![]() |
tohumdan yetiştirdiğim limonuma kumkuat aşılamaya çalıştım bir türlü tutmadı. 3 çeşit aşı tekniği denedim kabul etmedi. hep aşı kurudu. acaba limona kumkuat aşılanmaz mı?
denediğim aşılar şunlar. Yarma aşı , dilcikli yarma aşı , göz aşısı ( 2 kere denedim) |
Burada amaç havai köklendirilen bir meyve dalının kısa sürede meyve vermesini sağlamak. Normalde meyve verecek kök gelişimi 5 yıl gibi bir sürede oluşuyor.Ancak bu uygulama ile ertesi yıl meyve almak mümkün.Ayrıca alınan meyve sağlıklı yeni fidanın ömrü uzun olmuş oluyor.
|
Alıntı:
Anlamak istediğim işlem sırası. Havai köklendirme yaptığımız dalı ekiyoruz. Sonra anacı aşılayıp, onu da toprakla buluşturuyoruz. Yani çift köklü bir bitkimiz oluyor. Bunlar doğruysa, ne zaman ve nereden ayırma yapmalıyız. Doğru değilse nasıl sıralamalıyız ? |
Sıralamanız doğu, ayırma derken havai köklendirilen bitkiyi kök gelişimi oluştuktan sonra ana bitkiden ayırabilirsiniz. Yanlız aşılama zamanını bahar zamanına getirirseniz çok iyi kaynaşma olur. Havai kök kısmını 1 yıl sonra kesebilirsiniz. Yazarak ancak bu kadar anlatmaya çalıştım.
|
Yabancı sitelerde tripod aşılama diye uygulanan yöntem bitki gelişimini hızlandırmak için yapılan ayrı kök aşılamalarıdır. Farklı kökler aynı fidanı besler. İki veya üç kök olabilir. Fidan hızla büyür meyve verir.
|
Açmış olduğum konu pek dikkat çekmedi nedense oysa bitki çoğaltma tekniği olarak oldukça yeni ve pratik bir bilgi. Toprağımızı değerlendirmek için, doğal ve organik belenmek için, daha çok bilgi için ve en çokta vatan için bu tür bilgileri olabildiğince paylaşmamız gerekiyor.
|
Alıntı:
Hangi konuyu açtınız ? |
Alıntı:
|
Evet 76 numaralı gönderi.
|
| Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 09:33. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025