![]() |
Alıntı:
1- 50 **** 100 keçiye bakmaya hiç gerek yok 10 adet sağımlık keçi yeterlidir nedenine gelince iyi beslenen ve inek gibisüt yemi takviyesi yapılan bir saanen ilk doğumda olduğu halde 4.5 litre süt veriyor 2- 1kg hakiki keçi peyniride 4 litre sütten çıkıyor ve bu peyniri kilosunu 25 tl den sattıyorum zaten lezzetide fazla söze gerek bırakmıyor 3- asıl önemlisi geriye kalan peyniraltı suları bunuda mama yapıp oğlaklara içiriyorum hatta oğlakları doğumdan 10 gün sonra sütten kesip peyniraltı suyu ile besliyebiliriz 4- 10 adet sağımlık keçi ayda 300 kg keçi peyniri yapar ****** soğutma ve ısıtma yaparak hijyenik bir şekilde peynirimi yapıyorum buda ayda 7500 tl yapar bir keçi yoncası ve en kaliteli süt yemiyle maliyeti günde 1.5 tl yi geçmez bence 50 **** 100 **** 1000 keçiye gerek yok TEKE DEĞİŞTİRMEK GEREKMEZ Mİ |
şu an 3 keçim urlada ercan arkadaşın çiftliğinde yaklaşık olarak 15 gün oldu 5 aylık oğlak (kartopu) dahil tekeye gelmişler teke ihtiiyacını arkadaşlardan temin edeceğim bu 10 sağımlık keçiye ulaşana kadar böyle devam edecek sürüye teke koymak istemiyorum çünkü süte teke kokusu bulaşıyor buda peynire geçiyor benim ürettüğim peynirde herhangi bir koku olmuyor keçi peyniri yiyemeyenler dahi peynirimi afiyetle yiyorlar
|
merhaba arkadaşlar yeni üye oldum ve birkoç sorum olacak
saanen keçisi beslemek istiyorum ama yazdıklarınızdan anladığım kadarıyla safkan bulmak imkansız birçok araştırma yaptım tabi bunlar internet üzerinde sadece bulamadığım **** şöyle böyle bilgile edindiğim kısımlar var. 1. kaç tane saanenle işe başlamam gerek 2. 20000 m2 arazi buna uygunmu 3. saanen fiyatları hakkında bir sürü değerler biçilmekte 5 aylık dişinin fiyatı nekadar 4. ilk yatırım maliyetinde ahır, süt sağım makinesi ve süt soğutucu makineleriyle birlikte ilk yatırım tahmini nekadarı buluyor. |
sevgili kardeşim romanov koyunlarıülkemize henüz çok yabancı ve üstelik bizim coğrafyamıza uyum sağlayabildiği teyit edilememiştir.Bu konuda sadece Ankara lı bir girişimci sayın İsmet GÜL Rusyadan özel izinle saf ırk getirebilmiştir.benim araştırmalarım odur ki saf ırk bir de erzurum Atatürk üniversitesi tarafından araştırma amaçlı olarak genetik çalışmalar için getirilmiş çok az sayısa bir hayvanla devam etmekdetir.Dolayısıyla ticari olarakhenüz satış seviyesinde değildir.İsmet beyin Kazan ANKARA da ki çiftliğinde ise bu hayvanların her birine 6000 tl fiyat biçilmiştir.ve satışı yapılmıştır.Mükemmel şartlarda bakım yapılan bu hayvanlar dan yüksek verim almak elbet mümkün ama çok iyi değerlendirilmesi gereken bir konudur...
