![]() |
1 Eklenti(ler)
Ben Yalova'dayken eşim salondaki Draecena saksısını büyük görüp aşırı sulayınca öbek öbek mantarlarımız olmuş, ilk grup epeyce büyümüş, üç dört grup daha baş göstermiş, hızla büyüyorlar. Şapkaları 2-3 cm büklüğünde.
Mantar türleri hakkında bilgisi olan arkadaşların yardımı çok makbule geçer. |
Tremella Mesenterica
Alıntı:
ISBN 962-996-229-2 https://books.google.com.tr/books?id...pg=PA420&hl=tr ISBN 0-19-280681-5 Tremella mesenterica, witch's butter, Tom Volk's Fungus of the Month for October 2000 yapımında Tremella Mesenterica kullanılan bir çorba içtim ve pişirlme sürecini seyrettim, de tüketmenin bi manası olup olmadığı şüpheli yerine kullanılabilecek elde etmesi çok daha kolay aynı işe yarayan yosun kökenli veya hayvansal malzemeler mevcut, orta asya nın himalayalara yakın dağlık kesimlerinde ve kuzey asya da çorba ve yemeklere yoğunluk vermek için kullanılıyor. Batı ülkelerinde de kullanımına sıkça rastlanıyor. Bazı Çin ve Kore restoranları karşılığında ödeme yapabilir arzu ederseniz numune götürebilrsiniz. |
Alıntı:
|
Zehirli bir mantarın sporları zehirsiz bir mantara bulaşırsa onu da zehirli hale getirir diye bir söylenti var. Doğruluk payı var mı?
|
Alıntı:
|
Ormandan toplanan mantar
4 Eklenti(ler)
Ormanda gezintiye çıkmıştım. Bu mantarla karşılaştım. Bilgisi olan varsa ve beni aydınlatırsa çok memnun olurum. Yenir mi acaba? :confused:
|
2 Eklenti(ler)
Bu da mantarın altından görüntüleri...
|
Hydnum repandum andırıyor , sapları fotografta yok . ezilen kırılan yerleri ne renge döndü?
Tamamen tahmin yaparak söylüyorum. kesin bilmediğiniz mantarı asla yemeyin. |
1 Eklenti(ler)
Bu mantarı bilen var mı
|
1 Eklenti(ler)
Topraktan fırlayan “ölü adamın parmakları” mantarı. Botanik ismi Xylaria Polymorpha
(Yenmez) https://en.wikipedia.org/wiki/Xylaria_polymorpha |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 19:08. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025