![]() |
|
|
|||||||
26Beğeniler
![]() |
|
|
|
Dış Bağlantılar | Konu Araçları | Mod Seç |
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
|
Bir çok çeşit çekirdekten meyve verir. Asıl mesele kendine doğru gidip gitmediğidir. Beğenerek yediğiniz bir meyvenin çekirdeğini ektiğiniz zaman 7-8 yıl sonra meyve verecek ve verdiği meyveyle yediğiniz meyve arasında bir bağlantı kuramayacak kadar değişime uğradığını fark edeceksiniz. Bunun sebebi fidan halindeyken aşı uygulanarak istenilen meyve elde edilmesidir. Örneğin kahve kendine doğru giderken; nar, şeftali ve trabzon hurması kendine doğru gitmeyebilir. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 15-08-2022
|
yabani kızılcıktan tohum alsam ve ben bunun çekirdeğini kurutsam kış ayında bunu ektiğimde filizlendiğini varsayıyorum,kendi cinsi gibi meyve verir mi yoksa değişime uğrar mı? Yakın bir arkadaşımın bahçesinde kendinden türeyen bir kızılcık ağacı var.Sanırım yabani ve çok güzel meyve verdiğini söylüyor.Çekirdekten alıp filizlendirmek istiyorum |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 19-11-2012
|
Burada bir çok kişi hiç bir fikri olmayan konularda uzman gibi tavsiyeler veriyor. Doğrusu yazılıyor ama inatla desteksiz atmalar devam ediyor. İnsaf yani. İncirin tohumdan çıkanı aslına uygun meyve verir deniyor. İncirin tohumdan çıkanı erkek olup meyve bile vermeyebilir. |
|
|
|
![]() |
|
|