![]() |
yeni yavrulardan
5 Eklenti(ler)
Maşallah
|
Alıntı:
Senin bu çılgın Çınar'a hiç bir şey olmaz eminim :) Yeni yumurtalar için enerji biriktiriyor kesin :) |
Milla ablacım, Çınar ilk yumurtlamasından itibaren hiç durmaksızın (20 gunluk dinlenme dönemlerini saymıyorum) yumurtlamaya devam ediyor :o şu anda bile kafeste 2 tane yumurta var :D azıcık zaman geçince yumurtaları yiyor.. eşini çoktan gönderdim. Şuan Çınar ve iki yavrusu var bende :)
|
Yumurta makinası :)
Keşke tavuk olsaymış :) |
bugun kuslarımı kuscuya goturdum ve arkadsların erkek dedıgı erkek dıgerleri dişi cıktı...fazla kusla basedemeyecegımden kusları uzulerek te olsa sattım :(((...anne dun yıne yumurtladı fakat kırdı bakalım yumurtlamaya devam edicekmi...bir yavru alan arkadaslar yavruları ne yapıyorsunuz ben altından kalkamadım kuscuya verdım...sizde satıyorsanız kuscular ne kadara alıyor bilginiz varmı....ya da siz ne yapyorsunuz:))
|
Sn. GLCN, ben araştırma yapmıştım, kuşun cinsine ve durumuna göre para veriyorlardı. Mesela yerli muhabbetlere 15 ila 20 lira gibi bir fiyat verdiler. Satacak kadar yavrum olmadı hiç.. Şu an bir anne ve iki yavrusu benimle.. Çok gevezeler :o satmaya kıyamıyorum ama kafa dayanmıyor yafu.
|
tesekkurederim bende 4 yavru anne baba toplam 6 tane kus vardı ve ben bas edemedım ortalık battı kafa dayanmadı malum evde de aksamları oldugumdan tum gun kafes dısındaydılar oyuzden oda artık kuscu dukkanı gıbıydı :((( cok uzulerek satmak zorunda kaldım belkı onlara bakacak ılgılenecek bır aılelerı olur...ınanın ayrılmak cok zordu:(( hala gıdıp geri mı alsam dıyorum ama yetemedım onlara...sabah cıkarken saıyordum aksam ıceri kendılerı gırıyorlar bende temızlıklerını yapıp kapatıyordum..anne yıne yumurtluyor bakalım bundan sonrası ne olacak:)
|
Bence gitmeyin, satıldığını görürseniz daha çok üzülürsünüz..
özelinize bakarmısınız Sn GLCN :) Çınar'ım 2 gündür hasta.. Nesi var anlamıyorum. |
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Yavrularımız bunlar.. Sanırım sağdaki erkek, diğeri dişi.. MAŞALLAH.
|
Alıntı:
|
Alıntı:
O an ki çaresizliğimi anlatamam.. İzlediğim videolarda gördüğüm kadarıyla müdahale etmek gerekiyordu ama ne yapacağımı bilemedim.. Bilinçli hareket etmek gerekiyordu.. Yumurta görünüyor ama devamı yok :( ne yapacagım diye kara kara düşünürken o sırada kar bastırdı.. Halen balkonda olan bir kaç saksımı içeri alma çabalarındayken Çınar'cım attı o gıcık yumurtayı sonunda! :D Ne kadar rahatladı bi görseniz.. Sobanın yanında oturuyor şimdi :) Mama yapıcam ona birazdan.. Kaybettiği onca enerjiyi ve kilosunu kazanması lazım.. Vaktiyle yavrularını öldürerek ve tüylerini yolarak beni çok kızdırmış olsa da vazgeçemiyorum ondan.. Can kuşum bal kuşum :) |
Geçmiş olsun sayın @hira, inşallah bir daha olmaz.
Hindi yavrularına yapıldığı gibi arada bir zentinyağı kullanılsa ön tedbir olabilir mi? acaba! |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Kuşlarda yumurta kuruluğu genelde ortamda ki nem oranının çok düşük olmasından kaynaklanabiliyormuş. Bunu önlemenin bir yolu olarak aklıma ortam sıcaksa bilhassa yazın kuşlara banyo yapma imkanı sağlamak, yani kafeslerine arada bir küvet koymakta yarar var.
Zeytin yağı kullanma şekli sayın @hira'nın dediği gibi olur. |
benim cılgın kusum gecen sefer 4 kus buyuttu ama hemen arkasından bugun 6.cıyı muhtemelende yarın 7.cıyı yumurtlayacak fakat cok korkuyorum bakamaz diye .. daha once bukadar yumurta yapmıs kusunuz oldumu sayın forumdaşlarım...kusumu nasıl beslemelıyım guclenmesı için vede ınsallah bu yavrular sorunsuz anneden ayrılma yasına gelince anne kusu dınlendırmek ıcın ne yapmalıyım..şimdiden ögrenmek ıstıyorum kı gec kalmayayım
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Bu yorgunluğun üstüne, yapacağını hiç sanmıyorum ama bence her ihtimale karşı bir süre daha yumurta maması ile desteklemek, kendini toparlayabilmesi için ekstra destek anlamında iyi olacaktır.
