agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Meyvelerde hastalık ve zararlılar (https://www.agaclar.net/forum/meyvelerde-hastalik-ve-zararlilar/)
-   -   şeftali hastalıkları (https://www.agaclar.net/forum/meyvelerde-hastalik-ve-zararlilar/15189.htm)

Derya Yıldız 20-07-2014 13:15

1 Eklenti(ler)
Eklenti 510031

Derya Yıldız 20-07-2014 13:18

Merhaba arkadaşlar. Şeftali ağacımın meyveleri bu durumda. Bu seneden geçti. Bahara kadar ağaçlara uygulayacağım bakım,ilaç işleri varmı. Ağaçlarım için sırayla ne yapabilirim. Organik yetiştirmek istiyorum.

Aysis 22-07-2014 13:02

Biz tüm yapraklar dokuldugunde bir defa ağaçların tomurcuklari olusup cicek acmadan hemen önce ve meyeler fındık buyuklugune gelince bordo bulamaci veya diger ismi ile göz taşı ile agaclari yikarcasina ilacliyoruz. Yaprak biti olursa da arap sabunu puskurtuyoruz. Her yil sizinki gibi olan seftalimiz artik cok güzel oluyor.

Lonicera 22-07-2014 13:41

Sn Derya Yıldız, tahminimce meyve üzerindeki o siyah lekeler içerisinde çok küçük kurtlar mevcut. Bir tanesinin içini açıp bakın isterseniz. Büyük ihtimalle Akdeniz meyve sineği larvaları bu hale getiriyor meyvelerinizi. Mücadelesini internette bulabilirsiniz. Organik yetiştiricilik yapıyorsanız kültürel önlemlere dikkat edip özellikle cezbedici tuzaklar kullanabilirsiniz. Kültürel önlem olarak şimdiden bu tip hasarlı tüm meyveleri toplayıp derince bir çukura gömmek gerek. Kolay gelsin.

Derya Yıldız 24-07-2014 00:21

Sayın Aysis ve Lonicera cevaplar için teşekkür ederim. Evet bu sene tüm ağaçların meyveleri böyle kurtçukluydu. Biz mayısta aldığımız için geç kalmıştık bazı bakımlara. O yüzden bundan sonrası için geç kalmayayım dedim. Tekrar sağolun.....

dobipa 27-04-2019 19:39

2 Eklenti(ler)
Eklenti 692126
Bu resimdeki şaklabanların adı sanı nedir?
Kimyasal olmayan mücadelesi için önerilere açığım.

Fidan tahminime göre budamayla alakalı bir sıvı salgılamış ve bu böceklerde bitkiye dadanmış.

Aynı konuda bir arkadaş için kireç önerilmiş.
Kireçleme zaten yapacağız fakat başka bir öneri varsa lütfen bilgilendirsin.

Galiba bu resimde biraz daha net görünüyor böcekler.
Eklenti 692127

huso93 27-04-2019 20:26

Kabuklu bit bunlar

Muda 27-04-2019 21:06

Uğun böceği bunları da yiyebiliyor sanırım.

dobipa 27-04-2019 21:47

Böcek sürüsünün etrafında 3-4 tane uğur böceği vardı galiba yiyorlar bunları evet.

Ayrıca galiba bu mahluklar kabuklu bit değil.

chelik26 11-05-2019 20:47

Bu sene diktiğim 2 adet şeftali fiadnlarım yaprakları buruşuk buruşuk oldular, ziram76 almak için gittim bugün ancak 1 kilodan aşağı yoktu ve bende almaktan vazgeçtim. İlaç satan adam kes gitsin abi dedi, ya daha yeni diktim dedim olsun işte üzülmezsin dedi. Artık son çare tüm yaprakları/filizleri gövdeden koparıp ağacı tümüyle kaoline boyuyacağım. bakalım yeni çıkanlardada olacak mı.

juk 11-05-2019 22:12

meyvede hastalık
 
2 Eklenti(ler)
merhaba arkadaşlar şeftali ağacımızda meyveler yeşilken beyaz benekler oluşturuyor ve olgunlaşmadan kahverengiye dönüp dökülüyorlar neden olabilir? nasıl gideririz bu sorunu?

Şengülege 09-05-2020 00:50

Merhaba ben de siteye yeni üye oldum. Tecrübeli arkadaşlardan öğrenmek istediğim bir kaç sorun olacak, yardımcı olabilirseniz sevinirim.
1) Şeftali ağaçlarımın bazı dallarında püs yumruları oluyor bunların zararı var mı? Varsa nasıl mücadele edebilirim?
2) Çekirdekten yetiştirdiğim kayısı ağacım 3 yaşına girdi ancak boy atıyor, yaprak veriyor ama çiçek oluşmuyor. Çiçek açıp meyve vermesi için kaç yaşında olmadı gerekiyor?
Yardımlarınız için çok teşekkür ederim.

terastaağaç 24-05-2022 15:45

Şeftali'de bit, böcek ve yaprak sararması
 
2 Eklenti(ler)
Merhabalar,

Foruma yeni üye oldum. Evimin terasında 50 litrelik bir saksıda şeftali ağacı yetiştiriyorum. Geçen yıl dikimini yapmıştım. Mayıs başında siyah böceğin olduğu resimde de gözüken yeşil küçük bit oluşmuştu. Yaprakların özellikle yeni filizlenen kısımları kıvrılıp dökülmeye ve yapış yapış olmaya başlamıştı. Ben evde kendim arap sabunu ve su karışımı sıkarak bir haftada kurtulmuştum. Bu sene de yine mayıs başında bunlar oluşmaya başladı. Ben işlerimin yoğunluğundan dolayı boşverip kendiliğinden geçer diye bekledim ancak ağacın büyük kısmı sararıp yaprakları döküldü. Üstelik bu sene üzerinde birçok çağla da vardı. Ardından yeniden ben arap sabunlu su uyguladım ancak bu defa resimdeki böceklerden gördüm. İlk görünce tırtıl sandım ama yakından inceleyince daha farklı bir şey olduğu anlaşılıyor. Acaba nedir nasıl kurtulurum. Bir de sanırım küçük beyaz bite benzer bir şey daha var fotğraflar da pek belli olmuyor. Terastaki bu saksının yanında armut ve elma ağaçları var onlarda herhangi bir bulaşma yok ama biraz daha uzağında ceviz ve gül var onlara sıçramış gibi. Çözüm olarak ne yapmalıyım ?


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 21:35.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025