agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Kuşlar (https://www.agaclar.net/forum/kuslar/)
-   -   Bu kuşun türü nedir? (https://www.agaclar.net/forum/kuslar/4331.htm)

A.Şahin 10-01-2011 17:24

Ergen tüylerini çıkarmaya başlamış olan genç bir erkek "halkalı sülün".

Baki Berk Kayalar 11-01-2011 10:36

Sayın Şahin teşekkür ediyorum. Sülün **** orman tavuğu diye tahmin ediyordum.

kadrilion 03-10-2011 15:59

sığırcık kuşu ooo kışın göç ederler yazın türkiyeden giderler

sakagun 03-12-2011 08:17

2 Eklenti(ler)
Bahçemdeki bu kuşun adını bilen var mı?

yasarugur 03-12-2011 08:30

Bu kuş Dağ İsketesidir,diğer adı Baştankara (Parus caureleus)

sakagun 03-12-2011 10:36

Sanırım ispinoz değil. Bunlar karga büyüklüğünde. Google'dan araştırdığımda daha çok alakargaya benzediğini gördüm.

yasarugur 03-12-2011 13:46

Çok benziyorlar, ben de şaşırdım ama karga büyüklüğünde deyince o zaman baştankara değil tabii ki ,Alakargaymış hocam....
http://www.naturephoto-cz.com/jay:ga...oto-15829.html

se22mi 24-01-2012 10:14

Kk Siyah Beyaz Ku Resimleri | Buyutec.Net

bu kuşu tanıyan varmı

üzüm 24-01-2012 11:36

Yanılmıyorsam Parus sp.

Baştankaragillerden olduğunu tahmin ediyorum. Alt türü ayırt edebilecek bilgim yok. (Çam, kayın, ak yanaklı baştankarası olabilir.)

Heaven 24-01-2012 17:24

Trkiye'nin Anonim Kular buradan arama yapabilirsiniz.

se22mi 25-01-2012 19:47

teşekkürler

sakdag 02-04-2012 09:04

1 Eklenti(ler)
Arazide gezerken rastladığım bu kuşu tanıyan var mı acaba? Daha önce hiç görmemiştim. Beyaz-gri ve siyah renklerde, serçeden az irice.

Fotoğrafını ancak bu kadar çekebildim, hemen uçtu gitti. Belki tanıyan çıkar...

Eklenti 279029

sakdag 02-04-2012 09:20

Kendim sordum, kendim cevaplayayım bari, biraz araştırdım, bulmuş olabilirim. ;)

Tam emin değilim ama büyük örümcek kuşu tanımına uyuyor gibi, böceklerle besleniyormuş, bulduğu böcekleri çalı dikenlerine saplayarak öldürüp yiyormuş. Zaten benim çektiğim resimde de dikenli bir çalıda görünüyor.

Heaven 02-04-2012 14:34

yok bilemediniz. Ak kuyruksallayan ya da
kuyrukkakan türlerinden

kuşçuuygar 17-06-2012 09:45

Cosmosların tohumlarını yerken yakaladım kendilerini :)
Çok güzel bir kuş, kanaryadan biraz irice.
Bu kuşu tanıyan varmı?
ir nağmesi
Çok uzaktan fotoğrafladığım için yeterince net değil ama, tanıyanlar bir fikir verebilir.

Bu bir saka kuşu Osmanlı Tarihinden beri ülkemizde beslenme kültürü olan bir kuş.
Bu kültür ve saka kuşu hakkında sayfalarca kitap yazılabilir.Ben bu kuşu kafeste besliyorum.Bu kuşun beslenme amacı öttürmek.Hatta ötüşünü kelimelere dökmüşlerdir.Mesela bir nağmesi velis velistir.Osmanlıda padişahlar saraylarında beslermiş.BU nağmelere göre bozuk ötüm ve makbul ötümlü kuşlar yetiştirmişlerdir.Torr diye bir nağmesi vardır ve kulağa hoş gelmediği için bozuk nağmedir.Ülkemizde kuşçu kahveleri vardır.Bu kahvelerde florya ve saka kuşu öttürürler.Hele florya kuşunun ülkemizde apayrı bir kültürü vardır.Saka genelde tahta kafeste beslenir.Sakayla ilgili her şeyi Saka Kuşu dan öğrenebilirsiniz ve İstanbulun kuşçuları adlı belgeseli izlemenizi öneririm.son olarak kuşçuluk kültürü ülkemizde çok yaygındır.

kuşçuuygar 17-06-2012 09:48

Cosmosların tohumlarını yerken yakaladım kendilerini
Çok güzel bir kuş, kanaryadan biraz irice.
Bu kuşu tanıyan varmı?
ir nağmesi
Çok uzaktan fotoğrafladığım için yeterince net değil ama, tanıyanlar bir fikir verebilir.

Bu bir saka kuşu Osmanlı Tarihinden beri ülkemizde beslenme kültürü olan bir kuş.
Bu kültür ve saka kuşu hakkında sayfalarca kitap yazılabilir.Ben bu kuşu kafeste besliyorum.Bu kuşun beslenme amacı öttürmek.Hatta ötüşünü kelimelere dökmüşlerdir.Mesela bir nağmesi velis velistir.Osmanlıda padişahlar saraylarında beslermiş.BU nağmelere göre bozuk ötüm ve makbul ötümlü kuşlar yetiştirmişlerdir.Torr diye bir nağmesi vardır ve kulağa hoş gelmediği için bozuk nağmedir.Ülkemizde kuşçu kahveleri vardır.Bu kahvelerde florya ve saka kuşu öttürürler.Hele florya kuşunun ülkemizde apayrı bir kültürü vardır.Saka genelde tahta kafeste beslenir.Sakayla ilgili her şeyi Saka Kuşu dan öğrenebilirsiniz ve İstanbulun kuşçuları adlı belgeseli izlemenizi öneririm.son olarak kuşçuluk kültürü ülkemizde çok yaygındır.

