![]() |
Gittigidiyorda gördüğümden beri hazır mantar üretim kiti almayı düşünüyordum doğrusu. Şimdi yazdıklarızı okuyunca hem birde firma denizlideymiş gidip bi bakmak farz oldu. En kısa zamanda gidip görmek istiyorum. Bilgisini paylaşan herkese teşekkürler.
|
Mucize mantar; hastalığı arar, bulur, iyileştirir!
İşte ölümsüzlük mantarının en önemli faydaları... Uzak Doğu'nun 2 bin yıllık keşfi olan alzheimer ve kanser dahil olmak üzere birçok hastalığı iyileştiren ölümsüzlük mantarı 'Ganoderma'nın sıvı konsantresi piyasaya sunuldu. 130 YTL olan şişe 6 günde tüketiliyor. Son günlerde kamuoyunda gündeme gelen Ganoderma mantarı olarak bilinen ölümsüzlük mantarının sıvı konsantresi artık piyasada. Bu mantar, vücuttaki herhangi bir problemi tarama yaparak buluyor ve çözüyor. Ara, bul ve iyileştir olarak tanımlanan mantar, en yoğun problem neredeyse oraya etki ediyor. Mantarlar konusunda 25 yıldır çalışan Yrd. Doç. Dr. M. Ertuğrul İlbay ile birlikte FUNGAL Grup Genel Müdür Mustafa Yavaş ve Gıda Yüksek Mühendisi Hatice Yavaş Gürel’in yoğun çalışmalarıyla Türkiye’de ilk kez sıvı konsantresinin seri olarak üretimine başlanıldı. Yaygın bilinen adı Reishi olan Ganoderma mantarı Tarım Bakanlığı’nın izniyle 1500 ml’lik cam ambalajlarda piyasaya sunuldu. Ganoderma mantarı konsantresi, tarihte 2000 yıldır “Ölümsüzlük Mantarı, Hayalet Mantar, Yaşamın İksiri, Sihirli Mantar" gibi sıfatlarla anılıyor. HER DERDE DEVA Japonya ve Çin’de 2000 yıllık geçmişi olan mantar, yüzyıllar boyunca doğal bir sağlık ilacı olarak kullanılmış. Dünyada bu mantar üzerinde pek çok bilimsel çalışma yapılmış. Çalışmalar sonucu antitümör, antibakteriyel, antiviral, antihiv (AIDS), antiülser, antialerjik, antidepresant, antioksidant, kan basıncını düzenleyici, detoks özelliği bulunduğu, kalp, beyin karaciğer ve akciğer koruyucusu olmasının yanında, bağışıklık sistemini güçlendirerek hastalıklara direnci artırdığı, alzheimer, zayıflama hastalığı olan anoreksiya, akne, adet düzensizliği, astım, bronşit, depresyon, sara (epilepsi), hemoroit, hepatit, katarakt, obezite, metabolik bir eklem hastalığı olarak bilinen gut, nezle, alerji (rinit), romatizma, retinal pigment dejenerasyonu, saç dökülmesi, kanser gibi birçok hastalığın tedavisinde etkili olduğu ortaya çıkmış. TÜMÖRÜ SIFIRLIYOR Geçmişte suyu sanki bir ayin şeklinde törenle içilen mantar uzun yıllar boyunca Çin ve Japonya’da devlet başkanlarına sunulan en önemli hediye niteliği taşımış. Ertuğrul İlbay özel mantar hakkında şöyle konuştu; “Bitkiler bizim için yiyecek, içecek, elbise, korunak, yakacak gibi çok çeşitli ihtiyaçlarımızı karşılıyor. Bunun dışında çok sayıda önemli ilaç, aspirin, morfin, kortizon bitkilerden elde ediliyor. Halen klinik olarak kemoterapi sırasında kullanılan çok sayıda antikanser ilaçları da bitkilerden elde ediliyor. Bununla beraber penisilin gibi çok önemli bazı antibiyotikler bu mantarlardan elde ediliyor. Kırmızı reishi mantarı, bünyesinde bulunan maddelerden dolayı son yıllarda tıp alanında kullanılıyor. Bu mantarda 400’ün üzerinde biyolojik aktif bileşen bulunuyor. Örneğin içinde bulunan bir protein olan lektinin karaciğerde tümör hücrelerini yok ettiği ve lösemide de etkili olduğunu biliyoruz. Daha bir çok hastalığı iyi eden maddeler bulunuyor." HİÇBİR YAN ETKiSi YOK Mustafa Yavaş, Ganoderma’nın kapsül ve çay şekillerde piyasada bulunduğunu ancak sıvı formunun daha etkili olduğunu ve yıllardır da bu şekilde kullanıldığını belirtti. Yavaş şunları söyledi; “İlaç, sabah ve gece aç karnına alınıyor. 5 ya da 6 günde 1 şişe bitiriliyor. İlk içen insanlarda öncelikle bir ağrı yapıyor. Hangi hastalığın tedavisi için kullanılıyorsa ağrı kendini farklı şekilde hissettiriyor. Ağrının hissedilmesi iyi bir şey. Çünkü ilaç kendini hissettiriyor. Hiçbir yan etkisi yok. Elimizde resmi rakamlar ve bize geri dönüşler var. Örneğin hastalık verilerinde azalma, tümörlerde sıfırlanma gibi sonuçları bulunuyor." http://www.bugun.com.tr/haber_detay.asp?haberID=33397 http://www.ganoturk.com/ |
www.agromantar.com dan kitlerini alarak üretmen mümkündür
ayrıca kuru naturel halde satışıda yapılmaktadır |
türkiye de de doğal olarak reishi yetişmekte fakat Ganoderma lucidum(redreishi) değil ganoderma applanatum bu mantarda etkili olmakla beraber lucidum kadar değil
|
Agromantarcılık maitake ve reishi mantarlarının yanında onlarca tıbbi mantarı üretmektedir www.agromantar.com adresinden ulaşabilirsiniz
