agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Kuşlarımız (https://www.agaclar.net/forum/kuslarimiz/)
-   -   Sultan papağanı (https://www.agaclar.net/forum/kuslarimiz/32472.htm)

gokcegokce 17-03-2014 20:33

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Hodurice (Mesaj 1257376)
Sultan papağanı başlığını görünce dayanamadım:) Bizim de 6 sultan papağanımız ve 1 muhabbet kuşumuz var.
Papağanlarımızdan birinin gözleri görmüyor, bu halde petshopta bırakamadık ve aldık, albino bir erkek:)
Biri benim ilk göz ağrım, çok asil bir anne... Diğer 4'ü ise onun yavrusu. Baba ise başkasında ve yeni eşiyle birlikte:)

Onlar benim neşe kaynaklarım:p

Eklenti 474613

Çok güzel bir aile maşallah.

gokcegokce 27-03-2014 13:02

Merhaba, 19 martta bir daha yumurtladı bizim Paşa Hanım. İki gün sonra bir tane daha ve 2 tanede kaldı. Ancak bir sorun var ki yumurtalarına karşı ilgisiz ilk kuluçkasına göre. Bakalım bu şekilde yumurtadan yavru çıkacak mı? Arada gidip yattığı için yumurtaları almadım ama pek umudum da yok.

gokcegokce 19-05-2014 21:31

Bu ara aşırı bir tüy dökümüne girdi kuşlarım. Vitamin vermiyorum ama böyle giderse vitamin vericem. Çünkü çok zayıfladı gibi geliyor bana.

gokcegokce 09-06-2014 13:57

Bebeklerim

Canlarımın son halleri... Pek şapşikler :P (anlamsız sevgi sözcükleri için üzgünüm ama onları en güzel tanımlayan kelimeler böyle )

https://lh4.googleusercontent.com/-p...o/DSC_0882.JPG

https://lh6.googleusercontent.com/-k...o/DSC_0792.JPG

https://lh4.googleusercontent.com/Zn...M=w826-h553-no

https://lh4.googleusercontent.com/-c...o/DSC_0778.JPG

https://lh3.googleusercontent.com/-1...o/DSC_0847.JPG

selenza2 26-08-2014 23:04

sultan papağanı besleme

Merhaba arkadaşlar,
Doğal olarak bir hayvanseverimdir, Özellikle kuşlara bayılırım. bu kadar hayvansever olmama rağmen şu ana kadar evimde tek hayvan beslemedim:mad: Nedenini bende bilmiyorum... Ama o parlak fikir aklıma dün geldi. bu fikrimi eşime söyleyince oda kabul etti. Bu sabahda erkenden çıkıp tüm petshopları gezdik . Hangi tür kuşu alcağımıza daha karar vermemiştik , Ama daha sonra sultan papağanını görünce direk sultan papağanı almaya karar verdim, Eşimde öyle... kuşçuya bu kuşun nasıl beslendiğini, Zor mu kolay mı olduğunu sorduğumuzda pek bir bilgisi olmamalı ki sadece: O bakmanıza bağlı demekle yetindi. Eve geldik,aklımızda hala sultan papağanı almak var:cool: şimdi sultan papağanı besleyen bu konuda tecrübeli arkadaşlarımızın cevabını bekliyorum . Beslemesi zor mu? Sağlık açısından bir zararı var mı? Ne yapılmalı ne edilmeli kısaca sultan papağanı hakkında tüm bilgileri paylaşmanızı rica ediyorum:D

gokcegokce 30-08-2014 22:12

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi selenza2 (Mesaj 1315295)
Merhaba arkadaşlar,
Doğal olarak bir hayvanseverimdir, Özellikle kuşlara bayılırım. bu kadar hayvansever olmama rağmen şu ana kadar evimde tek hayvan beslemedim:mad: Nedenini bende bilmiyorum... Ama o parlak fikir aklıma dün geldi. bu fikrimi eşime söyleyince oda kabul etti. Bu sabahda erkenden çıkıp tüm petshopları gezdik . Hangi tür kuşu alcağımıza daha karar vermemiştik , Ama daha sonra sultan papağanını görünce direk sultan papağanı almaya karar verdim, Eşimde öyle... kuşçuya bu kuşun nasıl beslendiğini, Zor mu kolay mı olduğunu sorduğumuzda pek bir bilgisi olmamalı ki sadece: O bakmanıza bağlı demekle yetindi. Eve geldik,aklımızda hala sultan papağanı almak var:cool: şimdi sultan papağanı besleyen bu konuda tecrübeli arkadaşlarımızın cevabını bekliyorum . Beslemesi zor mu? Sağlık açısından bir zararı var mı? Ne yapılmalı ne edilmeli kısaca sultan papağanı hakkında tüm bilgileri paylaşmanızı rica ediyorum:D

