![]() |
Bir yuva yapımına şahit oluyorum
2 Eklenti(ler)
Saksağanlar kiraz ağacıma yuva yapıyor, ben de üst kattan pencere ardından fotoğraflarını çekiyorum. Tele Converter kullandığımdan kuşları rahatsız etmiyorum. İşte ilk fotoğraflar.
|
1 Eklenti(ler)
Bugünkü durum. Hava yağmurlu olduğundan fazla çalışamadılar. Bir de öğlen güneşinde çalışmıyorlar.
|
Genelde insanlar bahçelerinde ki kargaları kovar Sn. Sakagun, sizin ki farklı bir yaklaşım olmuş. :)
|
Bahçemde kuş sesleri hoşuma gidiyor. Bahçeme alışsınlar diye kış boyu kuşları besledim. Seneye yuvalara kamera sistemi yerleştirmeyi düşünüyorum. Bahçede herkese yetecek kadar meyve var.
|
1 Eklenti(ler)
Yuva dün tamamlandı. İki katlı. Ağızlarında nohut büyüklüğünde çamurlar taşıyıp alt katın içini çamurla kapladılar. Giriş yandan. Yuvanın üst tarafı çalı kaplı.
|
1 Eklenti(ler)
Bugün bir sürprizle karşılaştım. Geçen sene kuşların testi içine yuva yaptıklarını gördüğümden ucuza birkaç kırık testi aldım.
İşte yuva yeri arayışındaki kuşlar. |
2 Eklenti(ler)
Bu da terastaki testiye yuva yapan güzellik.
|
1 Eklenti(ler)
Yavrular yumurtadan çıktı. Anneyle baba testinin içine sürekli böcek taşıyor.
|
Arkadaşlar,
Penceremin 2-3 metre aldında kiraz ağacında bir saksağan yuvası var. Yuvadaki 5 yumurtadan biri 10 gün önce çatladı ve bir yavru çıktı. Bugün ise şiddetli yağış ve fırtına var. Anne kuş ve kuluçka pozisyonunda azimle yuvasına ve yavrusuna kendisini siper ediyor. Hava rüzgarlı olduğundan üstteki dallar da pek yağmurdan korumuyor. Şimdi size acil sorum, bu kuş ve yavrusu bu yağmur ve fırtınaya dayanabilir mi? Ben bu yuvaya koruyucu bir şey yapabilir miyim? Şimdi yapsam kuşu ürkütüp daha da zarar mı veririm? Vicdanım sızlıyor. Bilen birileri varsa acil fikirlerini rica ediyorum. |
1 Eklenti(ler)
Yavrular büyüdü.
|
Kuşlar yapma yuvaları hemen kullanmıyorlar ama eninde sonunda içine giriyorlar.En büyük düşman kedilerdir.Yaptığım yuva 2-3 sene sonra doldu.Ama kedi çatıya çıkıyor ve ulaşamaz dediğim yerden yuvanın üzerine atlayıp serçeleri kaçırıyor.Ulaşılamaz yer olması lazım.
|
Alıntı:
|
Kırlangıç
1 Eklenti(ler)
Kırlangıç yuvası ve meraklı gözlerle bakan iki yavru...
|
Karga
2 Eklenti(ler)
Armut ağacında karga yuvası...
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 07:29. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025