agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Ağaçlar > Geniş Yapraklı Ağaçlar > Meşe
(https)

Beğeni Düzeni38Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 02-04-2020, 23:38   #1
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 28-03-2020
Wink palamuttan meşe yetiştirken yaşanan sorunlar

merhaba,
meşe ağaçlarından palamutları toplayıp saksılara ektikten sonra 15-30 cm arası yetişmelerini gözlemledim ancak bi süre sonra yaprakları yanmış gibi kararıp kurudu çıtır çıtır döküldü hepsinin.
Her sene aynı poblem nerede hata yapıyor olabilirim sitede araştırdım ancak cevap bulamadım.
bu ve benzer sorunların çözüme kavuşturulduğu konu başlığı olsun, verilen cevaplar için şimdiden teşekkür ederim

Düzenleyen doğaseverhüthüt : 02-04-2020 saat 23:46 Neden: imla hatası
doğaseverhüthüt Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-04-2020, 19:25   #2
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 04-04-2020
Merhaba, ekim ayında toplayıp bardaklara ektiğim palamutların yaklaşık 20 tanesi ilkbaharla birlikte yaprak vermeye başladı. Şimdi tüplere aldım ama balkonumda uzun süre misafir edecek yerim yok. Fidanları bahçeye dikmek için en uygun zaman hangisidir? Sonbaharda diksem kışı atlatırlar mı sizce?

Ayelax Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-04-2020, 16:21   #3
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 11-02-2007
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Ayelax Mesajı Göster
Merhaba, ekim ayında toplayıp bardaklara ektiğim palamutların yaklaşık 20 tanesi ilkbaharla birlikte yaprak vermeye başladı. Şimdi tüplere aldım ama balkonumda uzun süre misafir edecek yerim yok. Fidanları bahçeye dikmek için en uygun zaman hangisidir? Sonbaharda diksem kışı atlatırlar mı sizce?
Şimdi dikin. Havalar ısınıyor. Daha hızlı şekilde toprağa kök salarlar.. Sonbaharda yapraklar döküldüğünde de fideleri, talaş vs. ile örtüp üzerine plastik örtü çekin. İkinci yıl için bunu yapmanıza gerek yok, 2. sene bitki yeterli karbonhidrat içeriğine sahip olacağı için donmayacaktır.

Doku_Kültürcü Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-04-2020, 11:39   #4
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 04-04-2020
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Doku_Kültürcü Mesajı Göster
Şimdi dikin. Havalar ısınıyor. Daha hızlı şekilde toprağa kök salarlar.. Sonbaharda yapraklar döküldüğünde de fideleri, talaş vs. ile örtüp üzerine plastik örtü çekin. İkinci yıl için bunu yapmanıza gerek yok, 2. sene bitki yeterli karbonhidrat içeriğine sahip olacağı için donmayacaktır.

Çok teşekkür ederim

Ayelax Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-11-2020, 20:23   #5
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 17-04-2006
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi doğaseverhüthüt Mesajı Göster
merhaba,
meşe ağaçlarından palamutları toplayıp saksılara ektikten sonra 15-30 cm arası yetişmelerini gözlemledim ancak bi süre sonra yaprakları yanmış gibi kararıp kurudu çıtır çıtır döküldü hepsinin.
Her sene aynı poblem nerede hata yapıyor olabilirim sitede araştırdım ancak cevap bulamadım.
bu ve benzer sorunların çözüme kavuşturulduğu konu başlığı olsun, verilen cevaplar için şimdiden teşekkür ederim
Önceki mesajlardan birinde meşe filizleri 10 cm kadar olduğunda köklerin 30 cm kadar olduğu yazıyordu. (Biraz geriye gidip o mesajı bulmanızı öneririm). Bu durumda, bulundukları kap küçük olduğu için ölüyor olmalılar.

bc_the_path Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Etiketler
dikim, meşe, tohum, yardım

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 16:07.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025