|
Arkadaşlar benimde uzun süredir araştırdığım ,Romanov Koyunları ile ilgili,Türkiye'de saf Romanov Koyun yok,Bu koyun ırkının Rusya'dan dışarıya çıkışı yasaklanmış,piyasada saf romanov koyun olarak satılanların melez olduğunu düşünüyorum,bu konuda araştırmalarda bulunmuş kesin bilgisi olan arkadaşlar varsa paylaşımlarda bulunurlarda sevinirim
|
Saflığı en fazla %75 80 civarı saf diye satılanların ;)
|
Saanen keçisi hakkında toprak tv ve bereket tv de görüyoruz ülkemizde yetisimi bi hayli ilerledi fakat büyük bas hayvan alımı gibi fiyatı cok ciftcilerimiz ve yetistirmek isteyen halkımız okadar para verip risk almak istemiyor acıkcası bu ülkemizde üredikce fiyatta düsme olacagına inanıyorum ben burda Saanen keçisi hakkında kısa bir video mevcut beslemesi ve üretimiyle ilgili.
http://www.avsitesi.com/saanen-kecisi-uretimi.html |
4 Eklenti(ler)
Bizim saanenler.;)
|
Dün itibariyle saanen keçimiz ikiz yavru doğurdu biri dişi biri erkek.benim sorum yavruların aşıları varmı? keçiyi sağmasak yavruları emse 3 ay olurmu? yoksa hem emmesi hemde sağılmasımı gerekli? keçiye arpa ve yonca otundan başka yem verilmelimi? oğlaklara 3 ay nasıl bakmalıyız? bilgisi olan arkadaşlar varsa yardımcı oabilirlermi şimdiden teşekkürler.
|
öncelikle yavrularınız hayırlı olsun. doğar doğmaz 0.5 cc yeldif yapın herbirine, hatta anneyede 1 cc yapın. daha sonra 8.aya kadar parazit tedavileri dışında aşı yapmasanız olur. 8. ayda şap ve brucella yapılacak 2 aşı arasında en az 3 hafta olsun. güle güle büyütün
|
Alıntı:
|
almira kardeş bizde bu işi tarsusta yapmayı düşünüyoruz yalnız şöyle bir sıkıntımız var biz sütü nereye vereceğimizi bilmiyoruz.genelde bize söylenen dondurmacılar alır peki almazsa allaha emanet yapmış oluruz bu işi.kesin alan bir yer varmı bize bu konuda yardımcı olabilirmisin
|
Sayın cuu,
mesajınızı yeni gördüm kusura bakmayın. yavrular en az 45 gün annelerini emsin denir ama ben 60 gün emmelerine izin veriyorum. 1 ayları dolunca yonca, kaliteli ince saman ve kuzu büyütme yemi veriyorum. havalar iyiyse yonca, korunda, fiğ ve arpa karışık ektiğim bir alanım var orada anneleriyle otluyorlar. Artık siz nasıl uygun görürseniz öyle yapın. Unutmayın saanen çok gezen bir hayva değil, çok gezdikçe süt verimi düşer. yaklaşık her hayvan için 25metrekare gezecek yer olursa rahat ederler. Dışardan taze yonca balyası, buğday,arpa,fiğ hatta zorda kalırsanız evden artan salata vs şeylerde verebilirsiniz. tabi bu dediklerim hobi amaçlı besleyenler için. |
Alıntı:
|
Merhaba; benimde 1anne 2kızı 1oglu var ama artık yaşlarına geldiler.Kızlar hamile annede anne maltız kızlar saanen maltız kırma 2ay kaldı bende bekliyorum.Onlara ne vermem lazım yem olarak.
|
Alıntı:
|
Bu keci irki isvicre kokenli oldugu icin bence Turkiyede en uygun bolge karadeniz-marmaradir,Her cografyanin kendi evcil hayvan cesidi vardir,mesela cok soguk bolge koyunlarinin kuyruklu olmasi gibi..