|
Alternatif tıp üniversitelerin de iştahını kabarttı. Kırmızı mantara rektörlük ve bakanlık el attı
Çukurova Üniversitesi son günlerde oldukça hareketli günler yaşıyor. Hareketliliğin nedeni üniversitenin Biyoloji Fakültesinden Prof. Dr. Ömer Çolak’ın bir buluş olarak sunduğu ‘ölümsüzlük mantarı’. Türkiye’de ilk kez üretildi iddiası ile ortaya çıkan Çolak’ın bu buluşu, yine iddiasına göre kolesterolden bağışıklık sistemine, kanserden, cinsel sorunlara, hatta saç dökülmesine kadar neredeyse tedavi etmediği hastalık yok! Çolak, iki ay televizyon televizyon dolaşarak ürünün reklamını yaptı. Ölümsüzlük iksiri gibi sunulan mantara talep patlayınca da üretecek bir firma ile anlaşarak ticaretine başladı. Ölümsüzlük mantarının kilosuna da 1000 dolar fiyat biçildi. REKTÖR OLAYA EL KOYDU Tam her şey yolunda giderken, dün Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Alper Akınoğlu, adeta duruma el koyan bir açıklama yaptı. Akınoğlu, “Çukurova Üniversitesi kaynaklı olarak, bir mantar türünün geliştirildiği, ölümsüzlük mantarı olarak sunulduğu ve bu mantarın sağlık konusunda kanser dahil birçok hastalığa iyi geldiği yönündeki açıklamaların gerçek dışıdır” dedi. Akınoğlu, dahası bu yaşananları insanları kandırmaya ve suç teşkil eden gelişmeler olarak yorumladı ve açıklamasını şöyle sürdürdü: “Söz konusu mantar, "Gonoderma Lucidum (Reishi)", "Kırmızı Reishi" olarak bilinen bir mantar türüdür. Ziraat Fakültesi Döner Sermaye işletmesinde zaman zaman üretilip satışa sunulur. Dünyanın her yerinde bilinen bu mantarın içerisinde glukon ve diğer bazı moleküllerin, sadece bağışıklık sistemini biraz güçlendiren özelliktedir. Bu molekülleri ihtiva eden preperat ve tabletler, eczaneler dışındaki bitkisel orijinli satış merkezlerinde bulunmaktadır. Bütün bunların kesinlikle tedavi edici özelliği yoktur ve kanser tedavisinde etkili değildir. Bu şekilde hasta ve yakınlarının en zor anlarında yanıltılmaları, hiçbir etik ve insani değerlerle bağdaşmamaktadır. Ayrıca suç teşkil etmektedir. Bu konuda ancak Sağlık Bakanlığı gerekli ilaç ruhsatını verir. Sağlık konusunda değerlendirme ve yorum yapmak, tedavi yöntemi önermek, ancak ilgili bilim dalından olmak kaydı ile tıp mensuplarına aittir" dedi. 2 GRAMI HER DERDE DEVAYMIŞ! HABERTURK.COM’a konuşan ölümsüzlük iksirinin mucidi Ömer Çolak, mantarın ticaretini yaptığını doğrularken, üniversitenin açıklamasını ise “Rektörün kendi görüşüdür” yorumunu yaptı. "Üniversitemizde ölümsüzlük mantarını ürettikten sonra, bunu tüketicilerle buluşturacağız” da diyen Çolak, yapacağı ticari faaliyetler hakkında da bilgi verdi: “Adana'ya tesis kurulacak ve benim danışmanlığımda mantarı üretip, dilimler halinde kurutarak, kuru çay gibi piyasaya sürülecek. 'GanoTürk' adıyla piyasaya sürülecek kurutulmuş ölümsüzlük mantarı, bir litre suya 2 gram atılıp, kaynatılarak içilebilecek" Öte yandan Çolak, yine Doğu Asya ve Japon tababetinde önemli bir yer tutan bir başka mantar türünü de laboratuarlarda üretmeyi başardıklarını söyledi. Hindi Kuyruğu denilen bu mantarın kanser tedavilerinde paralel tedavi organizması olarak resmen kabul edilmiş bir mantar olduğunu söyledi. SAĞLIK BAKANLIĞI: İNSANLARIN ÜMİTLERİ SÖMÜRÜLÜYOR Diğer taraftan ölümsüzlük mantarı 5 yıldır Çin’den ithal edilerek kilosu ortalama bin dolardan satılıyor. Mantar üzerinden umut tacirliği yapanlar Sağlık Bakanlığı’nın mantara onay verdiğini dahi söylüyor. Ancak Bakanlık yetkilileri, böyle bir durumun asla söz konusu olmadığını, mantarın Tarım Bakanlığı’ndan alınan izinlerle “tarım ürünü” olarak ithal edildiğini söylüyorlar. Ürünün ağırlıklı olarak internet siteleri aracılığı ile satıldığını belirten yetkililer şu açıklamayı yapıyor: “Bu sitelerde yalan yanlış bilgiler kullanılarak ümit tacirliği yapılıyor. Bu konuda vatandaşların daha uyanık olması gerekiyor.” Öte yandan, ölümsüzlük mantarını İstanbul’da üreten Kırmızı Reishi A.Ş yetkililerinden Refiye Erkel ise bu alanda ciddi bir sorumsuzluğun yaşandığını anlatıyor. Çukurova Üniversitesi’nin bu konuda insanları yanılttığını ifade eden Erkel, ürün bağışıklık sistemine iyi geliyor. Japonya Sağlık Bakanlığı tarafından onaylı. Ancak bunun üzerinden umut tacirliği yapılması yanlış” diyor. Habertur Bu haberi sizler ile paylaşmak istedim.Hoşçakalın. |
Reishi mantarları pek yakında ucuza satışa sunulacakmış. Aşağıdaki özel TV kanalından detayları izleyebilirsiniz.
