agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Hastalık ve Zararlılar > Meyvelerde hastalık ve zararlılar
(https)

Beğeni Düzeni3Beğeniler
  • 1 Gönderen
  • 1 Gönderen
  • 1 Gönderen

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 26-01-2018, 06:11   #1
Moderatör

Güler's Avatar

Giriş Tarihi: 26-04-2007
Galeri: 103
Siz yazışmalarınıza devamede durun ben araya girip bir şey soracağım.
Pek de bildiğim bir konu değil ama akdeniz meyve sineğinden bahsettiniz.

Bahçemde Trabzon hurma ağaçlarından birinde her sene bir iki tane hurma çok erken oluyor. Diğer hurmalar yemyeşil ve çok sertken iki hurma yumuşacık, kırmızı ve tam da yenilecek kıvamda olgun oluyor. Bu neden böyle oluyor diye sorduğumda bana " bunu akdeniz meyve sineği vurmuş" dediler. Doğru mudur değil midir bunu da bilmiyorum.
Eğe doğru ise bu olaya üç senedir rastlıyorum, olgun hurma adedinde bir artma olmadı, devam eder de artar mı bilmiyorum. Ağaca başka nasıl bir zarar verir, nasıl bir mücadele yapmam gerekir?

Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-01-2018, 08:12   #2
Ağaç Dostu

devrann's Avatar

Giriş Tarihi: 11-07-2017
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Güler Mesajı Göster
Siz yazışmalarınıza devamede durun ben araya girip bir şey soracağım.
Pek de bildiğim bir konu değil ama akdeniz meyve sineğinden bahsettiniz.

Bahçemde Trabzon hurma ağaçlarından birinde her sene bir iki tane hurma çok erken oluyor. Diğer hurmalar yemyeşil ve çok sertken iki hurma yumuşacık, kırmızı ve tam da yenilecek kıvamda olgun oluyor. Bu neden böyle oluyor diye sorduğumda bana " bunu akdeniz meyve sineği vurmuş" dediler. Doğru mudur değil midir bunu da bilmiyorum.
Eğe doğru ise bu olaya üç senedir rastlıyorum, olgun hurma adedinde bir artma olmadı, devam eder de artar mı bilmiyorum. Ağaca başka nasıl bir zarar verir, nasıl bir mücadele yapmam gerekir?
Akdeniz meyve sineği limon hariç bazı narenciyelerle nar,trabzon hurması gibi meyvelerde zarar yapabilir 2-3 meyve sorun teşkil etmez.Ama ağacın genelinde zarar oluşturuyorsa ve ekonomik olarak mücadele etmeye değerse feromon tuzaklardan kullanabilirsiniz.Ağaca başka bir zararı olmaz sadece meyvelere zarar vererek tam olgunlaşmadan dökülmesine neden olur,özellikle portakalda zararı çok fazladır ve mücadele edilmesi gerekir.

devrann Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 18:03.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025