![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 06-05-2008
|
Mantar Üretim Tesisi
Sevgili arkadaşlarım, kafamda bir mantar çiftliği kurma projesi var. Acaba ışıkdan yaratılmış serası kliması ıvır zıvırıyla minimum bir çiftlik için ne kadar sermaye gerekir. Ve sermaye için nerelerden teşvik, ucuz kredi vs. bulabilirim? İlginiz için şimdiden sağolun... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 29-12-2009
|
ilbaygrup.com Doç. Dr. Ertugrul İlbay'la iletişim kurunuz. Mantar üretimi ve türleri hakkında her türlü sorunuzu cevaplandırır degerli doçent hocamız. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 05-01-2013
|
Merhaba Sizlerin bilgilerinize ihtiyacım var ,uzun zamandır bu konuda araştırmalar yapıyorum evimin altında yaklaşık 200m2 bir alanım var burada ticari amaçlı yetiştirmeyi düşünüyorum. ilk önce 100m2lik bir alanda ilk başta 10ton alarak düşünüyorum bilgimin tam yeterli olduğunuda sanmıyorum bunun için bir firmaya mail attım onlarda yetişricilik hakkında bütüm eğitimi bir günde 500tl'ye verebileceklerini ve kompost fiyatınında tonunun 450tl +kdv şeklinde olacağini söylediler sizce; 1- fiyat pahalımıdır 2- 10 ton kompost yaklaşık olarak nekadar mantar verir. 3- kompost alarkmı işe başlamam lazım yoksa kompostu kendim üreterekmi Şimdiden Teşekkürler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-06-2007
|
Alıntı:
bana ulaşırsanız yardımcı oluruz. 100 m2 alanda 20 ton kompost alır. izmir e gelirseniz askı sistemi ve mantar üretim odası otomasyonu yakından ücretsiz inceleyebilirsiniz. benim adresim ve tel nette var. Düzenleyen egetropical : 07-02-2014 saat 18:41 |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 | |
Yeni Üye
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-06-2007
|
Alıntı:
( Adana ve malatya' dan gelen mantar üreticileri var. onlar sizden daha uzak.) |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 21-01-2013
|
50 mtkare bi yerde istiridye mantarı yetiştirmeyi düşüyorum bu işin ticari boyutunu düşünüyorum fakat herkesin yorumları farklı ne yapsam bilmedim.Yardımcı olur musunuz? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-01-2010
|
elli m2 de hiç bir icraat olmaz hobi olur kolu komşu nasıplenir o kadar |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-12-2011
|
Sn safranlı, Öncelikle mantar işi yapmıyorum, Bu alana girme niyetinde olduğum için araştırıyorum. "elli m2 de hiç bir icraat olmaz" sözünüze katılmıyorum. 100 m2 için 12 ton kompost alabileceği bazı kaynaklarda belirtilmiş 50 m2 de 6 ton kompost yapar %30 verimde 1800 kg mantar yapar bu hobinin ötesindedir diye düşünüyorum. Derseniz ki mantar teferruatlı iştir ısıtma soğutma nemlendirme ister, 50 m2 ye bu sistemleri kurdurmak mantıklı değil. ona katılırım. Saygılarımla... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 30-01-2013
|
arkadaşlar öncelikle herkeze merhaba; burda aynı benim geçen seneki halim gibi bir çok arkadaşım mantar üretmek istiyor kimi evde kimi boş odada ben sizinde belirttiğiniz gibi bütün mantar firmalarıyla konuştum bilgi aldım ve başladım. Ama yaklaşık 50.000 tl batırdım. daha sonra işin ayrıntılarını yakalamayı başardım bunlar; 1- kesinlikle binaların ve caddelerin yakınında olmuyacak yani en az 250m olcak 2-ışık görmüyecek 3-havalandırma ve nem makinesi kesinlikle olacak ve ayrıca temiz hava için cam olacak 4-alan en az 200 metre kare olacak 5-beyaz florasan lambalar her 20 metrekareyi görecek şekilde olacak 6-hijyanik olacak öleki dışarı çıkıp girince bile elinizi yıkamalısınız 7-kimsenin söylemediği birşey var kompost yapımından en fazla 2 saat sonra yerine konmalı yoksa ölür 8-ısı ilk etapta 16 flaşta 21 olacak bu terimleri veya ne olduğunu yapınca anlıyorsunuz ![]() 9-nem havanın gününe göre çok değişir bazen 70 bazen yüzde 80 olmalı 10-ve en önemlisi çocuk gibi onunla ilgilenmeli ona bakmalısınız Bazı arkadaşlar yüzde 