agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Meyve Ağaçları (https://www.agaclar.net/forum/meyve-agaclari/)
-   -   Küçük bahçeler için meyve fidanı yetiştirme teknikleri (https://www.agaclar.net/forum/meyve-agaclari/38698.htm)

onurserapsahin 24-03-2021 16:44

Faydalı olmuş elinize sağlık

gilan 04-04-2021 16:53

1 Eklenti(ler)
Benim hurmaların 2020 Mayıs ayındaki durumu:

Eklenti 717782

gilan 04-04-2021 17:21

3 Eklenti(ler)
Bunlar da üçlü şeftalilerimiz. Evin yan tarafında dar bir geçişte oldukları için çite yakın dikmek zorunda kaldık. Aralar 45cm civarı.

Türler: Gold dust, Elberta, Babcock white
Anaç hepsinin aynı: Citation Hybrid

Mart 2019:

Eklenti 717783

Mart 2021:

Eklenti 717788

Eklenti 717789

gilan 04-04-2021 17:29

1 Eklenti(ler)
Şeftalilerin hemen yanında ikili avokado.

Türler: Holiday ve Littlecado

Yer çok dar olduğu için ufak avokado türleri seçtim. Holiday sonbahar/kış aylarında, Littlecado ise ilkbahar/yaz aylarında meyve veriyormuş. Böylece hasat yıl içine yayılmış olacak umarım. :)

Eklenti 717790

cem_77 19-06-2021 11:46

Merhaba. dün akşam 2 tane kayısı fidanı diktik. 1 tanesinin yerini iyi hesaplayamamışız.Önündeki ağaçlardan dolayı az güneş görüyor. bunun bi zararı olur mu?

ikisi de güney çephede.

Zordegil 05-11-2021 19:13

Merhabalar, forumu bahçeli bir ev hayali kurduğumda yıllar evvel bulmuştum ve geçen yılların sonunda küçük bir bahçeli eve sahip olmak üzereyim inşallah. Şimdi bahçe yapmaya çalışıyorum, forumda pek çok başlığı okudum ama cevap bulamadığım bir husus var. Bir çukura birden fazla fidan diktiğimizde gübreleme işi nasıl olacak? Her biri farklı zamanlarda farklı türde gübreler isteyebilir sonuçta..

Portakal Rengi 07-11-2021 08:08

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Zordegil (Mesaj 1611617)
Merhabalar, forumu bahçeli bir ev hayali kurduğumda yıllar evvel bulmuştum ve geçen yılların sonunda küçük bir bahçeli eve sahip olmak üzereyim inşallah. Şimdi bahçe yapmaya çalışıyorum, forumda pek çok başlığı okudum ama cevap bulamadığım bir husus var. Bir çukura birden fazla fidan diktiğimizde gübreleme işi nasıl olacak? Her biri farklı zamanlarda farklı türde gübreler isteyebilir sonuçta..

Bir çukurda farklı fidanlar yetiştirmek yerine seçenek : Uygun bitki türleri seçerek, aynı gövdeye farklı bitkilerden aşılamalar yapabilirsiniz.

besiktasamet 07-01-2022 13:46

Ann Ralph

sayın gilan bu kitapla sizin sayesinde tanıştım. döviz atakları öncesi elde etmenin buruk sevincini yaşıyorum :cool:

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi gilan (Mesaj 1433351)
Yakın zamanda yine bu teknikten esinlenerek yazılmış bir meyve ağacı yetiştirme kitabı okudum. Çok faydalı bir kitap. Ev bahçesinde meyve ağacı yetiştirmekle ilgili ihtiyaç duyulabilecek her bilgiyi içeriyor.

Türkçe çevirisi var mı bilmiyorum. Meyve yetiştirmeye ilgi duyan yabancı dili olanların kesinlikle okumasını tavsiye ederim.

