agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Kuşlarımız (https://www.agaclar.net/forum/kuslarimiz/)
-   -   Muhabbet kuşu eğitimi (https://www.agaclar.net/forum/kuslarimiz/33739.htm)

seloş 06-07-2014 01:53

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi A_NOMAD (Mesaj 1302910)
Çınar çok komik bir kuş ama bana öyle geliyor ki yakında İhvan, Çınar'ı sollayıp geçecek ;)

Hah işte biri daha... Eşim gibi kuşları mı yarıştırıyorsunuz?:D

loveforlife 06-07-2014 11:36

3 Eklenti(ler)
Benimkilere(mubişler ve sultan) buradaki sohbetlerden bahsettim... Paşa çok alem bir kuş! Başladı bıcır bıcır cevap vermeye... "Anneciğim, ablacığım, Neslihancığım... Kuşlar nasıl yapıyolar?"

Kendisinin de bir kuş olduğunu kavrayamayacak hiçbir zaman sanırım!
Eklenti 507113

Eklenti 507114

Eklenti 507115

A_NOMAD 06-07-2014 14:17

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi seloş (Mesaj 1302917)
Hah işte biri daha... Eşim gibi kuşları mı yarıştırıyorsunuz?:D

Maksadım yarıştırmak/kıyaslamak değil asla :(
Yakınımızdaki samimi kuş örneği Çınar, a-sosyal kuş örneği de İhvan olduğu için İhvan'dan geleceğini tahmin ettiğim gelişmenin hızlı olacağını vurgulamak adına yanlış görüntü veren bir kıyaslama cümlesi kurmuş oldum, özür dilerim...

seloş 06-07-2014 18:09

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi A_NOMAD (Mesaj 1303020)
Maksadım yarıştırmak/kıyaslamak değil asla :(
Yakınımızdaki samimi kuş örneği Çınar, a-sosyal kuş örneği de İhvan olduğu için İhvan'dan geleceğini tahmin ettiğim gelişmenin hızlı olacağını vurgulamak adına yanlış görüntü veren bir kıyaslama cümlesi kurmuş oldum, özür dilerim...

Estağfurullah kardeş niyeti anladım da şakalaşayım dedim. Özür ne demek?

hira 08-07-2014 05:40

Bu sabah gözümüzü 6'da açtık.. Maşalla Çınar başlamış "cakkk cakk cak" dışardan gelen kuş seslerine cevap veriyor, yoluk ama güzel kuşum benim:)

A_NOMAD 08-07-2014 14:52

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi hira (Mesaj 1303712)
...yoluk ama güzel kuşum benim:)

Neden yoluk? :(

seloş 08-07-2014 19:52

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi hira (Mesaj 1303712)
Bu sabah gözümüzü 6'da açtık.. Maşalla Çınar başlamış "cakkk cakk cak" dışardan gelen kuş seslerine cevap veriyor, yoluk ama güzel kuşum benim:)

Kız olsalar çingene diyeceğim ama, erkeğin gevezesine ne denir bilmem. Benimki de öğle güzellik uykumda coşuyor. Bir iki gündür ilk defa tüyleri dökülmeye başladı. Hiç rastlamamıştım. 3-4 tüy gördüm etrafta. Kafesinde hiç yok. Normal midir?

seloş 08-07-2014 19:53

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi A_NOMAD (Mesaj 1303873)

Herhalde çingenenin erkek versiyonu olsa gerek.

A_NOMAD 08-07-2014 19:53

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi seloş (Mesaj 1303943)
...Bir iki gündür ilk defa tüyleri dökülmeye başladı. Hiç rastlamamıştım. 3-4 tüy gördüm etrafta. Kafesinde hiç yok. Normal midir?

Bu sıcakta benim bile tüy dökesim var, bence normaldır :D

hira 08-07-2014 20:30

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi A_NOMAD (Mesaj 1303873)

Suya soktuğumda yoluk yoluk görünüyordu tüyleri:) çok tatlı bu kuş Yarabbiii.... yakalayıp göbeğini öpesim geliyor:D

seloş 08-07-2014 21:03

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi A_NOMAD (Mesaj 1303946)
Bu sıcakta benim bile tüy dökesim var, bence normaldır :D

Cancağızım burası Ağrı. 2 gündür yağmurlu ve serin.;) Hatta şu sırsda şimşek çakıyor.

