![]() |
[QUOTE=ankstel;790336]
Alıntı:
Sayın ankstel, Sizin kuş tüye girmiş olabilir. |
[QUOTE=Nevzat;790934]
Alıntı:
Yanıtınız icin teşekkür ederim.Nevzat bey haklısınız kuş tüye girmiş aldıgım kişiyi gecen hafta mezata gördüm yaşlı bir beydi çok sıçak bir ortamda duruyormuş benim kuşun bulundugu yerde sıçaklık 20 ve 23 derece arası değişiyor şimdilik ama çok hareketli bekliyeçeğiz bakalım :D |
Sayın dkp yavrularınızı güle güle besleyin.Affınıza sığınarak birkaç tavsiyede ve hatırlatmada bulunmak istiyorum.
1.Yavrulara babanın kusmasını engelleyin ,çünkü gırtlağı yağlanır ve bazı melodileri puan kartında olan puandan daha düşük çıkarır. 2.Türkiye'de hakemlerin yüksek puan verdiğinden bahsetmişsiniz.Şu anda Türkiye'de hakem yok.Bu sene 10-12 kadar yardımcı hakem adayımız kurs gördü ama bunların en az üç yıl staj yaptıktan sonra uluslararası COM'un yaptığı sınavda başarılı olurlarsa stajyer hakem oluyorlar ve sanırım yine üç yıl stajyer hakemlik yaptıktan sonra hakem oluyorlar. 3.Uluslararası hakemliği kabul edilmiş iki Türk hakemimiz var ki biri Belçika'da yaşayan Sayın Engin Elgün Bey,diğeri Almanya'da yaşayan Sayın Mehmet Ali Karaipek bey.Dolayısıyla burada veya dünyanın herhangi biryerindeki yarışmada pek fark olmaz çünkü o hakemler COM tarafından görevlendiriliyor. 4.Puanlanan kuşların hepsinde maşallah klokkende namesi var ama dördüncü sıradaki kuşun alt puanları da güzel ve hakemi de Sayın Sandfort kendisi de iyi bir yetiştiricidir. 5.Kuşların temizliği için altlık olarak mısır granülü kullanırsanız hastalanmalarını bir nevi önlemiş olursunuz. |
1 Eklenti(ler)
Sayın kurtkus, mesajınız için teşekkür ederim, önceki mesajlarımı gözden geçirdim, yanlış ifade etmişim hemen düzelttim.
Kuşların temizliği için, yıkanmış, sterilasyonu tamamlanmış(40 derecede fırınlanmış) deniz kumu kullanıyorum, her hafta değiştiriyorum. Son İstanbul yarışında mısır granülü kullanıldığını okumuştum, İzmir' de kullanan var mı bakacağım. Sayın Karaipek ile geçen yıl tanıştım. Ayni ortamda, Sayın Elgün ile de birlikteydik ve Sandfort' un puanladığı 126 puanlı kanaryamın pazarlığını da kendisi yaptı. 126 puanlı ve 117 puanlı kuşların yavrularını 108 puanlı erkeğe baktırdım. Dernek üyesi arkadaşımdan on adet bilezik aldım. 1 ve 2 numaraları 126 puanlının yavrularına (erkek ve dişi) , 3 ve 4 numaraları da 117 puanlının (iki dişi galiba) yavrularına taktım. Altı adet dolu yumurtadan çıkan yavrulardan yanlızca iki tanesi yaşıyor. Bir tanesini yuvada ezilmiş bulmuştum. Bilezikleri takıldıktan sonra bir gün ara ile üç tanesini de yerde cansız bulmuştum. Anne bilezikleri atıyorum diye yavruları da atmış. Daha önce zamansız taktığım bilezikleri (kendiliğinden çıkan bilezikler) yemlikte bulmuştum.. Malinua dinlemeye internetteki ses dosyalarını indirerek başlamıştım. Özel olarak aramadım ama, en iyisi diye birçok kanaryam olmuştu. Bunlar ne indirdiğim ses dosyalarındaki ötüme ne de yetiştirmeye çalıştığım kanaryaların ötümlerine benziyorlar, farklılar. 126 puanlı eşi ile birlikte. |
Merhabalar arkadaşlar;
