agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Kuşlarımız (https://www.agaclar.net/forum/kuslarimiz/)
-   -   Muhabbet kuşu eğitimi (https://www.agaclar.net/forum/kuslarimiz/33739.htm)

byking483 05-05-2014 21:47

Kusu elime alistiramadim nasi yapcam yaaaaa offff.

Yardim edinn.

horanlı.66 10-05-2014 18:53

sayın Byking , bu konuyu baştan sona okuyun , sizin gibi alıştımakta zorlanan bi çok arkadaş oldu, önceki mesajlarda ayrıntıli anlattık, bilgi verdik alıştırma konusunu, çokta faydalı oldu, bi bakın derim, saygılarımla...

hira 10-05-2014 22:43

1 Eklenti(ler)
İşte buna bayılıyor;) o kadar çok kaşınıyor ki zavallıcım:p

hira 13-05-2014 22:28

Bugün eğitim konusunda bir basamak daha yükseldik... Kafesin kapısı açıktı, Çınar'cıkta kafesin içindeydi oturduğum koltuktan "bıdııık gell" dedim o'da geldi:) beni anlamaya başladı galiba:D

çiçeksever 15-05-2014 13:32

Bizimkinin adı Çakır Çavuş.Yaklaşık 1 senedir bizimle,isim ararken ben Çakır dedim,oğlum Çavuş. Bizde ikisi de olsun dedik.Cici kuş,babacık ve Çakırrrrr kelimelerini söylüyor.Hele Çakırı uzatarak çok güzel söylüyor.

seloş 15-05-2014 22:06

ihvan

1 Eklenti(ler)
Kuşumun adını İhvan koyduk. Daha çok küçük ve ürkek. Sanırım tatilde daha fazla evde kalıp, daha fazla ilgilenince daha çok yol alacağız.;) Nasııl? Sevimli değil mi? Erkek mi acaba? Kız olsa da farketmez.

seloş 15-05-2014 22:36

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi byking483 (Mesaj 1275917)
Merhaba hira sana kusu eline nasil alistirdigini sormak istiyorum.yanitlarsan sevinirim.birde benimde bir muhabbet kusum var ve avizeden indiremiyorum.nasil indiricem lutfen yardim edin cok acilll.

Tesekkurler

Allahtan avize sevmediğim için evime taktırmadım. :cool:

YeniGine 16-05-2014 00:18

Sevgili seloş, İhvan Bey maşallah çok güzel. Çok anlamam ama İhvan Bey pek de küçükmüş gibi gelmedi bana o artık abi olmuş.

TCM 16-05-2014 07:42

@seloş, kuşunuz erkek.

loveforlife 16-05-2014 08:07

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi seloş (Mesaj 1284158)
Kuşumun adını İhvan koyduk.

Kuşlarınıza isim koyarken c-ç-s-ş harflerinin daha çok olduğu isimleri (paşa, boncuk, çakıl, çiçek, şeker, çıtır vb) tercih edin. Bu harflere daha duyarlı oluyorlar ve daha kolay öğreniyorlar...

seloş 16-05-2014 21:49

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi YeniGine (Mesaj 1284187)
Sevgili seloş, İhvan Bey maşallah çok güzel. Çok anlamam ama İhvan Bey pek de küçükmüş gibi gelmedi bana o artık abi olmuş.

Saygıdeğer YeniGine satın aldığım petshoptan 4 aylık olduğunu, Ağrı'da daha küçüğünü bulamayacağımı söylediler. Sizce ne kadarlık?

seloş 16-05-2014 21:51

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi TCM (Mesaj 1284202)
@seloş, kuşunuz erkek.

Teşekkürler Usta. Tecrübenize saygım sonsuz.

seloş 16-05-2014 22:00

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi loveforlife (Mesaj 1284204)
Kuşlarınıza isim koyarken c-ç-s-ş harflerinin daha çok olduğu isimleri (paşa, boncuk, çakıl, çiçek, şeker, çıtır vb) tercih edin. Bu harflere daha duyarlı oluyorlar ve daha kolay öğreniyorlar...

