![]() |
Alıntı:
|
3 Eklenti(ler)
Benimkilere(mubişler ve sultan) buradaki sohbetlerden bahsettim... Paşa çok alem bir kuş! Başladı bıcır bıcır cevap vermeye... "Anneciğim, ablacığım, Neslihancığım... Kuşlar nasıl yapıyolar?"
Kendisinin de bir kuş olduğunu kavrayamayacak hiçbir zaman sanırım! Eklenti 507113 Eklenti 507114 Eklenti 507115 |
Alıntı:
Yakınımızdaki samimi kuş örneği Çınar, a-sosyal kuş örneği de İhvan olduğu için İhvan'dan geleceğini tahmin ettiğim gelişmenin hızlı olacağını vurgulamak adına yanlış görüntü veren bir kıyaslama cümlesi kurmuş oldum, özür dilerim... |
Alıntı:
|
Bu sabah gözümüzü 6'da açtık.. Maşalla Çınar başlamış "cakkk cakk cak" dışardan gelen kuş seslerine cevap veriyor, yoluk ama güzel kuşum benim:)
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Ne desem bilemedim :D
Ancak bildiğim kadarıyla muhabbet kuşlarının aşırı olmamak şartıyla tür dökmeleri normal, endişelenmenizi gerektirecek bir şey olduğunu sanmıyorum... Şu an sıcaktan ve nemden öyle bunalmış haldeyim ki Ağrı pek cazip geldi :D |
Alıntı:
|
Mubişleriniz için boş bir sprey şişesinin içine su doldurarak onlara fısfıslamanız büyük bir keyif olacaktır. Buna bayılıyorlar. Hele ki bu kavurucu sıcaklarda çok mutlu olurlar...
|
10 Temmuz
Bugün, yani 10 temmuz'da bir ilk yaşadık. :eek: İhvan benim çıkardığım melodili ck cık sesini ve ardından adını söyledi. Aynı benim yaptığım gibi. Şöyle önce 7 tane melodili cık, ardından ih van ama ihvanda h,v yok. yani i an i-an diyor. Buna rağmen elime gelmiyor. Küçük odadaki (artık İhvan'ın odası oldu) kırmızı yastığın üzerin konup anlatıyor.
|
Kıskandım mı ne?:D Maşallah, kısa sürede öğrendi konuşmayı İhvan:)
|
1 Eklenti(ler)
Eklenti 508032 Şu anda uyukluyor. Bir de Kur'an hatim açıyorum internetten, işte o zaman başlıyor hocayla berber. Hoca susmadan susmuyor.
|
Alıntı:
|
Gün boyu arada şekerleme yapıyor. Gece erkenden uyuyor, sabahta uyanıp açıyor çenesini. Aynı kayınvalidem.
|
Bu kadar kolay kurtulmuş olabilirmiyiz böcüklerimizden? hem hiç görünmüyorlar hemde hiç kaşınmıyor çınarcığım.
|
Alıntı:
|
Galiba ve inşallah sorun kalmadı Seloş hanım:)
|
İhvan'ın Günlüğü
Bugün sabah kalkınca İhvan'ın odasına gittim. Kafesi açtım. Çıplak ayaklı bir şekilde çekyata uzandım. İhvan geldi,kondu. Ayak baş parmağımla konuşmaya başladı. Ama ne laflar, ne laflar. Tabii ki kuş diliyle. Sadece çık çık i-an anlaşılıyor güç bela. Gerisi yok. Hala elimden ürküyor. Bir de önce acaip derecede ısırıyor ayağımı, sonra başlıyor. şükür benimle ilgilenmeye başladı ama bu ısıra işini ne yaparız bilmem. Isırınca hiç tepki vermiyorum ki, ürkmesin diye ama ayak tabanı ısırılınca çok acıyor. Elimi ısırınca hissetmiyorum bile.:o
|
İhvan ısırıyor Seloş hanım ama Çınar kopartıyor inanın:D onu bu kadar sinirli bir kuş yapan eşim. Önceden ısırmıyordu. ihvan yakında tırnaklarınızı kemirmeye de başlayacak. Olsun yavaş yavaş alışıyor size.
|
Alıntı:
Ha alıştı, ha alışacak derken hala kaçıyor, ısırıyor. Biraz dediğim dedik galiba, hep kendi istediği olsun istiyor. Ellerimden hala korkuyor. Sadece sağ elimin işaret parmağına konuyor o kadar. Bir de omzuma alıştı ama o da elimi sevmediği için. Azıcık elimle bir şeyler oynatmaya çalışsam soluğu omzumda alıyor. |
2 Eklenti(ler)
Bazen hiçbir şekilde sık boğaz etmemek gerekiyor. İki buçuk haftalık birlikteliğimiz süresince sadece elimi uzatıp korkmamasını sağladım. Başkada diğerleriyle salıp uçurdum. Kafesine girmesi için asla elimle yakalamadım. Uzun bir çubuğu tünek gibi kullanıp onunla kafesine taşıdım. Çubuğu görünce üzerine çıkmasını öğretmiştim onu başarıyla öğrendi bütün kuşlar.
Şimdiki geldiğimiz noktaysa bu: Eklenti 509095 Eklenti 509096 Kanat kuyruk vs hiç bir şey kesmeden de eğitim verilebiliyor kuşlara bunu bir çok kişiye öğretmek lazım aslında. :) |
kanat kuyruk kesen mi varmış? Amaç ne acaba? Çok acıklı.
|
yavru kuşlarda bu kesme durumları kuşun ölümüne sebep olabilir, kanama olsun olmasın bu durum geçerli herkes haberdar olsun.
|
Az önce Çınar'a birşey olacak diye çok korktum:( kafesin tellerine içerden tutunmuş vaziyette hızlı hızlı nefes alıp veriyordu.. korktugunda yaptıgı gibi... Nedenini anlamadım ama şuan durumu iyi sanki..
|
Alıntı:
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 02:25. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025