Benim yeni aldığım bir çift Malinua kanarya var. Eve getirdiğimin ertesi günü yumurtladı. Toplam 4 tane yumurtladı. Kuşları aldığım arkadaş yumurtalar boş olabilir demişti. Erkeği dişinin yanına yeni attığını söyledi. Bende yumurtaları aldım. Kuşlar tekrardan yuva yaptılar tek yumurta yaptılar. Birkaç gün durduktan sonra kuşlar tek yumurtayıda kırdılar. Yaklaşık 10 gün sonra yani 02.05.2011 pazartesi günü bir yumurta daha yaptı, bende yumurtayı alıp yerine sahte yumurta koydum.Yanlız kuşlar ikinci yumurtayı 04.05.2011 olmasına 2 gün geçmesine rağmen hala yumurtlamadı. Neden tek yumurta yapıp bırakıyorlar. (Beslenmeleri de iyi yeşillik eksik olmaz kumu kalamar kemiği yumurtası felan). Tecrübeli deneyimli arkadaşlar bilgi verirse sevinirim. |
Verin yumurtasını altına demekki yumurtlamaycak, 13 gün sonra yavru çıkar inşallah, Malnualar çok ellenmeyi sevmezle çok ilgilenmeyin ;)
|
Alıntı:
|
Hayır almayın bence erkek dişiye bakar, 2.kez kuluçkaya yattılar, erkek kırmadı yumutayı hiç ;)
|
Alıntı:
|
Sabah bütün yumurtalarını verin altına sahte yumurtayı alın takvime de tarih atın, 13. gün bekleyin ;)
|
Alıntı:
Evet 3 cü yumurtadan sonra yumurta yapmadılar. 06.05.2011 cuma akşamdan yumurtalarını koydum sabahda dördüncüyü yaparlar dedim ama malasef yapmamışlar. Neyse 3 doluya da razıyım :) 19 mayıs akşama doğru doluysa çıkacaklar. :) Erkeğide gözlemledim sakin olduğu için dişinin yanından ayırmadım. |
1 Eklenti(ler)
Alıntı:
|
Yavrulardan 1 ve 3 numaralı bilezikliler erkek çıktı. Bir ay önce derslere ve eğtimlere başladılar. 1-4 aralık 2011 tarihinde İzmir' de yarışmaları olacak, heyecan ile yarışmaya hazırlanıyoruz. :)
|
2 Eklenti(ler)
Şampiyon ders veriyor. ;)
|
5 Eklenti(ler)
01-02-03-04.12.2011 tarihinde İZMİR SERİNOFİL DERNEĞİ ötüm yarışması düzenledi. İzmir de bir ilk, umarım gelecek yıllarda devam eder. Bu organizasyonda emeği geçen tüm arkadaşlara teşekkür ederim.
Eklenti 259754 Perşembe günü sabahı kuşlar teslim edilmeye başlamış(benim kuşlarımı bir arkadaşım teslim etmişti) Cumartesi sabahı, elimde fotoğraf makinam koşa koşa izlemeye gittim. Dinleme odasında hakemler (Harz için İTALYAN, Malinua için BELÇİKA'lı hakem) çalışırken dışarıda , salonda TV den yayın yapılıyordu, dernek iyi hazırlanmış. Eklenti 259755 Ankara' dan Sayın Mustafa Kepir ve Gaziantep' ten Sayın Eyüp Sabri. Eklenti 259756 Gazeteciler haber peşinde iken. (Haberciler de bize haber oldu :) ) Eklenti 259757 İstanbul' dan Sayın Selçuk Erdem, yarışmada 129 puan ile birinci olmadan önce.. :) Arkada Akçay' dan bir abimiz kuşunu dinliyor, kanaryası 117 puan almadan önce... :) Eklenti 259758 BELÇİKA' lı hakemimiz SayınFAES ALFONS (KEURMEESTER K.B.F.K.) |
5 Eklenti(ler)
Eklenti 259759
Eklenti 259760 Eklenti 259761 Eklenti 259762 Eklenti 259763 Son fotoğraf başkanımız Rafet bey ve İtalyan hakem. İlk yapılan yarışma, hatalar ve yanlışlarda vardı buna rağmen iyiydi. iki yavrum ile katıldım, bir tanesi 99 diğeri 102 puan aldı, ben başarılı buluyorum. Dostlarla birlikte olmak en güzeliydi. |
merhabalar sayın Obenauer Alexander Wasserschläger yetiştiricisiyle irtibat kurmak ve malinua almak için iletişim bilgilerine ihtiyacım var telefon veya mail adresini bilen varsa rica edecektim.saygılar
|
64.Almanya Kanarya Şampiyonası 06-08 Ocak 2012 tarihinde yapıldı. Wassercshlager (Malinua) ötüm kanaryası sonuçları şöyle..
