agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Kuşlar (https://www.agaclar.net/forum/kuslar/)
-   -   Kuyrukkakan (https://www.agaclar.net/forum/kuslar/11305.htm)

nariçi 18-11-2008 18:31

Kuyrukkakan
 
1 Eklenti(ler)
Geçen yaz başında, ilkbahar sonunda her zaman görmediğim kanatları siyah göz çevresi siyah diğer tarafları karbeyaz renkte. Bunlar erkekler dişiler mi onlar boz renkte serçeleri andırıyor. Kuyruk kakanların kuyrukları biraz daha düzenli uzunca ve yukarı aşağı hareketli.

Bahçede asmaolen vardı kırık bir yerden arasına girip yuva yapmışlar. Yuvanın tanınmaması için sezdirmeden girip çıkıyorlar. Epeyce bir takipten sonra fark ettim. 6 tane yumurta vardı. renkleri mavimsi. Daha sonra civcivler çıktı. ancak bir tanesi nedense çıkmadı.

Yavruları fotoğraflardan anlamak çok zor öyle renk kamuflajı varki açık gözle bile çok zor fark ettim. kafalarınıda içlerine gömüyorlar. Bakayım derken birden uçmazlar mı! birini yakalayım derken inci çiçeği ve dağ muşmulası arasından tüyüverdiler. Ara ki bulasın. hepsi de kaçtı.

nariçi 18-11-2008 18:34

Bu siteyle henüz tanışmadığımızdan fotğrafları çekmiş isek de silinmiş olmalı yine gelirlerse yeni fotoğraflarını ekleriz.:(

nariçi 19-12-2008 20:16

1 Eklenti(ler)
Kuyrukkakan'ların civcivlerini fark edebiliyormusunuz, Bu fotoğrafta ki yuvada beş adet civciv var. Enteresan bir kamuflaj rengi.

nariçi 02-01-2009 14:40

Kuyrukkakan resmini önümüzdeki yaz geldiklerinde çekip koyacağım. İnt'de tam benzerinin resmini bulamadım. Ben de vardı silinmiş.


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 10:48.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025