A_NOMAD 08-07-2014 21:35

Ne desem bilemedim :D
Ancak bildiğim kadarıyla muhabbet kuşlarının aşırı olmamak şartıyla tür dökmeleri normal, endişelenmenizi gerektirecek bir şey olduğunu sanmıyorum...

Şu an sıcaktan ve nemden öyle bunalmış haldeyim ki Ağrı pek cazip geldi :D

seloş 08-07-2014 21:59

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi A_NOMAD (Mesaj 1303974)
Ne desem bilemedim :D
Ancak bildiğim kadarıyla muhabbet kuşlarının aşırı olmamak şartıyla tür dökmeleri normal, endişelenmenizi gerektirecek bir şey olduğunu sanmıyorum...

Şu an sıcaktan ve nemden öyle bunalmış haldeyim ki Ağrı pek cazip geldi :D

Burada hava serin, yağmur çiseliyor. İlginçtir ki, nem yok denecek kadar az. Buyurun misafirimiz olun.

loveforlife 09-07-2014 20:54

Mubişleriniz için boş bir sprey şişesinin içine su doldurarak onlara fısfıslamanız büyük bir keyif olacaktır. Buna bayılıyorlar. Hele ki bu kavurucu sıcaklarda çok mutlu olurlar...

seloş 10-07-2014 17:48

10 Temmuz

Bugün, yani 10 temmuz'da bir ilk yaşadık. :eek: İhvan benim çıkardığım melodili ck cık sesini ve ardından adını söyledi. Aynı benim yaptığım gibi. Şöyle önce 7 tane melodili cık, ardından ih van ama ihvanda h,v yok. yani i an i-an diyor. Buna rağmen elime gelmiyor. Küçük odadaki (artık İhvan'ın odası oldu) kırmızı yastığın üzerin konup anlatıyor.

hira 10-07-2014 17:55

Kıskandım mı ne?:D Maşallah, kısa sürede öğrendi konuşmayı İhvan:)

seloş 10-07-2014 17:57

1 Eklenti(ler)
Eklenti 508032 Şu anda uyukluyor. Bir de Kur'an hatim açıyorum internetten, işte o zaman başlıyor hocayla berber. Hoca susmadan susmuyor.

seloş 10-07-2014 18:00

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi hira (Mesaj 1304615)
Kıskandım mı ne?:D Maşallah, kısa sürede öğrendi konuşmayı İhvan:)

Ama bacım, uzaktan seviyor köfte. Yanıma yaklaşmıyor. Ürküyor hala. Ellerimden çok korkuyor. Omzuma çıkıyor hemen. Elimde hiç durmyor. Yem yediriken bile. Sadece sağ elimin işaret parmağına konuyor. avucumun içine boynunu kopacak gibi uzatıyor, ama konmuyor.

seloş 10-07-2014 18:03

Gün boyu arada şekerleme yapıyor. Gece erkenden uyuyor, sabahta uyanıp açıyor çenesini. Aynı kayınvalidem.

hira 11-07-2014 21:51

Bu kadar kolay kurtulmuş olabilirmiyiz böcüklerimizden? hem hiç görünmüyorlar hemde hiç kaşınmıyor çınarcığım.

seloş 11-07-2014 23:26

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi hira (Mesaj 1305071)
Bu kadar kolay kurtulmuş olabilirmiyiz böcüklerimizden? hem hiç görünmüyorlar hemde hiç kaşınmıyor çınarcığım.

benim taktiği denesenize. atın herşeyi bulaşık makinesine. Plastik tünek hariç. benim yeni tünek ağaç.

