![]() |
Alıntı:
|
Benim kuşum insana çok uzak duruyor, konuşmasını boşverdim de, ele gelse hiç değilse diyorum ama çok yabani bu yaa;( 33 gündür benimle ama hiçbir hareket yok.. Sinirlerim bozuluyor yavaş yavaş.
|
Alıntı:
Alıntı:
|
:D anlıyorum gocecim. Zaten geldiği günden beri aynen söylediğin gibi yaklaşıyorum, hiçbir şekilde zorlama yok, ürkütme yok. Ha bu ara birde ısırma huyu başladı. Sanki zarar veriyormuşum gibi, kendini savunmaya çalışıyor... Daha da kızıyorum:(
|
Daha önce eşinin avucuna almasından söz etmiştin. Devam ediyor mu buna? Eğer öyleyse eğitimini baltalayan konu o olabilir. Dolayısıyla iki ileri bir geri durumundasın. Eşini ikna et. İnternetten yetiştiricilerin ve verterinerlerin yazılarını oku. Öyle eğitilemeyeceğini o davranışla kuşun güveninin sarsıldığını anlat. Yoksa kuş size hiç alışamıcak. Sevgiler...
|
1 Eklenti(ler)
Ben çamaşırları kışın içerde kurutmak zorundayım çünkü burada genellikle soba yakılıyor.
Çınarın en sevdiği tünekte çamaşırlık:D Bu şuan ki fotoğrafı. Fotoğraf çok kaliteli değil çünkü telefonla çektim. |
Mubişler Zilli & Çaki - YouTube
Maşallah çok güzel ben hala dişi olduğunu düşünüyorum ama dediğiniz gibi fotoğraf net değil. Daha netini eklerseniz net bir şeyler söylemeye çalışırım. Heveslendim ben de bıcırlarımı çektim. Benim video da laptopla çektiğim için yer yer görüntüde sarsıntı ve kaymalar var idare edin artık hem cinsiyet ayrımını da görürsünüz böylece. Mavi kuşum Çaki ve erkek, beyaz kızım Zilli. Fotoğraf da ekleyeyim https://lh5.googleusercontent.com/UV...M=w769-h577-no |
Bu da bizimkinin konuşmaları, birkaç tane daha video vardı onları bulamadım. Olanı kesip düzelttim.
x2 - YouTube |
Dikkatli dinleyince anlaşılıyor sırayla: aşkımsen, bitanem, canımın içi, annecim benim canım, aşkım, annem, annecim benim geldin mi....
|
1 Eklenti(ler)
İşte benim Çınar'ım.. Daha net bir fotoğraf çekmek için uğrştım ama kafesin dışındayken fotoğraf makinasından daha çok korktuğu için kafesteyken çekmek zorunda kaldım..
Eklenti 473287 Ben erkek olduğu konusunda eminim diyebilirim, çünkü daha öncede muhabbet kuşum olmuştu, burun kısmı yavruyken böyle lila gibi olanlar erkek oluyor ve de kuş büyüdükçe maviye dönüyor iyice. zamanla göreceğiz;) |
2 Eklenti(ler)
Benim daha evvel baktığım kuşum 'maya' maalesef ki malasef annem ceyranda bıraktı ve bu zavallıcık astım olarak öldü :(
|
Evet en sonunda kafes dışındaykende elime gelmeye başladı Çınar'cık :)
öncesinde sadece kafes içindeyken geliyordu ama artık alışıyor bana sanırım. Hee bide kafese doğru eğilip şarkı söylediğimde, tünekte bir sağa bi sola giderek tempo tutuyor :D ciddiyim, dans edercesine hareketler yapıyor:D Şarkımızda; mini mini bir kuş donmuştu, pencereme konmuştu:D |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
:) Çok güzel sevgili hira; ne bileyim sanki Çınar Hanım gibi de... Valla devamlı tek tek kelimeler ne bileyim işte ilk başlangıçta cici, cikcik dersen konuşur da. :( Benim bir pamuğum vardı bir zamanlar başımı eğe eğe cıx cıx deyiverirdim sonra baktım aynı benim hareketle söylediğimi tekrarladı, sonra sonra da hem kendi ismi, hem de bizlerin ismini bile söylüyordu.
