![]() |
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
|
köknar/hazır bonsai
Merhabalar. Bu çamı alıp almamak konusunda ikileme düştüm çünkü ilk anda çok beğenmiştim ne var ki ağacı saksısından çıkarıp baktığımda kökünün halinin içler acısı olduğunu görünce çok üzlmüştüm, bir hafta düşünüp almaya karar verdikten sonra kendi kendime, "bana nasip değilse nasıl olsa bu hafta içinde satılır, henüz satılmamışsa benim kısmetim olmuş olur ve ben de onu satın alırım" dedim, neticeten satın aldım. Kökü bu haldeydi: kök.jpg kök2.jpg İnternette araştırma yaptım, sorununun Rosellinia necatrix olabileceği sonucuna vardım, kökünün hastalıklı kısımlarını keskin bir bıçak ve bazen de makasla kesip ağaçtan uzaklaştırdım. Toprağın üzerine süslemek için yerleştirilmiş olan yosunları kaldırdığımda manzaranın çok kötü olduğunu gördüm. Hatta minik yuvarlak sarı yumurtalar vardı toprakla yosun arasındaki kısımda. Fotoğraflarını çekmiştim ancak pc de bulamadım. Dediğim gibi kökü iyice temizledim, hastalıklı kısımlarla işim bittikten sonra ellerimi ve makası iyice yıkadıktan sonra 1 ölçü perlit, 1 ölçü coco peat, 2 ölçü çiçek toprağı karışımı hazırlayıp ağacı biraz daha büyükçe bir saksıya aldım. İşte çam bonsaim; 09-02-10_0000.jpg 09-02-10_0001.jpg 09-02-10_0002.jpg |
![]() |
![]() ![]() |
|
|