agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Kuşlarımız (https://www.agaclar.net/forum/kuslarimiz/)
-   -   Muhabbet Kuşu (https://www.agaclar.net/forum/kuslarimiz/5671.htm)

smallsmile 02-01-2014 21:50

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi habiş (Mesaj 1237942)
yaklaşık bir yaşında olursa yavru verir.
umarım uyum sağlamışlardır bence sabredin bi kaç ay bekleyin duruma göre değiştirirsiniz.

aslında genel olarak uyumlular beyaz olan kuş(erkek) daha hareketli hep dişi kuşa yaklaşmak oynamak istiyo dişi kuşta bazen karşılık veriyor bazen sadece duruyo uyuyo gibi beyaz kuş gagasıyla dişi kuşun tüyleriyle falan oynuyo bakalım bi müddet izliycem..bir de beyaz kuş konuşuyo eşi olduğu için şimdi unuturmu konuşmayı ve bizi baya huyu değişti çünkü 3günde kıskanç oldu

Günüm 03-01-2014 18:51

Yanında eşi olsa bile erkek kuşlar konuşmayı ve sizi asla unutmuyorlar. Merak etmeyin.

habiş 03-01-2014 19:51

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi smallsmile (Mesaj 1237950)
aslında genel olarak uyumlular beyaz olan kuş(erkek) daha hareketli hep dişi kuşa yaklaşmak oynamak istiyo dişi kuşta bazen karşılık veriyor bazen sadece duruyo uyuyo gibi beyaz kuş gagasıyla dişi kuşun tüyleriyle falan oynuyo bakalım bi müddet izliycem..bir de beyaz kuş konuşuyo eşi olduğu için şimdi unuturmu konuşmayı ve bizi baya huyu değişti çünkü 3günde kıskanç oldu

Sn smallsmile bizim kuş da erkek.
Yavru iken konuşmayı öğrendi 10 kelime kadar öğrendi.
Yanına kaç dişi kuş koyduysakda eş tutmadı bizde pes ettik.
Ama hiçbir zaman yanına ne kadar kuş gelsede hatta aylarca yanında kuş olmasına rağmen konuşmayı unutmadı şuan kaldığı yerden devam ediyor bizimki biraz tuhaf bi kuş:)

smallsmile 04-01-2014 16:58

bende erkek kuşu yavruykenden besliyorum çok farklı bi bağ var aramızda kızınca anlıyo hep konuşuyum istiyo ve 4kelime öğrettik biz. şimdi hem eşiyle oynuyo hem bizle oynuyo bizide ihmal etmiyor yani..başlarda korkmuştum eşi geldiği 2,3 gün birden kıskanç oldu ısırmaya falan kalktı ama şimdi iyiyiz.. bilgiler için sağolun :)

gürcan_keskin 04-01-2014 21:42

2009 Yılındaki Muhabbet Kuşu Üretimhanemden Görüntüler

5 Eklenti(ler)
Üretim Kafesleri
Eklenti 463250

Eklenti 463251

Eklenti 463252

Kendi yaptığım salma kafes
Eklenti 463253

Eklenti 463254

gürcan_keskin 04-01-2014 21:46

5 Eklenti(ler)
Eklenti 463255

Bazı kuşlarım.
Eklenti 463256

Eklenti 463257

Eklenti 463258

Eklenti 463259

gürcan_keskin 04-01-2014 21:50

3 Eklenti(ler)
Yumurta ve yeni doğan yavrulardan görüntüler
Eklenti 463260

Belli bir zaman sonra tüylenmiş halleri.
Eklenti 463261

tamamen tüylenmiş yavrular.
Eklenti 463262

loveforlife 04-01-2014 22:10

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi gürcan_keskin (Mesaj 1238423)

Kendi yaptığınız kafesler harika olmuş. Emeklerinize sağlık. Ne kadar keyifli bir iş yapıyorsunuz! Albinoya bayıldım bu arada...

smallsmile 05-01-2014 16:27

iyi akşamlar bugün farkettim kuşun ayağında bir şey çıkmış sarımsı ve kabarık mantar mı ki daha önce hiç yoktuu

gürcan_keskin 05-01-2014 16:31

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi loveforlife (Mesaj 1238430)
Kendi yaptığınız kafesler harika olmuş. Emeklerinize sağlık. Ne kadar keyifli bir iş yapıyorsunuz! Albinoya bayıldım bu arada...