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
yaklaşık bir yıllık ar-ge çalışmalarım sonunda ne yazıkki 3 adet gözüm gibi baktığım saanen keçilerimi urladaki ercan arkadaşıma hediye gibi vermek zorunda kaldım bahçeli müstakil bir evde yaşadığım halde bazı komşuların şikayet ederiz tehditlerine karşı vede ısıl işlem görerek yaptığım yüzdeyüz doğal ve bir okadarda katıksız ve lezzetli keçi peynirlerini satmanın tehlikeli ve yasak olduğunuda öğrenince iyice morallerim bozuldu
keçilerimi satabilirdimde fakat onları alan kişi belkide keser diye hediye etmek zorunda kaldım inanın şu anda evimizde hüzün hakim sanki evimizin bir ferdi gitmiş gibi bahçemiz bomboş kaldı 1-benim bazı sorularım olacak aşıları tam olan bu keçileri evi müsait olan kimseler evlerinde bakabilirmi **** evde bakmak için ne yapmalı 2- bu keçilerin sütlerinden ısıl işlem görerek hijyen koşullarda peynir üretip satabilirmi eğer bu sorularıma cevap verecek arkadaşlar varsa memnun kalırım bunları internetten araştırdım pek bişey bulamadım bu konuda bana yardımcı olacak arkadaş varsa şimdiden teşekkür ederim eğerki peynir üretmek yasak ise zaten bu işin pek karı kalmıyor ben 20 tlden kilosunu satıyordum gelip evden alıyorlardı |
Sayın Duvar tarimi,belediye hudutları dahilinde kesinlikle bu tip hayvan bakamazsınız.Şikayet edildiğinde derhal müdahale ediyorlar.Ben Urla'da sakız koyunu bakıyorum yaklaşık 150 adetlik bir sürüm var ve bildiğim onlarca kişi var ki keçi peyniri üretip satıyorlar hatta c.tesi günleri organik pazara çıkarıp satıyorlar.Hiç bir problem duymadım,mandıra ruhsatı almak oldukça külfetli.Size önerim bu işten vazgeçmeyin sadece hayvan sayınızı arttırıp uygun bir yerde devam etmenizdir.2013 keçi sütü fiyatları birliğin verdiği 145 krş+20 krş teşfik yani 165 krş. Saygılarımla
|
saanen
Alıntı:
Bu işte en önemli olay keçinin sütünü kendi değerlendirmesi yani 4-4.5 kilo sütten 1 kg peynirini yapıp bunu 20 Tl. civarında satıp peynir altı suyunuda içine az bir şeker koyup oğlaklara içirmesi peynir altı suyu aynı süt gibi zaten 15 -20 günlükken oğlakları sütten kesip içine biraz kalsiyum biraz şeker öyle asıl kar elde edilir yoksa sütü satarsanız peynir altı suyunuda satmış olursunuz başka türlü bu işin hamballığını yapmış oluruz 4.5 kilo süt=165x4.5=7.42 TL. fakat 1 kg hakiki keçi peyniri mesela büyük marketlerde paketli olarak var kilosu 50 TL. ye geliyor toptan 20 ye hatta 17.5 a satsa düşünün karını o zaman üretici kazanır. ben peynir yapmak için 6 ay uğraştım sonunda en hakiki keçi peynirini kaynatarak yaptım tek keçiyi sağdığım halde ayda 500 - 600 Tl bana ayda kazanç sağlıyordu hatta insanlara önce tattırıyordum herkes beğeniyor ve alıyordu eğer peyniri kaynatarak nasıl yaptığımı sorarsanız seve seve onuda anlatırım benim amacım eğer tüm zahmeti eziyeti üretici çekiyorsa neden bizim üreticimiz avrupalı üretici köylüler gibi son model ekipmanla ve arabalara binip gezmesinler eğer bidaha bu işe başlıyacaksam inşallah olur işe bu sefer tersinden başlıycam önce peynir üretim yerini kurupta başlamak istiyorum. |
Sayın duvartarimi her şey gönlünüzce olsun keçilerinizi alabildinizmi geriye
yoksa hala arkadaşınızın yanındamı.Beninde 4 tane var 3ügebe bekliyorum peyniri nasıl yapıyorsunuz,sakıncası yoksa anlatırmısınız. |