http://video.google.com/googleplayer...&hl=tr&fs=true |
REİSHİ
Ganoderma lucidum olarak bilinen ve yüzyıllardan beri yaygın olarak kullanılan bir mantardır. Çin tıbbının verilerine göre insanın beş anahtar organına nüfus etmekte ve etkili olmaktadır. Bunlar kalp, karaciğer akciğer, pankreas ve böbrektir. Ganoderma lucidum insanın çeşitli sistemlerinin rahatsızlıklarını (solunum, dolaşım, sinir, sindirim, endokrin, hareket sistemleri...) tedavi edebildiği gibi tıbbi, cerrahi, jinekolojik ve pediatrik müdahalelerden sonra iyileşmeyi hızlandırmaktadır. Bütün bu etkileri aslında, başta immun (bağışıklık) sistemi olmak üzere sağlıklı temeli korumak kaydıyla bütün yaşamsal faaliyetleri desteklemesinden kaynaklanmaktadır. Özel hastalıkları tedavi etmek için kullanılan veya vücudun sadece belirli eksikliklerini destekleyen diyet unsurlarından ve ilaçlardan tamamen ayrı düşünülmelidir. Ganoderma lucidum vücudun tüm mekanizmasını ve metabolizmasını dengeleyerek bütün organ fonksiyonlarının düzgün yürütülmesini sağlar. Özellikle sahip olduğu etkinliklerin bazılarını aşağıdaki şekilde sıralayabiliriz. 1-TÜMÖRLERE ETKİSİ Tümörün oluşmasında asıl etken immun sistemin bozukluğu veya zayıflığıdır. Ganoderma lucidum immun sistemi düzenleyen ve aktive eden en iyi materyaldir. Önce vücudun bağışıklık mekanizmasını güçlendirir ve vücudun tümöre karşı kendi kendini müdafaa etme yeteneğini arttırır. Ganoderma lucidum monositik makrofajların özellikle interlökin h sentezini aktive ederek fonksiyonel yönden güçlendirmektedir. Lökositlerin üretimini hedef alan fakat kanın tüm elemanları için geçerli olan sentez kapasitesini arttırır. Kanser hücreleri üzerine inhibisyon etkisi yapan bileşenleri sayesinde giderek anti tümör ilacı, kanserden koruyucu diyet elemanı ve klasik kanser tedavilerine destek amacıyla daha da yaygın anlamda kullanılmaktadır. Ganoderma lucidum insan vücudu üzerine olumsuz ve toksik etki yapan her şeyi yok eder. Bağışıklığı hiçbir toksik etki yapmaksızın güçlendirme özelliği Ganoderma lucidumun diğer bütün ilaçlara karşı asla erişilemez üstünlüğüdür. 2-KARACİĞER KORUMA VE DETOKSİFİKASYON Ganoderma lucidum karaciğeri çeşitli fizyolojik ve biyolojik olumsuz faktörlerden korumaktadır. Daha da öte etkisi hasardan sonrada mükemmeldir. (Var olan bir bozuklukta da geçerlidir.) Hücrelerdeki hem toksik bileşiklerin hem de ilaçların metabolizmasını hızlandırmaktadır ve toksik hepatitin tedavisinde yol göstermektedir. Ganoderma lucidum kronik hepatitin tedavisinde baş dönmesi, göz kararması ve bununla ilgili belirtileri de ortadan kaldırmaktadır. Kronik toksisitenin tedavisinde çeşitli kronik hepatit ve diğer hepatit tedavilerinde kullanılmaktadır. 3-KARDİYOVASKULER ETKİSİ Hayvanlarda yapılan deney ve klinik çalışmalar G. Lucidumun koroner arteri genişlettiğini damarlardaki kan akışını arttırdığını ve kardiyak kapiller dolaşımını geliştirdiğini desteklemektedir. Böylece oksijen kaynağı ve kardiyak kaslardaki enerji artmaktadır. Kan akımının yavaşlaması kaynaklı kalp rahatsızlıklarında kalbin korunmasına yardım eder. Ve kalp hastalıkların tedavisinde ve önlenmesinde idealdir. Ganoderma lucidumun hipertansif hastalardaki trigliserit, lipoprotein ve kandaki kolesterol seviyesini azalttığı apaçık bellidir. Damar sertliği hastalığı olan arterial atheromotusun çeşitli tiplerini engellemektedir. Damar sertliği oldukça şekillendiyse G. Lucidum arter duvarındaki kolesterol miktarını azaltacak ve kan damarını yumuşatarak hasarı en aza indirecektir. Böylece romatoid artrit kökenli hastalıkların gelişmesini engellemektedir. Romatoit artrit bulunan insanlarda bile G. Lucidum kolesterol seviyesini düşürdüğü için atardamar duvarları esnekleşir ve daha ileri düzeyde hasar görmesi engellenir. Bilhassa periferik dolaşımı güçlendirmesi ve platelet agregasyonu denilen damar içi pıhtı oluşumunu engellemesi mükemmeldir. Tüm bu etkinlikleri nedeniyle kardiyovasküler hastalıkların tümünde koruyucudur. 4- YAŞLANMAYI GECİKTİRME Ganoderma lucidum polisakkarit ve polipeptitleri aşağıdaki mekanizmalarla yaşlanmayı yüksek düzeyde yavaşlatır. a-Bağışıklık sistemini güçlendirip düzenlemek suretiyle; böyle bir güçlendirme yeni yetişkin insan da olduğu kadar ileri yaşlardaki insanlarda da çok başarılı bir şekilde gözlenmektedir. Özellikle gençlerde Ganoderma lucidum etkinliğiyle sağlıklı ve optimal bir gelişim bağışıklık sisteminin en büyük destekçisidir. b-Nükleik asit ve proteinlerin sentezlenmesini optimize eder. Araştırmalar göstermiştir ki kişinin yaşı fazla önemli olmaksızın nükleik asit ve proteinlerin optimize edilmiş senteziyle özellikle kanda, karaciğer ve kemik iliğinde yüksek hücre konsantrasyonlarına ulaşılmaktadır. Bu da yaşlanmanın en önemli engelleyicisidir. Gözlenmiştir ki ganodermanın yaşlanmayı geciktirme etkisi