agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Bonsai > agaclar.net Bonsai Eğitimleri > Kuzey Kıbrıs Bonsai Atölye Çalışmaları
(https)

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 14-03-2009, 19:27   #1
Ağaç Dostu

msgurkan's Avatar

Giriş Tarihi: 24-03-2007
Galeri: 1
Resimlerden de görülebileceği gibi gövdenin alt kısımlarındaki iki dalı kurala aykırı olduğu için (dallar gövdenin üçte birinden daha kalındı) budandı. Ancak ilerde jin yapmak için dipten parça bırakıldı.

Atölye çalışmasında önce bonsai için toprak karışımı hazırlandı. Sonra telleme, tel sökme, dal budama, kök budama, kök telleme, dal ve kök şekillendirme, aşı macunu kullanma uygulamaları yapıldı.

Yaklaşık bir ay önce Buket’e verdiğim minyatür(mame) incir fidanını küçük bir oval saksıya alıp mame bonsai yaptık. Bunu yaparken saksıya yerleştirme kural ve tekniklerini de konuştuk.

Rüzgar yatığı ağacımı arkadaşlar ayrıldıktan sonra tekrar şekillendirdim. Gövdenin tepe kısmını biraz daha yatık hale getirdim. Yeterli zamanım olmadığı için şimdilik 3,4 ve 5. resimlerde görüldüğü gibi bıraktım. Ancak zirvesinden çok memnun değilim. Hala düzeltme gerekiyor.

MazıRüzgarYatığı001.jpg
MazıRüzgarYatığı002.jpg
MazıRüzgarYatığı003.jpg
MazıRüzgarYatığı004.jpg
MazıRüzgarYatığı005.jpg

msgurkan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-03-2009, 10:59   #2
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 08-06-2006
Galeri: 232
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi msgurkan Mesajı Göster
Resimlerden de görülebileceği gibi gövdenin alt kısımlarındaki iki dalı kurala aykırı olduğu için (dallar gövdenin üçte birinden daha kalındı) budandı. Ancak ilerde jin yapmak için dipten parça bırakıldı.

Atölye çalışmasında önce bonsai için toprak karışımı hazırlandı. Sonra telleme, tel sökme, dal budama, kök budama, kök telleme, dal ve kök şekillendirme, aşı macunu kullanma uygulamaları yapıldı.

Yaklaşık bir ay önce Buket’e verdiğim minyatür(mame) incir fidanını küçük bir oval saksıya alıp mame bonsai yaptık. Bunu yaparken saksıya yerleştirme kural ve tekniklerini de konuştuk.

Rüzgar yatığı ağacımı arkadaşlar ayrıldıktan sonra tekrar şekillendirdim. Gövdenin tepe kısmını biraz daha yatık hale getirdim. Yeterli zamanım olmadığı için şimdilik 3,4 ve 5. resimlerde görüldüğü gibi bıraktım. Ancak zirvesinden çok memnun değilim. Hala düzeltme gerekiyor.
Mehmet Salih bey ruzgar yatiginiz guzel bir calisma olmus ama yine de sizin icinize sinmeyen taraflari oldugunu yaziyorsunuz.

Ileride en guzel olani ve icinize sineni bulacaginizdan eminim.
Yine de ben agaciniza bakarken gorduklerimi ve dusunduklerimi soyliyeyim
Govde kivrimlarini oldugu gibi birakip agacin tum dallarini ters yone(sola) cevirirseniz agacinizin ruzgardan etkilenmesi daha belirgin bir sekilde ortaya cikacagini dusunuyorum. Ayni zamanda kurumus dal gorunumu vereceginiz iki kesik dalcikla da tum dallar ayni yone bakmis olacak.

Bir degisiklik yapmadan once bir kagit kalem alip dallari kagit uzerinde ters yone cevirip yapacaginiz calismanin nasil olacagina bakabilirsiniz.
Benimkisi sadece bin oneri. Agac sizin agaciniz son karari siz vereceksiniz.
Calismalarinizda kolayliklar diliyorum.

Ali H. ALI Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-03-2009, 19:23   #3
Ağaç Dostu

msgurkan's Avatar

Giriş Tarihi: 24-03-2007
Galeri: 1
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Ali H. ALI Mesajı Göster
Mehmet Salih bey ruzgar yatiginiz guzel bir calisma olmus ama yine de sizin icinize sinmeyen taraflari oldugunu yaziyorsunuz.

Ileride en guzel olani ve icinize sineni bulacaginizdan eminim.
Yine de ben agaciniza bakarken gorduklerimi ve dusunduklerimi soyliyeyim
Govde kivrimlarini oldugu gibi birakip agacin tum dallarini ters yone(sola) cevirirseniz agacinizin ruzgardan etkilenmesi daha belirgin bir sekilde ortaya cikacagini dusunuyorum. Ayni zamanda kurumus dal gorunumu vereceginiz iki kesik dalcikla da tum dallar ayni yone bakmis olacak.

Bir degisiklik yapmadan once bir kagit kalem alip dallari kagit uzerinde ters yone cevirip yapacaginiz calismanin nasil olacagina bakabilirsiniz.
Benimkisi sadece bin oneri. Agac sizin agaciniz son karari siz vereceksiniz.
Calismalarinizda kolayliklar diliyorum.

Ali bey, önerinizi okuduğum anda haklı olduğunuzu anladım ancak önce denemek istedim. Dediğiniz gibi tüm dalları gövdenin sağ tarafından sol tarafına, yani ters yöne çevirdim. Sonra ağacın arkada kalan tarafını ön yüz yaptığim için ağaç yine sağa yatık görünüyor. Ben ağacın bu halini daha çok beğendim.

MazıRüzgarYatığı006.jpg

msgurkan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-03-2009, 12:16   #4
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 08-06-2006
Galeri: 232
Mehmet Salih bey, dusundugunuz gibi simdi agac daha bir guzel duruyor.
Ikinci kucuk ve dorduncu dallar, govdenin onunden gecip saga uzaniyorlar. Govdenin arka tarafindan dolanip saga uzanmalari, belki agac uzerinde daha iyi duracak diye dusunuyorum.

Bonsai calismalarin kolay ve keyifli olsun.

Ali H. ALI Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 13:14.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025