![]() |
Alıntı:
|
Hıı.. olay bu şekilde gelişiyormuş anladım teşekkürler.
|
Dün palamut toplamıştım.Poşette duruyordu.Sabah baktığımda kurtlar çıkmış içinden.Şimdi su dolu koyaya koydum çürükler üste çıktı ama batanlar arasında çatlamış palamutlar da var.Bu çatlakları ekmemin sakıncası var mı.Genelde çatlamışlar ekilmez denir de.Acil cevap verirseniz sevinirim...
|
Meşe Palamutu Dikimi hakkında...
Merhaba arkadaşlar!!!
Şu günlerede öyle bir meşe palamudu ekme sevdam varki dostlar başına, Kastamonudan arkadaşıma ricaa ettim tam yarım çuval herhalde en az 1000 tane var.Göndermiş sağolsun. Bu sayfaya kadar tüm soru ve cevapları okudum.Sıfır olan bilgim az da olda yükselmiş oldu. Anladığım kadarı ile; 1- Meşe palamutu diğer çekirdeklere nazaran dikey değil yere düştüğü gibi yatay dikilir. 2- Ebatı boyunca üzeri toprak ile kapatılır. 3- Dikimi Kasım ayında yaptığınızda soğuk iklimde olsa donma tehlikesi yok ve ilkbahara filizleneceği icin yağan yağmurlar eşliğinde sanırım büyük oranda sulama sorunu da pek fazla yok,aşırı kuraklık hariç. 4- Ekim yapılan Palamuta haşerelerin toprak altında zarar vermemler için, bir miktar mazotu suyun içine katarak bir nevi ilaçlamak iyi olacak Şuan Ankara'da ikame etmekteyim. Bu bir çuval Meşe Palamutunu Ankaraya 100 km. mesafedeki Çankırı/Orta Kanlıcada boş araziye dikecem.İklim olarak Ankaradan biraz daha soğuk çünki rakım 1300 mt. civarında Bu zahmetin boşa gitmemesi için, verebileceğiniz başka önerileriniz varmı? Lütfen! Bu vesile ile Kurban bayramınız kutlar, Allahtan daha nice bayramlara erişmenizi dilerim. |
sn. kandev vallahi çok özendim size şimdi..ben bu sene avakoda,kudret narı,çam çeşitleri,ceviz ve bodur süs narı gibi değişik fidelerle uğraşmaktan vakit bulupta palamut toplayamadım...hayalimdede hep iç anadolu taraflarında bolca bu tür bitkileri dikip iklimini değiştirmek vardır..çünkü anadolunun çoğu kesiminde karadeniz gibi bol ormanlar yok malesef,sizin bu çalışmanız inşallah başarılı olur..tebrikler..herkes aslında tarlasının kenarına boş meralara beşer onar fidan dikse yurdumuz yemyeşil olur bence..esenlikler..
|
Alıntı:
the_mc meşe ağaçı dikmek yerine meyve ağaçı kullanılması gerektiğini öneren forum üyesi. |
Alıntı:
Yukarıda belirttiğim bir çuval dan 10.000 bin civarında çıktı yarısın Ankar da iken eledim diğer yarısınıda köye (Kanlıca) da eledim yaklaşık 4000 civarında bir meşe palamutu nu arefe günden başlayarak 4 günde toprak ile buluşuturdum. sonucu inşAllah yazın sizler ile paylaşırım. Saygılar. |
Sn Kandev
Ben de sizin gibi Ankara' nin degisik bolgelerine (kus ucmaz kervan gecmez diye tabir edebilecegimiz yerlere) bolca mese palamudu, badem ve at kestanesi diktim. Sizi bu cabalarinizdan oturu kutluyorum ve icinizdeki bu sevdanin her sene katlanarak devam etmesini diliyorum. Sevgiler saygilar |
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
kurumaktan son anda kurtarabildiğim meşelerim.inşallah geçen seneki durum bu senede yaşanmadan atlatabilirim..
|
Sayın Justice,
Benimde meşe üretımi deneyimim oldu.Birçok fideyide kaybettim. Seninkilerin yerleri çokdar.Kazıkkökler birbirlerine dolaşabilir.Keşke önceden ayırsaydınız. |
tohum talebi..
arkadaşlar sitede üye olarak yeniyim ancak 7-8 aydır google aramalarımda incelediğim sitelerden.