Sevgili Selenza2, daha önceki yazışmaları okuduysanız epey bir bilgi sahibi olursunuz sultan papağanı bakımı konusunda. Tek olarak besleyecekseniz bu kuşlar çift olmak için yaratılmış mutlaka eş isterler. Bence öncelikle bir muhabbet kuşu alarak hayvan besleme toleransınızı sınayın. Çünkü sultan papağanları muhabbetlerden hem daha gürültücü hem de daha bakımı zor kuşlardır. Yine de bir sorunuz olursa buradan yardımcı olmaya çalışırım. Sevgiler...

selenza2 02-09-2014 10:53

Teşekkür ederim gokcegokce . Merak ettiğim aynı odada mı yatmamız gerekiyor onunla?

selenza2 04-09-2014 22:47

Gokcegokce,
Dediğinizi yaptım bir tane muhabbet kuşu aldık adını bücürük koyduk. Daha dün akşam tanıştı bizle,evimizle. Bücürüğümüzün neşesi gayet yerinde, Çok hareketli.. Ona en güzelinde oyuncaklar aldım, Oyuncaklarını çok seviyor, Kafesteki çoğu zamanını oyun oynuyarak geçiriyor.
Sultan papağanı almak hala aklımda var ama bücürüğümden vazgeçemiyorum. Biraz daha bücürükle yaşayayım , Ondan sonra alacağım bir sultan papağanı.
Bir öneriniz varmıdır bu konuda anlaşırlarmı sizce gokcegokce

selenza2 18-09-2014 18:09

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Hodurice (Mesaj 1257376)
Sultan papağanı başlığını görünce dayanamadım:) Bizim de 6 sultan papağanımız ve 1 muhabbet kuşumuz var.
Papağanlarımızdan birinin gözleri görmüyor, bu halde petshopta bırakamadık ve aldık, albino bir erkek:)
Biri benim ilk göz ağrım, çok asil bir anne... Diğer 4'ü ise onun yavrusu. Baba ise başkasında ve yeni eşiyle birlikte:)

Onlar benim neşe kaynaklarım:p

Eklenti 474613

Aileniz çok güzel:D bende böyle bir ailem olmasını isterim. Bir tane muhabbet kuşum var. Daha sonra 2tane Sultan papağanı alacağım. Benimkide 3kişilik Aile olacaklar sanırım.... :rolleyes:

selenza2 18-09-2014 18:11

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi gokcegokce (Mesaj 1293859)

Ya yerim ben bunları... Çok tatlılar.. Uçmayı seviyorlar herhalde . Her fotoğrafta dışarda görüyorum onları...

gokcegokce 18-10-2014 20:16

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi selenza2 (Mesaj 1317599)
Gokcegokce,
Dediğinizi yaptım bir tane muhabbet kuşu aldık adını bücürük koyduk. Daha dün akşam tanıştı bizle,evimizle. Bücürüğümüzün neşesi gayet yerinde, Çok hareketli.. Ona en güzelinde oyuncaklar aldım, Oyuncaklarını çok seviyor, Kafesteki çoğu zamanını oyun oynuyarak geçiriyor.
Sultan papağanı almak hala aklımda var ama bücürüğümden vazgeçemiyorum. Biraz daha bücürükle yaşayayım , Ondan sonra alacağım bir sultan papağanı.
Bir öneriniz varmıdır bu konuda anlaşırlarmı sizce gokcegokce

