![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
/
Giriş Tarihi: 02-08-2008
|
Kiraz Ağacım kuruyor lütfen yardım ?
bahcemde 6 yıllık napolyon kirazım var 3-4 haftadır cephesinin bir bölümündeki yaprakları dökmeye başladı,önce sararıyor sonra dökülüyor. Ve birkaç gündür gövdesinde soluncana benzer ince şeffaf görünümünde şekerimsi ( sünüyor bal gibi ) birşeyler çıkmaya başladı,birsürüler bunlar nedir ve ne yapmam lazım ?? |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
|
Benim kiraz ağacım bu yıl mart ayında ekildi.Hiç meyve vermedi.Bu yıl için beklentim de yoktu.Ama nedense sanki susuz kalmış gibi yaprakları hep aşağıya doğru..Neden kaynaklanıyor olabilir acaba... |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu
|
![]() ![]() ![]() ![]() Bu resimler 20.07.2008 tarihinde çekildi. Kirazların kabukları çatlıyor. Çatlama sadece üsttteki ölü dokuda değil. Tüm kabuk dokusunda, odun dokuya kadar yarılmalar var. Bu bu kirazların gelişmesini olumsuz etkiliyor. |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 27-05-2008
|
Mine hanım benim kiraz ağacında ekte sunduğum resimde görüleceği üzere bir kabuk soyulması hastalığı oldu ne yapabilrim bilgi verirseniz sevinirim |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Ağaçsever
|
Kiraz böcekleri
Sevgili doğaseverler Daha önce zamklanan kiraz ağaçlasrımız maalesef düzelmedi, yeniden yetişmekte olan ağaçlara gözümüz gibi bakıyoruz. Yalnız, dün ağaçların üzerinde binlerce böcek görünce çok moralim bozuldu, sizlere hemen resimlerini yolluyorum, yardımcı olursanız çok sevinirim . En güzel bahar günleri sizlerle olsun... |
|
|
|
|
|
#7 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
Ağaçsever
|
Bu böcek ağaç ve kirazlara zarar veren bir böcek galiba , çok teşekkür ederim , , dediklerinizi hemen yapacağım.. (sonradan sitede arastırdım bakla zınnı **** çiçek zınnı denen bir böcekmiş , bilgiler için tekrar tesekkürler ) Düzenleyen SAGNOPE : 27-04-2010 saat 10:32 |
|
|
|
![]() |
|
|