![]() |
Sığırcık fakat bu kuş eskisi gibi pek cok görünmüyor..
|
dehşet güzel paylaşımlarınız var arkadaşlar yazılarınızı okumaktan büyük keyif alıyorum emek sarfeden her kese teşekkürler :)
|
1 Eklenti(ler)
Bu kuşun ismi nedir:confused: Tam bir kiraz düşmanı. Kışın göç etmiyorlar, ne kadar fazla oldukları kışın ortaya çıkıyor. Doğan gördükleri zaman hızla uzaklaşıyorlar. Resimdekinin tadına baktım, çok sert bit eti var ve kokulu.
Eklenti 132259 |
Alakarga ( Garrulus glandarius ).
|
Resimdeki kuş kestane kargasıdır(şayka,zoyka yöresel adları).Doğaya çok faydalı bir türdür.Bizde zamanında vurup yedik ancak yenecek bir kuş değil.Avlanmış kuşun bu şekilde forumda yer alması ise pek olmamış.
|
Yani tamamen sasirmis durumdayim, Samsunlu55 arkadasimiz once tanimadigi bir kusu avliyor, sonra afiyetle yiyip tadini begenmeyince bu kus ne kusu boyle diye soruyor!!! Ustelik yedigi kus alakarga !!! Yani bilmedigimiz hayvanlarin tadina bakarak tanimaya calismak cok ilginc. Ayrica Todor un bu basliktaki 9 numarali mesajindaki muamele ile mukayese edince bu basliga pek uygun bulmadim. Yeni baslik acabilirdi samsunlu55 arkadas " bir hayvan yedim adi nedir?" diye mesela.
|
Alıntı:
Leşçi olduğuna şahit olmadım. İncir müptelasıdır. Meyveleri çok sever. Kurnazdır. Yaygaracıdır. |
Tanimadigimiz kuslari vurmayalim.Belki soyu tükenmekte olan bir kus olabilir.Yumurta zamani olabilir.Maalesef artik dogada dogru düzgün av hayvani kalmadi.Dogamizi cevremizi koruyalim.Saygilarimla
|
Alıntı:
|
Bu alakabak, başka ismi varmıdır bilmiyorum. Av kuşu değil.
İsrail'de, meyve bahçelerinde, mahsülün %5 kadarının yaban yaşamını korumak için bahçede bırakıldığını duymuştum. |
Alakarga ( Garrulus glandarius )
Son derece yararlı bir kuş.Bu mevsimde vurluması da hoş değil.Doğa da meşe palamutlarını toplayıp çoğalmasını sağlayan bir kuş.Tohum ları toprağa gömerek saklar.Kimini yer kimi büyüyüp ağaç olur. |
evet resimdeki kuş bir alakarga dır kuşlar içinde yenmeyen türdür.
çok hareketli,korkak tavırlı sabah öğlen arası avazının çıktığı kadar bağırır yöresel adları vardır. kestane kargasına benzer fakat kestane kargası değıldir. kestane kargası karga büyüklüğünde dir alakarga güvercin kadardır. |
Çok yorum yapılmış (11 Yorum). İlk önce şunu diyeyim bu resim çekineli bayağı oldu yani avlanma zamanının dışında avlanılmadı. Ayrıca bu kuştan aşırı miktarda var, özellikle kirazda büyük zarar yaratıyorlar, kimi zamanlar ağaçlarda yemeye tek bir kiraz dahi kalmıyor. Bu arada avcı bir insan değilimdir, bize zararı olan bir kuşun cinsini öğrenmek istedim. Yeme konusunada gelirsek, yeme derken oturup afiyetle yemedim tadına baktım, tadına bakarkende meyveyle beslenen bir hayvanın etinin insana kötü bir etkisi bulunmaz mantığıyla tatdım. Umarım yanlış anlaşılmalar düzeltilmiştir.
|
Bu kuşun adı nedir
3 Eklenti(ler)
Bu kuş evin yan trafında ölmüş ve yere düşmüş olarak bulundu. F. Makinası hazır olmadığından bir haftadır asmanın üstünde bekliyordu. İçini karınca-böcekler boşaltmış. :(:(
Eklenti 146252 Eklenti 146253 Eklenti 146254 |
4.Sığırcık kesinlikle karatavuk değil
|
Kuyruğu benziyor, ama sığırcıklar uçarken alttan baktığımızda renkli gözükmüyor siyah gözüküyor. Resim sırt kısmına ait. Bu günler de ikindi vakti sığırcıklar uçuşuyor, bunlar göçmen kuş herhalde, diğer kentlerde ki sığırcıklar da göçmen mi?
|
Alıntı:
bu mevsimde yavru saksağan olma olasığı yüksektir. |
Saksağanlar siyah beyaz oluyor, kanatlarında da beyaz var. Bunun kanatları siyah. Sırtında ve başında kiremit kırmızısı rengi var, sırt kısmının kuyryğa doğrı bölümü beyaz; kuyruklar siyah.
|
sığırcık siyah renk ve üzeri beyazımsı noktalar olur saksağan ,ise güvercin büyüklüğünde olur.
fotoğraftaki kuş kırlangıçtır ve kuyruğunda V şeklinde iki uzunca tüy bulunur. |
Sayın gurbik67, teşekkür ederim. Elektrik tellerine çarpmış olmalı. Geçen gün de yeşil bir kuş gördüm ama uçarken fotoğraflayamadım aniden uçtu. Büyük değildi, serçeden yan biraz büyük ya da aynı büyüklükteydi.
|
Alakarga (kenezli) 'ya benziyor.
