![]() |
|
Benim de balkonuma kumrular çalı çırpı taşımaya başlamışlar. Yeni farkettim. Balkonda çekirdek keyfi yapan eşim, içinde biraz çekirdekle tabağı kombinin üzerine bırakmış ve orda unutmuş.Tamda o tabağın içine taşınıyor çifte kumrular:). Benden biraz korktular galiba, beklemedeler şu an. Umarım bizde sizin kadar iyi anlaşırız onlarla..
|
1 Eklenti(ler)
Sayın maki01, maşallah ne güzel olmuş yavru. Darısı bizimkilere bugün farkettim, yavru çıkmış ama
güvercin hiç yerinden kalkmıyor ki!! Üzerine yatıyor halen veya ben görmüyorum. Balkona çıkmıyoruz. Biraz kıpırtısından hafif sarı birşey gördüm ama o kadar. Hani bu durumda neler yapabilirim. Açıkcası rahatsız etmekten de korkuyorum. |
Çok güzel bir haber bu sevgili yeşillim. Benim yavru yuvayı terketmeye hazırkanırken senin yavrular " Merhaba" diyor.
Anne güvercin haşlanmış yumurta sarısını çok seviyor, bilgilerine :) |
1 Eklenti(ler)
Ekmek ıslattım yemedi, mısır unu koydum öyle duruyor su koydum dökmüş, ya da rüzğardan
döküldü. Teşekkür ederim, deneyim inşallah yer. Bir de kabız mıdır ne dedim hareketsiz ya ondan. Neyse kabızlığının önüne geçemem de birşeyler yedirebilsem. Yakaladım... Benim yavrular sarışın mı ne..!! |
Çok güzeller sevgili yeşillim, darısı yuvadan uçmalarına.
Plastik kapta su hem çok ısınıyor hem de dökülebiliyor. Cam ya da toprak kasede koyarsan anne güvercin mutlu olacaktır :) |
Sevgili bettycim'in tarif ettiği ettiği mama ile dayımın tarif ettiği mamayı birleştirerek şöyle bir mama yaptım.
İki tane biskui Yarım paket toz maya 1 yumurtanın sarısı ( Haşlanarak) Islatacak kadar süt. Saat 17 gibi mamayı yuvanın yakınına koymuştum, bitmiş. Belki anne dışındaki kuşlar da yiyordur :) |
Aslında pek müdahale etmeye gerek yok. Rahatsız olduklarında anne ve baba kaçıp tekrar gelmeyebilir.
Sevgili Maki01 'de artık tecrübeli oldu bu konuda size yardımcı olacaktır :) |
Sevgili yeşillim,
Tüm o sarı tüyler dökülecek, yerini gerçek gri-siyah tüylere bırakacak. Benim yavru da hala seyrek de olsa sarı tüyler var. 1 ayı doldurmasına 6 gün kaldı. Daha rahat uçuş denemeleri yapması için saksılarla koruma altına aldığım bölgeyi genişleteceğim :) |
5 Eklenti(ler)
Yuvadan (yani pencere kenarımızdan) uçmadan önce misafirimiz oldular...Yumurtada kaldılar, doğdular, büyüdüler ve uçtular...
|
3 Eklenti(ler)
Büyüdüler ve sonunda uçmaya hazırlar...
|
Bizim anne güvercin o derece korkaktı ki, daha kapıdan odaya giren birisini görse hemen yumurtadan kalkıp kaçıyordu, uzun bir süre de gelmiyordu. Akşamları ise bazen baktığımızda annenin yuvada olmadığını görüyorduk, yumurtalar soğuyor diye korkuyorduk ama onlar işlerini bizden daha iyi biliyorlar. Bizim müdahalemiz son derece gereksiz. Yavrular yumurtadan çıkınca ilk önce saatlerce üstlerinden kalkmayan anne, sonradan onları sabahtan yuvada bırakıp uzun saatlerce uğramamaya başladı. Yavrular ayağa kalktıkları zaman da uçmaya geçmeleri için bir süre geçmesi gerekiyor. Kocaman olduklarına bakıp aldanma :)
|
Teşekkür ederim Sayın maki01, iyi ki varsınız.