Şampiyon Kuş (sampiyon kuş) 1. Alexander Obenauer Kirchheim / Teck 9919 10 25 026 141 En iyi bireysel kuş 1. Alexander Obenauer Kirchheim / Teck 9919 10 38 019 129 En İyi Özel Turlar Glock. su çekiç......Engin Elgün / Nuremberg 0302 10 21 27 Boll. su çekiç........ Engin Elgün / Nuremberg 0302 10 21 19 metal perküsyon....Alexander Obenauer / Kirchheim-Teck 9919 10 25 20 |
sayın dkp ben siteyi inceldim fakat alexander obenauer iletişim bilgilerini bulamadım
|
1 Eklenti(ler)
Kanaryamı 6 ay önce yavruyken almıştım. Suan gayet güzel bir ötüşü var. kızgınlık dönemine hazır oldugunu düşündüğüm için bir dişi kuş aldım.
Sorum, bu mevsimde kanarya eşe atılırmı, diğeri ise baktığım kanaryanın cinsi? |
İstanbulda malinua satmak isteyen arkadaşlar var mı?
|
Alıntı:
|
Sayın dilaver beyin tavsiyeleri doğrultusunda '' enleri '' aramayı bıraktım. :) İstanbulda kaliteli ilerde iyi bir ötüm kanaryası olabilecek, düz beyaz yavru malinua satan arkadaşlar benle iletişime geçerse sevinirim. İyi günler :)
|
Mesajınızı aldım fakat almanya şampiyonunun iletişim bilgilerini bulamadım, bulabilseydim şuan almanyada olan ve arabayla dönüş yapacak arkadaşıma aldırtacaktım,ne yapalım nasip değilmiş.
|
Alıntı:
|
65.Almanya Kanarya Şampiyonası 04-05-06 Ocak 2013 tarihinde BAD SALZUFLEN de olacağı ilan edilmiş.
Yurdumuzda da 07 – 13 Ocak 2013 tarihinde Kocaeli' de (T.K.K.K.Y. web. de ilan edilmiş) 05-11 kasım 2012 İstanbul Enternasyonel yarışması (tüm kategoriler) 28-29-30 kasım 01-02 Aralık 2012 Kayseri Malinua ve Harz ötüm yarışması 06-07-08-09 Aralık 2012 İstanbul Boğaziçi kulüp Malinua Ötüş yarışması 13-14-15-16 Aralık 2012 Ankara Kanarya Severler Dern.Malinua Ötüş yarışması 20-23 Aralık 2012 Samsun (tüm kategoriler) 17-20 Ocak 2013 Konya Malinua Ötüş yarışması 24-27 Ocak 2013 Gaziantep Malinua Ötüş yarışması 31 Ocak- 3 Şubat İSTANBUL Malinua Ötüş yarışması Dünya yarışması da 25-26-27 Ocak 2013 tarihinde HASSELT / BELÇİKADA yapılacağı ilan edilmiş. |
2012 yılında 126 puanlı , 117 puanlı, 108 puanlı ve 102 puanlı toplam dört takım eşledim, her eşten birer tane, toplam iki erkek iki dişi yavru aldım.
126 ve 117 puanlı hocalar ders vermeye başladılar. 1 ve 3 numaralı gençler iki hafta sonra tek dersliklere geçecekler. Yarışma hazırlıklarına başladılar. |
1 Eklenti(ler)
[QUOTE=dkp;
05-11 kasım 2012 İstanbul Enternasyonel yarışması (tüm kategoriler) [/QUOTE] İzmir/Karşıyaka' ya kayıtlı 2012 yılı; 001 , 003 , 004 numaralı kuşlarımı dün gönderdim.. :confused: 05.kasım.2012 akşamı teslim edildiler. 08.kasım.2012 saat 11:20 de hakem dinlemiş. Yarışmaya hazır bulunmamışlar. Eğitim şart :rolleyes: |
1 Eklenti(ler)
65. Almanya yarışması sonuçları DKB sayfasında ilan edilmiş, Malinua(Wasserschläger )' da kazanan ;Murat Fener
|
3 Eklenti(ler)
2013 Dünya şampiyonası Hasselt' te yapıldı, eşim ve dostlarımızla birlikte ziyaret ettik. Organizasyonu beğendim, malzeme satıcıları, malzeme üreticileri her yönüyle çok iyiydi. Malzemeler ucuz ve bol çeşitliydi. Ötüm kanaryaları, Almanya ve Türkiye' de farklı kafeslerde yarıştırıldığı halde bu organizasyonda eski kafeslerde dinlenmişler. Türkiye' deki yarışmalara daha fazla ötüm kanaryası katıldığını düşünüyorum.
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 12:18. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025