Siz yeni ve değerli arkadaşlarımdan varsa eğer meşe palamudu istiyorum.İstanbuldayım burada çimlendirip daha sonra gümüşhanede toprakla buluşturmakk istiyorum.gümüşhanede köyümün rakımı 1.650. sert bir iklimi var. yardımcı olacak arkadas var mı? |
arkadaşlar , mesajımı okuyup bana cevap yazacak olan yok mu?
eğer elinde fazla meşe palamudu olan varsa talibim.tlf: 0535 724 85 02 |
sayın zeyve ben istanbulda yaşamıyorum ama sanırım orada birçok parkta meşe ağacı vardır o parklarda meşe palamudu bulabilirsiniz
|
evet ama bu mevsimde yoktur sanırım 1-2 ay önce toplamalıydım.elinde fazla olan varsa ona talibim.
|
Sayın Zeyve,
Meşe tohunmlar için geç kaldınız sanırım.Pırnal meşe tohumu isterseniz beş on tane gönderebilirim. |
Bugün bu başlığı okuyunca heveslendim, elimde memleketteki ormandan topladığım palamutlar vardı, ekeceğim ekeceğim derken unutmuşum, onları dolaptan çıkardım, saksıya 6-7 tane birlikte ektim. Yalnız bazılarının baş kısımları küflenmiş gibi olmuştu, beyazlıklar vardı. Yine de Allah kerim, ekmesi bizden büyütmesi O'ndan. :) Beş tane de badem ektim, pet bardaklara, artık ne saksı ne de toprak yetiştirebiliyorum, boş bulduğum leğen, bardak ne varsa toprağı doldurup gömüyorum. :)
Büyütebilirsem ben de Van'a dikeceğim. :) |
Sn. zeyve size palamut vermek isterdim, iki torba palamut toplamıştım, en iyi ve iri palamutların olduğu torbayı kaybettim ya da köyde unuttum. Elimdekiler biraz daha minik, atmaya kıyamadığım için yanıma almıştım, çimlenirler mi bilmem?
Bizim köy meşe cennetidir, eğer acele etmezseniz seneye sağlıklı, iri palamutlardan bir sürü toplar size yollarım. Fidelemenize de gerek yok, o kadar çok fideyi İstanbul'dan Gümüşhane'ye taşımak da sorun olur:D Bir gittiğinizde boş devlet arazilerine sıra sıra ekin gitsin, gerisi tabiat anaya kalır :cool: sevabı da size. |
Bizim köy bu sene devlete o kadar çok meşe palamutu ve ardıç tohumu toplayıp sattı ki ordan aklıma geldi, orman müdürlüklerinde falan olmaz mı acaba? Bir de oralara baksanız.
|
teşekkür ederim arkadaşlar.Bir arkadaşım park ve bahçeler müd.lüğünden ayarlayacağını söyledi.Fazla gelirse paylaşırım isteyen olursa.
|
Merhaba
Merhaba meşe sevdalıları,
Forumdaki yazıları şöyle bir hızla okudum.Ne demeli yani.. Çocukluğumdan beri yüce gölgeli meşe hayranıyım. Şimdilerde altına hamak gerip dinlendiğim bir ağacım var..Bir de Q.Vulcanıca palamutu arıyorum. Endemik. Isparta eğirdir civarındaki bir arkadaştan yardım istiyorum. Herkese kolaylıklar dilerim. |
Arkadaslar ben kibrista yasiyorum ve cok buyuk bir mese sevdalisiyim. 2 defa palamuttan meseye girisiminde bulundum annem sagolsun hazin sonla bittiler. Bahcemde gozum gibi sakindigim pirnal mesemide mahallenin afacanlari ezince boslukta gibiyim:) Bir allahin kulu var mi cok buyuk bir ricada bulunuyorum 1-2 palamut bile yollayabilirseniz buyuk bir sevaba girersiniz. Simdiden cok tesekkur ediyorum :)
|
Alıntı:
|
Geçmiş gönderilerdeki çimlendirdiğim "tüylü meşe"yle aynı zamanda topladığım ve halen elimde olan 3 adet meşe palamudunu bugün ektim. Umarım çimlenirler.
http://i.imgur.com/TMrVDl.jpg http://i.imgur.com/o8tqgl.jpg http://i.imgur.com/ZAn7El.jpg http://i.imgur.com/620Lll.jpg http://i.imgur.com/VVUW6l.jpg http://i.imgur.com/SehWbl.jpg |
Alıntı:
|
Palamut ihtiyacı !!