Sayın ladydaisy, sizin de dediğiniz gibi hiç kalktığını görmedim diyebilirim. Bir kez gördüm o da su vereyim derken ürktü kaçtı o an fotoğraf çektim. Hani güvercin aç kalıyor diye endişem vardı, onu da aştım sayılır. Benden bundan sonra onları ürkütmemek olacak sanırım. Katkılarınızdan dolayı teşekkür ederim. |
Yavru güvercinim büyüdü ve yuvayı terkettı. Her yeni güne onunla başlamamdan olsa gerek, biraz üzüldüm sanki...
|
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Güzel bir yaşam sürebilmesini diliyorum. Karşı komşunun balkonunda yakalabildiğim son kare , arkası dönük olan :)
|
Benim kumrum yuvsına bir yumurta bırakmış.Sıcakda susar diye su koymak istedim kaçdı gitti.Hala yok ortada inşallah gelir...
|
1 Eklenti(ler)
Bir kaç gündür, kızımın penceresini ziyaret eden üveyikler, bu sabah müjdeyi verdiler :)
Eklenti 300400 |
Acil! Hasta güvercin?
Bizim işyerinin (13 katlı cam bina) 2. katındaki terasında bir güvercin buldum. Arkadaşların dediğine göre biraz yürüyüp sedeleyip kalmış. Gidfip aldım. Galiba bu sezonun yavrusu. Ama uçabilecek kadar büyük gözüküyor. (Hangi ay uçar bunlar?) şimdi ayaklarını uzatıp yanlamasına yatıyor. Nedir derdi bilen var mıdır?
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Bu konuda bende bir uzmanin veya denemis birinin gorusune ihtiyacin var. Tatile cikarken panjuru acik unutmusuz geldikki bir anne ikide yavrumuz var. Daha bir haftaliklar agactan bir kutu gibi bir sey yapip ayni yuvanin genidliginde panjurun ust kismina yuvayi tasimayi planliyorum **** ust kattaki pencenin icinede koya bilirim ust kati kullanmiyorum. Tek korkum annenin birakip gitmesi. Ne yapmaliyim suanki yerkerinden camasir asiyorduk tatil donusu butun yikananlari salona oraya buraya astik . Yuvayi gece karanllikta anneyle birlikte tasisam birsey olurmu **** annenin yuvadan ayrilma zananinimi beklesek yavruları tasisak anne gelip yavrulari bir ust pencerede bulurmu? Usy katta muhafazali bir balkonumda var kullanilnayan ucus denenelerinden once rahat yuruye bileceleri oratami tasisam yavrularin sesine gelirmi anne?
|
Sayın harbay sakın sakın ellemeyin, dokunmayın. Öylece bırakın dokunur iseniz anne kokunuzu alacaktır o zaman anne yuvayı terkeder gider. Bırakın büyüsünler, uçup gitsinler inşallah.
|
Tercihimizi bir sey yapmamakta kullandik. Anne aksamlari artik gelmiyor gunduzleri gelip yavruyu doyurup 1 saat duuyor ve yine gidiyor geliyor ara ara. Geceleri hic gelmiyor. Bir sey merak ediyorum. Bu yavru mermerin ustunde panjurun arasinda duruyor. Yuvayi yaptigi yer sagnak yagislarda islaniyor mermerde su birikmesi oluyor. Bu yavrucak bu sudan etkilenirmi daha zor yuruyor yagmurlar geliyormus bu hafta. Tedirgin oldum birsey yapmalimiyim.
|
Anne artık geceleri gelmiyorsa demek ki yavrular oldukça büyümüşler. Maşallah!.. :( Hay Allah sağanak yağmur da oraya denk gelmesi kötü. Hiç böyle yağmurlu bir durum başıma gelmedi Sayın harbay. Ne desem bilemiyorum. Ne bileyim etraflarına suyu çekecek, emecek şekilde bezler falan birşeyler koysanız olur mu acaba ki? Çünkü eminim insan kokusu alır ise anne bir daha yanaşmaz yavruya. Bence en iyisi yavruları sudan koruyabilmek için çaba. Gönlünüze sağlık, rastgelsin inşallah. Büyük bir görev sizi bekliyor Sayın harbay.
|
Yuva yapım aşamasında BOLFO bit ilacı
Alıntı:
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 00:55. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025