(Bu arada kafesteki yuvayı çıkarmak da gerekiyor ki boş yumurta yapsa bile hemen görüp ortadan kaldırabilesiniz) |
Alıntı:
|
Muhabbet kuşum
3 Eklenti(ler)
Tanıştırayım bu tatlı şey benim muhabbet kuşum Limon. Bugün eşim bana süpriz yaparak henüz yavru olan Limon'u bana almış. ;):D
İki aylık erkek bir muhabbet kuşu bizimle pek muhattap olmuyor pekte havalı bizi hiç tınlamadı. Ötmüyor da.. İlk olduğu için çok mutluyum ve heyecanlıyım şimdiden başını şişirmeye başladım. |
benım kus 6 yumurta yaptı demıstım cok sukur 4 tanesı cıktı fakat son 2 yumurta bugun 24 gun oldu bana uzun surdu gıbı geldı yumurtaların cıkmasını beklemelımıyım yoksa yapmam gereken bırsey varmı...en uzun kac gun surer yumurtadan cıkmak malum havalarda soguk...
|
Alıntı:
Merak edenlere de bilgi vereyim.. Çınar hala son sürat yumurtlamaya devam etmekte :o ama eşi yok. |
3 Eklenti(ler)
bugun yumurtaları alıp fenere tutup baktım sanırım yumurtalar bosmus cünkü hiçbir damar olusumu benek hıcbırsey yok :( bunlar son yumurtalar sanırım benım kuslar 4 ten fazla yavruya bakamayacaklarını anlayıp aile planması yapıp korunmuslar :) benı de bosa bekletmısler...yumusrtaları yavruların yanından almadım bakalım yavrular buyuyunce yumurtaları anne napacak. ve bunlar da mavi baba ya ceken yok:)
|
Ben söyleyeyim ne olacagını; anne yumurtaları yuvadan dışarı atacak :) peki yumurtalarda renk değişimi var mı? Mesela boş olan yumurtalar bir süre sonra morumsu bir renge dönüşüyor.
Maşallah yavrucuklarına. |
Maşallah yavrular çok güzel. Bende erkek muhabbet kuşu almak istiyorum fakat yavru alacağım hatta yuvadan çıkar çıkmaz :)
|
Alıntı:
|
2 Eklenti(ler)
bugunden:)
|
Maşallah çok güzeller
|
Maşallah yaa :) çok özlemişim vallahi yavruları.. Kocaman oldu benim çatlak yavrucuklarım :o 2. Fotoğraftaki duruşu biliyorum ben, olduğu yerde dönüp duruyor degil mi :)
|
Sayın GLCN maşallah çok güzeller. Size bir sorum olacaktı. Sizin yavrular kadar alıp beslemek istiyorum sizce mümkün müdür?
|
4 Eklenti(ler)
Daha bir aylık bebeklerim var benimde. İlkkez annenin 5. kuluçkasında anneye yakın yavrular geldi. Sahiplendirmeye de kıyamıyorum. Birini kendim eğitmeye baladım diğerinide bir arkadaşım çok istedi ona vereceğim. :)
Eklenti 594831 Eklenti 594832 Ve yolunu gözlediğim bebeklerim var. :) Eklenti 594833 Eklenti 594834 |
Tebrikler
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
soru
4 Eklenti(ler)
arkadaslar bu benım en son cıkan 15 gunluk en kucuk yavrum ama bır garıplık var sanki.sanırım durusu bozuk yanı bacakları bozuk fazla acık sanki ya da bana öyle geliyor sizce de sorun varmı durusu normalmi..yarın kuscuya goturup sormayı dusunuyorum...bana garıp gelıyor...
|
Alıntı:
Biz onu gözden çıkaramadık. Enjektörle, yumurta mamasıyla, kemik suyuyla ve en önemlisi büyük bir sevgiyle biz ona baktık. Büyükçe bir sepete pamuk koyup üzerine bez örttük be biz nereye o oraya gezdi bütün evi. Tüylerinin zarlarını kendi parmaklarımızla açmasına yardım ettik. 7,5 sene bize çok iyi arkadaşlık yaptı, bizi sevdi, konuştu bizimle.Şimdi o günler geldi aklıma. Lütfen ona kıymayın, çok iyi bakın. Onun size ihtiyacı var ve sizin de onun vereceği sevgiyle çok mutlu olacağınıza eminim. |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 22:20. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025