Benim de 2 mubişim 2 sultanım var. Sürümüz 6 üyeli anlayacağınız :) Aynı kafeste anlaşamıyorlar. Mubişleri küçük cüsselerine rağmen sultanları rahatsız ediyorlar. Bizimkiler ayrı kafeslerdeler. Aynı odada tabii ki yatmıyoruz çünkü minik tüyleri gece uyurken rahatsız edebilir hele alerjiniz varsa. Zaten haftalık periodik şekilde dahi kafes temizliği yapsanız da havada uçuşan tüyleri engelleyemiyorsunuz. Ben şarjlı süpürge ile döktükleri yem kabuklerını ve tüyleri gün aşırı çektiriyorum. Günde oetalama 1 saat kadar serbest gezmelerini sağlıyorum. Sonuçta onlar kuş ve anatomileri gereği uçmaları gerekiyor. Sevgiler...

shenile 31-01-2015 14:04

2 Eklenti(ler)
merhaba arkadaslar sizce bu sultan kac aylik ve erkek mi?
belki almayi düsüne bilirim bu kusu o yüzden yorumlarinizi bekliyorum. saygilarimla

serkan_istanbul 31-01-2015 14:43

bu şekilde anlaşılmaz yaşı kimin kuşu bu. dediğim gibi yanakları koyu turuncu olmalı

shenile 31-01-2015 14:45

bu kusu birisi satiyor kafesiyle birlikte uygun fiyati o yüzden sorayim dedim ne dersiniz diye ?

gokcegokce 01-02-2015 20:56

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi shenile (Mesaj 1352445)
merhaba arkadaslar sizce bu sultan kac aylik ve erkek mi?
belki almayi düsüne bilirim bu kusu o yüzden yorumlarinizi bekliyorum. saygilarimla

Bu kuş yavru değil bunu söyleyebilirim ama tam yaşı konusunu bilmiyorum. Cinsiyeti de genelde ötüşünden anlaşılıyor. Güzel ve uzun uzun melodili ıslık çalanlar erkek oluyor genelde.

capsaicin 02-02-2015 09:58

Hayvanları özellikle de kuşları seven biriyseniz, bu kuşları aldığınızda, daha önceden almadığınız geçen her gün için pişmanlık duyacaksınız. O kadar tatlılar. Benim için kuşsuz ev, tuzsuz, acısız yemek gibi. Hep eksik, hep tatsız.

gokcegokce 03-02-2015 20:11

4 Eklenti(ler)
Çok doğru. Kendimi bildim bileli kuş beslerim. Onların cıvıltısı evi doldurur. Bir haftalık tatil için annemlere bıraktım onları eve dönünce ev nasıl boş geldi hemen gidip aldım. Onlar benim bebeklerim, canlarım, can dostlarım.

Eklenti 535692

Eklenti 535693

Eklenti 535694

Eklenti 535695

Milla 19-04-2015 21:38

Sultan papağanı

Merhaba,
Benim sultan papağanlarım bir süredir çiftleşiyor ve sürekli bir yuva yapma telaşına girdiler. Acaba ekstra bir yem vermem ya da mama hazırlamam gerekiyor mu? Bilgisi olanlar paylaşırsa çok sevinirim.

lusoari 20-04-2015 17:06

Tebrikler ablam, bu harika habere çok sevindim hatta dün aklımdan geçiyorlardı acaba Sevgili Milla resimlerini paylaşmışmıydı diye bakındım ama bulamadım. :D
Kanaryaları çiftleştirirken kafeslerinde mutlaka mürekkep balığı kemiği bulundurmak şart, sana da tavsiye ederim bu ebeveyinlerin kemikleri ve tüyleri için çok faydalı, hem de yumurtaların kabuklarına ve yavruya da çok yararlı. Bunun dışında ek besin olarak haşlanmış yumurta sarısının içine biraz beyazından ve kabuğundan katıp birazda havuç rendesi, bir bebe bisküvisi ve az miktarda irmik karıştırabilirsin (arada bir bu mamaya hakiki bal da karıştırırsan hem kuvvet verir, hem zinde tutar, hem de yavruların gelişiminede yardımcı olur) verebilirsin bu çok faydalı bir ek mama tarifi. Ben bunu kanaryalarda hep uyguladım ve çok iyi sonuçlar aldım. Sultanları bilmiyorum ama muhabbetlerinde severek tükettiği bir mama olduğunu kendi tecrübelerimden biliyorum. İnşallah sultanlarında da iyi sonuçlar verir. :D