hira 11-07-2014 23:52

Galiba ve inşallah sorun kalmadı Seloş hanım:)

seloş 12-07-2014 10:16

İhvan'ın Günlüğü

Bugün sabah kalkınca İhvan'ın odasına gittim. Kafesi açtım. Çıplak ayaklı bir şekilde çekyata uzandım. İhvan geldi,kondu. Ayak baş parmağımla konuşmaya başladı. Ama ne laflar, ne laflar. Tabii ki kuş diliyle. Sadece çık çık i-an anlaşılıyor güç bela. Gerisi yok. Hala elimden ürküyor. Bir de önce acaip derecede ısırıyor ayağımı, sonra başlıyor. şükür benimle ilgilenmeye başladı ama bu ısıra işini ne yaparız bilmem. Isırınca hiç tepki vermiyorum ki, ürkmesin diye ama ayak tabanı ısırılınca çok acıyor. Elimi ısırınca hissetmiyorum bile.:o

hira 12-07-2014 14:29

İhvan ısırıyor Seloş hanım ama Çınar kopartıyor inanın:D onu bu kadar sinirli bir kuş yapan eşim. Önceden ısırmıyordu. ihvan yakında tırnaklarınızı kemirmeye de başlayacak. Olsun yavaş yavaş alışıyor size.

seloş 13-07-2014 19:16

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi hira (Mesaj 1305286)
İhvan ısırıyor Seloş hanım ama Çınar kopartıyor inanın:D onu bu kadar sinirli bir kuş yapan eşim. Önceden ısırmıyordu. ihvan yakında tırnaklarınızı kemirmeye de başlayacak. Olsun yavaş yavaş alışıyor size.

Hira Hanım, bu alışma süreci bayağı uzun geldi bana. Sabırsızlanıyor muyum, neyim?
Ha alıştı, ha alışacak derken hala kaçıyor, ısırıyor. Biraz dediğim dedik galiba, hep kendi istediği olsun istiyor. Ellerimden hala korkuyor. Sadece sağ elimin işaret parmağına konuyor o kadar. Bir de omzuma alıştı ama o da elimi sevmediği için. Azıcık elimle bir şeyler oynatmaya çalışsam soluğu omzumda alıyor.

Fatih 15-07-2014 04:43

2 Eklenti(ler)
Bazen hiçbir şekilde sık boğaz etmemek gerekiyor. İki buçuk haftalık birlikteliğimiz süresince sadece elimi uzatıp korkmamasını sağladım. Başkada diğerleriyle salıp uçurdum. Kafesine girmesi için asla elimle yakalamadım. Uzun bir çubuğu tünek gibi kullanıp onunla kafesine taşıdım. Çubuğu görünce üzerine çıkmasını öğretmiştim onu başarıyla öğrendi bütün kuşlar.

Şimdiki geldiğimiz noktaysa bu:

Eklenti 509095

Eklenti 509096

Kanat kuyruk vs hiç bir şey kesmeden de eğitim verilebiliyor kuşlara bunu bir çok kişiye öğretmek lazım aslında. :)

seloş 16-07-2014 22:59

kanat kuyruk kesen mi varmış? Amaç ne acaba? Çok acıklı.

TreeKing 16-07-2014 23:53

yavru kuşlarda bu kesme durumları kuşun ölümüne sebep olabilir, kanama olsun olmasın bu durum geçerli herkes haberdar olsun.

hira 26-07-2014 01:25

Az önce Çınar'a birşey olacak diye çok korktum:( kafesin tellerine içerden tutunmuş vaziyette hızlı hızlı nefes alıp veriyordu.. korktugunda yaptıgı gibi... Nedenini anlamadım ama şuan durumu iyi sanki..

TreeKing 26-07-2014 02:18

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi hira (Mesaj 1309152)
Az önce Çınar'a birşey olacak diye çok korktum:( kafesin tellerine içerden tutunmuş vaziyette hızlı hızlı nefes alıp veriyordu.. korktugunda yaptıgı gibi... Nedenini anlamadım ama şuan durumu iyi sanki..

şunu söyleyebilirim benim başıma çok sık geldi kuşlar şimdi başka odada öyle oluyormu haberim yok ama aynı odadayken bazı zaman kuşlar birşeyden korkmuş çırpınıyor,delleniyor. Burada cin vs. başka varlıkları ele almak gerektiğini düşünüyorum çünkü birden bire oluyor daha ziyada sabah güneş vaktine gelmeden filan.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 02:25.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025