![]() |
|
![]() |
#11 | ||
Ağaç Dostu
|
Sevgili Yürüyen Bulut, verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederiz. Alıntı:
Sorunun cevabı, yazınızda var. Bakın şöyle diyorsunuz. Alıntı:
Not:Verilen ölçülere katılmadığımı belirtmeliyim. Derinliğe itirazım yok. Bir taraftan toprağın bu şekilde hazırlanması, diğer taraftan da tohumun hazırlanması, bunlar insanlara eziyet etmek için tavsiye edilimiyorsa, sizin zıpkınla açtığınız deliklere bırakacağınız tohumların çimlenme olasılığını siz takdir ediniz. Tabii bir de: "Tohumlardan çıkan fidanların, bakım, sulama ve koruma işlemleri mutlaka yapılmalıdır." deniliyor. Gerçi siz, tohumlardan çıkan fidanların ne kadarının büyüyebileceğini, sormuyorsunuz. Lütfen darılmayınız. Sormasanız bunları anlatmayacaktım. Tohumlar sağlamsa, şans sıfırdan, her zaman büyüktür. ![]() Sitenizde "Toplamış Olduğunuz Şeftali - Kayısı - Erik - Vişne ve Kiraz Çekirdeklerini 3 Gün Gölgede Kuruttuktan Sonra Poşete Koyup ... Şubesine Gönderiniz." şeklinde bir duyuru var. Tohumlar bu şekilde temin edilmişse şans yoktur demek zorundayım. Nedenini hemen söyleyeyim. Bu duyurudaki meyvelerden, herhangi birinin çekirdeği, üç gün içinde, gölgede, yeteri kadar kurumayacaktır. Üç gün sonra naylon poşete konulduğında nemli tohumlar bozulacaktır. ![]() Ha, unuttum, bu konu sitemizde bir başlıkta konuşuluyor. "Her Çekirdek Bir Ağaçtır" Ne yazık ki her çekirdek bir ağaç değildir. ![]() Düzenleyen Yücel Özlem : 18-09-2007 saat 12:17 Neden: Alıntıları işaretlemek. |
||
![]() |
![]() ![]() |
Etiketler |
dikim, meşe, tohum, yardım |
|
|