agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Kuşlarımız (https://www.agaclar.net/forum/kuslarimiz/)
-   -   Muhabbet Kuşu (https://www.agaclar.net/forum/kuslarimiz/5671.htm)

suara 28-10-2014 09:22

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi maya (Mesaj 1328378)
Arada meyveli, ballı krakerler veriyorum, ki çok seviyor.

Sn. Maya ballı krakerlerin yapımında bal değil yapıştırıcı kullanılıyor. Kesinlikle önermiyorum Blue ya yedirmenizi. Bilginize :(

Saygılar.

maya 28-10-2014 10:40

Zararlı olduğu konusunda çok şey okudum Sayın Suara. Zaten çok kontrollü ve az miktarda veriyorum. O da arada keyfi olsun, şımarsın diye :D Bakarsınız belki ileride kendimiz balla yaparız bunları. İnternette tarifini verenler var ;)

delfin34 28-10-2014 14:01

çok teşekkür ederim Sayın Maya açıklayıcı yorumlarınız için. sizin kadar ilgili olabilir miyim bilmiyorum ama bende Blue gibi bir kuşa sahip olmayı çok istiyorum.. bunun içinde elimden geleni yapıcam.. tekrar çok teşekkür ediyorum ve Blue ya uzun ömürler diliyorum;)

Fatih 01-11-2014 10:24

2 Eklenti(ler)
En son bebeklerin tüylendiklerinde fotoğraf eklemişim. Şimdi üç tane bebek yuvadan atladı sadece bir tanesi yuvada kaldı. Bir kaç gün içinde onunda yuvadan atlamasını bekliyorum. Tam oda atlasın yuvayı çıkartacağım demiştim ki anne de iki gündür yuvadan çıkmıyordu şüphelendim ve baktım ki anne iki tane daha yumurta bırakmış.

Minik minik gagaları çokta tatlı. :) Hepsini çıkartıyorum kafesten oyun oynuyoruz eğlencem oldu hepsi. :))

Baba & anne & bebekler
Eklenti 524632

Yuvada kalan son yavru :)
Eklenti 524633

maya 01-11-2014 16:51

Sayın Fatih, çok güzeller gerçekten. Maşallah hepsine! Kimbilir ne kadar çok eğleniyorsunuz birlikte ;)

maya 02-11-2014 14:49

Tecrübeli arkadaşlara bir sorum olacak. Burada daha önceki yazdıklarımı okuduysanız eğer biliyorsunuzdur ki, 3,5 aylık oğlum Blue maşallah oldukça keyifli, sağlıklı ve konuşkan :rolleyes: Açıkçası onun yalnız kalmasını istemiyorum ve en iyisinin yanına bir dişi evlat edinmek olduğunu düşünüyorum. Ama diğer taraftan o kadar eğlenceli ki, benimle olan iletişiminin ve konuşma özelliğinin sekteye uğramasından korkuyorum. Çünkü oldukça hareketli, sosyal ve konuşma bakımından başarılı. Tüm ilgisi dişiye kayar da bu özellikleri değişirse diye de korkuyorum açıkçası. Anlayacağınız iki arada bir derede kaldım :( Bir de Blue kafes dışında yaşayan bir kuş. Etrafa herhangi bir zararı yok. Dişilerin ise hırçın ve kemirgen olduğunu okudum. Eee olursa, dişi de özgür olacak evde sonuçta. Kararsız kaldım. Deneyimlerini paylaşabilecek kimse var mı :confused:

TCM 02-11-2014 17:37

@maya, yeni gelen dişinin özellikleri mevcut erkekle uyuşabilir ve minik bebekleriniz olabilir sonuçta. İki gönül bir olur da samanlık seyran olursa sizi takan olmayabilir, bir ihtimal ilgi oldukça azalsa da yine devam edecektir. Ancak uyuşamazlarsa ki dişi sizin erkeği istemeyecektir büyük ihtimal ve erkeğin ilgisi size karşı eskisi olmazsa da yine sizi memnun edecek şekilde devam edecektir. Ben tüm bunları yaşadığım için söylüyorum. (yavrulama olayı hariç) Bizimki yeni gelen dişiye kendini beğendiremese de konuşmaya devam etmişti. İlk gelen dişi ile çok iyi anlaşmalarına rağmen yavrulama olayına giremediler. (genel söylenti eldek erkek kuşların yavrulatmada pek başarılı olamadıkları) Ancak ilk gelen dişi de eldekti ve ikisi çok iyi anlaşıyorlardı. Kafesin dışında da biri bir omuza konarsa diğeri öteki omuza yanaşırdı.

Fatih 02-11-2014 17:54

Sevgili Maya o kadar şımarık ve oyuncular ki anlatamam ısırılmadık yer kalmıyor ama olsun gayet hoş oynuyoruz.

Daha önce okuduklarımdan yola çıkarak yorum yapmak istiyorum bende. Kuş almadan önce çok araştırma yapmış ve karar vermiştim. Karar aşamasını iki gün beklemiştim araştırma aşaması da aynı iki gün içinde oldu. Pek çok kaynak yoktu ama yine de sindire sindire okumuştum.

Kaynaklarda eşe atılan kuşlarda özellikle erkek kuş sizden uzaklaşıyor ve eşine daha da bağlanıyor diye geçiyordu. Benim Sarı'da bu hiç böyle olmadı. Yani eşine de ilgili ama benden de fazla kopmadı hatta arada ilk öğrendiği şapşal kelimesini de söylüyor ama daha fazlasını öğretmedim ona. Diğerleriyle fazla ilgilenmedim aslında çünkü genelde hediye ve eşli olarak geldiler. Eşli çiftlerde ise dişiler oldukça hırçın ama yavrular bana alıştıktan sonra anne ve babaları da ellime gelmeye yem yemeye başladılar.

Eğer yanına eş almaya kesin karar verirseniz Blue'yu da alıp gidin. Orda eşini kendisi seçsin.

Bu akşam bana da bir tane prenses gelecek. Ele alışık ve konuşan bir prenses bildiğim kadarıyla. Canlı örnek kısaca. :)

ilksenozturk 03-11-2014 07:50

sizden heveslendim, ben de bir çift muhabbet edindim; maviş ve beyaz. satıcının dediğine göre yuvadan 2-3 gün önce atlamışlardı aldığımızda ,bir hafta oldu alalı

mavi; erkek olan, başlangıçta pek sessizdi, beyaz'ın kırdığı yemleri alıyordu ağzından. tüneğe de çıkamıyordu. çok korkak bir kuştu, ev içerisinde salında her tarafa çarpıyor, özgür bırakamıyorum onu

beyaz; dişimiz daha dışadönük, elime pek gönüllü olmasa da gelen bir kuş. kendini sevdiriyor.

ilk gün yem kaplarına ulaşamadılar, yemlerini yere attık biz de
ancak 3 gün sonra yemleri tüneyerek yemeye başladılar.
şuan gagaları ile tutunup kendilerini kafesin 4 köşesine atıp duruyorlar, çok hareketlendiler, sadece bir haftada.

bu arada bana çok fazla alışmadılar, tepkileri azalmadı. birbirlerine dönük kuşlar.
satıcı amca iki tane almak istediğimde olmaz, konuşturamazsın diye neredeyse dövecekti beni :) diğer müşterilere kuşları ziyan edecekler deyip durdu. giderken de bana birbirlerini görmesinler aman dedi.

fakat beyazı salıp, mavişi içerde tuttuğum bir gün maviş içeriden beyaz'a seslendi ve beyaz bir gayret onu aramaya başladı ya deli gibi... dedim ki çok iyi bir şey yaptım çift alarak, varsın konuşmasınlar, varsın alışmasınlar, birbirlerine yarenlik yapsınlar yeterki...