İlk adı Çakıl idi. Ama sonra eşim İhvan olmasını istedi. Hayvanlardan ürker kendisi. Uzaktan sever ama kesinlikle elleyemez. Aralarında bir bağ oluşsun diye onun istediği ismi verdim. Kısaca söylemek gerekirse iki erkeği birbirlerine alıştırmamın kolay olmasını istediğim için bazı tavizler şart. Şimdi eşim kafesin yanına kadar gidip, hişt İhvan ne haber diyor. İhvan ondan, o ihvandan korkuyor. ;)
İki gündür kendi bilgisayarından ona kuş sesi dinletiyor. Kırkımızdan sonra farklı tecrübelere başladık.

YeniGine 16-05-2014 22:54

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi seloş (Mesaj 1284495)
Saygıdeğer YeniGine satın aldığım petshoptan 4 aylık olduğunu, Ağrı'da daha küçüğünü bulamayacağımı söylediler. Sizce ne kadarlık?

Sevgili seloş; çok fazla bir bilgim yok seneler önce muhabbet kuşu baktığım için az biraz biliyorum. Mesela başlarının üzerindeki çizgiler yavrularda tam tepesinde, yaşlı kuşlarda ise geriye doğru olur.
İkincisi de ayakları yavrularda daha pembiş, yaşlılarda daha koyu renk olur diye biliyorum.
Zaten hemen üst yorumda sevgili hira'nın kuşu henüz yavru genç karşılaştırma yapabilirsiniz.

gokcegokce 19-05-2014 21:14

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi seloş (Mesaj 1284158)
Kuşumun adını İhvan koyduk. Daha çok küçük ve ürkek. Sanırım tatilde daha fazla evde kalıp, daha fazla ilgilenince daha çok yol alacağız.;) Nasııl? Sevimli değil mi? Erkek mi acaba? Kız olsa da farketmez.

Kuşunuz kesinlikle erkek ve yavru. İyi arkadaş olursunuz umarım.

gokcegokce 19-05-2014 21:15

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi hira (Mesaj 1283417)
Bugün eğitim konusunda bir basamak daha yükseldik... Kafesin kapısı açıktı, Çınar'cıkta kafesin içindeydi oturduğum koltuktan "bıdııık gell" dedim o'da geldi:) beni anlamaya başladı galiba:D

Sevgili Hira, ilk zamanlarınızı hatırlıyorum da epey yol almışsınız tebrikler!

hira 19-05-2014 21:23

:) Evet gokcegokce, şuan sadece sofraya gelmesini ve tabaktan birşeyler tırtıklamasını istiyorum:D haa birde bir iki kelimede olsa birşeyler söylemesini... Belki yanlış olabilir ama geçen gün kanatlarını ve kuyruğunun ucunu yıkadım, çok kirliydi çünkü... ama zoraki yıkadım diye küsmedi neyseki.

gokcegokce 19-05-2014 21:30

Bizim Fıstık ekmek kırığını çok severdi rahmetli. Iykk diye bir ötüşü vardı onu yapardı kırık için softa gördüğünde. :P Babam da parmağını hafif ıslatır ekmek kırığına banar ve ona uzatırdı. Serbest olduğunda dalardı sofraya affı yoktu. :) Şimdi sultanların dişisi öyle bizim. Meraklı mı meraklı hele bizi çekirdek yerken görmesin :)

jojoba 21-05-2014 11:24

Benim kuşum patates salatası bile yiyor:D

seloş 23-05-2014 18:48

Sayın Hira kuşunuzun durumu nasıl gidiyor? merak ediyorum çünkü bizim İhvan'da tık yok.

hira 23-05-2014 19:59

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi seloş (Mesaj 1287415)
Sayın Hira kuşunuzun durumu nasıl gidiyor? merak ediyorum çünkü bizim İhvan'da tık yok.

Bir kaç gün için anneme gitmiştim, giderken kafesin kapısını açık bıraktım sıkılmasın diye ama döndüğümde paskalya kaktüsünü tırtıkladığını gördüm ama durumu iyi:D

seloş 25-05-2014 21:28

;) benimki de orkidemi tırtıklıyor canıııım. Benim merak ettiğim, öğrenme süreci.