sadece yetişkinlerde değil gençlerde de aynı şekilde gerçekleşmiştir. c-Serbest radikaller üzerine etkisi; yaşlılığa neden olan etkenlerden birisi vücuttaki hücrenin kendi antioksidan bileşiklerinde azalma meydana gelmesi veya SOD gibi antioksidan benzeri bileşiklerde azalma ortaya çıkmasıdır. Bu tip antioksidanlar vücudu serbest radikallerin sebep olduğu hasarlardan korumada mutlak gerekmektedir. G. Lucidum polisakkaritleri SOD ye çok benzer özel bileşikler şeklinde serbest radikalleri yok ederek ve yağların aşırı oksidasyonunu durdurarak vücudun hasar görmesini engellemektedir. Bu tip aktiviteler hücreleri korur ve onların yaşlanmasını geciktirir. d-Ganoderma lucidum polisakkaritleri hücrenin çekirdeğinden DNA sentezini arttırarak hücre bölünmesini teşvik eder ve endirekt olarak bu yolla da yaşlanmayı yavaşlatmış olur. 5-NÖROASTENİA ÜZERİNE ETKİSİ Çin tıbbında G lucidum asab bozukluğu ve uykusuzluğu tedavi etmede neredeyse klasik bir ilaç şeklinde kullanılmıştır. Çünkü MSS üzerinde etkilidir. G. Lucidum ekstraktları olumsuz vücut aktivitesini fizyolojik düzeye indirgemektedir. Bu inhibisyon neredeyse kantitatif hassasiyette olup aktivite düzeyini her türlü olumsuzluktan koruyacak düzeyde bir yardım sağlar. Ganoderma lucidum kafein gibi merkezi uyarıcı etkisi yapan bileşiklere benzer şekilde ölümü geciktirmesi göstermektedir ki sinir sistemini büyük bir etkinlikle uyarmaktadır. Eski Çin tıp yayınlarında Ganodermanın canlılığı koruyucu yaşam şevkini arttırıcı aklı geliştirici ve hafıza gücünü arttırıcı etkisi olduğu bildirilmektedir. Çok yakın bir zamanda sinirsel zayıflıktan kaynaklanan uykusuzluğun Ganoderma ile %87,14 %100 oranında tedavi edildiği bildirilmiştir. Bilhassa on onbeş günlük bir kullanım periyodu sonunda uyku düzelmekte, iştah artmakta ve vücut ağırlığı dengelenmektedir. Bunlara bağlı her türlü semptom azalmakta veya kaybolmaktadır. 6-HİPERTANSİYON ÜZERİNE ETKİSİ Ganoderma lucidum anestezi altındaki tavşanlarda başarılı bir şekilde kan basıncını düşürmektedir. Sistolik ve diyastolik basınç %15, 25 oranda düşmektedir (özellikle diyastolik basıncı düşürmesi çok önemlidir). Dolayısıyla sinirsel aktivite inhibe edilmektedir. İnhibisyon düzeyinin %20, 40 olduğu düşünülür. Bir hastane bildirisinde yüksek tansiyonlu 18 vakadan Ganoderma lucidum eksraktıyla %88, 9 başarı elde edilerek başarı sağlandığı bildirilmektedir. Kan basıncını düşürme etkisini sempatik sinir sistemini inhibe etmesinden kaynaklandığı kabul edilmiştir. 30 yüksek tansiyon hastasının tedavi edildiği bir diğer araştırmada %88,3 düzeyinde Ganaderma lucidum başarısı sağlandığı bildirilmektedir. Bunun ötesinde G lucidum takviyesinin diğer tansiyon ilaçlarını etkisini arttırma ve stabilize etme yönünde çok faydalı olduğu tespit edilmiştir. 7-DİYABET ÜZERİNE ETKİSİ Ganodermanın içerdiği bileşiklerden Ganoderma B ve C olarak adlandırılanların kan şekerini düşürdüğü bulunmuştur. Bu etkinliğin Ganodermann vücudun kendi dokuları tarafından kan şekerini daha iyi kullanılır hale getirmesinden kaynaklandığı anlaşılmıştır. G. Lucidum bileşenleri bu olayda yağ asitlerinin serbest kalmasını engelleme yönünde insüline destek olduğu bulunmuştur. Bilhassa idrarında ve kanında şeker yüksek insanlarda bu etki açıkça görülmektedir. Kan şekerinin173 den 116ya kolesterolün 230'dan 179'a düştüğü bulunmuştur. Yine G. Lucidum suda çözünen polisakkaritleri insüline bağlı olmayan diyabetin kontrol altında tutulmasında etkilidir ve bu amaçla geniş ölçüde kullanılmaktadır. 8-KRONİK BRONŞİT VE BRONŞİYAL ASTIMA ETKİSİ Ganoderma lucidum öksürük nöbetlerini keser, balgamı saflaştırır. Ve astımı baskı altına alır. Benzer sebeplerle ortaya çıkan belirtileri ve hastalıkların belirtilerini silikleştirir. Bilindiği gibi G lucidum bağışıklık sistemini aktive etmektedir. Dolayısıyla gripten ve yukarıdaki hastalık tablolarından korunma etkinliği buna dayanmaktadır. 9- AŞIRI HASSASİYETE ETKİSİ Eğer herhangi bir antijene karşı bağışıklık reaksiyonları aşırı düzeyde gerçekleşirse immunopatolojik anormallikler ortaya çıkar. Ganoderma lucidum vücutta bu tip aşırı reaksiyonların ortaya çıkmasını baskılar ve vücut düzeninin korunmasını sağlar. Yapılan çalışmalar da gösterilmiştir ki alerjik reaksiyonların daha ortaya çıkmadan önlenmesini sağladığı için Ganoderma lucidum bu tip hastalardaki aşırı hassasiyet faktörlerinin serbest kalmasına müsaade etmediği bulunmuştur. Bu özelliğiyle günümüzde kullanılan bütün aşırı hassasiyet reaksiyonları, alerjik astım gibi otoimmun rahatsızlıklar ve lupus eritemetosiz vulgaris, romatoit artrit, romatoit kalp rahatsızlıkları, alerjik rinit ve alerjik cilt rahatsızlıkları gibi hastalıların tedavisinde çok daha üstün fayda sağlamaktadır. Hormonların vücutta kullanılabilirliğini arttırdığından toksifikasyon hastalarında tedavi amacıyla kullanılabilmektedir. 