Bu arada benim de dün akşamdan beri bir sultan dostum var artık. :D

Milla 20-04-2015 17:56

Sevgili lusoari,
Yeni sultan arkadaşın hayırlı olsun :) Ben benimkilerin resimlerini ilk etapta paylaşırım. Bu reçete için çok teşekkür ederim. Acaba bu mamadan diğer eş sultanla, iki erkek muhabbetim de yerse zararlı olur mu? Malum benimkiler serbest gezdiği için tek Lilly'e vermem mümkün değil. Hepsi her yemi ortak tırtıklıyorlar :)

lusoari 21-04-2015 06:48

Tabii ki yiyebilirler, ben bu mamayı yaptığım zaman muhabbet kuşumu ve hatta sokaktaki serçelere bile veriyorum, onlar istedikleri kadarını yiyorlar gerçi muhabbetim kanaryalar kadar seve seve yemiyor ama çok az yemesi bile ona yeterlidir zaten çok besleyici bir karışım bunun dışında marul, elma gibi çeşitli sebze ve meyveleride sık sık vermek onların sağlığı için çok yararlı bunu muhtemelen biliyorsun zaten. :)
Dikkat etmen gereken tek konu yumurta çabuk bozulduğu için uzun süreli ortada tutmaman olacak.
Yine yardım istersen her zaman hazırım biliyorsun, söylememe gerek yok. :D

Milla 21-04-2015 09:09

Yardımların için çok sağ ol lusoari. Bu aralar marul, tere veriyorum. Urum dutu yeşillenmeye başladı yakında ondan da vermeye başlarım. Onu ve bir de asma fidanını görünce deliler gibi seviniyorlar :) Mamayı da en kısa zamanda yapıp vereceğim. Sağ olasın kardeşim.

salihcan 21-04-2015 10:58

Marul ,tere kısaca yeşillikler çok faydalıdır.Sindirim sistemlerini hızlandırır.Lakin fazla verildiğinde ishal oluyorlar ve kuruma denilen bir hastalığa giriyorlar.
Kısacası azı karar çoğu zarar :D
Sn lusoarinin mama tarifi çok güzel ona ek olarak nijer eklenebilir. Nijerde kuşların kızışmalarını sağlıyor.

Milla 21-04-2015 11:08

Arada veriyorum yeşillik çeşitlerinden ve hep takipteyim :) Hasta olmalarına hiç gönlüm el vermiyor. Ben nijer kullanmayın en iyisi. İki muhabbetim Cici ve Boni de erkek. Sultanlar da zaten yumurtlama safasındalar :)

lusoari 21-04-2015 12:20

Bağışıklık sistemlerini kuvvetlendirmek için hem de isali engellemek için suluklarına 5-6 damla limon sıkabilirsiniz bu da çok faydalı.

Rica ederim, yardımcı olabildimse ne mutlu bana. :D

lusoari 21-04-2015 12:23

Dut ile asmayı duymuştum ama nasıl vermeliyiz, ağacın dalını bir parmak boyunda kesip üzerindeki yeşil yapraklarıyla birlikte mi ağaç dalını vermeliyiz?

Milla 21-04-2015 12:52

Sevgili lusoari, ben de limonu duymamıştım :) İlk fırsatta deneyeceğim sağ ol.
Ben dut ve asmanın uçlardaki taze filizlerini 60-70 cm kadar kırıp yapraklarıyla beraber veriyorum. Zaten aslında yaprakları yemiyorlar, onları koparıp yaprak sapı ve daldaki suyu geveliyorlar. Çok hoşlarına giden bir aktivite. Bir dal yarım gün yaramazlık yok anlamına geliyor. Benim en büyük kurtarıcılarım bu dallar :)

lusoari 21-04-2015 14:47

Tamam şimdi oldu demek ki şimdi vermeyeceğiz ağaçların dalları uzamaya başlasın o zaman vereceğiz. :D Bilgi alış verişi ne kadar güzel bir duygu, tekrar teşekkür ederim. :)

Milla 22-04-2015 14:13

Peki bunlar üç gündür kutunun içinde yatıyorlar ama yumurta yok. Gece gündüz oradalar, çok az su ve yem yemek için çıkıyor ve geri gidip yatıyorlar. Yumurta olmadan bu normal mi?

A_NOMAD 22-04-2015 14:21

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Milla (Mesaj 1372813)
Peki bunlar üç gündür kutunun içinde yatıyorlar ama yumurta yok. Gece gündüz oradalar, çok az su ve yem yemek için çıkıyor ve geri gidip yatıyorlar. Yumurta olmadan bu normal mi?

