılan aşıları kabul etmektedir. Fidanların Aşılama faaliyeti tutarlı bir durum sergilemekte ve azami 3 yıl sorunsuz sağlıklı büyüme göstersede ilginçtirki bu süre sonunda ani bir şekilde kurumakta ve ölmektedir. Diğer illerimiz hakkında herhangi bir malumatımız olmamakla beraber Isparta ilinde binlerce vatandaşımızın maddi zararları ile beraber emekleri boşa gitmektedir. Bakanlığımızdan ve Genel Müdürlüğümüzden sorunun çözümü için yardım talep etmekteyiz.
ISPARTA 507 755 68 43
7.7.2017
Sayın: 03.07.2017 tarihinde Yeşil Masa’ya yapmış olduğunuz istek başvurusu incelenmiştir. İlimizde Sertifikalı Fidan Üreticileri ürettikleri Kiraz fidanlarında klon anaç olarak MaxMa Delbard 14/Brokforest, SL 64 ve Mazzard F 12-1, tohum anacı olarakta Mahlep (İdris) ve Kuş kirazı kullanılmaktadır. Bu anaçlarda Bakanlığımızın Tescil listesinde yer almaktadır. Bu anaçlar üzerine aşılanan kiraz çeşitleri ise denenmiş ve Bakanlığımızca tescil edilmiş çeşitlerdir. Fidan üreticilerimiz kayıt altına alınarak, Vejatasyon süresi boyunca fidanlar kontrol edilerek sertifikalandırılmaktadır.Tekniğine uygun olarak yapılan yetiştiricilikte Müdürlüğümüze söz konusu şikayet ile ilgili herhangi bir bildirim yansımamış olup, sorunun kültürel işlemlerden kaynaklanabileceği varsayılmaktadır. Söz konusu dilekçenize istinaden araziden numune alınarak gerekli araştırma yapılacaktır. Bilgilerinize rica ederim

Şah-Kara 28-05-2018 20:14

Kiraz fidanı yaprakları canlılığını kaybediyor.
 
1 Eklenti(ler)
Geçen yıl ektiğim 2 yaş aşılı fidanımda mayıs ayı ortasından itibaren fotoğrafta görüldüğü gibi yaprakları canlılığını yitirmeye başladı. Herhangi bir böceklenme yok. Yapraklar temiz, gövde temiz. Dibini açıp bakmadım kurt varmı diye ama dip kurdu ilacı attım. Bir kaç gün oldu ilacı atalı. Bu sorunun nedenini bilen varmıdır? Yardımlarınızı rica ederim.
Teşekkürler.

Kudret Sezer 21-02-2019 23:14

Bakır sülfat yüzde kaçlık olmalı.saygı ile

fahte 14-04-2019 16:29

2 Eklenti(ler)
Merhaba, 7-8 yıldır çiçek açmayan bir kiraz ağacım var. Bu sene ilk kez tomurcuklandı, fakat çiçekler açmadan soluyor ve kuruyor. Sebebi ne olabilir?

Muda 15-04-2019 22:25

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi fahte (Mesaj 1565779)
Merhaba, 7-8 yıldır çiçek açmayan bir kiraz ağacım var. Bu sene ilk kez tomurcuklandı, fakat çiçekler açmadan soluyor ve kuruyor. Sebebi ne olabilir?

http://www.agaclar.net/forum/sebzele...lilar/4070.htm

Bu hafta sonu armutların çiçekleri daha açmadan sizdeki gibi yemeye başlamışlar. Çok açlar herhalde. Çiçeği daha açmadan yemeye başlıyorlar.

fahte 16-04-2019 13:29

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Muda (Mesaj 1565881)
Bu hafta sonu armutların çiçekleri daha açmadan sizdeki gibi yemeye başlamışlar. Çok açlar herhalde. Çiçeği daha açmadan yemeye başlıyorlar.

Ağacı sürekli takip ediyorum üzerinde böcek görmedim. Bu böceği de ilk kez görüyorum. Çiçeklerin kurumasının başka bir sebebi olabilir mi?

timucinnn78 22-05-2019 09:53

Herkese selamlar bu konu bayağıdır yorum almamış ama benim de şöyle bir sıkıntım var. İstanbulda ikamet ediyorum ve kiraz ağacımda ve erik ağacımda aynı şey oluştu. Yapraklar kıvrılıp küçülüyor. ne yapmalıyım acaba ?
https://i.hizliresim.com/Yd2v6a.jpg


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 21:15.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024