10-GÜZELLİĞİN KORUNMASI ÜZERİNE ETKİSİ Ganoderma lucidumun uzun gençlik ilacı adını almasının ana sebebi cildi koruması ve yaşlanmayı geciktirmesidir. Ganoderma sayesinde cildin su regülâsyonu mükemmelleştiğinden cilt, elastik nemli ve düzgün kalır. Ganodermanın ciltte melanin oluşmasını inhibe ettiği de bulunmuştur. Günümüzde Ganodermadan yapılmış güzellik ürünleri endüstrinin yeni parlayan yıldızı durumundadır. Bunlarla birlikte ganıoderma içeren besinler alındığında sinerjik bir etki ortaya çıkmaktadır. Banyo sularına ganoderma eksraktı katarsanız deriniz genç görünmekle kalmayıp bakteriyel enfeksiyonlardan da korunmuş olur. Yukarıdaki tüm özelliklerine ek olarak ganoderma kemik iliğindeki kan sentezini desteklemesi sebebiyle çeşitli kan hastalıkları taşıyanlar ve yoğun radyasyon altında kalan insanlardaki düşük WC belirtilerinin ortadan kaldırılmasında çok etkilidir. Vücudun bağışıklık sistemi artığından AİDS de dahil olmak üzere viral enfeksiyonlardan korunmasını sağlar. Uterustaki düz kasların aşırı kasılmasını engeller ve hamile kalınmasını kolaylaştırır. Ganoderma retinadaki pigment denatürasyonunu, beyinin az gelişmişliğini ve anormal zayıf kas gelişmesini başarılı şekilde engellediği ve iyileştirdiği anlaşılmıştır. Baş ağrıları, sinir ağrıları ve kanserle ilgili ağrıları azalttığı da bulunmuştur. Kaynak :www.sifalimantar.com |
Muhteşem arkadaşlar. Ben 4 gündür deniyorum ve farkı hissediyorum. Yanlız kullanma talimatları var, ona göre kullanılması gerekiyor.
|
Konu hakkında birçok kişi yazmış, ancak bu mantar hakkında forumuzun da üyesi olan ve uzmanlığı tescilli Jilber Barutçiyan verdiği eğitimlerde "hiçbir bilimsel ispatının olmadığı, ormanlarımızda doğal olarak yetişen bir mantar olmasına rağmen, nedense ithal edilip, çok yüksek fiyatlar ile satılmakta" demektedir.
Plasebo etkisi olabilir, henüz bilimsel olarak netleşmemiş yararları olabilir ama abartılı kampanyalar ile gerek de olmadığı halde ithal edilerek, ülkemiz için çok yüksek fiyatlarla satılmasını da iyi düşünmek gerek. Okuyanların bu hususlara da dikkat etmelerinin doğru olacağını düşünüyorum. gece yine de, ganaderma'nın öyle ya da böyle, dertlilere derman olmasını dileyip, ötesine karışmaz forum kişisi |
1 Eklenti(ler)
Alıntı:
Morchella Anatolica |
bence ne demek anlayamadım ben?!
çin tıp kaynakları,japon tıp kaynakları Üniversitelerden alınan raporlar var bir tarafta öteki tarafta sizin antiteziniz ise "bence" zayıf kalmadı mı sizce de biraz |
Arkadaşlar ben de evde hobi amaçlı yetiştirmek için bir kit almayı düşünüyorum. Yalnız bu yazılan 'Işık :500-1000 lux' ne anlama geliyor acaba? Bir de yaprak şeklinde olan pembe mantarın tadını tavsiye edermisiniz?
|
Agromada pembesi yokmuş, grisi varmış. Sipariş verdim gelsin bakalım, gelişmeleri sizinle paylaşayım :) Ayrıca kit in yanında 1 kg da hazırını gönderecekler. Tadını deneyeceğim olmadan :D
|
Alıntı:
Bu konuda fikir vermesi açısından; açık bir gecede dolunayın 0,27 lx, oturma odalarının aydınlatmasının yaklaşık 50 lx, TV stüdyolarında 1.000 lx, bulutların gökyüzünü kapattığı durumlarda 100 lx aydınlanmanın olduğunu söylenebilir. gece daimi olarak, 0 lx aydınlanan forum kişisi! |
bence demek : benim görüşüm oluyor. ben senin görüşlerine saygı duyuyorsam sende benimkilere saygı duymalısın.
Şanpinyon = Fransız mutfağında, mantar çorbası. |
Bari mantarcılıkta şövenizm olmasın :/ Dünyanın heryerinde farklı hastalıklara çare olan bitkiler, tedavi yolları var. Reishi mantarı, uzun süre denenmiş, tıpta binlerce yıl kullanılarak sayısız kere deneyim edilmiş, psikolojik, plasebo etkisi ya da kişiye özel durumlar, başka bir tedaviyle genellikle kullanıldığı için diğer ilacın etkisinden yaralanarak ya da gerçekten işe yaradığı için öneriliyor.
Bizim mantarımız gavurunkini döver mantığı yanlış bence. Bir mantar cinsinde bulunan etken madde bir başka cinste de bulunabilir. Ama yurdum mantarlarını tek tek uzun yıllar kullanıp deneyim etmeniz lazım. Ayrıca bu mantarı kullananlar beklenen etkilerini öngörerek kullanıyor. Mantarın tedavi edicliği de besleyiciliğinden değil (besleyicilik karbonhidrat ve protein değerini anlatır) içinde bulunan anahtar enzim, yağ ya da başka maddelerden alır. Yurdumuzda tabii ki bu türlere benzeyen, benzer maddeleri içeren, benzer yararları olan mantarlar olması çok normal. Sporlar ruzgar, su ve hayvanlarla heryere ulaşmış. Fakat bu ilk olarak başka coğrefyalarda kullanılmış mantarları dışlamamıza sebep olmamalı. Ama endemik mantar türlerinin insan sağlığı üzerine etkileri klinik olarak test edilir veya uzak doğuda kullanılanlar gibi kullanılıp sonuç verirse neden kullanmayalım? |
J.Barutçiyan hocamız bizi aydınlatması ümidiyle. Fikirlere kurşun işlemez deyip bırakıyorum.
|
Jilber hoca ile bu konuyu çok konuştuk.