:( Hay Allah aklıma geliverdi şimdi. |
Konuşmasını geçtimde
ablalcım, bana yakın olsa yeter. Ben evde akşama kadar yalnızım, bi çiçeklerim. birde kuşum. bana arkadaşlık etse keşke. mesela kahvaltı etsek beraber:) ama öğrenmesi için kolay kelimeleri tekrar etmiyorda değilim:) Pamuk ne oldu ablacım? |
:( Pamuk gagası mantar oldu, birçok kez veterinere götürdüm yok ilaç sürdü, yok gagasını kesti falan işte. Gel zaman git zaman yem de yiyemez oldu. Sonrası :(
Daha sonra zaman geçince çift aldım bu sefer :) canım ya onlar da evdeki civciv gibiydiler uçmak falan yok hep halının üzerinde geziniyorlardı. Sonra kardeşim istedi verdim ama onlar çok yaşlındılar ve ecelleriyle :( Daha sonra yine bir çift aldım yok yuva falan derken yavruları oldu :) harikaydılar valla. Anne, baba yavrular. Ve taşınmak zorunda kaldık gittim onları kafesleriyle birlikte kuşçuya verdim. Onlardan sonra da dedim bir daha kuş alıp beslemem. Odur budur kuş beslemiyorum. Kuşlardan sonra balık dedim onu da pek başarabildiğim söylenemez. :D Ondan sonra da civciv evin içinde bir odayı onlara tahsis ettim; aman evde kokudan durulmaz oldu ama olsun civcivleri 2 sene piliç haline getirdikten sonra bahçesi olan komşulara verdim. Şimdi kumrularla uğraşıyorum, onların üremesi için çabalıyorum, saz ekibim, kedilerim... Yani bunun sonu yok, doğa sevgisi olmalı... |
:D Yine bir anım; Pamuktan önce. Yine bir tane muhabbet kuşumuz var yeni, annemler salmışlar gezinmiş ve demişler aman Sema görmesin koyalım kafesine. Tutmaya çalışmışlar kafese koyacaklar ya, bir anda kuşun bütün kuyruğu kalmış annemin elinde kuş civciv görünümlü kuyruk falan yok. Eve gelip de onu öyle görünce ne kadar üzüldüm ne kadar tabi hemen ertesi gün kuşçuya götürdük kuyruğu koptu ne olacak şimdi bu. Kuşçu merak etmeyin tekrar gelir. Ondan sonra da bir kuyruk geldi ki eskisinden çok daha güzeldi gerçekten.
|
2 Eklenti(ler)
Bunlarda benim kuşlarım, fotograf mekanı kapalı ama olsun :D
|
çok güzeller TreeKing, yakın olsanız yavrusundan isterdim :-)
|
Alıntı:
|
sıkıntı olmaz TreeKing çünkü önümüz yaz kuşların tam yumurtlama dönemi disi ve erkekler bünyeleri ona göre değişim gösterir, yani çiftlesme durumuna, erkek çok genç değil ceresi çok koyu , biraz zaman ve sabır , gerisi gelir inşallah.
|
Arkadaşlar benim mubişim galiba bitlendi, çok fazla kaşınıyor zavallım. Özelikle önereceğiniz bir ilaç varmı? Ya da bu durumda ne yapmam gerekiyor?
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
TreeKing, nerden anlayabilirim ki kalitesni?
Adama kaliteli bir ilaç olsun desem zaten verecek olduğu ilacı verip, 2 katı fiyat çeker kaliteli der:D anlayamamki.. Sn. TCM, hiç tüyleri dökülmüyor. Bir tane bile yok yani. |
sayın hira bit olmayabilir , genç olduğu için sık sık tüy değişimine girerler, kafes tabanında tüy yoğunluğu nasıl. Bide fısfıs olarak biyoteknik diye bi marka çok iyi , vitamin ve spreyini kullandım, hasta olduğunda vitamini iki saatte etkisini gösteriyodu, spreyide kuşlarda nasıl bi etkisi oldu hiç anlamadın isin asli, bende çiçeklerimde böceklenme vardı onlarda kullanmıştim :-) sprey tavsiye etmem doğada kuşlar ya su banyosu yaparlar ya da kum banyosu yaparlar bitlerden kurtulmak için...
|
Sn. horanlı.66, bir tane bile tüy döktüğünü görmedim, ama benim kafam karıştı şimdi. Ne yapacağım anlamadım:)
|
Kuşlar özellikle de paraketler kuyruklarının üzerinde bulunan bir bezeden gagalaryla yağ alarak sürekli tüylerini yağlarlar. Bu davranışı bitlenme olarak yorumluyor olabilirsiniz. Kuş gerçekten bitlenmişse huzursuz davranışlar gösterir mutsuz olur bu da farkedilir.