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Türünü bilmiyorum ama elimdeki palamutlar bunlar. Bu mevsimde dikilir mi? Dikilirse sonuç alınır mı? Bilmiyorum. İsterseniz gönderebilirim.
Eğer isterseniz dediğim gibi sonbaharda sağlıklı ve iri palamut toplayıp da gönderedebilirim. |
Sayın Kıbrıs Doğa, sizden ses çıkmayınca yukardaki palamutları bahçeye ektim. Bu da başarısız olan 5. meşe palamudu girişiminiz oldu herhalde. :)
Sizin için sonbaharda bizim köyden iri ve sağlıklı palamutlardan bir torba toplar gönderirim. |
Merhaba,bende 4 sene önce balkonuma sardunyalar ekmiştim.Birgün onların arasından meşe fidanının çıktığını gördüm.Hemen onu büyükçe bir saksıya aldım.Ogün bugündür dalları 10-15cm kadar uzadı.Baharda bolca yaprak açıyor.Şimdi bütün yapraklarını döktü.Balkonum sabah güneşi alıyor.Meşemin daha sağlıklı büyümesi için ne yapabilirim.Sizce 4 senede bu kadar büyümesi normal mi?Teşekkürler...
|
Meşe kazık kök yapan bir ağaç. Onun vakit geçirilmeden toprağa alınması lâzım.
|
Merhaba, ben de bu sene Tema'dan gelen altı meşe tohumunu saksıya ektim, ikisi baş verdi, dördü hala uyuyor veya uyanmak üzereler. Tema'dan posta ile 3 tohum daha geldi. Onları da saksıya ekececeğim ama tutar mı, dikilme zamanı mı hala, merak ettim? İnşallah, büyüyüp koca koca ağaç olup, kuşlara, sincaplara yuva olurlar :)
|
Teşekkür ederim Suz-i Dilara.Baharda bahçeye ekerim.
|
2 Eklenti(ler)
Meşe palamutlarım çimlendi ama kedicik her ikisinin de başını ısırdığı için yanlardan dal sürüyorlar.
|
merhaba
ben 30 cm lik saksının içine 5 tane kadar meşe palamudu ektim.bunlardan ikisi sürgün verdi ama birbirlerine çok yakın haldeler. fidan boyuna gelince kadar saksına bekletmeyi düşünüyorum.ikisi birbirine büyüme açısından zarar verir mi biri diğerine nazaran daha büyük.fidan boyuna gelince ikisini birbirinden ayırabilir miyim **** ne zaman ayırabilirim. fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim.ayrıca tavsiye edebileceğiniz meşe için uygun organik ilaç ya da gübre var mı ? |
1 Eklenti(ler)
Bugün meşe fidanının yerini değiştirmek isterken kazık kökünü resimde göründüğü gibi kırmızı yerden bilmeyerek kırdım. Kök biraz yana uzayıp sonra aşağı doğru indiği için böyle bir aksilik oldu. Kazık köksüz olarak saçak kökleriyle gelişebilir mi? Yoksa fidandan ümidimi kesmeliyim mi? Fidan tahminen 3-4 yaşında ve 2.5 metre civarında boyu var. (Kırmızı çizgi belki biraz daha aşağıda olabilir. O telaşla tam hatırlamıyorum.)
|
1 Eklenti(ler)
Kedi, çimlenen meşe palamudumun tepesini ısırdıktan sonra aldığı şekil bu, böyle iki dallı bir ağaç olarak büyüme şansı nedir? Bir tanesini kessem normal ağaç görünümüne kavuşur mu bir süre sonra?
|
Bu tip fideler başkaca bir zarar görmezse uzun yıllar sonra tek parça büyüyen fidelerden daha geniş bir izdüşüme sahip olup, daha gösterişli oluyorlar. Dokunmayın bence.
|
Alıntı:
|
Arkadaşlar değerli tavsiyeleriniz için teşekkür ederim. Ben de olduğu gibi bırakmaya karar verdim. Bakalım yıllar içinde nasıl bir görünüm alacak. Şu anda gayet hızlı büyüyor. Meşe yavaş büyüyen bir ağaç diye okudum ama ben de görerek tecrübe edeceğim. :)
|
Arkadaşlar Çubuk'taki köyümüze meşe palamudu dikmek istiyoruz nerden bulabilirim? Ya da elinde olan varsa bana gönderebilir mi
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 21:39. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025