Hatta bir keresinde bu her derde deva mantarın kelliğe de iyi geldiğini söylemişti. Evde bir kaç çuval var tahta kadar sert bu mantarı isteyene verebilirim demişti. Tabii Jilber hocayı bilen bilir şapkasının altı kısmi saç free... :) İnanmak her şeydir... |
Ayrıca, "neden o kadar para verir alırlar bilmem, orman dolu bu mantarla" da demişti.
|
Alıntı:
peki bilmeden soruyorum tamamen, birlikte düşünelim diye şöyle bir şey olabilir mi misal bu mantar japonyada yetişiyorken orada bazı maddeler olabilir içinde, ama doğal olması ama bazı topraktan aldığı minerallerle farklı özellik gösteriyor da bu tarafta veya kültür de yetişince özelliğini yitiriyor gibi bir durum olabilir mi? |
önemli olan cinsi. üretildiği yer değil. fakat prestij açısından sanırım ithal gelen daha değerlidir, farkedeceğini sanmam. en azından mantar konusunda. yetiştiği yere özgü, endemik türker, mikrocoğrafyaya özel başka kullanıan ürünler olabilir. Mantarda yarar sağlayan mantatın büyürken üzerinde tetiştiği şeyi (ağaç, çürük, toprak, talaş) kendi yaşamı için gereken besin ve maddelere çevirirken ürettiği enteresanlıklar. :D
|
Haklısınız babalus,
Eminim Jilber hoca bunu bilemiyordur. Kesin sp. si hatta spp.si değişik varyegat ları olabilir. Siz placebo effect diye bir şey duydunuz mu? Bu konu ile paralelikleri de çekebiliyor iseniz ne mutlu size :) |
yoo, kesinlikle. ben mantarların hiçbirinin öyle gözle görülür süper etkileri olduğuna inanmıyorum. uzun süre kullanımda yan tedavi olarak belki bazı iyi etkileri olabilir. Ispanağın içindeki bir enazim de bilmem nereye iyi geliyordun mesela bunun gibi. Söylemeye çalıştığım şey, tüm mantarları aynı kefeye koymamak gerektiği, besleyicilik ve tedavi ediciliğin farklı olduğu.
|
Bence bu mantar çok abartılıyor.Mikolok olan jilber hocamızda aynı görüşte. Para verilipte alınacak bir mantar değil Belgradda bolca bulunan bir mantar.
|
kırmızı reishi mantarı
merhabalar,
arkadaşım gut hastası. "dr quick kırmızı reishi" tavsiye ettiler. kulllanan var mı? Yan etkileri var mıdır? Bilgisi olan paylaşırsa çok sevinirim. aşağıda linkini veriyorum. http://www.dogallokman.com/page.php?..._REISH_MANTARI |
konuyu yanlış yere açmışım. hatamı düzelttiğiniz için teşekkür ederim.
|
Bende 3-4 kutukırmızı mantar tükettim.Hatta 1 kutuda şuanda elimde var.Ama aşağıdaki yazıyı okuyunca bıraktım.Neyin doğru olduğuna karar veremedim.
http://www.herbalistatabay.com/mantar.html |
Kırmızı Reishi mantarı
İnternette bircok bilgiye ulasmak mumkün , ancak internette yayınlanan yazılar ile ilgili bir yasal boşluk da olduğu için isteyen herkes başkasına çamur atacak şekilde yazılar yazabiliyor, iddialarda bulunabiliyor. Bunların hangisinin doğru olduğuna karar verebilmek için , iddialarını kanıtlamak için sundukları bilimsel verilere bakmak doğru olacaktır. Bilimsel çalışmalar ile desteklenmeyen iddialar , iddia olmaktan ileri gidemez.Oysa kırmızı Reishi mantarının sağlık üzerindeki etkileri ile ilgili olarak yapılan çok sayıda bilimsel çalışma, Reishi mantarının yararlarını iddia olmaktan çıkarmış, doğruluğunu kanıtlamaktadır. (PubMed.com sitesinde-ki bu sitede dünyada yapılan ve saygın dergilerde yayınlanan tıbbi araştırmalar ve sonuçları yer almaktadır- güncel yapılmış çalışmaların sonuçları da görülebilir. Arama işlemi Reishi mantarının Latince ismi olan Ganoderma lucidum ile yapılmalıdır)
Verdiğiniz linkte yer alan iddialar ile ilgili olarak bazı bilgiler vermek istiyorum: 1.Bu iddialarda bulunan herbalistin (Atabay Güveloğlu) ne yazık ki mantarlar konusunda sınıflandırma/değerlendirme yapmasını destekleyecek bir eğitimi söz konusu değildir. Kırmızı Reishi mantarı (latince ismi ile Ganoderma lucidum) tıbbi mantarlar sınıfında bir mantardır. Bu herbalistin Kırmızı Reishi mantarının zehirli olduğu iddiasına karşı www.fungi.com sitesinde tıbbi mantarlar ile ilgili dünya çapında otorite olan mantar bilimcisinin bilgilerini ve orada bulunan bir karşılaştırma tablosunu incelemenizi öneririm. Üniversitelerimizin Ziraat fakülteleri ve Meslek Yüksek okulları bünyesinde yer alan Mantarcılık Bölümlerindeki öğretim görevlilerinden de bu konuda bilgi alınabilir. Tıbbi mantar olması nedeni ile Eczacılık Fakülteleri de bu konuda başvurabileceğiniz ve doğru bilgi alabileceğiniz mercilerdir. Örneğin Yeditepe Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Fitoterapi ve Farmakognozi Anabilim Dalı Başkanı Prof Dr. Erdem Yeşilada' nın, ki kendisi Türkiye'de bitkilerle tedavi konusunda en ileri gelen bilim adamlarındandır, yazılarında ve bazı haber programlarında yaptığı açıklamaları izleyebilirsiniz(www.saglikveyasamdergisi.com sitesinde bu yazılar ve videoları bulabilirsiniz) Tıbbi mantarlar konusunda bilgi için ayrıca aşağıdaki linklere de bakabilirsiniz http://www.springerlink.com/content/m885g5306l5j7842/ http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC1193547/ www.icnet.uk/labs/med_mush/med_mush.html 2. Zehirli olabilecek bir mantar ile ilgili olarak Tarım Bakanlığının ne ad altında olursa olsun izin vermesi sizce mantıklı mı? Kırmızı Reishi mantarı bir ilaç değil, bir besin destek ürünü olarak değerlendirildiği için Türkiyede mevzuat gereği Tarım Bakanlığı