maya 03-11-2014 08:43

Kafam hala karışık açıkçası. Yazdıklarınız için çok teşekkür ederim. Düşünce ve tecrübeleriniz benim için çok değerli.
Eğer dişiyi almaya karar verirsem, Blue'yu da kesinlikle yanımda götüreceğim. Zaten kuşu alıp, 'olmadı bu' deyip geri götürme şansım yok. Bunun için zamanım da yok, yüreğim de :o Üreme işine gelince, bunu zaten istemiyorum. En iyisi acele bir karar vermeyip, ben biraz daha düşüneyim. Sonuçta oğlumla da şu haliyle çok eğleniyorum :o

Mercani 12-11-2014 11:29

Herkese merhaba

Komşum memleketine giderken muhabbet kuşunu bana bıraktı. Huyunu suyunu hiç bilmem, daha önce de beslemedim muhabbet kuşu. Bu kuş inanılmaz yabani. Neredeyse 10 gün oldu bende hala kaçıyor, yanına yaklaştırmıyor.

Dün hava güzeldi annem balkona koydu, neşesini görmeniz lazım gerçi besleyenler bilir o keyfi. Komşum evi kirletiyo diye yaz boyu balkonda bakmış ve sanıyorum kuş dışarıya alışmış. Hava güzel bugün ben de pencerenin önüne koydum sürekli ötüp oynuyor, onu keyifli görmek güzel ama dışardan içeriye alırken çırpınması çok üzüyor beni, tüyler yemler havada uçuşuyor. Havalar soğuyunca ne yapacağım bilmiyorum.

Evde ses olmuyor gündüz bir tek ben varım, ses olmayınca somurtup oturuyor. Müzik açıyorum o da pek işe yaramıyor. Keyfini yerine getirmek için önerilerinizi bekliyorum.

kskada 13-11-2014 15:19

...........

Emre Albayrak 26-11-2014 10:27

bu aralar bizim muhabbet kuşu çok fazla uyuyor.. tüyleri gayet sağlıklı bi hastalık belirtisi de yok ama uyku konusu beni biraz rahatsız etti. acaba havaların erken kararmasından dolayı olabilir mi?

istcallst 27-11-2014 08:20

gece uyumasi 12 saat normal ve gunduz da dinleniyorlar.

hira 28-11-2014 21:28

Masanın üzerindeki yarım bardak suyumda az evvel banyo yaptı Çınar :) Bu soğukta! deli kuş :)

maya 30-11-2014 10:47

Sayın Hira, benim oğlan da bayılıyor suya. Ona bir banyo almıştım ama hastalanır korkusuna hiç kullanmamıştık. Şimdi muslukta ne zaman su akıyor olsa, mutlaka gelip suyla oynuyor. Dün dayanamadım, banyosuna makul sıcaklıkta su koydum, oynasın biraz diye. Cık. yüzüne bile bakmadı. İlle de akan su olacak benimkine ;)

ugur29 12-12-2014 09:21

yeni yavrulardan

2 Eklenti(ler)
salmadaki jumbo yavrulardan görüntü :)

ugur29 10-01-2015 21:51

kuşlardan kareler

3 Eklenti(ler)
kuşardan kareler

maya 12-01-2015 08:45

İki hafta önce Blue' ya küçük bir kardeş geldi ;) Şu an yaklaşık 2 aylık, yeşil bir fırlama :D Blue' nun isim babası olan yeğenim, küçük kardeşin adını da Green koydu :rolleyes: Ama Blue ve ben ona daha çok 'küçük kardeş' diyoruz demesine de, Green, Blue'dan çok daha iri bir tür :D Şımarık Blue' dan kendisini koruyabilsin diye biraz irice olanından aldım bu sefer :D Büyük oğlan (Blue) onu kıskansa da, benim olmadığım zamanlarda hep yan yana olduklarını eve gelince görüyorum ;) Daha sakin bir çocuk haline gelmesi de, doğru bir iş yaptığımın göstergesi. Şimdi iki fırlama birlikte evi talan ediyorlar :o

