![]() |
|
![]() |
#11 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 19-04-2007
|
sizden heveslendim, ben de bir çift muhabbet edindim; maviş ve beyaz. satıcının dediğine göre yuvadan 2-3 gün önce atlamışlardı aldığımızda ,bir hafta oldu alalı mavi; erkek olan, başlangıçta pek sessizdi, beyaz'ın kırdığı yemleri alıyordu ağzından. tüneğe de çıkamıyordu. çok korkak bir kuştu, ev içerisinde salında her tarafa çarpıyor, özgür bırakamıyorum onu beyaz; dişimiz daha dışadönük, elime pek gönüllü olmasa da gelen bir kuş. kendini sevdiriyor. ilk gün yem kaplarına ulaşamadılar, yemlerini yere attık biz de ancak 3 gün sonra yemleri tüneyerek yemeye başladılar. şuan gagaları ile tutunup kendilerini kafesin 4 köşesine atıp duruyorlar, çok hareketlendiler, sadece bir haftada. bu arada bana çok fazla alışmadılar, tepkileri azalmadı. birbirlerine dönük kuşlar. satıcı amca iki tane almak istediğimde olmaz, konuşturamazsın diye neredeyse dövecekti beni ![]() fakat beyazı salıp, mavişi içerde tuttuğum bir gün maviş içeriden beyaz'a seslendi ve beyaz bir gayret onu aramaya başladı ya deli gibi... dedim ki çok iyi bir şey yaptım çift alarak, varsın konuşmasınlar, varsın alışmasınlar, birbirlerine yarenlik yapsınlar yeterki... |
![]() |
![]() ![]() |
|
|