iznine tabidir. Kullanacağınız ürünler için bu izin belgelerini sormanız ve bu izne sahip ürünleri kullanmanız yerinde olur.. 3. Bu iddialarda bulunan herbalist ,sundukları bitkilerin toplandığı ortamlar ile ilgili veya yaptıkları karışımlarda kullandıkları bitkilerin birbiri ile etkileşimleri konusunda bilimsel bir veri gösterebiliyor mu? (ör. ısırgan otu yararlıdır, ama yol kenarlarından toplanan ısırgan otu içinde birçok ağır metali de barındırmaktadır; normal çayı düşünün 1 kaşık kuru çay ile de çay hazırlayabilirsiniz, 3 kaşık kuru çay ile de, ancak sonuçta elde edeceğiniz çay farklı olacaktır. Ancak siz daha önce içmediyseniz bunlar arasındaki farkı bilemezsiniz. Herbalistlerin hazırladığı karışımlardaki oranlar ve kullanılan farklı bitkiler konusunda hiçbir veri yoktur) Reishi mantarının Gram gram kullandırıldığını ifade ediyor; kaşık, tutam, bardak diye mi ölçü verilmeli,.bu tip ölçüler ne kadar tutarlı???? Ayrıca mantarın yenemediğini iddia ediyor; mantar odunsu yapısı nedeni ile hazmedilemediği için kaynatılarak suyu, yani özü (ekstraktı) içilmektedir. Bu durum birçok bitki için geçerlidir- en basiti, ıhlamur yaprakları ve çiçekleri de yenmiyor, onlar da mı zehirli acaba?????? Böyle dayanaktan yoksun bir iddia için ne denebilir ki? 4. Bir ürünün tek bir kişiye iyi gelmesi herkese iyi geleceği anlamına gelmez, bu nedenle kullanan kişilerin yorumlarından çok yapılan bilimsel ve tıbbi çalışmalar baz alınmalıdır, çünkü bu çalışmalarda birçok vaka, farklı etkileri ve sonuçları da dikkate alınarak incelenmekte ve istatistiki sonuçlara ulaşılabilmektedir. 5. Birçok sitede bu herbalistten aldıkları ürünlerden hiçbir yarar görmediğini ifade eden çok sayıda kişiye rastlıyoruz, bu kişinin sitesinde eczanelerde satılan ilaçlar için 'sahte ilaçlar' diyebildiğini ve Prof. Dr. seviyesine gelmiş konusunda uzman Dr.lar için ‘öldüren doktor’ ifadesini kullanabildiğini görüyoruz. Kişiler kendi yaptıkları doğrular ile değerlendirilmeli, başkalarına çamur atarak nereye varabilirsiniz? Bilime sonuna kadar inanan kişiler olarak bilimsel çalışmalar sonucunda elde edilen verilere göre hareket etmek durumundayız Adı geçen yazıda dayanak gösterilen Hacettepe Üniversitesindeki bir hocamızın reishi mantarının kemoterapide zararlı olduğunu ve fare zehiri içerdiğini ifade eden haberi ile ilgili olarak da bazı bilgiler ve inceleyebileceğiniz linkler sunmak istiyorum. Bu haber daha önce yurtdışında yapılmış bazı çalışmalara dayanarak ancak ne yazık ki buradaki bilgilerin sadece bir kısmı alınarak verilmiştir. Şöyle ki: 1.Bahsedilen ve uzun süre prostat tedavisinde kullanılan PC-SPES isimli ilaç 8 farklı bitkinin karışımı (bunlardan biri Reishi mantarıdır) olarak Amerikada piyasaya sürülen bir ilaçtır , bu bitkilerin ekstraktlarının değişik kimyasal maddelere emdirilerek kapsul haline getirilmiş şeklidir. ( http://www.cancer.gov/ Questions and Answers About PC-SPES) 2. Bu ilaç kullanılmaya başladıktan sonraki dönemde bazı hastaların ilk zamanki etkiyi elde edemedikleri yönünde yaptıkları şikayetler üzerine ilaç üzerinde yapılan testlerde , karışımın içinde doğada doğal olarak bulunmayan (ancak sentetik olarak üretilebilen) maddeler saptanmıştır . Değişik dönemlerde üretilen ilaç karışımlarında bu maddelerin gösterdiği değişkenlik belirlenmiştir ve bu maddeler (haberde adı geçen DES ) standart formulde yer almadığı ve etkileri tam olarak incelenmediği için ilacın üretimi durdurulmuş ve piyasadan toplatılmıştır. http://www.cancer.gov/cancertopics/p...cdr#Section_85) 3. Karışımda yer alan bitkilerin tek tek özellikleri araştırılmıştır ve kansere karşı olan etkileri belirlenmiştir. Ulusal kanser enstitüsü bahsedilen bu yapay maddeleri içermeyecek şekilde hazırlanacak karışımın üretilmesi durumunda bununla ilgili çalışmaların devam ettirilebileceği açıklanmıştır. (*NCCAM can only do so when a fully characterized and standardized contaminant-free product using the original product formulation becomes available. NCCAM is open to working with potential new manufacturers of research-grade PC SPES so that studies of its safety and efficacy can proceed.) 4. Adı geçen warfarin(coumadin) maddesi ise kalp hastalarının kanı sulandırmak için kullandıkları ve değişik firmalara ait ilaçlarda kullanılan bir maddedir. Reishi mantarının da kanı sulandırıcı etkisi vardır, ancak bu içindeki doğal maddelerden kaynaklanmaktadır ve sentetik olan warfarin ile alakalı değildir. Reishi mantarının bu etkisi nedeni ile Hemofili (kanı pıhtılaşmayan) hastalarda kullanılmaması veya ameliyat önces/sonrası veya kanamalı hallerde kullanılmaması konusunda uyarılar vardır.. NOT: Vermiş olduğum linkleri tıkladığınızda konunun detaylarını görebilirsiniz Durum böyle iken, , tüm bu karşı durumların sadece Reishi mantarından kaynaklanıyormuş gibi ve FDA tarafından yasaklanan ürünün Reishi mantarında bulunduğu şeklinde lanse edilmesi bilimsel olmadığı gibi kanımca etik de değildir. Herkese sağlıklı günler dilerim |
35 nolu resimdeki bu mantardan bir kez ormanda bulmuştum Çatalca tarafında. Bu mantarı nasıl kullanılabilir hale getirebiliriz bilen varmı. Kurutuluyormu ? Kurutuluyorsa nasıl ? v.b.