Satış linki:
Grow a Little Fruit Tree: Simple Pruning Techniques for Small-Space, Easy-Harvest Fruit Trees: Ann Ralph: 9781612120546: Amazon.com: Books

Küçük bir Meyve Ağacı Yetiştir

Eklenti 592384

teosos 08-01-2022 19:18

Merhaba ben de 1354 m2 bahçeme karışık meyve bahçesi yapmak istiyorum. Ama birbirine uyumlu meyve ağaçlarını birbirine komşu dikmek istiyorum. Meyve ağacı uyum listesi aradım ama bulamadım. Bazı yerlerde de mesela elma ile armut komşu dikilebilir derken bir başkasında uzak olmalılar deniyor. Uyum tablosu konusunda yardım rica ediyorum. Hangi ağaçlar birbirine iyi komşu ya da kötü komşudur ? teşekkürler.

besiktasamet 08-01-2022 21:37

ben bodur yari bodur klasik dikim araliklarina dikkat ettikten sonra hepsinin iyi komsu olacagina inaniyorum. türün kendine verimli/verimsiz olmasına bakarak tozlayicilariyla birlikte dikmek, su seven sevmeyen agacları bir araya dikmek, zararlıları ayni olan agacları bir araya dikmek (ilaclamadaki kolaylik acisindan) daha mantiklı geliyor. kolaylıklar diliyorum.

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi teosos (Mesaj 1613158)
Merhaba ben de 1354 m2 bahçeme karışık meyve bahçesi yapmak istiyorum. Ama birbirine uyumlu meyve ağaçlarını birbirine komşu dikmek istiyorum. Meyve ağacı uyum listesi aradım ama bulamadım. Bazı yerlerde de mesela elma ile armut komşu dikilebilir derken bir başkasında uzak olmalılar deniyor. Uyum tablosu konusunda yardım rica ediyorum. Hangi ağaçlar birbirine iyi komşu ya da kötü komşudur ? teşekkürler.

gilan 14-02-2022 23:10

Alıntı:

Tek çukura birden fazla fidan dikerken genelde aynı meyvenin farklı türleri bir arada dikiliyor. Mesela 3 çeşit elma ağacı bir arada gibi. Onun dışında birbirine aşılanabilen türlerin de yakın dikimi konusunda sorun olmaz diye düşünüyorum. Mesela şeftali, kayısı, erik...

Ama aslında asıl önemli olan anaç türlerin uyumlu olması. Ağaçların aşılı oldukları anaç hakkında bilgi edinebilirseniz faydalı olur. Bazen aynı şeftali türü çok farklı anaçlara aşılanabiliyor. Bu anaçların dayanıklı oldukları toprak türleri ya da dayanıklı oldukları hastalıklar farklı olabiliyor. Benzer anaçlar işinizi kolaylaştırır.

gilan 14-02-2022 23:12

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Zordegil (Mesaj 1611617)

Birbirinden farklı istekleri olan türleri tek çukura dikmenizi tavsiye etmem. Benzer istekleri olan benzer türler tek çukurda yetiştirilebilir.

gandor08 02-11-2022 09:01

Bu iş benim kafama da yattı. Konu çok güzel ve yapılması gerekenleri öğrenmemiz açısından çok güzel. Ne kadar çok yanlış yapıyormuşuz. Bahçemde deneyeceğim. Ağaçlara çıkmak yerine boyundaki ağaçtan meyve elde etmek.

Ağacı dikim yaptıktan sonra veya dikili bir ağacı ufaltmak sanırım budamadan geçiyor. Dikili bir ağacı ufaltmak 3 yılda gerçekleştirin yazıyor. Buna dikkat edilerek sanırım mevcut ağaçlar ufaltılabilir.

Bu sene incir köklendirmiştim ve toprakla buluşturdum. Aynı üzüm asmaları gibi yapmak istiyorum birde şimdi fazla boylanmasını engelleyip ufak boylu olmasını sağlayacağım.

Aşı yaptığım ve yeni diktiğim fidanlara da bu tekniği uygulayacağım.

Teşekkürler.

gandor08 09-11-2022 08:44

Köyde 4 lü fidan dikmek için kazdım ama biyerde baya büyük bir taş çıkınca vazgeçtim 2 adet fidan dikip ufak ağaç şeklinde büyüteceğim. Armut fidanı 2 adet.https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...3503bbbee4.jpg

SM-A705FN cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

aydemiraydın 11-11-2022 09:24

Alıntı:

suyu seven ağaçları su kaynağına yakın dikin. bodur anaç tercih etmeyin çünkü susuzluğa dayanmıyor ve desteğe ihtiyacı var kökleri zayıf olduğu için. yarı bodur anaçlar uygun. yarı bodur anacında kurağa ve tabansuyuna dayanıklı olan çeşitlerini tercih edin.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 12:27.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025