Büyüklüğü fotoğraftan mukayese edilmiyor. Küçük kuş değilse Alakargadır. |
Serçeden birazcık büyüktü
|
Bu forum başlığı altında yardımcı olabilecek bir site. forumunda kuş acil bölümü de var...türleri kolaylıkla bulabilirsiniz...
www.trakus.org |
4 Eklenti(ler)
3 gündür bahçeme gelen, 3 kuştan oluşan bu kuş ailesinin bir ağaçkakan olduğunu tahmin ediyorum. 20 yıldır yöremizde ben bu kuşa rastlamadım. Bu kuşun cinsi ve türünü bilen varsa beni bilgilendirmelerini rica ediyorum. Teşekkürler.
|
Galiba ibibik kuşu.
|
Çok şanslısınız, kesinlikle ibibik kuşu. Bir de ötüşünü dinleme şansına erişirseniz sizin namınıza ben de eş değer mutlu olurum.
Kara Gözlüm Efkarlanma - Neşet Ertaş Kara gözlüm efkarlanma gül gayri İbibikler öter ötmez ordayım Mektubunda diyorsun ki gel gayri Vatan borcu biter bitmez ordayım Aramızda dağlar vardır koskoca Benim derdim o dağlardan yüce Birgün değil beş gün değil her gece Yatağıma yatar yatmaz ordayım Bahar geldi koyun kuzu koklaştı İki aşık kaç senedir bekleşti Kara gözlüm düğün dernek yaklaştı Sütler kaymak tutar tutmaz ordayım |
Bu kuşun ötüşünü duydunuz mu acaba?
|
Bahçemde çok kısa süre gördüm. Görünüp kayboluyorlar. Ötüşünü henüz tam duyamadım ama kısa, tiz bir ıslık tarzında birkaç ses aldım, sanırım onlara ait idi, tam emin değilim. Etrafta çok farklı kuş sesi olduğu için sesler birbirine karışıyor. Hepinizin göstediği ilgiye teşekkürler, gerçekten ibibiğe çok benziyor. Hele bir kezde uçarken fotoğraflamak, onların kanat ve kuyruğunun güzelliğini sizlere de gösterebilmek isterdim.
|
İbibik kuşunu tanımadan önce güzel ötüşlü bir kuş sanırdım. Fakat görüntüsüne göre sesleri çok rahatsız edici. Tarifiniz gibi kısa ve tiz bir ses çıkarıyorlar; başka bir şekilde ötmüyorlar.
Genelde her sene bahçedeki dut ağaçlarına en az 1 çift yerleşir. Yumurtlar, yavruyu büyütür, yavru yuvadan çıkınca da bahçeyi terk ederler. Bu senekiler yaklaşık bir ay önce yuvayı terk ettiler. Çok utangaçtırlar, direkt olarak bakmasanız bile başınızı biraz kaldırdıgınızda kaçar gider. |
İbibikler güzel ötücü kuşlardan sayılmazlar. Puhucuk, baykuş türü sirene benzer tekrarlayıcı sesler çıkarırlar. Ama o seslerin çıkışına dayanarak yazın geldiği, soğuk ve eziyetli günlerin bittiği anlaşılır.
Pepuk kuşu olarak yöresel adlara ve acıklı bir kaç efsanavi hikayeye de eşlik eder bu kuş. Çok şanslısınız resimlerini çekebilmişsiniz ve canlı görebilmişsiniz. Ege de biraz zor barınabilen bir canlı. |
1 Eklenti(ler)
Cosmosların tohumlarını yerken yakaladım kendilerini :)
Çok güzel bir kuş, kanaryadan biraz irice. Bu kuşu tanıyan var mı? Eklenti 161070 Çok uzaktan fotoğrafladığım için yeterince net değil ama, tanıyanlar bir fikir verebilir. |
Galiba saka kuşu.
|
Ta kendisi, teşekkürler sayın Üzüm.
|
Kafası ve boynu sarı olan geri kalan kısımları siyah olan saksağan gibi öten çok hareketli bir kuş var. Saksağan boyutlarında bir kuş. fındık ağaçlarında zıp zıp zıplıyor. Fotoğraflama imkanım olmadı ne olduğunu da çok merak ediyorum. Bir fikri olan var mı?
|
Rica ederim. Bahçenizi sesleriyle daha da şenlendirir.
|
Alıntı:
Bahçeye misafir geldiği için bildiğim sarı başlı ve saksağan büyüklüğünde (diğer özellikleri uymuyor) sarıasma var. Türkiye'nin Anonim Kuşları sitesinde oldukça fazla kuş fotoğrafı var. Belki oradan bulabilirsiniz. |
Bu kuşa çok benziyor gerçekten. ilginiz için teşekkür ederim. Sarıasma diye bir kuş da varmış öğrenmiş oldum.
|
Alıntı:
|
Akdeniz Bölgesin de, özellikle Antalya tarafında ''Kadirne'' de denen bu sakalar çocukluğumun önemli bir tadıydı. Bakkalımız Ömer Amca ya Kadirne yakalardık. 5 Kadirne ye plastik top verirdi.
Ha Ömer Amca o Kadirneleri ne mi yapar dı? Araların dan bülbül ya da kanarya ötüşüne yatkın olanlarını seçer, diğerleri ni doğaya geri salardı. İnanılmaz geniş kafesleri vardı hatırlayabildiğim kadarıyla. Tabi şimdi ki aklım olsa kafese girmesi için bir kuşu yakalamazdım. |
Keşke ötüşüne de dikkat etseydim, ama hiç ötmedi ki :(
Bahçeye biraz kuş yemi serpsem yeniden gelir mi acaba? |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 13:03. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025