24-04-2009, 00:34 | #32 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 09-03-2009
|
Kalbara, cok tesekkur ederim.Verdigin linki okudum.Bir sorum daha var onun cevabını bulamadım o linkde.aynı agacta normal erıklerde var.Onları yiyebilirmiyiz acaba ,bir zararı olurmu?? |
25-04-2009, 21:39 | #33 |
Ağaç Dostu
|
ağaç bitleri
arkadaşlar 3-5 senedir her sene farklı ağaçlarımı vuran parazitlerle karşı karşıyayım. erik ağacında siyzh böyle pire boyunda **** daha küçük haşaratlar yaprağın alt kısmına yapışıyor, yaprak kıvrılıyor oyuluyorş onlara yuva gibi oluyor. hatta oyuğun önü de kapatılıyor (yaprak kabararak bir çukur oluşturuyor bu çukur da oyuğun büyümesyle ağzı temas ederek içi boş bir çukur oluyor sanki yaprakta. ve bu ağaçta 1000 yaprak varsa 500 ünde görülüyor. meyveyide engelliyor. üzerinde bir sürü erik tomurcuğu olan ağaçtan parmakla sayılacak kadar erik ya çıkıyor ya çıkmıyor. bu böcekler hafif yapışkanımsı bir madde de salgılıyor. yedikleri falan yok öylece yaprak nokta nokta kabararak buruşup büzüşüp kalıyor. nasıl bir ilaç önerirsiniz? bir iki ilaç türüyle denedik ama olmadı gitmediler. ne zaman kış gelip kar olursa anaca o zaman haşarat kalmıyor. |
14-05-2009, 08:54 | #35 |
Ağaç Dostu
|
Günaydın, erik ağacımdaki konuk, yaprakları yediği yetmemiş gibi 1metre ilerde yeni diktiğim biberlerede musallat olmuş,elimde ddpv 50 var.başka ne yapılabilir? Bu akşam biberlerı ve domatları ilaçlıyacağım,erıkte meyva bittıkten sonra hangı ilaçla kurtarmalı?ekte cep tlf ile yaprağı ve konakçıyı çekmeye çalıştım. Düzenleyen sındırgılı : 20-03-2010 saat 19:59 |
15-05-2009, 09:31 | #37 |
Ağaç Dostu
|
Erik ağacına bir sey yapamadım ama biber ve domatlara B5a püskürttüm.Dediğiniz gibi misafir çok, Hüseyin Oak Beyin yenı organık ilacını deneyeceğim.Ya da Neemazal? Düzenleyen sındırgılı : 02-05-2010 saat 20:27 |
18-05-2009, 08:54 | #38 |
Ağaç Dostu
|
Sn Sındırgılı; Erik ağacı yaprağında yoğun olarak bitki biti görülüyor. Bahsettiğiniz ilaçlar işe yarayacaktır ancak büyük olarak görünen uğur böceği (Coccinella septempunctata) larvası ve bu zararlıların baş düşmanı ilaçlamayla maalesef bu tür faydalı böcekleri de öldürmüş oluyoruz. |
20-05-2009, 08:34 | #40 |
Ağaç Dostu
|
Larvanın gelişmesi 4-6 hafta sürer. Koza dönemi de 10-14 gündür. Kozadan çıkan uğurböceğinin altın rengindeki kın kanatlarında önce benek bulunmaz. Hızla sağa sola hareket eder. Uygun bir yerde durarak kanat kapakçıklarını hafifçe yukarı kaldırır. Tâkibi harikulâde olan değişim şimdi başlar. Kapakçıklar altındaki tül inceliğinde kanatlar, kurumak için dışarı çıkar. Kapakçıkların rengi sarı veya kırmızıya dönüşmeye başlarken siyah noktaların yerleri de kararmaya başlar. Kısa bir zaman sonra kapakçıklar tabiî rengini alacak ve siyah benekler ortaya çıkacaktır. Ergin uğurböceği artık yaprakbiti kolonilerini avlamaya çıkabilir. Her uğurböceği larvası 200-500 kadar yaprakbiti yer. Erginler larvalardan daha çok yerler. Bir uğurböceği hayâtında 3000den fazla yaprakbitini yok eder. |
22-05-2009, 19:19 | #42 |
Ağaç Dostu
|
Ben de bu yıl tarım ilacı kullanmadım. Ağaçlarda çok fazla uğurböceği larvası var bu sene. Karar vermek zor olmuştu ama bugün yapraklara baktım çok az yaprak biti kalmış ve ilaçlamaktan vazgeçtim. Çok oburlar, durmadan yiyiyor keratalar |