Teşekkürler.
2009-2010 yılına kadar 4-5 yıl hobi olarak muhabbetkuşu üretimi yapmıştım.Yaklaşık 300 çift kuşlarım vardı.Farklı bir işte çalışıp birde hobi olarak bunlarla ilgilenmek oldukça zor olduğu için kuşlarımı satmak zorunda kaldım.
Albino cins kuşlar iri yapıdadır ve çok güzeldir,yavrularama açısından verimlidir.Fakat hollanda ve jumbo diyede anılıyor bazı yerlerde.

ocak 05-01-2014 21:43

gürcan bey hala üretim yapıyormusunuz

mehmetçiçek 07-01-2014 23:33

sisteminiz o kadar güzel ki.. İnsan özeniyor. Hakkını vererek yapmışsınız.

Lalem 08-01-2014 19:31

2 Eklenti(ler)
Bunlarda bizim kuşlarımız, Çiko ve Lata .. Çiko erkek kuşumuz 1,5 yaşında. Lata ise tahminen 8-9 aylık. Çocularım yavru yapmalarını çok istiyorlar , merakla bekliyorlar.

Lalem 08-01-2014 19:41

1 Eklenti(ler)
Çiko `nun , bu ikinci eşi . Diğer eşi, Çiko`yu pek sevmiyordu. Ne yazıkkı üç ay önce öldü. Eşşiz kalınca bizde bu mubişi aldık. .Şimdilik çok iyi anlaşıyor gibi gözüküyor.
Kuşumuz çok cana yakın . Daha önce hiç ele alınmadığı halde gelir gelmez bize alıştı. Evimizin neşesi , çok seviyoruz Lata Hanımı. Elimizde yiyecek birşeyler görmesin hemen dans etmeye başlıyor , banada versinler diye..

Lalem 08-01-2014 19:46

Henüz kafese yuvalık takmadık . Acaba yuvalık ne zaman takmamız gerekiyor. Daha önce yavru almış arkadaşlardan bilgi almak istiyorum...

Günüm 09-01-2014 17:01

Hemen takın. Dişi yumurtlamak isterse girip çıkmaya başlar.

Lalem 09-01-2014 19:39

Cevabınız için teşekkürler Sevgili Günüm.Hemen yuvalık alacağım.

celalim01 12-01-2014 22:09

Uzun süre muhabbet,papağan gibi kuşlar besledim.Benim muhabbetim bana geldiğinde eşi vardı ve üstelik 3-5 yaşlarındaydı.Eşi olan kuş konuşmaz dediler ama benim erkek kuşum konuştu hemde bana geldikten 1-2 ay içinde ilk ıslık çalmıştı.Yaklaşık 3 kelimelik bir cümle bile kuruyordu.Eşiyle anlaşamıyordu eşini satıp yerine yenisini aldım.Oda hemen hemen konuşma derecesine gelmişti.Komşulara bırakmıştık tatil için memlekete gidince dişi olanı kaçırmışlar.Sonra yerine yenisini aldık ona da alıştı ama yaşlanmaya başladı.hesaplarımıza göre konuşan kuşumuz normal yaş sınırını geçti sonra öldü.Söylenen bütün sınırları aştı.Diğer kuşlarımı da bebeğim 7 aylık felandı alerjisi olduğunu öğrendik.Satmak zorunda kaldık,kuşçuya satarken kuşçu muhabbetleri çok beğendi ama bebeğimizin geleceği için kuşları vermek durumundaydık.Şimdi 7 yaşında olan kızım illada hayvan alalım bakmak isteyince ona tavşan aldık.Şimdi onlara bakıyoruz.

gürcan_keskin 13-01-2014 18:53

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi ocak (Mesaj 1238672)
gürcan bey hala üretim yapıyormusunuz

Halen üretim yapmıyorum ama ufak çaplı 4 çift kadar cins kuş alıp(ingiliz **** hollanda) başlamayı düşünüyorum...

gürcan_keskin 13-01-2014 18:54

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi mehmetçiçek (Mesaj 1239180)
sisteminiz o kadar güzel ki.. İnsan özeniyor. Hakkını vererek yapmışsınız.