shenile 01-02-2015 13:06

bicir

3 Eklenti(ler)
merhaba arkadaslar aylarca sultan papagani ve muhabbet kusu arasinda gidip geldim ve sonunda birtane aldik bugün. kizim adini bicir koydu.
bize yavru diye verdiler, kafesine koydum lakin sürekli ayni yerde oturuyor ve sanki cabuk nefes alip veriyor yeni ve korktugu icin olma ihtimali olabilir mi? bide erkek diye verdiler insallah erkektir!!!!?

gokcegokce 01-02-2015 20:41

Evet bu kuş yavru bir erkek. Sizden korkuyordur o nedenle hızlı nefes alıp veriyordur. Size tavsiyem korkutmadan böyle yavaş yavaş çırpındırmadan elinize alıp minik hareketlerle parmağınızla gagasının kenarlarını hafifçe kaşıyın ve fısıltıyla sevin bol bol. Üzerinize kondurun alışsın size. Ama fazla uçmasına izin vermeyin bir kaç hafta. Odayı tanımadığı için duvarlara çarpabilir. Daha yavru olduğundan iç kanamadan ölebilir duvara çarparsa. Esintide kalmasın bulunduğu oda sıcak olsun. Yemini suyunu düzenli değiştirin. Yemlerinin üzeri kabuk dolar onları üfleyin gün aşırı. Suyunu da fazla bekletmeyin. Mürekkep balığı kemiği takın kafesine. Bol bol sevin, fısıltıyla konuşun. Bir kaç aya görüceksiniz sizi tekrarlamaya başlayacaktır. Hayırlı olsun.

Bir de altına gazete değil de kağıt havlu serin kafesinizin bir de mazgalı olsa daha iyi olur pisliğine temas etmez. Altı ıslanmış üşütmesin değiştirseniz iyi olur. Sevgiler.

shenile 01-02-2015 20:55

sn. gokceegokce gercekten cok sevindim demek ki kadin bana yalan atmamis. artik pek petshopculara da güven kalmadi kuyrugunu kesip yavru diye verenler de var. ama inanin ki daha simdiden ona öyle bir alistim ki cok tuhaf bir duygu bu anlatamam.
sizce yanina bir es almam gerekir mi alirsam yinede bana alisir mi?
bide sizin dediginiz kafesinizin bir de mazgalasi olsa demisiniz bumazgala ne oluyor?
gazetenin üzerinde delikli plastik bir sey galiba onu nerden ala bilirim pet shoplarda var midir?
saygilarimla

gokcegokce 01-02-2015 21:12

Çok sevindim alıştığınıza. Daha çok yavru olduğu hem gagasındaki minik karartıdan hem de alnından başlayan çizgilerden belli. Zamanla çocuğunuzdan farksız olucak Bıcır eminim. Şimdilik çok küçük bence tek bakın size iyice alışsın. O zamanla kendisi belli eder zaten, huyu suyu değişir eş istediği zaman büyüdüğünde. :) Mazgal genelde kafesle beraber satılıyor zaten. Sizin kafeste yoksa bir pet shoptan alabilirsiniz sanırım. Amaç kuşu pisliğinden uzak tutmak. Dediğim gibi bit nadir görülür ama ayda bir kafesi temizleyip yemi suyu koymadan dış parazit spreyi kanatlarının oraya bir defa fıs fıs yapabilirsiniz. Bir de her içme suyuna değil ama ayda bir bir kaç damla elma sirkesi damlatırsanız iç paraziti de önlüyormuş ve banyo suyuna koyarsanız tüylerini parlatırmış. Yemlerinin kabuklarını üflemeyi asla unutmayın. Yavaş yavaş sevin korkutmadan, fısıltıyla konuşun. İyi anlaşacağınıza eminim.