|
Kullanılır hale getirmeye gerek yok, zaten bir işe yaramıyor. Onun yerine sünger de yenilebilir.
Tahta da yense aynı etkiyi yapıyor. |
arkadaşlar uygun bir fiyata reishi mantarı olan varsa almak istiyorum **** elinde olup yetistiren varsa verebilirmi acaba ?...
|
Başlığı bir okuyun. Boş yere paranızı ziyan etmiş olmayın.
Yukarıda yazdığım sünger mevzusunu konunun uzmanından alıp yazmıştım. |
Yukarıda yazdığınız hangi yazı memet bey?...
|
bende bu mantarı üretiyorum.gerçi daha ilk mahsulümü almak üzereyim desem daha doğru olur:)benim sormak istediğim ben bu ürünü nereye ve neşekilde satabilirim,sonuç itibari ile işlenmesi gereken bir mantar türü.yardımcı olacak arkadaşlar olursa sevinirim.
|
hikaye bu manar sakın almayın.
|
Bence de hikaye, özellikle kanser hastaları üzerinden para kazanmak için yaratılmış bir yalan.
|
Pek çok bitki ve meyve zaten faydalı içerikteler. Benim de dikkatimi çeken mesela, yurtdışından ithal edilen meyvelerden belki daha lezzetli (ya da biz alışkın olduğumuzdan öyle geliyordur) ve aynı şekilde faydalı meyvelerimiz olmasına rağmen, bunların reklamı dünyada bir ilkmiş, tıbbi buluşmuş gibi yapılıyor.
İşin gerçeği meyve ve sebzeler, mantar vs, sağlığımız için mucizeler zaten bana göre, onların faydalarını ben belki yeni öğreniyorum ama insanlar asırlardır kullanmışlar zaten dünyanın heryerinde... Mesela böyle çok bahsedilen ithal bir meyvenin faydalarını incelerken aynı etkiye sahip kızılcık olduğunu öğrenmiştim bir ara. Bu milliyetçilik değil, sadece bakış açısının farklılığı olabilir. Tabi ki isteyen istediği meyveyi, bitkiyi, mantarı yetiştirsin, çeşitlilik ve tercih konusudur. Buna karşı değilim, sadece ticari abartmalar gibi geliyor bana, o konuda kandırılmaktansa, bilinçli olmak tüketici olarak doğru geliyor. Türkiye'de kırka yakın mantar çeşidi varmış (Bir kısmı da ihraç ediliyormuş). Mesela avatarımdakini çok severim ama hepsini bilmiyorum. Faydalı olduklarına da inanıyorum. Bütün gıdaların doğası, geni bozulmadıktan sonra tabi... *Daha önce yazdıklarımla ilgili düşüncelerim aynı ancak internette biraz bu konuyu araştırdığımda ve burada yazılanları okuduğumda, farklı bilgilere ya da düşüncelere rastladım. Bu durumda benim tavsiyem çok bilmediğimiz, emin olmadığımız bir şeyi hemen kullanmamak yönünde. Çünkü ben çağımızdaki bilgi kirliliğinden ve bazen ticaret yüzünden yanlışlar yapılabildiğini gördüm. Bana Ankara'da bilinen, saygın bir laboratuvarda, bir diyetisyen kanola yağı önermişti yemeklerde kullanmak için. Daha sonra biz bu yağı araştırdığımızda ilk kez GDO'nun ne olduğunu öğrenmiştik. Eskiden sanayide, ucuz olduğu için kullanılan bu bitkinin yağı insan kullanımı için uygun olmadığından, genetiği değiştirilerek piyasaya sunulmuş, yani GDO'lu olarak. O ne kadar uygunsa artık! Geçenlerde bir doktorun tv'de bu yağla ilgili söylediklerini duyunca yine şaşırdım. Sağlığa zararlı olduğunu söylerken, "maalesef bu yağın Türkiye'ye girmesinde ben önayak olmuştum", diyerek pişmanlığını dile getiriyordu. Ben biraz kuşkucu oldum bu konularda ister istemez. Dikkatli olunmasını tavsiye ederim. (Yine eklemek isterim ki, şahsen benim, insan sağlığı pahasına, ilaç firmalarının son zamanlarada ticarete öncelik vermelerinin örneklerini görmem, GDO'nun gıdalarda belirtilmesine izin verilmemesi gibi nedenlerden dolayı, pek çok uzman ve yetkiliye de güvenim kalmadı ne yazık ki...) |
ankarada olan arkadaşlar. ilbay grupta her türlü mantar var.
macunköyde ben gidip gördüm tavsiye ederim |
Arkadaşlar http://www.organikreishi.com bu siteden reishi mantarının yararları ve tedavileri hakkında bilgi edinebilir ve ürünü satın alabilirsiniz.
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 05:36. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025