Birol Ketenci 19-06-2012 13:18

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Heaven (Mesaj 939187)

Haklısınız adı da Bayağı Kuyrukkakan

limon 09-09-2012 15:47

2 Eklenti(ler)
Şu anda terasın duvarına tüneyen, ya yavru olduğundan ya da kanadına bir şey olduğundan uçamayan bu kuşu tanıyanlardan yardım bekliyorum. (Şahine benzettik...) Fotoğrafını çekerken bile çok ürkek bakıyor, heyecanlandırmamak için yanına gitmedik. Öneri ve yardımlarınızı bekliyoruz.
Eklenti 330584

Eklenti 330585

...nokta 09-09-2012 15:54

Evet sevgili limon ben de şahine benzettim ama tam olarak bir şey diyemem atmaca yavrusunada çok benziyor...fakat çok güzel çekmişsiniz ya...o da güzel poz vermiş tabi...çok güzel :)

limon 09-09-2012 18:06

Yazıyı yazdıktan sonra yukarıya çıkıp uzaktan inceledim. Hasta gibi durmuyordu, kanatları sağlamdı, hatta kuyruk tüylerini gagasıyla tek tek temizliyordu. (gayet keyifliydi, boşuna panik olmuşum)

Biraz önce bakmaya gittiğimdeyse yoktu. Sanırım henüz yeni uçmaya başlamış bir yavruydu.

ırıshsetter 18-12-2012 15:02

Geç olacak ama kuş delice doğan...Umarım yoluna sağ salim devam edebilmiştir.Yine aynı ayda onlara rastlayabilirsiniz...

Adjor 19-07-2013 06:55

çok güzelmiş

Dos Santos 29-10-2013 10:55

Bu kuşun cinsi ne?

Arkadaşlar, resimdeki gördüğünüz kuşu annem bu sabah balkonda yakalamış. Ben kanarya sandım ama kuşçu bunun kanarya olmadığını, ama ne olduğunu da bilmediğini söyledi. Afrika kökenli bir kuş olabilir dedi. Sizce bu nedir? Hayvan ne yiyor, ne içiyor? Ölmese bari.

http://u1310.hizliresim.com/1g/x/u112t.png

Kayahann 29-10-2013 11:13

cinsini bilmiyorum ama kanarya olmadığına kesinlikle eminim ben de, yabani kuş dışarda çok görüyorum bunlardan

musk 29-10-2013 11:20

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Dos Santos (Mesaj 1212577)
Arkadaşlar, resimdeki gördüğünüz kuşu annem bu sabah balkonda yakalamış. Ben kanarya sandım ama kuşçu bunun kanarya olmadığını, ama ne olduğunu da bilmediğini söyledi. Afrika kökenli bir kuş olabilir dedi. Sizce bu nedir? Hayvan ne yiyor, ne içiyor? Ölmese bari.

Kuşunuz Büyük Baştankara dır. (Parus Major)

Baştankara | Serinofil

Dos Santos 29-10-2013 11:21

Napsam acaba? Gittim kafes aldım, yem aldım o kadar. Salsam mı acaba?

Dos Santos 29-10-2013 11:26

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi musk (Mesaj 1212585)
Kuşunuz Büyük Baştankara dır. (Parus Major)

Baştankara | Serinofil

Kesinlikle bu hocam, harikasın.
Linke göre bu kuş Avrupa, Asya, Kuzey Amerika ve Afrika’nın orman, bahçe ve parklarında yaşadığı belirtiliyor. Türkiye'de bulunan bir cins değilmidir acaba?

Yavru olduğu için salmak da istemiyorum, pek iyi uçamıyor. Ne yapmamı tavsiye edersiniz?

musk 29-10-2013 11:27

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Dos Santos (Mesaj 1212586)
Napsam acaba? Gittim kafes aldım, yem aldım o kadar. Salsam mı acaba?

Bu kuş hakkında deneyimim yok, kafes hayatına adapte olabilir mi bilmiyorum. Yabani olarak yetişmiş, canlı bocek gereksinimi olur gibi bilgiler var.

Bir iki gün bakın, yem yiyormu, durumdan memnun mu... Olmadı sağlıklı ise salın gitsin, yazıktır.

Deneyimli arkadaşlar da fikir belirteceklerdir.
Bu kuş türkiyede görülen bir türdür. En azından benim bahçemde bu mevsimde cirit atarlar.

Not: Bu kuş pek yavru bir kuşa benzemiyor, Tüyleri iyice gelişmiş, ayak pulları bariz belirgin ve oldukça da sağlıklı bir duruşu var. Düzgün uçamıyorsa kapalı balkona girmişse kaçmak için uğraşmış veya cama toslamış sersemlemiş olabilir.

Dos Santos 29-10-2013 11:32

Kafesin içine kuru incir koydum, ondan sonra canlandı kuş. Yem yemeye de başladı.

limon_sever 29-10-2013 11:37

Kuş yemi satan yerlerden doğal kuş yemi alın. Ayrıca börtü böcek, kurt, sinek, arı gibi şeylerde verebilirsiniz. Diğer kuşlarla aynı ortamda bulundurmayın. Kafalarına vurarak öldürebilirler. Geçimsiz bir hayvandır. Ama kafeste izlemesi zevkli bir hayvandır. Fazla ötmez. Evcilleştirebilirsiniz.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 10:23.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025