shenile 01-02-2015 21:58

bilgileriniz icin cok tesekkür ederim gercekten baya bi bilgi edindim insallah bizede alisir ve uzun ömrü olur bizimle.
hayirli geceler

shenile 02-02-2015 12:41

ben bisey daha sormak istiyorum dün pek canli degildi yeni oldugu icin ve dün muhabbet kusu sesini actim tepki vermedi bugün actim bi baktim bizim bıcır da ötmeye basladi, lakin sesi kapatigim zaman oda susuyor. Sizce dogru mu yapiyorum bilmiyorum sanki tek olmaktan pek memnun degil gibi sabah kendisini biraz olsun sevdirdi.
saygilarimla

Fatih 02-02-2015 13:26

1 Eklenti(ler)
Hiç bir zaman, hiçbir kimse bana onların verdiği mutluluğu vermiyorlar. :)

Yavruların tadı sevgisi bir başka oluyor her zaman. Uzun süredir çiftleri dinlenmeye aldım. Bu süreçte güç kazandılar ve sağlıklı nesiller için biraz daha dinlenmelerini istiyorum.
Fotoğraftakilerin hepsi benim minik bebeklerim. En büyüğü 4 aylık, sarı kafalı kızım. :) İlk bebeklerden kendime ayırdığı en tatlı en sevimli ve bir o kadarda elimde büyüttüm diyebilirim. Bu nedenle kendisi bana çok çabuk alıştı.

Eklenti 535518

Hira abla bence yavru işini bir kez daha düşün. :))

ugur29 03-02-2015 14:58

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi shenile (Mesaj 1352761)
ben bisey daha sormak istiyorum dün pek canli degildi yeni oldugu icin ve dün muhabbet kusu sesini actim tepki vermedi bugün actim bi baktim bizim bıcır da ötmeye basladi, lakin sesi kapatigim zaman oda susuyor. Sizce dogru mu yapiyorum bilmiyorum sanki tek olmaktan pek memnun degil gibi sabah kendisini biraz olsun sevdirdi.
saygilarimla

yeni yavrular ortam değişikliğinde ortama adaptasyon sağlayana kadar ürkek ve sessiz olurlar. zamanla alışacaktır. birde kusun yanında ani hareket yapmayın ürkmesin.

shenile 03-02-2015 15:20

cevap icin tesekkür ederim arada bir elimi kafese sokup gögüsünü oksuyorum izin veriyor elimden yem yedi bugun. lakin ötme konuunda biraz zamana ihtiyaci var herhalde internetten muhabbet kuslain seslerini actigimda ancak ötüyor baska türlü ötmüyor.
saygilarimla

ugur29 03-02-2015 15:25

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi shenile (Mesaj 1353195)
cevap icin tesekkür ederim arada bir elimi kafese sokup gögüsünü oksuyorum izin veriyor elimden yem yedi bugun. lakin ötme konuunda biraz zamana ihtiyaci var herhalde internetten muhabbet kuslain seslerini actigimda ancak ötüyor baska türlü ötmüyor.
saygilarimla

zamanla alışacaktır.

ugur29 03-02-2015 15:33

mubişlerden bir kaçı

5 Eklenti(ler)
jumbo ve kırma mubişlerimiz:p

ugur29 03-02-2015 15:35

devamı

2 Eklenti(ler)
devamı

shenile 05-02-2015 13:54

arkadaslar size birsey danişmam lazim.
benim kusum pazar gününden beri bizde daha yavru artik kendi istedigi zaman ötüyor lakin kraker astim ve gaga tasi onlari kemirmiyor bile.!!!
afedersiniz ama diskisi arka tarafinda bir süre sarkik duruyor bunu ikinci kez gördüm bu normal mi ? nefes alip verisi arka kuyrugunu asaga yukari oynatip duruyor bu anormal bi durum mu sizce ben cözemedim!!!????
umarim bi terlik yoktur herseyi yapiyorum kafesi temizliyorum suyunu hergüün degistiriyorum lakin dışkısı arkaa bir süre öyle arkasindan sarkmasi biraz kafami karistirdi.