Teşekkürler sayın mehmetçiçek.
Hobi olarakta uğraşmak apayrı bir zevk.Tabi birde yüksek maddi geliri var.Güzel iş yani...

candem 16-01-2014 21:15

arkadaşlar duanızı istiyorum. mavişim uçarken duvara çarpıp düştü. 3. günü atlattık. veterinere de götürdük yapacak bişey yok dediler. şimdi biraz daha iyi ama hep uyku modun da ve uçamıyor. hatta zor tırmanıyor. tek tesellimiz yem yemesi su içmesi. :(

hira 18-01-2014 22:54

Son günlerde nasıl istiyorum bir muhabbet kuşum olmasını anlatamam..
eşime söyledim, o istemiyor:( gündüz ben evde tek kalıyorum camın sıkılıyor dedim yine kabul etmiyor..

hile yapmaya karar verdim bende, bir kuş yakaladım sokaktan diyerek kandıracağım onu yakın zamanda:o sal sokağa gitsin diyecek kadar cani değil ya:p

gürcan_keskin 18-01-2014 23:22

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi hira (Mesaj 1242281)
Son günlerde nasıl istiyorum bir muhabbet kuşum olmasını anlatamam..
eşime söyledim, o istemiyor:( gündüz ben evde tek kalıyorum camın sıkılıyor dedim yine kabul etmiyor..

hile yapmaya karar verdim bende, bir kuş yakaladım sokaktan diyerek kandıracağım onu yakın zamanda:o sal sokağa gitsin diyecek kadar cani değil ya:p

Sayın hira;
Çok iyi bir arkadaş olur size.Bence de siz bu hileye başvurun :)
peki ya bırakalım uçsun özgürlüğüne kavuşsun derse :)
Sevgilerle...

hira 18-01-2014 23:42

Sn. Gürcan Keskin, Bende o zaman "bu zavallıcığı salarsak ölür" derim:) uçar uçar yorulur yere düşer, kedicikler hamm yapar derim :)

YeniGine 19-01-2014 00:36

Sevgili hiraaa; valla bu gidişle kapının önüne konacaksın gibi geliyor bana. :D Çiçekler, saksılar, topraklar, kaktüsler, soğanlar, kuşlar!.. Muhabbet kuşu kesinlikle kafes alıştırır isen ev kuşudur. Tabi ki salarsan ya kedilere yem olur ya da bir başka eve kuş olur. Onun için eşini iyice tart, evde kalacak ise al... Yoksa hiç girişme böyle birşeye... Kuşa yazık olur, sen üzülürsün...

loveforlife 19-01-2014 08:19

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi candem (Mesaj 1241633)
arkadaşlar duanızı istiyorum. mavişim uçarken duvara çarpıp düştü. 3. günü atlattık. veterinere de götürdük yapacak bişey yok dediler. şimdi biraz daha iyi ama hep uyku modun da ve uçamıyor. hatta zor tırmanıyor. tek tesellimiz yem yemesi su içmesi. :(

Kıyamam ona... Şimdi nasıl durumu? Allah yardımcınız olsun. Dualarımda olacak Maviş...

loveforlife 19-01-2014 08:21

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi YeniGine (Mesaj 1242324)
Sevgili hiraaa; valla bu gidişle kapının önüne konacaksın gibi geliyor bana. :D Çiçekler, saksılar, topraklar, kaktüsler, soğanlar, kuşlar!.. Muhabbet kuşu kesinlikle kafes alıştırır isen ev kuşudur. Tabi ki salarsan ya kedilere yem olur ya da bir başka eve kuş olur. Onun için eşini iyice tart, evde kalacak ise al... Yoksa hiç girişme böyle birşeye... Kuşa yazık olur, sen üzülürsün...