23-05-2009, 11:08 | #43 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 29-07-2008
|
Bizim bahçede de olmuştu kökünün taşa geldiği söylendi.Dikimde dikkat edilmesi gereken bir husus. |
01-06-2009, 14:30 | #44 |
Ağaç Dostu
|
Erik yaprağında yaprak bitleri
|
16-06-2009, 13:16 | #45 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 29-07-2008
|
Kadir bey aynı sıkıntı bahçemdeki eriktede oldu çatlakları çamur veya aşı macunu ile kapadım.Birde küspe başladı sarı reçine gibi bu seferde derin budama yaptım ve kestiğim dallarıda çamurla sıvadım bu sene yeni sürgünler var ve meyvede aldım az ama temiz meyve.KOlay gelsin. |
24-06-2009, 12:27 | #46 |
Ağaç Dostu
|
Uğur Böceklerini büyüttüm ama hepsi firar ettiler.Beni bitlerle başbaşa bıraktılar.Bu sabahta dallarda aşağıdakileri gördüm.İlaçlama henüz yapmadım.Hüseyin Beyin organik insektini kullanacağım. Oda çok zor,ağaç büyük,Her tarafını ilaçlamak (tek başıma) nasıl olacak? Ne yapacağımı şaşırdım. |
24-06-2009, 15:05 | #47 |
Ağaç Dostu
|
Erik ağacına dadanan yeşil bitlere sinirlenip, 3 gün üst üste her akşam üstü (bahçeyi sularken)(güneş batmasına yakındı) eriğin yakınına gelip, hortumun ucunu havaya doğru dik tutarak, gökyüzünden yağıyormuş gibi, ağacın üzerine yağmur yağdırttım. Yani hortumla tazyikli su sıktım. Tuhaftır ama şimdi bit falan yok. Ya kendileri gitti. Ya da sudan kaçıştılar. Denemesi bedava. Düzenleyen habibe : 29-06-2009 saat 09:50 |
24-06-2009, 17:14 | #48 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 19-09-2008
|
Sn.Sındırgılı , sizn erik ağacınızda ki bit değil.Net göremedim ama karakoşnil olduğunu düşünüyorum.Büyüteciniz varsa onunla bakın ,siyah-kabuklu-üzerinde H işareti varsa kesinlikle karakoşnil.Bir de karıncalar çoksa ,onlar yayılmasını sağlar .Tedavisi uğraştırır, bütün ağacı kısa sürede sarar. |
25-06-2009, 09:29 | #49 |
Ağaç Dostu
|
Evet sn Sındırgılı, Bence de karakoşnile benziyorlar. Sizin de bahsettiğiniz gibi ağaçlar büyüdükçe ilaçlama sorun oluşturuyor. Basınçlı el tipi ilaçlama aletlerinden uzatma çubuklulara geçmek mi lazım diye düşünmeye başladım ben de. Tabi diğer taraftan noolacak bizim halimiz böyle diye düşünmekten de kendimi alamıyorum ) |
07-08-2009, 15:17 | #52 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-01-2009
|
Evet dostlar, meyvelerini alıncaya kadar erik ağaçlarınızı iyi baktınız, suladınız, ilaçladınız, üzerinde titrediniz. Meyvelerini afiyetle yediniz. İşte bu arkadaşın yaptığı gibi; suyunu geçiktirdiniz, onu su sitresine soktunuz. Susuz kalan ağacınızın dış kabukları hafif çatlamaya başladı. Bu çatlaklardan inçe, daha sonra kalın ve büyük akmalar oluşmaya başladı. Yaprakları sanki bir hastalık belirtisimiş gibi kurumaya ve dökülmeye başladı. Bir kaç gün daha gecikerseniz, erik ağacınız, uc dallarından aşağıya doğru kurumaya başlıyacak, kalın dallar derken gövdesi kuruyacak, onu kaybedeceksiniz. Öleceğini düşünen ağacınız, son bir gayret dipte sürgün (belki aşının altında) vermeye ve kıt imkanlarla yaşamaya çalışacak. Yapmanız gereken bol bol su vermek. Tekrar uc dallarından sürgün vereçektir. Akmaların oluştuğu ve çatladığı bölgelere kireç ile badana yapmalısınız. Akmaları da temizleyin. Bu, onun yaralarını çabuk kapatmasını sağlayacak, bazı mantar hastalıklarına yakalanmasına önleyecektir. Saygılar (gene bir gazete yazdım) Düzenleyen Halil Önen : 09-08-2009 saat 13:20 |