keçi peyniri yapımı
Alıntı:
KEÇİ PEYNİRİ YAPIMI önce bir adet kablolu digital termometre alıyoruz daha sonra beyz tülbent alıyoruz maya olarakta küçük şişelerde mayasanın bitkisel mayasını kullandım iyi netice verdi fazla koysanız bile zararı yok bilhassa firmayı arayarak sordum 5 lt keçi sütünü krom tencereye koyup ocağımızın altını açıyoruz kablolu derecemizin de kablosunu tencerenin içine hemen koyuyoruz 68 dereceye geldiğinde hemen ocaktan indiriyoruz ben 65 de indiriyordum çünkü indirene kadar 70 i buluyor ha 70 dereceyi geçerse ne olur derseniz lor gibi olur daha sonra 35 dereceye ısısını indiriyoruz yazın içine hemen poşette buz koyuyordum 15-20 dakikada 35 dereceye iniyordu 35 derceye inen sütümüze 1.5 çay kaşığı veya o mayanın küçük kapağıyla yarım kapak mayayı bir bardak suyun içine koyup karıştırıp 35 dercedeki sütümüzün içe döküp karıştırıp tencerenin kapağını kapatıyoruz yaklaşık 20-25 dakika sonra tenceremizin içindeki süt katılaşıyor yani peynirimiz oluşuyor. daha sonra tenceremizdeki peyniri tülbentimize döküyoruz uçlarını bağlayıp biryere asıyoruz bu 1 saatte süzülüyor sakın ha suyunu atmayın onun suyunu afiyetle için müthiş kilo verdiriyor adeta iksir sayılır bu peynir altı suyu kanserden şekere kadar birçok hastalığın ilacı ayrıca vucüt geliştirmecilerde bu suyu fellik fellik arıyorlar çünki protein deposu tabii ki biz bunu eğer emen oğlaklar varsa biraz şeker atıp biberonla önce alıştırıp sonra zaten oğlaklar peynir altı suyuna saldırıyorlar süzülen peynirimizin üzerine bir mermer parçası koyup dahada süzülmesini sağlıyoruz buraya kadarki yaptığımız sütten peynir ayırdık fakat bu tuzsuz peynir oldu en son olarak 3 litre suya 8-10 yemek kaşığı salamura tuz atıyoruz bu suyu yine 35 dereceye ısıtıyoruz peynirimizi bezden çıkartıp tuzlu sulu 35 dercedeki tencerenin içine atıyoruz üzeri,ne bir ağırlık koyup 4 saat bekletiyoruz 4 saat sonrada peyniriz sertleşmiş ve tuzlanmış olarak sudan alıp bir poşete koyup buzdolabımızda saklaya biliriz afiyetlede yiyebiliriz %100 doğal katkısız vede dünyanın en besleyici ve en lezzetli peynirini yapmış oluyoruz büyük marketlere gidin keçi peyniri yazanların içindekiler yazzısını okuyun bakın keçi sütü ve inek sütü yazar %100 keçi sütü yazmaz birde kalsiyum klorür var ama bizim yaptığımız en doğalı hasan akçakaya |
Sayın duvartarimi; verdiginiz tarif için çok teşekkür ederim.Benim kızlar artık iyice agırlaştı hemen sagıcak degilim daha sagmasını bile bilmiyorum onların dogmasını heyecanla bekliyorum inşallah saglıkla dogarlar .
|
saanen keçinin doğumu
Alıntı:
|
sayın duvatarimi:teşekkür ederim sizinkilerin ilk dogumumuydu? benim anne daha önce 4 tane dogurmuş,ama kızının ilk sizinkilerin arasında teke varmıydı benim var ve ona vuruyor yerimde yok ayıramıyorum sadece anneyi ayırdım anne çok büyüdü yürüyemiyor bile inşallah sag salim dogarlar
|
Alıntı:
|
Merhabalar;nihayet keçi kızlarım yavruladı,öyle güzellerki 5 ay bekledim ama degdi bir oglan,2de kızım oldu sizlerle paylaşmak istedim.
|
Sn kirazcı35, fotoğraflarını eklerseniz güzelliği bizlerde görelim :)
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 00:33. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025