Ablacığım,
Ben kapı önüne konulmadıysam, kimse konulmaz.:o

hira 19-01-2014 09:06

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi YeniGine (Mesaj 1242324)
Sevgili hiraaa; valla bu
gidişle kapının önüne konacaksın gibi geliyor bana. :D Çiçekler,
saksılar, topraklar, kaktüsler, soğanlar, kuşlar!.. Muhabbet kuşu
kesinlikle kafes alıştırır isen ev kuşudur. Tabi ki salarsan ya
kedilere yem olur ya da bir başka eve kuş olur. Onun için eşini iyice
tart, evde kalacak ise al... Yoksa hiç girişme böyle birşeye... Kuşa
yazık olur, sen üzülürsün...

Görünce o'da bırakmak istemez ablacım, aslına bakarsan hayvanları çok sever ama neden böyle oldu bu kez anlamadım.

serkan_istanbul 19-01-2014 16:16

Kafes kuşu aldığınızda öncelikle kuş sabit bir yere konulmalı etrafını rahat görmesi açısından. Ilk zamanlar asla ve asla kuş salınmamalı kafesten. Sürekli aynı kişi beslemeli . Yüksek sesle bağırmamalı ve unutulmamalı ki özgür yaşayamazlar . Kafese alışkın kuşlar asla doğada yaşayamaz ya kesi, ya kendi, ya martı yem olur **** kendisi dayanamaz ölür. Sorumluluktur hayvan bakmak eğer evi pisliycek deyip ıkı guınde vaz cayacaksanız almayın.dışarıda tekrar söylüyorum kafes kuşlarının şansı asla yok. Sevgiler

gürcan_keskin 19-01-2014 23:10

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi hira (Mesaj 1242309)
Sn. Gürcan Keskin, Bende o zaman "bu zavallıcığı salarsak ölür" derim:) uçar uçar yorulur yere düşer, kedicikler hamm yapar derim :)

:p:p:p

gokcegokce 27-01-2014 12:43

Dumanıma nazar değidi ayacıkları ve gagası mantar oldu. :( 2 hafta önce eş de almıştık oğluma Zilli adında. Eşleri ayırdık. Vazelin sürüyorum her gün. Başkaca bir tedavisi mümkün müdür acaba?

hira 27-01-2014 17:43

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi gokcegokce (Mesaj 1244921)
Dumanıma nazar değidi ayacıkları ve gagası mantar oldu. :( 2 hafta önce eş de almıştık oğluma Zilli adında. Eşleri ayırdık. Vazelin sürüyorum her gün. Başkaca bir tedavisi mümkün müdür acaba?

Üzüldüm.. Ben maşallah demiştim Sn. gokcegokce ;) ben olsam vazelin sürmek yerine antifungal bi ilaç alırdım petshoptan..

hira 27-01-2014 17:48

Çınar'ım..

1 Eklenti(ler)
Geçen gün söylemiştim bi muhabbet kuşum olsa, ne kadar istiyorum diye.. dün eltimin doğum günüydü, hediye olarak muhabbet kuşu almışlar;) ne kadar imrenerek bakmışsam artık, eve döndüğümde beni bi sürpriz bekliyordu:dilli: görünce çıldırdım adeta..

Eklenti 467068

ismi hazırdı zaten 'çınar' :p

pek fotojenik olmasada şuan için, ilerleyen zamanlarda güzel pozlar vereceğini umud ediyorum..

Fatih 28-01-2014 00:59

Alıntı:

Geçen gün söylemiştim bi muhabbet kuşum olsa, ne kadar istiyorum diye.. dün eltimin doğum günüydü, hediye olarak muhabbet kuşu almışlar;) ...
Sevgili Hira,
Çınar'a uzun ve sağlıklı bir ömür diliyorum. :) Çınar yanılmıyorsam çok kibar bir bayan olacak. Arkadaki gözüken gaga taşıysa eğer onu çıkartmanızı öneririm. Bende takmıştım ama sonradan zararlı olduğunu söyledi arkadaşlarım ve çıkardım onun yerine kalamar kemiği takmamı önerdiler.