maya 05-02-2015 14:29

Sayın Shenile, yavrularımı aldığımda ben de aynı sorunla karşılaştım ve çok panikledim ;) Neyse ki, bu durum ortam değişikliğine dayalı ve stresle de alakalı. Kuşunuza iyi baktığınız ve onu sevdiğiniz takdirde, 2 hafta içerisinde böyle bir sorununuz kalmayacaktır muhtemelen. Panik yapmadan gözlemlemeye devam edin ;) Sorun ilk 2 haftadan sonra da devam ediyorsa, yavaştan paniklemeye başlayabilirsiniz :D

shenile 05-02-2015 19:39

sn maya hic gülecegim yoktu :D sorun iki haftadan sonra da devam ediyorsa, yavaştan panikllemeye başlaya bilirsiniz hahaha :D cevap icin tesekkür ederim bu arada kusumu pazar günü aldim ve daha hic salmadim aldigim yer bana 1-2 hafta kafesinde kalssin dedi dogru mu yoksa salayim mi bi ara?

maya 06-02-2015 08:22

Sayın Shenile, yeni geldiklerinde ortamı tanımadıkları için kuşların 1-2 hafta kafeste tutulması öneriliyor. Çünkü hem uçmayı henüz tam olarak bilemiyorlar, hem de etrafı tanımadıkları için çarpmalar sonucu ciddi zarar görme riski var. Ben ne mi yaptım? Belki önceki yazılarımı okumuşsunuzdur; onları hiç kapatmadım. Başta birkaç küçük çarpma vakaları yaşadık ama hem ortama hem de bana daha hızlı alışıp, uçma kabiliyetlerini de çok hızlı geliştirdiler. Yine de risk, risktir. Kontrollü olarak belki yavaş yavaş alıştırmaya başlayabilirsiniz kuşunuzu. Özgür olduğu zaman inanın çok daha fazla eğleneceksiniz birlikte ;)

shenile 06-02-2015 09:02

cevap icin cok tesekkür ederim sn. maya bugün kuşumuzu sali verdik beyfendi yerinden gayet memnun herhalde disari cikmak bile istemedi :D . elimle cikardim mecburen yalnis oldugunu biliyorum lakin alismasi lazim.
tirnaklari baya uzamis koltuga takiliyordu gezerken.
veterine götürcez kesmesi icin kendimi suan güvenmiyorum kanatirim diye. :) eşimi bu kadar kuşla ilgilenecegini tahmin etmiyordu sevecegini de :D demem o ki oda simdededn öyle kendisini bize sevdirdi ki bıcır anlatamam. :D
saygilarimla

suara 06-02-2015 23:23

Sn Shenile;

Öncelikle geç de olsa bir hayırlı olsun demek isterim ;)

Yazdıklarınızda 2 nokta dikkatimi çekti:

1.si kuşunuza petshoplarda hazır satılan krakerlerden veriyorsanız vermemelisiniz, yapımlarında yapıştırıcı kullanılıyor, en iyi ihtimalle kursak iltihabına sebep olur rutin tüketimde aman dikkat diyeyim ;)

2. olarak da eğer kuşunuz gerçekten yavruysa tırnakları asla çok uzun değildir sadece yumuşak olduğundan katmanları ayrılabilir ve takılmalar yaşayabilir. Kestirmeye başlarsanız önünü alamazsınız onun yerine ilk etapta tüneklere geçirilen mukavva rulolardan almanızı tavsiye ederim. Bu ruloların yüzeyleri bir çeşit kumla kaplıdır ve tırnaklar için hassas bir törpü görevi görür. Denemeden gaga-tırnak kesimine başlamamanızı öneririm.

