![]() |
Papağana maydonoz vermeyin derler böyle birşey var mı yoksa şehir efsanesi mi?
|
yapraklarını vermeyin sapını verin
|
Yaprakları boğazına yapışa biliyor o yüzden vermiyorum.
|
sayın birol daha önce deneyiminiz yoksa jako beslemenizi tavsiye etmem yani hevesinizi kırmak istemem ama bu hayvanlar çok özel ilgi ister ve tek kişiye alışır eğer o kişi onla ilgilenmezse sahibine küser depresyona girer ve kısa süre içerisinde ölür ve özel vitamin gibi ihtiyaçlarını sürekli hiç aksatmadan karşılamanız gerekir diğer kuşlar gibi değil altına gaste koymak kesinlikle yanlıştır altına kum koyulur ve sürekli çekirdekle beslemek veya sürekli fıstıkla beslemek hayvanın ömrünü kısaltır kısacası ben eğer papağan deneyiminiz yoksa tavsiye etmiyorum jako papağanını çünkü bu papağanlar en 50-100 yıl arası yaşarlar ve tıpkı ailenizin bireyi gibi bakmanız gerekir mesela çoğu yanlış bakım örnekleri vardır papağana sadece yem su verip kafese kapatmak gibi yanlış davranışlar çok oluyor papağan depresyona girer bu şekilde dediğim gibi benimde bir jako papağanım vardı ne yazıkki şuan vefat etti kendisi
|
Şakir ve MehmetALİ
5 Eklenti(ler)
Hatay'da çalışırken internette bulduğum Jago papağanım Şakiri aldım. Tamamen evcil ısırması hırlaması yok.Çocuklarla çok güzel geçiniyor. İmkan olsa kendimle il dışına gittiğimde götürmek isterim ama otelde kaldığımız için problem evde olması daha güzel.;)
Saygılar |
Ben de papağan beslemeyi düşünüyorum
ama yemi pahalı oluyormuş. Acaba doğru mu? |
şimdi en son sorulacak soruyu başta soruyorsunuz. Papağan sadece o alacağınız yemle beslenmiyorki. Bir de evinize ve kendinize en uygun cinsi seçmelisiniz. Papağanlar 5 veya altı yaşlarındaki çocukların zekasına sahip olduklarından yapılan şeyleri unutmazlar. Ilgi alaka göstermelisiniz bağırmamalısınız. Her gün mutlaka ona zaman ayırmalısınız. Etrafı baya pislete bilir bunu göz önüne almalısınız. Bir obje olarak deil bir birey olak düşüneceksiniz. Sabırlı olacaksınız size alışması zor olabılır. Hemen konusmaya bılır. Internetten mutlaka okuyun nasıl bakmanız gerektiğini. Nerden almanız gerektiğini. Belgeli kuşlar belgesiz kuşlar bunları araştırınız. Yemi pahalı deil sadece yem **** çekirdek yamiyorlar herşey yiyor hemen hemen. Neyse benden bu kadar önce arastırın ben evlat edınmeden once yakubumu ıyıce okudum araştırdım sonra kabul ettım halada zaman zaman bakıyorum internete . Artı o bızım aıleden bırı yemi pahalı olsa ne yazar olmasa ne ... Sevgiler. Bu arada hindi ördek ve diğer hayvanlara bakmaktan biraz farklıdır papağan bakmak. Ben tavukta baktım diğer kafes hayvanlarından muhabbet ve sultan papağanı da var ama yakup farklı.
|
Alıntı:
Saygılar |
Eşim ve ben hayvanları çok çok severiz ama dışarıda olmak koşuluyla..
Bir ay önce bizim kız bir (Sevda-Cennet) papağanı aldı..Özgür olamadığı için ben baya bi üzüldüm..Ufaktan karşı bile çıktım böylesine bi keyfe.. Fakat zamanla alıştık ve sevdik bu güzel kuşu..Ama kafes ve ev hapsinde olmasına pek alışamıyorum.. Ne yapsam diye düşündüm onun biraz biraz doğallıkla tanışması doğal ortamı az da olsa tatması için.. Aklıma kafesine taze çınar dallarından bağlamak geldi..Yapraklı ve çatallı dal kırıp kafesine yatay olarak bağladım..Çabucak benimseyip alıştı..Evin içinde uçmayı bile istemiyor artık..Kafesine ayçiçeği ve tohum yemek, su içmek için giriyor ve hemen çınar dalına tırmanıyor..Çinar dalının kabuklarını öylesine ustalıkla ve hırsla soyup yiyor ki :) Tabi, yeşil yapraklarına da bayılıyor.. Bütün gününü bu dalı ve yaprakları yemekle geçiriyor gibi.. Sanırım bu keyfi tattıran kişi olarak beni bile tanıyor artık..Kızın eve gidince şahane seslerle karşılıyor beni :) Yakında söğüt, akasya vb. gibi farklı ağaç dallarından da kırıp hangisinden daha çok hoşlandığını anlamaya çalışacağım..Ama çınara bayıldığından eminim.. |
4 Eklenti(ler)
Bizim yaramaz..Bütün gün yeşil dalların kabuklarını kemirip kabuklarını sıyırmak ve yapraklarını yemekle meşgul..Dallardan hiç ayrılmıyor..Üç günde bir böyle 40-50 santim uzunluğundaki çatallı dalı soyup soğana çeviriyor..Bugün kafesine yeni ve taze bir dal asarken elim 4-5 santim ona yaklaşmasına rağmen hiç istifini bozmadı..
|
Apaci Coco
1 Eklenti(ler)
Arkadaşlar bu da benim papağanım.
İsmi Apaçi Coco. :p Gerçi yeni doğan bir kızımız var bu yüzden satmak gibi bir düşüncemiz olabilir :( |
Maşallah çok güzel. Fakat oda sizin evladınız aslında bebeklerle anlaşabilir zararı olmayacaktır.
|
Alıntı:
|
|
Merhabalar. Sultan papağanı almanızı tavsiye edebilirim. Hem çok eğlenceli hemde çok fazla zoruluğu olmayan bir kuş türü. Sultan Papağanıyla ilgili olan bu yazıyıda sizinle paylaşmak isterim:
https://papaganlargezegeni.wordpress...i-ozellikleri/ |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 06:16. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025