Doğum öncesi egzersizleri yapıyor olmasınlar :D

Milla 22-04-2015 14:33

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi A_NOMAD (Mesaj 1372817)
Doğum öncesi egzersizleri yapıyor olmasınlar :D

:p :p :p

lusoari 22-04-2015 17:18

Bende Sevgili A_NOMAD gibi düşünüyorum, aman dikkat sakın ürkütmeyin her an kutunun içinde bir sürprizle karşılaşabilirsin. :D

Milla 22-04-2015 17:25

Benden ürkmüyorlar da Cici ve Boni sürekli onların yanına gidiyorlar, özellikle Cici Sacha'nın eski arkadaşı ama bu ara iyi tartaklanıyor :)

celalim01 22-04-2015 23:00

Merhaba ben muhabbetlere salatalık bile veriyorum. Ama tabi küçük bir parça. daha önceden de beslediğim için sıkıntı duymuyorum. Sultanlar bir yerde sıkıntıya düşüp ürkerse bir daha oraya alışamıyor.

Şuan aklım hala akşam üstü dışarıda gördüğüm ama yakalayamadığım. Bir yerden kaçmış olan mavi tüylü muhabbette. Dışarıda yaşama şansları çok zor.

Milla 23-04-2015 09:41

Sayın celalim01, çok üzüldüm keşke yakalayabilseydiniz o muhabbeti. Dediğiniz gibi dışarıda yaşama şansları çok az. Siz yine de yarın da sağa sola bakının, belki bir ağaçta görürsünüz. Salatalık ben de veriyorum arada, özellikle Boni bayılıyor. Üstünde tepinip adeta suyuyla banyo yapıyor. Hep genç kalacak bu gidişle :)

Milla 23-04-2015 09:43

Sonunda....Artık bir yumurtamız var. Beni özellikle çağırdılar, üstünden kalkmışlar. Ben görünce ''Aferin'' lerini alır almaz tekrar oturdular. Çok tatlı ya... Cadaloz Lilly bile uslandı gibi. En azından bir kaç hafta yaramazlık yapamayacak :)

celalim01 23-04-2015 15:38

İyi hadi bakalım hayırlısı olsun. Bizim muhabbetler yumurtlama ihtimali var gibi şuan. Hava pek iyi değil ,gece kötüydü ,poyraz çok esiyordu. Sabahta devam ediyordu . Dışarı çıkmadım. Bahçeye bile geçmedim halen.

Milla 26-04-2015 09:50

Dün akşam baktım, yumurtalar iki olmuş :)

Milla 26-04-2015 09:54

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi gokcegokce (Mesaj 1353239)
Çok doğru. Kendimi bildim bileli kuş beslerim. Onların cıvıltısı evi doldurur. Bir haftalık tatil için annemlere bıraktım onları eve dönünce ev nasıl boş geldi hemen gidip aldım. Onlar benim bebeklerim, canlarım, can dostlarım.

Sayın gokcegokce,
Maşallah kuşlarınız çok güzeller. Tüneğinizi çok beğendim. Acaba bir yerden mi aldınız yoksa kendi tasarımınız mı?

gokcegokce 26-04-2015 16:01

2 Eklenti(ler)
Çok sevindim sevgili Milla ve Lusoari. Yem tarifi sultanlar için de gayet uygun. Mama vermeyince dişi kuluçkaya yatmıyor ve çok da güçten düşüp hastalanıyor. Benim ekstradan eklemek istediğim nem isteğidir. Kafeslerine kendilerini ıslatabilecekleri bir kap koyarsanız yumurtalarını da nemlendirebilirler. Yuvalığın içine hamster talaşı koyun onlar miktarını ayarlar fazlalığı dışarıya atarak. Benimkiler bayağı bir süre yuvalığın kapısını gagalayarak genişletmişlerdi. Genelde erkek yuvalığı dişi için hazırlar, dişi beğenirse yumurtlar. Yumurtalara da genelde dişi yatsa da erkek de nöbet değişimi yapıyor. Kolay gelsin. :)

Tüneğimizi biz kendimiz yaptık hatta bununla da yetinmedik dün eşim doğal dut dalından yeni bir tane yaptı.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 07:02.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025