Bu güne kadar envai çeşit kuş besledim, yabaniler dahil ev ortamında hiç kuşun bitlendiğine tanık olmadım. Tabi emin olamayız ama bence kuşu gözlemleyin. Gerçekten üzerinde zararlı varsa huzursuzluk yapacak oyun oynamayacak veya oyun oynarken aniden oyunu bırakıp tüyleriyle uğraşaktır vs. Ondan sonra bir ilaç düşünülebilir. |
sayın hira bit değildir sanırsam, bitlenmis olduğuna dair davranışlarını yazsanız, kafasını kafese tüneğemi sürekli sürtuyo yoksa gagasiyla tüyleri ile uğraşıyo, ikincisi işe tüy değişimi yakındır , alttan çıkacak tüyler üsttekine baskı yapar buda doğal olarak kaşınmaya yol acar. Yok eğer birinci durum varsa yani kafasını sürekli sağa sola sürtuyosa buda belki tüy değişiminin işareti olabilir, ama suda var bi parazit var bu şekilde kaşıntı yapan, aynısı bende olmuştu kuş ölmuyo ama çok kötü oluyo kafası, en son çare kuşçuya vermiştim...
|
sayın hira bu arada banyo yapacağı bi şey koyun kafes tabanına , çok derin olmayan plastik bi kap mesela, banyo yaparsa belki düzelir, ama yapacak diye bi şeyde yok tabi, yapmıyo diye üzülmeyin kafeste büyüyüp yetiştiği için banyo yapmayı bilmiyodur, ama yaptık diyelim olduğu ortam sıcak olsunki çabuk kurusun,
|
Sn. musk,
Sn. horanlı.66 teşekkür ediyorum cevaplarınız için. Biraz beklemek en iyisi şuan galiba. |
Celi'yi dün akşam evin içine saldım çok sevindi uçtu her yere kondu. Önceden hayatta elletmezdi birazcık alıştı bana buz dolabının üzerine kondu elimi önüne uzattım elime çıktı sonra omzuma koydum yavaşça kanepeye kadar yürüdüm sırtımı kanepeye dayadım kanepeye çıktı omzumdan :) Gene de tam anlamıyla alışmış değil hala korkuyor benden :) Ve konuşmaya bişeyler söylemeye çalışıyor ama daha söyleyebildiğimiz bi kelime yok :)
|
sayın hira, exobit kullanın koruma amaçlıda kullanılabilen bi ilaçtır yani parazit yoksa bile zararı olmaz. ama doğal olsun diyorsanız banyoluk takın.
|
2 Eklenti(ler)
Maniküre pediküre para vermiyoruz biz arkadaşlar. Çınar'cık hepsini evde hallediyor:p ne kadar alıştı bakarmısınız... Ama eşimden kaçıyor.. eee o kadar söyledim, rahat bırak şu kuşu diye:dilli:
|
Alıntı:
|
sayın hira kuşunuzun size alışmasına çok sevindim, kafesine bi kalamar kemiği asın isterseniz eğer yoksa kafeste, o gagama işini Öyle giderir hem kalsiyum ihtiyacını halletmiş olur hem gagalar törpülenir...
|
Alıntı:
Fakat bu şekilde oyun oynuyor. Bilekliğimi çekiştiriyor, yüzüğümü gagalıyor, Hatta parmaklarımı oynattığımda çıldırıyor resmen:D |
ne kadar güzel sayın hira , ilk aldığınız zamanları hatırlıyorum :-) nasıl alışacak bu kuş diye, işte böyle alışacak . . .
|
Alıntı:
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 07:35. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025