agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Hastalık ve Zararlılar > Meyvelerde hastalık ve zararlılar
(https)

Beğeni Düzeni15Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 18-05-2007, 20:51   #1
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 06-03-2007
Ayva ağacı hastalıkları

Merhabalar,

Yeni diktiğim (1 ay oldu) ve iki hafta önce çiçek açan ayva ağacı yapraklarında resimdeki bozulmalar var. Çiçekleri bu hafta döküldü. Meyve ağaçları konsunda hiç tecrübem yok herhangi bir ilaçlama da yapmadım.
Sulama konusunda biraz zayıf kalmış olabilirim, çim hergün otomatik sulanıyor çim içindeki ağaçalarada bu su yeter diye düşündüm.

Resimlerdeki görüntüler yaprakların %10'unda var, bazılarının kenarlarını bir böcek yemiş gibi duruyor ama çok dikkatli bakmam rağmen herhangi bir böcek göremedim. Yaprak alt yüzlerinde de bir bozukluk görmedim.

Önerilerinizi bekliyorum.

Saygılar

Eklenen Resimler

choroid Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-09-2009, 22:50   #2
Ağaç Dostu

sevilla's Avatar

Giriş Tarihi: 21-04-2007
Merhaba. Benim ayva ağacım çok yaşlı bütün gövde vede dallarda insanların ellerinde çıkan tavuk totosu denilen hastalık gibi oluşumlar var. ağaç gövdesine göre tabi büyüklükleri. Bide bu yetmezmiş gibi bu asalak çirkin böcekler dadındı bu sene. Aynı çirkin böcekler erik ağacımdada var.Bu böcekler uçuyorlar üstelik.Geçen günü bu böceklerden biri üzerime konunca korkudan ölecektim neredeyse.Hangi ilacı kullansam acaba?

Eklenen Resimler

sevilla Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-11-2019, 07:09   #3
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 28-11-2019
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi sevilla Mesajı Göster
Merhaba. Benim ayva ağacım çok yaşlı bütün gövde vede dallarda insanların ellerinde çıkan tavuk totosu denilen hastalık gibi oluşumlar var. ağaç gövdesine göre tabi büyüklükleri. Bide bu yetmezmiş gibi bu asalak çirkin böcekler dadındı bu sene. Aynı çirkin böcekler erik ağacımdada var.Bu böcekler uçuyorlar üstelik.Geçen günü bu böceklerden biri üzerime konunca korkudan ölecektim neredeyse.Hangi ilacı kullansam acaba?
Bizim buralarda fındık yeşil kokarcası olarak isimlendirilmiştir hemen hemen her meyveye zarar veren bir zararlıdır.
Bitkilerde yapılan normal ilaçlama bunda da etkili olmaktadır ancak bunun asıl ilaçlama dönemi temmuz ayıdır. ( Fındıkta)
Yakaladıklarınızı ezerek öldürün
Buna karşı etkili ilaçlar
Methiocarb WP
Thiocloprid

Kullanım şekli ve dozajı üzerinde yazmaktadır, ölçüler genellikle 100 litre suya göre verilmiştir siz kullandığınız suya göre tahmini doz ayarlamasını yapabilirsiniz.
ilaçlama yaptığınız meyveyi 20 gün içerisinde yememenizi tavsiye ederiz.

uzman81 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-09-2009, 23:08   #4
Ağaç Dostu

sevilla's Avatar

Giriş Tarihi: 21-04-2007
Anlaşıldı. Kimse cevap vermiyecek

sevilla Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 10:25.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025