Ah bir de gaga taşı-kalamar kemiği kullanımına takılmayın. Kuşlarımız kendileri için en iyi olan zamanda en uygun şekilde her ihtiyaçlarını karşılarlar, yeter ki siz kafesten kuş kumunu ( hazmı kolaylaştırır ) , gaga taşını ( gaga törpülemesinde faydalıdır ) ve kalamar kemiğini ( çok önemli bir kalsiyum kaynağıdır ) eksik etmeyin.

Ukalalık addetmeyin anlayışınıza sığınarak yazdım ;)

shenile 07-02-2015 10:38

sn. suara ilk öncelikle tesekkür ederim.
bizim kus bıcır ne kraker yiyor ne elma hic birsey yemiyor yem dışında.
keşke yazinizi daha önce okumuş olsaydim bugun bıcırı biraz sali verdik ve tirnagı takildi cirpindi ayagini kiracak diye korktum ve tirnagini biraz kestim ayagini kirmaktan daha iyi dir diye düsündüm ama anlaşılan yalnış yapmışım baska carem yoktu :(. Neyse uzarsa tekrar keserim ucundaki sadece sivriligini aldim.
kum var, gaga taşı da var, suyuda var ve yemi de var bunlar disinda eksik birsey olacagini sanmiyorum :) .
kalamar kemigi diye yazmisiniz onlar kumun icinde bulunmuyor mu? petshop daki kadin kumun icinde kalamar kemigi falan oldugunu söyledi!!!
birsey sormak isterim size yemi hergün üzerindeki kabuklari öfleyerek temizliyorum lakin kumu hic ellemedim hala öyle yemlikte pazar gününden beri duruyor ona da uygulaya bilecegim birsey var mi temizlik bakimindan?
ben biraz fazla soru soran birisiyim lakin ben birsey aldigim zaman onlar icin en iyisini istedigim icin sora sora bilgi ve ookuyarak bilgi edinmeye calisirim artik kusuruma bakmayin. :D
saygilarimla

suara 07-02-2015 11:20

Estağfurullah ne kusuru en iyisini yapıyorsunuz bilinçli bir bakıcısınız kuşunuz adına mutlu oldum ;)

Kalamar kemiği kumda karışık olabilir ama siz bir blok alıp kafese asın birebir temas etsin kazısın tırtıklasın bu onun için önemli ve gerekli. Petshopa sorun kalamar kemiği almak istiyorum diye (alçı bloklardan değil yalnız) oval, yassı, uzun, bir yüzü epey sert bir yüzü yumuşak bir kayaç şeklinde doğal bir madde. Adı kalamar kemiği ama sanırım tuna-ton balıklarının kemiklerinden parça parça elde ediliyor.

Bu arada tüneklere takılan kum kaplı mukavva ruloya yine de bir bakın aklınıza yatmazsa kullanmazsınız. ;)

Saygılar selamlar..

Edit:

Kumla ilgili sorunuzu atlamışım. Şöyle ki kuş kumu içine dışkı, sebze-meyve gibi zaman geçtikçe zararlı olacak artıklar karışmadıkça bozulmaz. Kumun amacı kuşun sindirimini kolaylaştırmaktır. Muhakkak ağız yoluyla aldığından hijyenine dikkat etmemiz gerekir. Ancak yine de aklınızda bulunsun, kokusuna dikkat edin, kaptaki kumun kokusu çok ağırlaşırsa değiştirebilirsiniz ( paketteki temiz kum ile yemlikteki kumun kokusunu karşılaştırabilirsiniz) onun dışında kum ve kum kabı temiz kalabiliyorsa sorun yoktur.

shenile 07-02-2015 12:31

sn. suara bizde zaten kalamar kemigi var :D internetten baktim simdi de aynisi bizde de var lakin hic kemirmiyor bile :) bekliyecez artik.
bilgileriniz icin tsk ederim bu arada :) saygilarimla

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 04:10.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025