07-08-2009, 15:34 | #54 |
Ağaç Dostu
|
Evet, Sn Denizakvaryumu; Kireçle ağacın gövdesini badanalama işini; gövdesinden hastalık kapabilecek (mantar) bütün ağaclarda uyguluyoruz. Bazı ağaçlar gövde ve kabuklarında hastalıklara yakalanmıyor. Onlarda kullanmak gereksiz. Saygılar |
07-08-2009, 15:39 | #55 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Bir de uygulama yaptığınız ağaçlarda uygulamayı nasıl yaptığınızı anlatırsanız çok yararlı olur. Kg/su oranı vs. |
|
07-08-2009, 16:06 | #56 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-09-2007
|
arkadaşlar merhaba; eğer ağaçlarınızda ballanma dediğimiz akıntı var ise hangi ağaç olursa olsun tek sesebi bor eksikliğidir, sulama suyu ile birlikte bor içerikli vereceğiniz organik veya kimyasal bir gübre ile bu sorunu kısa sürede çözebilirsiniz (denenmiştir) kolay gelsin |
07-08-2009, 16:30 | #57 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
limon, mandalin, portakal gibi gövde ve kabuk hastalıklarına pek yakalanmıyan ağaçlarda kullanmıyoruz. Karşım oranı ise, duvarlara badanalama oranı gibi, biraz daha koyu olabiliyor. Saygılar |
|
07-08-2009, 16:43 | #58 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Bu macunlanma ya da ballanma bor eksikliğinden de olabiliyor. Yukarıda resimlerin ikisini yükleyemedim. O resimlerde, sıralı ağaçların içinde tek, tek bu belirti var. Yani iki ağaçta yok, arasında ki ağaçta var. Damlama sistemi ile sulanırken, damlamanını çalışmadığı görülmemiş ve susuz kalmış fidanlarda bu, çatlama ve ballanma oluşmuştur. Saygılar |
|
26-03-2010, 23:52 | #59 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 27-02-2007
|
Erik ağacımda ana dalların içinde kurt
İyi günler, Benim erik ağacım kış başında her tarafından reçine gibi diğer tabiri ile bal çıkarmıştı.Buradaki bazı arkadaşlar,bu ağaç kesin ölür dediler.Reçine çıkardığı zaman ölürmüş;Bende ölecek diye üzülüyordum, hatta kesmeyi bile planladım ama baharın gelmesini bekliyeyim dedim. Sitede inceleme yaparken bir arkadaşın bunun ilacı bor ihtiva eden gübre kullanmak dediğini okudum, hem de deneme ile tesbit edilmiş.Kendisine özelden mesaj gönderdim ama henüz cevap alamadım.Bu esnada bu gün ağaca yakından bakıp inceleme yaptım. Bir de ne göreyim,dalında delikler var .Tabii bir kurt olması muhtemel.Gövdenin içinde olduğundan,yine forumda okuduklarımdan normal ilaçların değil sistemik ilaçların kullanılması gerektiği gibi bir bilgi edinmiştim.Yarın Fotoğrafını yükliycem. Burada erik ağacında böcek ,bit,meyvasında kurt gibi konuları okudumda , gövdede kurt hiç bahsedilmemiş.Bu konuda yardımlarınızı rica ediyorum. |
27-03-2010, 19:19 | #60 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 27-02-2007
|
Erik ağacımda gövdenin içindeki kurtlar
Arkadaşlar fotoğrafları yükledim.Sanırım bir fikir verir diye düşünüyorum. Yorumlarınızı ve ilaç önerilerinizi bekliyorum. |
Etiketler |
can erik, can erik hasta, erik, erik hastalıkları, yaprak biti, yaprak kıvrıklığı, zamklanma |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|