TCM 26-05-2014 00:05

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi hira (Mesaj 1287447)
Bir kaç gün için anneme gitmiştim, giderken kafesin kapısını açık bıraktım sıkılmasın diye ama döndüğümde paskalya kaktüsünü tırtıkladığını gördüm ama durumu iyi:D

Riskli bir davranış olmuş bence. Çıkamayacağı bir yere sıkışır, başka odaya gider kafese geri dönemez ilk aklıma gelenler...:(

hira 26-05-2014 00:21

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi seloş (Mesaj 1288093)
;) benimki de orkidemi tırtıklıyor canıııım. Benim merak ettiğim, öğrenme süreci.

Son günlerde çok yoğun olduğumdan konunun üzerine düşmedim, dolayısıyla bildiklerinin üstüne birşey öğrenmedi:)

hira 26-05-2014 00:24

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi TCM (Mesaj 1288148)
Riskli bir davranış olmuş
bence. Çıkamayacağı bir yere sıkışır, başka odaya gider kafese geri
dönemez ilk aklıma gelenler...:(

Bulunduğu odanın kapısını kapalı bıraktım ama biryere sıkışacağıda hiç aklıma gelmedi doğrusu.. Birşey de olmadı neyseki.. Bir daha salık bırakmayacağım, çiçekleri yiyip zehirlenecek yoksa.

TCM 30-05-2014 09:18

İzmir - Ödemiş ten bu taraflara yakın olan veya yakın zamanda işi düşecek olan varsa 5 yaşındaki erkek, eldek, konuşan muhabbet kuşumuzu verebiliriz.

hira 05-06-2014 13:42

Muhabbet kuşunuzdan neden vazgeçtiniz Sn. TCM

TCM 05-06-2014 14:38

@hira, kuş bizimle yaklaşık beş yıldır birlikte. Hanımda hafiften muhtemel tüylere bağlı alerjik öksürük olmaya başladı. Sürekli çırpınırken tüm evi batırıyor yaramaz. Eş istediği için (öyle tahmin ediyoruz) sürekli ağzındakini bir yerlere çıkarıyor, biriktiriyor sonra onları tekrar yiyor. Bakımını daha çok eşim yaptığı için son sözü o söyledi :) Birkaç kez dişi getirdik yanına anlaşamadılar (genel kanaat eldek kuşların üremede başarısız olduğu) Kuşumuzu beraber çalıştığım bir arkadaşa vermiştim iki ay kadar önce ki onda da erkek vardı. Birlikte evi dağıtmışlar, car car milleti uyutmamışlar sabahlara kadar. Kayınvalide ben bakarım demişti ancak hanım geri döndüğünü duyunca dayanamadı "yaylaya götüreyim ben onu" dedi.

seloş 06-06-2014 20:20

Yavaş yavaş eşimin sözüne geleceğim sanırım. Bunu söylemek istemesem de, eşimin dediği gibi bizim kuş "salak" sanırım. Hiç birşey ilgisini çekmiyor. Benimle oynamıyor. Çıkınca kafese girmek istemiyor. Ama kafes dışında gidip bir yere takılıp orada kalıyor, hiç cesareti yok. Çevresini keşfetmeye çalışmıyor. Kafese koymak istediğimde direniş gösterip uçup, kaçıyor o kadar. Ellemesem akşama kadar aç biilaç bir köşede duruyor. Konuşmaya çaloşıyorum, ilgileniyorum, hiç pas vermiyor. Ayyy! Ne kadar şikayet ettim.
Bizimle aynı zamanda 3 arkadaş daha imrenip kuş aldılar. onlarınki daha küçük olmasına rağmen acaip girişken. Sanırım çocuklarını yarıştıran anneler gibi eşim kuşları karşılaştırıyor. Moralimi bozdu.
No'lcak bu kuşun hali?

seloş 06-06-2014 20:32

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi TCM (Mesaj 1289898)
İzmir - Ödemiş ten bu taraflara yakın olan veya yakın zamanda işi düşecek olan varsa 5 yaşındaki erkek, eldek, konuşan muhabbet kuşumuzu verebiliriz.

5 yaş zaten yaşlı anlamına gelmiyor mu sayın TCM? Yoksa duygusallıktan ötürü öldüğüne şahit olmamak için elden çıkarıyor olmayasınız? Diğerleri ikincil sebepler olmasın sakın?:rolleyes:

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 12:40.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025