Benimde bu hafta içinde bir çiftim oldu. Arkadaşım hediye getirdi. Kaç haftalardır yana yakıla eş tutmuş bir çift arıyordum ama şimdi elimdekilerle gayet iyi anlaşıyoruz. Kısa bir zamanda size Bal&Kaymak çiftimi tanıştırırım :) :)

hira 28-01-2014 01:05

Fatih'ciğim,
Çınar erkek bence, burnu mavi sanki? hem satıcı adamda erkek demiş..
Kalamar kemiğini nereden bulacağız pekii? gaga taşının ne gibi zararı
oluyormuş?

Fatih 28-01-2014 01:11

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi hira (Mesaj 1245177)
Fatih'ciğim,
Çınar erkek bence, burnu mavi sanki? hem satıcı adamda erkek demiş..
Kalamar kemiğini nereden bulacağız pekii? gaga taşının ne gibi zararı
oluyormuş?

Ablacım alçı sıkıştırması olduğu için zarar veriyormuş sanırım. Yanlışlıkla yenilmesi durumunda midelerinde kalıp bir süre sonra kuşa zarar veriyor demişti bir abim.

Erkek olabilir ablacım belki flaştan cerenin burun delikleri kısmı beyaz çıktı ondan yanılmış olabilirim ablacım.

gokcegokce 28-01-2014 12:11

iki gün evdeki antifungal bir merhemi sürdüm zaten bugün de vazelin sürdüm. Bugün 3. gün bakalım mücadeleye devam. Hava burada çok soğuk ve arabamız yok. Veteriner işini o nedenle erteliyorum. Vazelin mantarın hava almasını önlediği için sürülüyormuş. Kuşum onun dışında sağlıklı yemesi içmesi yerinde.
Bu arada sevgili Hira mubişin hayırlı olsun cnım ancak tecrübelerime dayanarak diyorum ki Çınar bir kız :) Petshoplara bakarsan sattıkları her kuş erkek yavrular nereden ürüyorsa artık :P Burun deliklerinin etrafı beyaz hareli olduğu için bunu diyorum. Yavru erkeklerin cereleri mor oluyor ve hiç beyazlık olmuyor. Yetişkin olunca da cere menekşe mavisine dönüşüyor. Yetişkin dişilerde de beyaz hareler kızgın döneminde kahverengine dönüşüyor. Eşin kendisine torpil geçmiş bence dişi kuşlar evin erkeklerine çok ilgi gösteriyor. :)

hira 28-01-2014 18:48

Kalamar kemiğini akvaryumcuda bulurmuyum Fatih'ciğim? Hem Ceren diyip durma rica ederim, Çınar o Çınar :)

Tebrübelerin seni yanıltıyordur umarım gokcegokce, erkek muhabbet kuşları daha kolay eğitilebiliyormuş... inşallah erkektir..

Narinkhn 28-01-2014 20:51

Sevgili Hira güle güle büyütün miniği.Benim anneminki konuşuyor haberiniz olsun.Bir kaç kelimeyi sık sık tekrarlayın o da söylemeye başlıyor:))Aşkım,koş vb.

Fatih 29-01-2014 00:14

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi hira (Mesaj 1245349)
Kalamar kemiğini akvaryumcuda bulurmuyum Fatih'ciğim? Hem Ceren diyip durma rica ederim, Çınar o Çınar :)

Tebrübelerin seni yanıltıyordur umarım gokcegokce, erkek muhabbet kuşları daha kolay eğitilebiliyormuş... inşallah erkektir..

Abla evet oralarda genelde satılıyor. Bu arada ablam yanlış anladın sen beni. Cere gaga ile gözler arasında kalan et parçasının adı. Cerenin derken o et parçasını kastettim :)

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 06:29.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025