60 hatta yüzde 80 alırsınız diyor ama yalan sakın inanmayın en fazla yüzde 40 alırsınız oda en fazla yani kompost torbası 10 kg ise max. 4 kg alırsınız benim gibi ticari yapıyorsanız kilosunu 6 tl den satarsınız 1kg kompost ise kalitelisini 60 kuruştan bulursunuz.. Yazımın ilk başında 50.000 tl kaybettim demiştim ama bunları öğrendikten sonra fazlasıyla kazandım ticari olarak yapacaksanız sakın ilk etapta tonlarca almayın 10 torba alın ve kendinizi deneyin paranıza yazık olmasın... eğer bu işi yapıyr ve yardım istersenizde elimden geldiği yardımı yaparım amaç güzel ülkemizin mantardaki yüzde 60 ithalatı bitirip ihracatını yapalım.. saygılarımla. Düzenleyen üzüm : 30-01-2013 saat 23:38 Neden: e-posta adresi kaldırıldı |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11 | |
Yeni Üye
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12 | |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 23-11-2008
|
Alıntı:
Güzel yurdumun güzel düşünen İNSANI. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#13 | |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 11-03-2013
|
Alıntı:
Bu işe bodoslama dalma aşamasında olan biri olarak dediğiniz ortamı (sıcaklık+nem) sabit tutabilmek için hangi ozellikte ne gibi cihazlar tavsiye ediyorsunuz. Tabi birde; maliyet. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#14 | |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 09-04-2013
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#15 | |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 16-12-2013
|
yardım
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#16 | |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 16-03-2014
|
iletişim nasıl kurabiliriz
Alıntı:
iletisime sizinle nasıl geçebiliriz |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#17 | |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 03-03-2015
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#18 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 23-09-2016
|
Ben ise yeni giricem kac metre kapali alanla baslamaliyim sizce? Tavsiyeleriniz neler olur ilk adim icin? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#19 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 30-03-2009
|
Deneme serası oluyor da deneme mantarlığı niye olmasın. 50 metre kare ile başlarsın. üretim ve satış aşamalarındaki problemleri görerek düzeltir yavaş yavaş büyütürsün . Isıtma ve nemlendirme işini de fazla abartmadan yapabilirsiniz. İlk yapacağınız iş için küçükten başlamak en iyisidir. Ben de yerim olmasına rağmen önce 50 değil 36 metre kare bir yerde denemeye başlıyacağım . Beceremediğim zaman fazla zararım olmaz. Yeniden deneme şansım olur. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#20 | |||||||
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-01-2009
|
Alıntı:
Alıntı:
Alıntı:
Alıntı:
Alıntı:
Alıntı:
Alıntı:
Ticari boyut düşünülüyorsa eğer; sizden mantar alacak firma ile anlaşma yapıyorsunuz ve her istediğinde, söz verdiğiniz rakamlarda mantar ihtiyacını karşıma sözü yani teminat veriyorsunuz; bu ise ticari ilişkilerde olmazsa olmazlardan... |
|||||||
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#21 |
Yeni Üye
|
50 m2 bi yerde 100 poşet olsa haftada 1 kere 1 kilo aldığımı düşünsem -ki daha fazla oluyormuş okuduğuma göre ben en kötüsünü düşünüyorum- 4 liradan satsam 400 lira yapar ayda 1600 lira yapar ve buda bana şuanlık yeter öyle düşünüyorum... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#22 |
Ağaç Dostu
|
Özelden sorduğunuz sorunun cevabı . Amatörce denemelerim oldu . Ben de yeni başlıyacağım . 30-35 Metre kare bir yerde başlıyacağım . İşi öğrendikten sonra büyütmek kolay. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#23 |
Yeni Üye
|
Örnek olarak 100 m2 de üretim ve demirbaş maliyetleri? Toplam masraf 27.350 TL. Kalem kalem elle alacak olursak 3500 Yalıtımlı 100 m2 Çadır 1000 Beton 5000 Ranza 1000 Fan 850 Petek 2000 Elektrik Su Fıskiye Tesisatı 2000 Klima 12000 Kompost araştırmalarımı göre yer bu kadar tutuyor.Marmara mantardan kompost alsam onlar 4 TL den alıyor mantarı bana göre çok uygun... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#24 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#25 |
Yeni Üye
|
erkel mantarın resimlerini koyarsanız çok sevinirim.Serayı ne kadara mal edebiliriz ki en az? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#26 | |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 09-04-2013
|
Alıntı:
ben kurmak istiyorum bana yardımcı olabilirmisiniz kazim.ozbas@gmail.com adresimden ulaşırsanız sevinirim. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#27 |
Ağaç Dostu
|
Halil bey , benim söylediğim veya söylemek istediğim, Bilmediğimiz bir konuya balıklama atlamamak, önce küçük çapta denemeler yapmak ve adım adım geliştirmekten söz ediyorum . Her işin püf noktaları mutlaka vardır. Ben de ilgili firma ile görüştüm .Tabii onlar başlamak için askari bir limitten söz ediyorlar. Bu da çok normal . İşin hem onlar açısından ticari olması gerekiyor. Hem de yapan açısından ticari olması gerekiyor. Ben yaşım ve 40 seneyi aşkın ticari deneyimim sonucunda küçükden başlayıp büyümenin daha doğru olduğu kanaatindeyim . Sonuçlarda problem olsa bile zarar çok olmaz. Ve tekrar hataları düzelterek yola devam edilebilir. Bir kaç yıl önce hobi olarak İstiridye mantarı denemem oldu. Orada bile bazı hatalarımız olmuştu. Şimdi biraz daha büyüğünü deneyeceğim. Bu da yaklaşık 30 metre kare bir yerde olacak. Tabii orada da hatalarımız olacak onları da telafi ederek büyütebilirsek büyüteceğiz. Sera konusunda devam eden çalışmalarımızda da aynı medotla yola devam ediyoruz. Sağlıcakla kalın . |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#28 | ||
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Alıntı:
Ama 30-35 Metre karelik alanda mantar üretimi için ciddi firmalarla uzun süreli anlaşma yapma şansınız olmayabilir. Semp pazarlarında ya da küçük işletmelerle anlaşma yapmadan küçük ölçekli üretim yaparak genişlemek de olabilir...Siz ticari boyut değince ben öyle anladım... Vereceğim resimler size sera konusunda da fikir verebilir diye düşünüyorum.. |
||
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#29 |
Ağaç Dostu
|
Mantarcılık da her işte olduğu gibi , sırları detayda olan bir iştir. Ve öğrenme aşamasında acemi biri olarak öngöremediğimiz handikaplar ortaya çıkacaktır. Önce sorunsuzca üretelim . Küçük miktarda üretelim . Satma işi daha sonra düşünülecek bir konu. Ben geçen hafta pazarda mantar satan bir esnafı biraz gözlemledim . Ve kendisi ile görüştüm . Normal kültür mantarının kilosunu 5 tl den satıyordu . Ve istiridye mantarının kilosunu 10 tl den satıyordu . Ama sürümü daha az. 50 kilo normal mantar satarken istiridye mantarından 10 kilo satıyordu. Önce sorunsuz imal edelim . Çok yatırım yapmadan , üreterek öğrenelim. Az miktarda olursa, büyük işletmelerle sözleşme yapamamak çok da büyük problem değil. Büyük işletmeler adamı batırır da çıkarır da , Ama büyük olasılıkla batırır. Küçük çapta satmak, peşin satmak , en doğru yoldur. Önce az miktarda üretip , bunu restoranlara, otellere bilemedin pazarlarda satmak . Ve üretim belli seviyeye çıkınca toptan satmayı denemek gibi yavaş yavaş büyümek en doğru yol bence. Para kolay elde edilemiyor. Büyük başlamak büyük para kazanma hevesi ile yapılır . Ama batınca da büyük batılır. Firmalar tabii büyük başlamanızı önerir. Çok mal satmayı kim istemez. Zamanı gelince büyük de yapılır. Ama başlarken değil. Düzenleyen İsmail Karagülle : 23-01-2013 saat 17:50 Neden: imla |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#30 |
Ağaç Dostu
|
Ticari düşünmek , kar amacı gütmek demektir. Fakat en önemli kazanç zarar etmemektir. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|